benim oğlum vanilya gibi kokar epidural sezeryanda çıkarıp silip kucağıma verdiklerinde de buruma vanilya kokusu gibi bi koku gelmişti o uyurken uzun süre koklarım onu hep gözlerim yaşarır. çünkü ben anneyim çok mutluyum. ayrıca evlatlık edinen ve evladım dediği yavru için canını vermeye hazır insanlar da var. buna bi açıklama getirin o zaman. doğurmak analık değildir arkadaşlar özveri analıktır uykusuz geceler analıktır elindeki son kuruşu ona harcamak analıktır.her duanın başında Allahım ona gelecek her türlü bela hastalık bana gelsin diye yalvarmak analıktır. yoksa kimizin sancıyla doğurmuş kimimiz kesilerek olmuş analık bu kadar basit değildir. burda hepimiz anneyiz Allah yavrularımızı korusun. onları bizden ayırmasın.
bende sizin gibi tamamen normal yaptım korkulduğu kadar yok ama beyin olarak hazırlamak gerekiyor, ama çok korkuyorsa o kişi bence sezaryan yapmalınormal doğum yapmış bir anneyim...hem normal hem müdahalesiz yani tamamen doğal...
hiç bir sağlık sorunu olmayan anne adayının ilk olarak sezeryanlı doğumu düşünmemesi gerekir... çünkü sezeryan normal doğumdan daha zordur... herşeyden evvel bir operasyondur... ve doğumun zorluğu anneliğin derecesini belirlemez... doğumla beraber her kadın annedir... o nedenle de yapılan yorumları üzülerek okudum...
normal doğumların artması için ne yapılabilir o konuda konuşsak bence daha yararlı olacaktır...
herşeyden evvel doğum normal, doğal ve sağlıklı bir durumdur ve doğumda en büyük engelimiz korkulardır.
anne adayı bu korkularından kurtulursa daha huzurlu ve bilinçli bir doğum yolunda ilk adım atılmış olur..
etraftan duyulan safsatalara pek inanmak gerekiyor... anne adayı sadece güvenip destek alabilecekleri kişilerle konuşmalı ve bir aksilik olmadıktan sonra doğumu normal olarak yapma hususunda kararlı olmalıdır...
annem benim bu kararımı en çok destekleyen kişiydi... beni ilk doğumu olmasına rağmen çok kolay doğurduğunu, kardeşimin benden daha zor olduğunu söyledi... ben son ana kadar hep sordum anneme o da hep cesaret vererek teşvik etti beni... doğum sancısı dediğimde kadının doğumda sancı çekmediğini o sancı diye hissettiğimiz şeyin rahmin bebeği dışarı atmak için kasılması olduğunu anlattı... hayatta en güvendiğim insanı dinleyerek bana en güvenecek insanı normal yolla doğurdum..epizyotomi yapılmadan ve doğumun doğal dengesini bozacak şekilde suni sancı verilmeden... her anını hissettim ve tecrübe edindim...
normal doğum yapmak isteyen ama korkan anne adaylarımıza şunu söyleyebilirim...
bedeniniz, rahminiz ve bebeğiniz doğumda ne yapacaklarını biliyorlar... size düşen sadece bu doğallığın yaşanmasına izin vermek olacaktır... zaman olayını unutun... kasılmalarınız arttıkça telaşa kapılmayın... ya da açılmanızın yeterli seviyeye gelmesi uzun sürüyorsa... doğum bir sabır işi...
Allah'a sonsuz güvenin ve ona teslim olun... yürekten inanın ki o sabrın sonunda dünyanın en büyük zevkini yaşıyorsunuz...
muhteşem bir olay doğuma tanıklık etmek... bana çok şey öğretti... bedenimi dinlemeyi öğrendim... acıya teslim olmayı öğrendim... o yüzden derim ki doğumunuza sahip çıkın...
bende normal doğumu çok istememe rağmen korktuğum için sezeryanla doğum yaptımDOĞUM SANCILARININ FAYDALARI (alıntıdır)
Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.
Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...
bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:
''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.
Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.
o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.
ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...
ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...
yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''
işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.
yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.
doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....
bütün hamilelere güzel bir doğum dilerim
normal doğum yapan arkadaşlar, suni sancı verilmeden doğum olmuyor mu ya? sanırım hamilenin suni sancı istememe gibi bir durumu varmış.
normal doğum yapan arkadaşlar, suni sancı verilmeden doğum olmuyor mu ya? sanırım hamilenin suni sancı istememe gibi bir durumu varmış.
Allah ne şekilde olursa olsun ister normal ister sezeryan doğsun hem annelere hem bebeklerine sağlık sıhhat mutluluk versin. doğuracak bayanlara da sabır ve kolay doğumlar diliyorum.
2 gun sancı çekmeme ragmen acılmam sadece 2 santımdı sunı sancı vermeselerdı kendı sancılarımla 5 gunde anca dogururdum heralde acılmanın olmadıgı ve cok yavaş ılerledıgı zamanlarda verıyolar senın acılman olursa gerekte kalmaz sunu sancıya...normal doğum yapan arkadaşlar, suni sancı verilmeden doğum olmuyor mu ya? sanırım hamilenin suni sancı istememe gibi bir durumu varmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?