- 30 Ekim 2008
- 6.798
- 54
Çok fazla yumuşamadım ama sakinleştim diyelim..yani biraz hak verdim, bunalmış biraz yaşadıklarımızdan, yani ailemin yaptıklarından ben bile bunalıyorum ona hak verdim o konuda, yani babam nişanlımın yanında söylenmicek sözler söyleyebiliyo, nişanımda bunları kafasına çok takıp benim bilmediğim bi problem mi var diye bunaltmış kendini..,
kadın olmaya hazır değilin derken, nikah kıyalım olayından sonra hemen nikah olsada bişey olmaz sözüme takılmış, o zaten bana öyle bşeyden bahsetmemiş, ama neden ben öyle bi şaka yapmışım, neden hemen öyle düşünmüşüm..
Teşekkür ederim canımmm
Canımm benimm inşallah hakkımda hayırlısı olur, bakalım bi kaç gün sürtsün burnu da aklı başına gelsiz azcık
Güzelim ben Türkiye'de yaşıyorum, evet evliyim ve hayat tecrübem sizden fazladır. Konuşurken boşuna konuşmuyorum.
Kusura bakmayın da, bende nişanlı gezdim 1 sene, evleneceğim adam (şimdiki eşim) yakınlık istedi bende olmaz dedim ve konu bir daha açılmadı. Ben bunu eşimin bana saygısı olarak görüyorum, konu sahibi arkadaşa ise nişanlısı tepki göstermiş olmamış gizli nikah yapalım demiş, hatta nikahtan sonra kim karışır birlikte olalıma getirmiş. Şimdi bu sizin tabirinizle bu yakınlık göstermek mi oluyor? Bir kişiyi seviyorsanız tüm yönleriyle seversiniz, demekki arkadaş nişanlılık döneminde de olsa bir yakınlaşma istememiş neden ısrar ediliyor anlamıyorum. Yani gizli nikah kıyalım birlikte olalım demek yakınlık mıdır. Ben bunu söyleyen adama temkinli yaklaşırım hatta nişanlımsa şutlarım hemen. Öncelikle nişanlısına ve nişanlısının ailesine saygısı olmayan adamdan adam olmaz. Benim anneme babama laf söyleyecek adamı ben yanımda gezdirmem kimse kusura bakmasın. Şimdiden nişanlısını böyle baskı altına almaya çalışan biri daha sonradan neler yapar tahmin bile edemezsiniz.
Ayrıca ben sizin yakınlık gösterme lafınıza oynaşma demedim, yazımı dikkatle okursanız konu sahibi arkadaşın nişanlısının isteklerine oynaşma dedim. Neyi nasıl konuşacağımı bilecek kadar haddini bilen, tanımadığım insanları kırmayacak kadarda akıllı bir insanımdır. Bu güne kadar da kimseye burada aşağılayıcı bir laf etmedim etmemde.
insan yaşanılanlardan bunaldı diye bıktım sizin saçmalıklarınızdan tarzı konuşur mu?
evliliği erteleyelim der mi?
hele evliliği erteleyelim demek bana göre ayrılalım demekten daha kötü.
kaçak güreşmek, cesaretsiz davranmaktır.
ailenizin huyunu bu zamana kadar bimiyor muydu bu adam?
yeni öğrenmedi herhalde.
niye şimdi sorun oluyor.
eğer siz 24 saat geçmeden hakverdim diyorsanız 20 gün sonra da evlenmiş olursunuz.
allah mesut etsin ne diyim...
inşallah eder..
biran tipik bir kova geldi gözlerimin önüne canım.
nişanllık döneminde olur böyle anlaşmazlıklar canım. sana resmen biraz naz yapmış canım. eminim seni çok seviyor. nedense böyle bir hisse kapıldım.
yalnız kayınvalide ile oturma konusunu iyice düşündün mü? şimdi çok iyi gözükür muhakkak.ama ister istemez sürtüşme olacak.buna hazırlıklı ol ve evlenmeden önce şu zamana kadar kayınvalidemle oturacağım diye söz al nişanlından ve taviz verme canım.evlendikten sonra çok işine yarayacak emin ol.
mutluluklar diliyorum.Allah hayırlı etsin...
sakın ailenden gizli nikah kıyma sakın.boşver hiç özür dileme arama o arasın..kendi kuzu kuzu arayacak.bende nişanlılık döneminde senin yaşadıklarını yaşadım nerdeyse.ailem izin vermiyordu görüşmeye.herşeyde özür ben diliyordum ama şimdi anlıyorumki hata yapmışım.evlendikten sonrada hep bende özür bekledi.ben özüe diyene kadar barışmazdı.ailene laf söyletme sakın sonradan daha beterini söylüyorlar.sonra düğünü ertelesin ama ayrı eve çıkın kaynanayla oturmayı kabul etme.çok büyük sorunlar yaşarsınız.ben beraber değilim ama bütün huzurumuzu kaçırmaya yetiyorlar ona gör.allah yardımcın olsun.her zaman şöyle de benim için hayırlıysa olsun.hayırsızsa olmaz bi şekilde.sonradan ayrılmaktansa yolun başından ayrılmak daha iyi..
Yani yaptığı herşeyi kabul mü edeceksiniz..
son durum nedir,merak ettim??
son gelişmeler sevindirici aslında..yine söylüyeceğim HAKKINIZDA EN HAYIRLISI NEYSE O OLSUN..
eğer anlattıkların da yanlış anlamadıysam aranızdaki konuşmalar tamamen yanlış anlaşılma ve etrafın tepkilerinden dolayı olmuş!
aslında sizin sorununuz ailenizdeki kişilerin tavırları..
bire bir aranızda bir sorun yok! seni beğenmediğinden yada sevmediğinden yada sana karşı düşüncelerinin değiştiğinden asla değil!
tam tersi bence SENİ ÇOK ÇOK SEVİYOR!
kaybetme korkusundan dolayı gizli nikah kıyalım demiş.!
babanın tavırları ve kendi işsizlik sorunu onu çok strese sokmuş bu apaçık belli canım!
sena demişya yazında herşeyimi kendim biriktirdim aldım ben ..falan..nişanlın hakikaten çalışkan ve azimli biri sanırım işsizlik onu derinden çok etkilemiş kesin....
annenin para biriktirin gibi laflarını bile çok içerlemiş bu yüzden..
bence o dediğim gibi hem işsizlik,hemde ailenin ona karşı olan güvensizliğini hissettiği için bu kadar çok strese girdi ve sana böyle kırıcı konuştu..
yaşanmış bir şeyler var aranızda öyle hemen kestirip atmak kolay değildir!
bence sen ilişkinizi birdaha düşün,sende seviyorsun bazen unutmak affetmek gerekir,başkası yüzünden kavga çıkarmamış sana sorun tamamen ailenin yaklaşımı ve seninde doğal olarak arada kalmamak için ailene ayak uydurmaya çalışman!
ama şunu ASLA kabul etme!
seni kırdı!hemde çook kırdı! öyle kolay kolay affetme!bütün kırgınlıklarını ve kabalıklarını dile getir! insan stres olabilir üzülebilir canı bile yanabilir ama kabalaşması gerekmez sonuçta!
sende naz yap hemde yapabildiğin kadar madem seni seviyorsa KIRGINLIKLARIN TAMİR OLMALI,KABALIKLARINI AFFETTİRMELİ..
herkezin bir konuşma tarzı vardır,bazen bize kötü gibi gelen konuşmalar başkasına kötü gelmeyebilir! ama sana söyledikleri kesinlikle bu tür birşey değildi,lütfen bunların hesabını ona sormadan ve kırgınlığını gidermeden sakın affetme!
bence bir süre msjlaşma,arama.o seni muhakkakki arayacaktır...nedenini sordugunda söylediği sözlerden ve tavrından dolayı çok kırgın oldugunu söyle kolay kolay hazmedemeyeceğini ve hatta asla unutamayacağını söyelki birdaha yapmasın mümkünse....
sende güzelim sakın sakın ne nişanlınla olanları ailene,nede ailenindediklerini nişanlına asla taşıma!
annen baban senin için çok kaygılı besbelli bu kadar savunma ve kollama çabalarıda senin mutluluğun için bilesin.ben ailenide kesinlikle bu yüzden suçlamaıyorum,ama diğer taraftada nişanlın kendini işsizlik bir yana çok piskolojik baskı altında hissetmiş ve ne yazıkki sana patlamış..
herşey gönlünce olur inşallah:Saruboceq:
bütün bunları unutrsun ve hiç yaşamadıya dönersin umarım:Saruboceq:
düğünü erteleyelim demesinin sebebi kafası çok karışık ve olayları büyütmeden sakin kafayla düşünecek zaman istiyorda olabilir heriki tarafın sakinleşmesi için!
yada iş sorununu halletmek istiyorda olabilir!
ama senden ayrılmak için ilişkinizi birdaha gözden geçirmek için düğünü erteleyelim dediğini ben sanmıyorum!
yoksa babanın düğünde sorun çıkaracağını düşünerekten adam erken den gizli nikah yapmayı neden düşünsün..
ayrıca ben bu nikah olayının cinsellikle alakalı olmadığınada kesinlikle son yazdıklarından sonra inandım,tamamen babandan dolayı çok endişeli nişanlın ve oyüzden işi sağlama almak için böyle bişey istiyor ama sakın yapma tabi böle bişey..
bir arkadaşım nişanlandılar nişanlısı işyeri açıyordu bir vergi meselesinden dolayı gizli nikah istedi ve kızda kabul etti..nikahları olmuş daha sonra dini nikahta yaptrmışlar tabi kimsenin haberi yok..herikiside çok mutasıp ailenin çocukları olmalarına rağmen nişanlısın isteği ve ısrarıyla birşeyler yaşanmış,kız düğününde hamileydi ama birkaç kişi dışında kimse bilmiyordu..sonra düğün esnasında bazı sorunlar yaşandı ve nikah bile insanlara karşı hiç olmamış gibi tekrarlandı..ama inanılmaz olaylıydı..sonrasında en kötüsüde 7 ay sonra bebeğin doğması tabi..7 aylık dediler ama normal kilolarda dünyaya gelen bir bebeğe kimse ikna olmadı:1no2: çok çook zor günlerdi arkdaşım kimseyle birşeyini paylaşmadı ona hiçbir teselli veremedik tabi ..herşeyi biliyorduk ama hiçbirşey konuşulmadı..sonra aileden bir kaç insanın sözleriyle çok stresler yaşadılar evlendikten sonra geçmişin hataları hep karşısına çıktı!
nikah meselesi öle umursanmayacak bir evzu değil..senle bunların alaksı yok ama gizli nikah dediği için söylüyorum sadece..zaten düşğüne 2o gün kalmış erken olsa ne çıkar olmasa ne çıkar,ama aileni ezipte böle bişey asla yapma sakın!
umarım hakkında en hayırlı kararı verirsin ama lütfen lütfen çok iyi düşün. nişanlılık dönemi ile evlilik çok farklı. evlendiğinde nişanlılıkta gördüğün ilgi alakanın, hürmetin ancak onda biriyle yetinmek zorunda kalıyorsun. nişanlıyken sana bunları yaşatan biri evlenince seni çok daha fazla üzebilir. çok iyi düşün öyle karar ver tatlım.
arkadaşlar hepinize desteğiniz için teşekkür ederim.son yazılan yorumları henüz okuyamadım. hemen en son neler yaşadığımı anlatmak istiyorum..
dün akşam işten çıktım durakta otobüs bekliyorum, kayınvalidem aradı, lütfen kızım gel konuşalım birlikte dertleşelim diye ,anne dedim iyi değilim yarın akşam gelelim, lütfen bu akşam gel diye rica etti, anne dedim görmek istemiyorum şimdi(nişanlımı) tamam onu görmüceksin o odadan çıkmıcak gel biz konuşalım dertleşelim dedi. (kayınvalidem gerçekten çok iyi biri her zaman yanımda olmuştur her zaman oturup dertleşebiliriz) bende kıramadım gittim.. işte sordu siz yine niye böyle yapıyosunuz falan diye bende anlattım bunalmış sıkılmış ailemden vs diye, sonra nişanlım dayanamadı çıktı tabi odadan..
geçen düğüne gitmiştik, teyzem düğünde nişanlıma aman eve geç kalmayın aman babasını kızdırmayın aman düğün üstü bi problem çıkmasın vs dedi başka teyzemde demişti bi önceki hafta, ben bunlara bozuluyorum dedi nişanlım neden herkes böyle söylüyo dedi ben sana gece yarılarına kadar oturalım gezelim mi diyorum dedi en geç 8.30 da evde olmuyo musun dedi bi problem mi var evde dedi ne yani baban düğünde problem çıkartıp evlenmeyin mi dicek dedi, bayağı bi kokmuş bi problem çıkacağından ( geçen babam nişanlımın yanında eve geç kalma kafanı kopartırım dedi, babam ne konuşacağını pek bilmeyen bi insandır biraz) nişanlımda senin yerine ben üzülüyorum böyle yapmalarına dedi.. o yüzden önceden nikah yapalım dedi, söyle ben sana belden aşağı bişey ima ettim mi dedi, ben sana bi sorun olacağıyla ilgili sıkıntımdan stresimden bahsediyorum sen bana nasıl bi mesaj atıyosun dedi, bende şaka olarak takıldığımı bilmiyo musun dedim.. o şakanın hiç yeri değil di dedi.. ben bu kadar zaman beklemişim 20 gün daha bekleyemicem mi yani dedi, tanımıyo musun dedi, o kdar başbaşa kaldığımız zamanlar oldu söyle sana elimi sürdüm mü dedi, neden olayı oraya geitrdin hemen dedi..ben böyle bi adammıyım nedir bana olan bu güvensizliğin dedi vs vs yani
bende şaka olarak takıldığımı söyledim..babamın laflarına takmaması gerektiğini , babamın hasta olduğunu biliyosun dedim hıı hıı deyip geçceksin dedim söylediklerine, ilerdede bize böyle karışacaklar mı dedi,, annen her gittiğimde aman para biriktirin aman ev alın aman ikinizin maaşınıda kenara atın deyip duruyo dedi, bunları söylemesine ne gerek var dedi ben çocukmuyum cahil bi adammıyım bunları bilmiyomuyum dedi, ben kaç yıldan beri çalışıyorum herşeyi mi kendim yapıyorum, arabamı kendim kazanıp aldım, bunları sürekli sürekli hatırlatıp strese sokmasına ne gerek var dedi falan filan
kayınvalidemle hep böyle yapıyosunuz iki gün sonra barışıyosunuz yapmayın böyle falan dedi, nişanlıma kızdı zaten. kayınvalidemden öğrendim gitmiş davatiye bastırmaya güya düğünü erteleyelim diyo ama davetiye bastırıyo işte :)neyse dün akşam bunlar oldu sakin sakin konuştuk, gerçekten vazgeç diyen arkadaşlarda oldu ama inanın vazgeçmek bu kadar kolay değil.. evet biliyorum suçlu, sinirli ama işte vazgeçmek bi anda silmek gerçekten kolay olmuyo, dün akşam mesajlaştık biraz resmi resmi , işte bi yerden çağırmışlar iş için vs.. bakalım iptal değilde ertelemek olur mu bilmiyorum. hala daha bi özür bekliyorum çünkü.. umarım hakkımda hayırlısı olur
hepinize çok teşekkür ederimm kızlarr
yaşadıklarımı o kadar iyi özetlemişsin ki kesinlikle saba katılıyorum..evet inşallah hakkımda hayırlısı neyse o olur.. evet kesinlikle aramızda bire bir sorun yok, sorun bi takım yanlış anlaşılmalar.. evet belli etmemeye çalışsa bile beni kaybetme korkusu, son anda bir anda bi sorun çıkma ihtimali onu çok üzüyor ve düşündürüyor.
kesinlikle çok çalışkan biri , küçük yaşlardan beri hep çalışıp kendi askerlik parasını bile biriktiren birisi. işsiz ama çok güzel boya yapar, geçen hafta ev boyadı 1 gün uzadı stres yaptı falan çok yoruldu.. işsizliğini çok taktı kafasına nasıl iş bulamam diye,
gerçekten kestirip atmak hiç ama hiç kolay değil, birde insan hergün görmeye alışınca 1 gün bile olmayınca yokluğunu çok iyi anlıyosun
bi kaç gün uzak durucam zaten, akşamada eve gidicem direk, yorgunum eve gidiyorum diyeceğim bakalım ne diyecek, yani bi kaç gün yokluğumda eminim anlıyacak kıymetimi,
bi süre affetmeyeceğim zaten kesinlikle kıymetimi anlaması ve kesinlikle özür dilemesi lazım..Teşekkür ederim canımm çok güzel şeyler yazmışsın , çok saol, umarım hakkımda hayırlısı olsun
Canim öncelikle cok sevindim arayi buldugunuza.
Ben sana demistim, stresten yapiyor, bunalmistir diye.
Sevmese adam seninle ne icin evlenmek istesin.
Ayrica hatirlarsan gecmis mesajimdada belirtmistim sana, adam nikah kiyalim dediginde, dügüne kadar cinsel anlamda birsey yasayamayiz gibi sözleri sarfetmen senin hatan.
Bu zamana kadar bekleyen 3 haftami dayanamayacak.
Bu konuda sen hatalisin, nisanlinin bunu düsünerek erken nikah kiydirmak istedigini hic düsünmemistim zaten. Senin hala ne icin özür beklediginide anlamadim?
Ben daha cok aileni bazi konularda hatali gördüm. Öncelikle babanin nisanlinin yaninda sana "kafani koparirim" gibi sözler sarfetmesi hicte hos degil.
Sen babanla oturup bunlari konusmalisin, nisanlinin veya herhangi birinin yaninda evlenecek olan genc bir kiza sarfedilecek sözler degil bunlar.
Annen para biriktirin ev alin derken yanlis birsey söylemiyor, ama biraz sizi size biraksin.
Sonucta sizin hayatiniz bu. Ve nisanlin dogru söylüyor, bunlari bilmeyecek cahil bir adam degil. Ha cok para harcar, aile uyarir o ayri, ama anladigim kadariyla kendi calisip kendi aliyormus herseyini.
Ailenin bu konulara karismasini olsumsuz buldum acikcasilmaz:
Ve son olarakta sunu söyleyeyim sana. Sinir her erkekte vardir, bazilarinda daha fazladir.
Benim babamda cok sinirlidir, erkek kardesimde öyle. Ailedeki erkeklerin geneli öyle, cabuk parlarlar. Bende sevdigim insani ona göre sectim herhalde, oda öyle:)
Ama hepside adam gibi adamdir, bugüne kadar ne aileye nede cevreye bir yanlislarini görmedim. Sinirli olmakla beraber inanirmisin hepsinde o kadar büyük bir merhamet ve her daim destek varki anlatamam.
Ayril yapamazsin diyen arkadaslara hala inanamiyorum. Herkesin kendi fikrine saygi duyuyorum ama insanlari bu sekilde yargilamak, ilerde sana aci cektirir, üzer seni demek bana göre dogru degil. Cünkü sonucta biz senin yaninda, cevrende bulunan biri degiliz. Senin anlattiklarinda biliyor taniyoruz nisanlini ve yasadigin durumlari.
Ve herkes ne yasadigini ve kendini baskalarindan daha iyi bilir.
Kararlarini ona göre, yani kendine göre ver canim.
Mutluluklar diliyorum sana...