Nasl atlatacam?..Dne 20 gn kala iptal

cnm nişalın bu sefer çok güzel konuşmuş.herşeyin yoluna girmesine inan çok sevindim.ben de eşimle uzun süren bi beraberlik ve nişanlılık döneminden sonra evlendim.öle kavgalar ederdik ki (çok sinirli çünki eşim)duysalar bu ne derler ama biz evlilik süresini de katarsak yaklaşık 5 yıldır beraberiz.sinirli insanla geçinmesi zordur ama işini bilene kolaydır.

teşekkür ederim canımm. ,inşallah herşey dahada iyi olur, hayırlısı olur, evet biraz sinirli insanlarla geçinmesini bilmek lazım sanırım :) sinirliyken onu dahada gaza getirmemek gerekiyor :))

çok güzel şeyler yazmışsın çok teşekkür ederim canımm.. yani ne bileyim gerçekten çok kırıldım. bu kadar fevri davranmamalıydı, hemen düğünü erteleyelim dememeliydi, dedim zaten ilerdede boşanalım mı diceksin dedim, bu huyunu bırakması lazım..
işte ahh keşke takılmasaydım ne bileyim ben böyle olacağını bi anda patladı oda birazda birikmiş işte bişeyler içinde..

babam çok hatalı yaa anlatamam yani ne konuşacağını pek bilmiyo hep hastalıktan deyip sabrediyoruz işte, annemede dedim dün akşam sen söyle babama bi daha öyle şeyler demesin lütfen dedim, sende lütfen sürekli para biriktirin lafını açma dedim artık,

aynen biraz sinir var ama gerçekten adam gibi adam .. bu kadar çok herşeyimle ilgilenen biri daha çıkmaz herhalde karşıma yani inanırmısınız kaşım çıksa elinde cımbız kaşımı düzeltir. karşıdan bakıp ayrıl demesi gerçekten kolay olabilir ama işin üçünde olunca ne kadar üzülürsem üzüleyim bırakıp gitmek gerçekten kolay değil. çünkü hiç bi insan dört dörtlük değildir.. ha şöyle olsa aldatsa gözü dışarda olsa o zman başka o zaman çeker gidersin ama bu kadar ilgili bi adamı bırakıp gitmek hiç ama hiç kolay değil gerçekten değil..

çok teşekkür ediyorum canımm

Sen kalbinin sesini dinle güzelim, ben sizin mutlu olacaginiza inaniyorum.
Sinirli erkek her zaman sinirlidir, ama sakinlestiginde yapti hatanin farkindadir en azindan.
Saman altindan su yürütmektense, birak sinirli olup herseyi desin.
Sen sakin oldugunda kirildigini güzel bir sekilde izah edersen, birdaha sinirliyken söyledigi hatalari yapmaz, biraz egitim sart bunlara:)

Bu arada babanin hasta oldugunu bilmiyordum, cok gecmis olsun canim. Hastaligindan yaptigi seylerse idare edin, zaten evlendiginizde karismayacak merak etme.

Rabbim bir yastikta kocatsin sizi, ömür boyu mutlu olursunuz insAllah canim benim, kocaman öptüm..

ALLAH'U TAALA İNSAN OĞLUNU NEFSİNE EN AĞIR GELEN ŞEYLERLE İMTİHAN EDERMİŞ..
nişanlında iş konusunda ve güven konusunda çok hassas belli herşey çok üst üste gelmiş malesef hiçistemediği en hassas olduğu konular düğün arifesinde yaşamış..ama sabretmeliydi,hayat bir imtihandır,sabreden mükafatını muhakkaki alır!

senin içinde aynı durum geçerli bacım..sende sana en ağır gelecek şeyleri yaşadın şu kısa zamanda,hiç duymak istemediğin tahammül edemeyeceğin şeyleri duydun..ama senin içinde aynı durum söz konusu sabırlı ve sakin olmalısınız!

sorunsuz insan ve srunsuz evlilik yoktur bunu hiç unutma!
nişanlın la değilde başka bir adamlada evlensen hiç sorun yaşamam sanma mutlaka hayal kırıklıkların ve üzüntülerin olacaktır! mücadele yarışın yaşadığın müddetçe devam edecektir!
ama bazı hassasiyetleri baştan konuşmak muhakkaki gerekir! yine söyleyeceğim insanlar her başı dara sıkıştıgında birbirine saldırmamalı kırmamalı..ortada bir hata ve kırgınlık varsada düzeltilme çözüm yolu bulunmalıdır.sorunları ertelememek lazım neyse herşey zamanında konuşulmalı!

birde RIZKI VEREN SADECE VE SADECE ALLAHTIR! KULLAR SADECE BİR VESİLEDİR,CAN BEDENDEN ÇIKMADIKÇA RIZIK ASLA KESİLMEZ BU BÖYLE BİLİNSİN! SENİNDE NİŞANLININDA MUHAKKAKİ BİR RIZKI VARDIR..sadece sabırlı olun buda bir imtihan ..bunu nişanlına muhakkak söyle iyi bir ilaç olacaktır ruh haline..birde zor zamanları ve sıkıntıları çiftler birbirine anlatarak destek olmalıdır konuşmayı ve sakinleştirmeyi dene eğer barışırsanız tabii..

evet tatlım Allah ta bizi böyle imtahan ediyo sanırım.. hep yanında olmaya çalışıyorum nişanlımın hep destek oluyorum ona d dedim dün akşam söyle hep senin yanında değilmyim diye

evet herşey o kadar üst üste geldi ki patladı oda bi anda işte.. evet sabretmeliydi ailemle ilgili bişey dememeliydi 20 gün daha susmalıydı.. ama korkmuş birazda evlenincede ailen bize karışacakmı diye

evet canım muhakkak bi yerlerde rızkımız vardır.. hep dua ediyorum zaten Allahım sen bize yardım et diye.. yani onun işsiz olmasında işten çıkartılmasında bile bi hayır vardır belki diyorum onada öyle söylüyorum .(onun işyerinde çalıştığı kızlar bizi çok kıskanıyodu çünkü)

sakinleşti zaten sinirli konuşmuyo bugün, işte ne yaptın salı akşamı falan diye sormuiş en son, eminim içi içini yedi benden haber alamayınca , acaba naptı eve vardı mı diye :))

çok teşekkür ederim canım çok sağoll

Sen kalbinin sesini dinle güzelim, ben sizin mutlu olacaginiza inaniyorum.
Sinirli erkek her zaman sinirlidir, ama sakinlestiginde yapti hatanin farkindadir en azindan.
Saman altindan su yürütmektense, birak sinirli olup herseyi desin.
Sen sakin oldugunda kirildigini güzel bir sekilde izah edersen, birdaha sinirliyken söyledigi hatalari yapmaz, biraz egitim sart bunlara:)

Bu arada babanin hasta oldugunu bilmiyordum, cok gecmis olsun canim. Hastaligindan yaptigi seylerse idare edin, zaten evlendiginizde karismayacak merak etme.

Rabbim bir yastikta kocatsin sizi, ömür boyu mutlu olursunuz insAllah canim benim, kocaman öptüm..

canımmm benimm yaa çok çok sağol yazdıkların, desteğin, iyi dileklerin için...
aman Allaha şükür saman altından su yürütme huyu yok, attığı her adımı bilirm.bi tek arada şu siniri olmasa, onun damarına asla basmıcaksın işte :KK43: evet biraz eğitmek lazım :) akıllancak ama düğüne kadar inşallah :)

saol canım babam yıllardan beri şeker hastası, o yüzden hep alttan almaya çalışıyorum işte..

saoll canımm benimm inşalah hepimiz ömür boyu mutlu oluruz..

ya benim senin konunda takıldığım yer,sürekli babam şeker hastası ,dengesizlikleri bu yüzden ,bi vericem bir vermem seni ona demesi bu yüzden falan diyorsun ya...Üzülüyorum bunları okudukça,çünkü bende şeker hastasıyım kaç senedir.Şeker hastalığının hiçte böyle bir dengesizlik etkisi yoktur,olur mu hiç öyle şey.Kan şekeri düşer o anda sinirlenir desen anlayacağım ama öyle karar değişikliği ,düğünden vazgeçmesi vs olacak şey değil.Kaç yıldır şeker hastasıyım kimsede aman bu dengesiz işte hasta bırak ne dediğini bilmiyor tarzında yaklaşmadı bana ...Neyse konunun bölmeyim ama üzülüyorum şeker hastalığının böyle yanlış bilinmesini okudukça

mafoldumben ne yapacağımı pek bilmiyorum açıkçası ama tamamende bu işi bitirmek istemiyorum ama bi şekilde aklının başına gelmesi lazım..

son durum, konuştuk ikimizde içimizdekileri anlattık, anladı gibi hatasını ben bi başladım konuşmaya ondan sonra pek bişey diyemedi, dicek bişeyi yoktu çünkü hadi eve geç kalıyosun diyebildi sadece bende eve gittim böyle yani durum, bi kaç gün kafa dinlemek en iyisi sanırım, ya da oturup sakince konuşmak ...

O zaman hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım...
sevgiler...

ya benim senin konunda takıldığım yer,sürekli babam şeker hastası ,dengesizlikleri bu yüzden ,bi vericem bir vermem seni ona demesi bu yüzden falan diyorsun ya...Üzülüyorum bunları okudukça,çünkü bende şeker hastasıyım kaç senedir.Şeker hastalığının hiçte böyle bir dengesizlik etkisi yoktur,olur mu hiç öyle şey.Kan şekeri düşer o anda sinirlenir desen anlayacağım ama öyle karar değişikliği ,düğünden vazgeçmesi vs olacak şey değil.Kaç yıldır şeker hastasıyım kimsede aman bu dengesiz işte hasta bırak ne dediğini bilmiyor tarzında yaklaşmadı bana ...Neyse konunun bölmeyim ama üzülüyorum şeker hastalığının böyle yanlış bilinmesini okudukça

babamda 22 seneden beri şeker hastası, hastalıktan sinirleri bozulmuş artık diyeyim yani, ya da babamın karakteri böyle bilmiyorum. ben anneme neden böyle babam dediğimde hep aman hasta yıllardan beri derdi hep, o yüzden sinirliliğini hastalığına bağlıyoruz sanırım.

O zaman hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım...
sevgiler...

teşekkür ederimm, İnşalah hayırlısı olur çok sağolunnn

neyse birisi alıntı yapmış bende okudum
1. si sorun ne olursa olsun her şeyde özür dilemeniz onu şımartmış
2. si babanız eve geç gelme,gitme demekle neden eski kafalı olsun ki? gelin ata binmiş yaa nasip demiş..belkide kayınvalidenize tek başınıza gitmenizi uygun görmüyor..ayrıca dost var düşman var..herşey ayrıntıda gizlidir..
3. sü bence nişanlınız basit bir olayda içindekileri kusmuş..dememkki patlamış artık..gizli nikah meselesinede çok kızdım..ailen bu anı görmek ister..seni büyütmüşler..ayrıca düğüne 3 hafta var.baban caymasın nikahlanalım diyor ama kendi cayıyor..bence çokkkkkkkk şımartmışsın..sende kafanı dinle

Son düzenleme:
neyse birisi alıntı yapmış bende okudum
1. si sorun ne olursa olsun her şeyde özür dilemeniz onu şımartmış
2. si babanız eve geç gelme,gitme demekle neden eski kafalı olsun ki? gelin ata binmiş yaa nasip demiş..belkide kayınvalidenize tek başınıza gitmenizi uygun görüyor..ayrıca dost var düşman var..herşey ayrıntıda gizlidir..
3. sü bence nişanlınız basit bir olayda içindekileri kusmuş..dememkki patlamış artık..gizli nikah meselesinede çok kızdım..ailen bu anı görmek ister..seni büyütmüşler..ayrıca düğüne 3 hafta var.baban caymasın nikahlanalım diyor ama kendi cayıyor..bence çokkkkkkkk şımartmışsın..sende kafanı dinle

evet doğru biraz şımardı..onun ki caymak değil sadece sinirden söyledi onu biliyorumm.evet kafamı dinleyeceğim bira.. teşekkürlerr

konuları editlemek yasak arkadaşım,
eğer konuyu yorumlara kapatmak istiyorsanız
konunuzu kapatabilirim,ama siz silme ya da editleme işlemi
yapamazsınız...
konuyu dağıtmadan devam edin lütfen...
sevgiler...

konuları editlemek yasak arkadaşım,
eğer konuyu yorumlara kapatmak istiyorsanız
konunuzu kapatabilirim,ama siz silme ya da editleme işlemi
yapamazsınız...
konuyu dağıtmadan devam edin lütfen...
sevgiler...

tamam bir daha olmayacak
Teşekkürler

valla canım hepsini okuyamadım yazılanların zaten biraz geç gördüm
23 yaşındayım acizane fikrim, söylemek istedim..
öncelikle ailenin söylediklerini eşine yada nişanlına asla ama asla bildirme. evleneceksiniz siz iyi olacaksınız ve her şeyi unutacaksınız ama en ufak tartışmada eşinin aklına annenin veya babanın söyledikleri gelicek. para biriktirmesini istiyosanda sen söyle yada sadece fikir ver.
ayrıca bakıyorum herkes bırak gitsin diyo ama hiçte öle olmaz bu zamana kadar getirdiyseniz belliki gerçekten seviyosunuz.
erkekler içlerini öyle rahat dökemezler belliki adam hem işsiz hemde para muhabbeti dönüyo sıkılmış..
gitmeyin üzerine yazık adamada

ya hemen ayrıl ondan mutlu olamazsın diyenler nerde bakalım

ben yazdım kesinlikle başka sorunlar var diye işte açıkça yazmış konu sahibi adam gizli

nikahı neden istemiş ortaya çıktı yani 'oynaşmak ' için istememiş neyse canım hayırlı olsun mutluluklar diliyorum konuşup halletmişsiniz çok sevindim

insan yaşanılanlardan bunaldı diye bıktım sizin saçmalıklarınızdan tarzı konuşur mu?
evliliği erteleyelim der mi?
hele evliliği erteleyelim demek bana göre ayrılalım demekten daha kötü.
kaçak güreşmek, cesaretsiz davranmaktır.

ailenizin huyunu bu zamana kadar bimiyor muydu bu adam?
yeni öğrenmedi herhalde.
niye şimdi sorun oluyor.

eğer siz 24 saat geçmeden hakverdim diyorsanız 20 gün sonra da evlenmiş olursunuz.
allah mesut etsin ne diyim...
inşallah eder..

Bayağı bir gönlünü almış senin, ilk mesajınla bu mesajın arasında çk fazla fark var çünkü..

Yumuşamış, onu yanlış anladığına ikna etmiş seni..

''Sen kadın olmaya, evliliğe hazır değilsin, erteleyelim'' sözüyle ne demek istemiş onu da sordun mu? Merak ettim de onu nasıl açıkladı sana? Herlalde stress altında söylemiştir diyelim..

Hayırlısı olsun..

Demek ki; nişanlının ters sözlerini, ters hareketlerini kafana takmayacaksın bundan sonra, evlendikten sonra da şimdiki gibi alttan almaya fedakarlık yapmaya hazır ol şekerim..

Hadi bakalım mutluluklar dileyelim şimdeden sanaa.s...

ben yazdım kesinlikle başka sorunlar var diye işte açıkça yazmış konu sahibi adam gizli

nikahı neden istemiş ortaya çıktı yani 'oynaşmak ' için istememiş neyse canım hayırlı olsun mutluluklar diliyorum konuşup halletmişsiniz çok sevindim

Hemen ayrıl diyenler yukarıda alıntı yaptıklarım ve yapamadığım ve bu konuya yazı yazan bir sürü insan ve buradayız. Onlar gibi bende tabiki mutluluklar dileyeceğim arkadaşa.
Bu arada arkadaşın ilk mesajını tekrar okuyun orada arkadaş diyor ki, nikahtan sonra bir şey olacağını bekleme demiş ve bu lafından sonra nişanlısı köpürmüş. Yani kavganın zaten başlangıcı bu laf olmuş, nişanlısı, yok elleme yok şunu yapma diyor diye bir ton laf saymış sonrada ailesi hakkında ileri geri konuşmuş.
Valla arkadaş sordu biz cevapladık, herkes kendi fikrini beyan etti. Kimseyi zorla ayıracak yada evlendirecek değiliz. Görüşlerimizi açıklarız, tecrübelerimizi paylaşırız, gerisi derdini bize açan kişiye kalmış.
Allah mutlu etsin. Kimsenin mutsuzluğuyla mutlu olacak kadar çiğ değiliz.

öncelikle evlilik arefesinde böyle bir tatsızlık yaşadıgın için senin adına çok üzüldüm ..nacizane fikrim nişanlınla ilgili bütün olumsuz davranışları öyle yada böyle kafanda evirip çevirip olumlu hale getiriyosun sebebi ne olursa olsun sana baban izin vermiyor diye bunu yüzüne vurmamalıydı,seninde bunu geri kafalı diye nitelendirmen bence çok yanlış ayrıca evlenmeden önceki tatlı geçmesi gereken bir dönemdir nişanlılık ne bu lan felan tabi herkes tatlı geçinecek diye bi kaide yok ama ..sen en iyisini bilirsin canım benim şu anı degil evlilik sonrasını, asabiyetini, fevri hareketlerini iyice bir düşün taşın öyle kararını ver allah hepimizin hakkında hayırlısını versin

Burda burda örtmenimhihoyyyt
şekerim arkadaşin ilk mesajiyla görüşmesinden sonraki
mesajlari arasinda dağlar kadar fark var çok yumuşamiş
keşke sorun ariza çikmasada mutlu olsa
fikrimizi sordu bizde kendi çapimizda beyan ettik
gerisi ona kalmiş ben hala düşüncelerimde israrla inat ediyorum nedensenaniknanik
gerisini kendi bilir umarim çok mutlu olur
konular açar bizde paylaşiriz onunla mutluluğunuzemuszemus

Yorumlara baktımda ben dogru tahmin yapmışım ilk opuyorumnanaktan Her evlilik kurulma aşamasında çokça sorunlar çıkabiliyor. Sakinlik karşındaki insanla açık açık konuşmak bir çok sorunu hallediyor. Ama araya art niyetli kişiler girmeyecek fitneleyenler filan. Ben ışık görüyorum bu işte inşallah sonu hayırlı olacak. Hem kendim kazanıyorum filan demesi hayatına dikkat ettiğini gösteriyor. Kayınvalidenin tutumunu da çok beğendim. Sonu güzel olacak inşallah.

herkese yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum.. ona böyle bişiey söylediğim için bozulmuş, onu sapık yerine koymuşum çünkü, öyle düşünmüş..canlarım inşalah zamanla herşey daha da düzelicek.. sadece biraz zaman gerekiyor sanırım.. şu an herşey belirsiz belki 20 gün sonra sizinle düğün haberi mi paylaşacağım ya da düğünü bi süre erteleyeceğim.. herşey önümüzdeki hafta belli olur diye düşünüyorumm.. umarım hakkımda hayırlısı olur.. herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum..

konumun burda kapatılmasını rica ediyorum

X