Nasl atlatacam?..Dne 20 gn kala iptal

Kız caduuu parmakların yorulmuştur senin yazmaktan. Birde ciddi yazmışsın, gözlerim yaşardı delikafadulden
Ama var ya her dediğine, yazdığın her harfe katılıyorum.

sorma burbuğum bende kendime şaştim kaldim vallabenneyaptımki
bunlari benmi yazdim diye tikkat et ayni frekanslardayiz
yenilerin deyimiyle eski kafaliyizdelikafadulden

bu aşamada soğuk kanlı olmak lazım bence.
hiç evlenmedim nişanlılık gbi ciddi işlerim de olmadı. bilmem pek ama diyeceğim tek şey şu
aşk bencillik kaldırmaz arkadaşım. hep onun istekleri olmaz senin de.. aşkı güzel yapan sizi birbirinize çeken de bu..

ve şunu da unutma.. şimdi kaybettiğimizi sandığımız şeyler ilerde kazandıklarımız olarak çıkabilir karşımıza. hayatının önemli bir basamağındasın..
kaybetmekten de korkma. kazandıklarımız olarak da karşımıza çıkabilir . keşke yerine iyi ki dersin belki ve bu seni daha dayanıklı daha güçlü yapar. özgüven verir.
Allah a emanet ol...

Son düzenleme:
çook iyi düşün cnm
hatta üstünde artık düşünmeye gerek bile yok ama tabi yaşayan sensin sonuçta
ama ben hiç mutluluk ışıltısı göremiorum eğer evlenicek olursanız
sevgi yetmiyo evliliği sürdürmeye sevgiden öte saygı lazım mantıklı olmak lazım
zararın neresinden dönersen kardır
tabi sen biliceksin bu kadar yakınken düğün kestirip atmakta kolay değildir eminim ama insan nelere alışmıyoki neleri unutmuyoki
dilerim hangi kararı verirsen ver mutlu olursun

son durum ne bilmiyorum ama ben de bir iki şey söylemek istedim.
öncelikle öfkeyle kalkan zararla oturur bunu unutma canım.
belli ki işsizlik, ailenin onu istememesi fln onu bayaa bi germiş. belki de seni kaybetme (babanın ve ailenin tutumu sebebiyle) korkusuyla, hemen evlenelim gizlice demiş. yakınlaşma konusu bunun üzerine açılmış, konu gereksiz yere uzamış.
ben seni sevmediği vs gibi bir şey düşünmüyorum, o an tepesi atmıştır, sinirlenmiştir bu kadar olumsuzluk karşısında. düşünsene evleneceksiniz, işi yok, ailen onu istemiyor, her an sorun çıkarabilme potansiyeline sahip bir baban var, evlenince ailesiyle oturacaksınız, senin maaşınla geçineceksiniz..bir erkeğin bunları kaldırabilmesi kolay değil.. evlilik kararınız çok erken verilmiş bir karar zaten her şeyden önce...düğünün ertelenmesi kesinlikle her açından olumlu olur diye düşünüyorum...
kanımı kuruttunuz lafı da çok aşırıya kaçmış bir laf onu da belirtmeden geçemeyeceğim..
ben senin yerinde olsam sakince karşıma alıp "düğün yaklaştıkça stresimiz artıyor, bunları bir anlık sinirle mi yoksa gerçekten içinden gelerek mi söyledin bilmiyorum ama eğer gerçekten ben ve ailem hakkında olumsuz düşünüyorsan düğünü ertelemeye gerek yok, tamamen iptal ederiz ve her şey biter kararı ailelere açıkladıktan sonra da geri dönüşü olmaz biliyorsun... yok anlık bir sinirle söylediysen de yine düğünü erteleme taraftarıyım çünkü bu son olay benim de kafam da seninle ilgili soru işaretleri yarattı, benden bu kadar kolay vazgeçebilmeni sindiremiyorum; eğer kafamdaki soru işaretlerini giderebileceğini düşünüyorsan, düğünü ertelemek istediğimizi, henüz maddi açıdan ya da başka açılardan hazır olmadığımızı söyleriz." der topu ona atardım, seni kaybetmekten korkuyorsa biraz da o senin kaprisini çeksin bakalım, yok kaybetme korkusu yoksa zaten ertelemeye gerek yok, direkt iptal etmek en doğrusu..

evlilik sitresiyle zamanında düğün üstü bizde bazı problemler yaşadık ama asla dügünden önce birliktelik falan istemedi eşim öyle sarılır konuşurduk yok evlenicez aşkım seni bu kapıdan içeri kucamda getiricem yok sonsuza kadar mutlu olucaz falan filan gibi konuşurduk biz çokmu safmışız bilmiyorum kii:kedi:

valla evlilik bu güzelim bir ömür boyu o insanı sen daha ii tanırsın hayatını ömrünü onunla geçirebiliceksen bir iki gün suskun kal seni aramasını bekle ama diyosanki hayatımı zindan edicek aslında hata yapıyorum diyosan hemen ailenle konuş ve olanları bir bir paylaş ailenle duruma el koysunlar çagırsınlar konuşsunlar ezdirme kendini ve üzülme alnımıza ne yazıldıysa onu yaşıyoruz allah yrdımcın olsun cnm

Ne arızası çıkabilirmişki.
Zaten nişan olmuş düğün günü belli 22 gün vardiyorsun.
Nikah 3 hafta içinde olacak. EE ne arıası olabilir.
Kusura bakma ama senin nişanlın senden daha stresli ve evliliğe hazır değil ama bunu kendine yediremediğinden herşeyin suçlususenmişsin gibi anlatıyor.
Hatta anlatmakla kalmayıp buna inanmış bile.
Bukadar zaman geçmiş evliliğe kadar dayanmış herşey ev hazır eşyalar hazırdır.
Hemen git ayrıl diyemem ama konuş bir kez daha prensiplerinden baset evlenmeden yakınlaşmadık diye evlenince böyle olacak değil de.
Birşeyleri yapmak zor da yıkmak kolay olmasın.
Ama sen haklısın sonuna kadar kimse seni buna zorlayamaz.

arkadaşlar hepinize desteğiniz için teşekkür ederim.son yazılan yorumları henüz okuyamadım. hemen en son neler yaşadığımı anlatmak istiyorum..
dün akşam işten çıktım durakta otobüs bekliyorum, kayınvalidem aradı, lütfen kızım gel konuşalım birlikte dertleşelim diye ,anne dedim iyi değilim yarın akşam gelelim, lütfen bu akşam gel diye rica etti, anne dedim görmek istemiyorum şimdi(nişanlımı) tamam onu görmüceksin o odadan çıkmıcak gel biz konuşalım dertleşelim dedi. (kayınvalidem gerçekten çok iyi biri her zaman yanımda olmuştur her zaman oturup dertleşebiliriz) bende kıramadım gittim.. işte sordu siz yine niye böyle yapıyosunuz falan diye bende anlattım bunalmış sıkılmış ailemden vs diye, sonra nişanlım dayanamadı çıktı tabi odadan..

geçen düğüne gitmiştik, teyzem düğünde nişanlıma aman eve geç kalmayın aman babasını kızdırmayın aman düğün üstü bi problem çıkmasın vs dedi başka teyzemde demişti bi önceki hafta, ben bunlara bozuluyorum dedi nişanlım neden herkes böyle söylüyo dedi ben sana gece yarılarına kadar oturalım gezelim mi diyorum dedi en geç 8.30 da evde olmuyo musun dedi bi problem mi var evde dedi ne yani baban düğünde problem çıkartıp evlenmeyin mi dicek dedi, bayağı bi kokmuş bi problem çıkacağından ( geçen babam nişanlımın yanında eve geç kalma kafanı kopartırım dedi, babam ne konuşacağını pek bilmeyen bi insandır biraz) nişanlımda senin yerine ben üzülüyorum böyle yapmalarına dedi.. o yüzden önceden nikah yapalım dedi, söyle ben sana belden aşağı bişey ima ettim mi dedi, ben sana bi sorun olacağıyla ilgili sıkıntımdan stresimden bahsediyorum sen bana nasıl bi mesaj atıyosun dedi, bende şaka olarak takıldığımı bilmiyo musun dedim.. o şakanın hiç yeri değil di dedi.. ben bu kadar zaman beklemişim 20 gün daha bekleyemicem mi yani dedi, tanımıyo musun dedi, o kdar başbaşa kaldığımız zamanlar oldu söyle sana elimi sürdüm mü dedi, neden olayı oraya geitrdin hemen dedi..ben böyle bi adammıyım nedir bana olan bu güvensizliğin dedi vs vs yani

bende şaka olarak takıldığımı söyledim..babamın laflarına takmaması gerektiğini , babamın hasta olduğunu biliyosun dedim hıı hıı deyip geçceksin dedim söylediklerine, ilerdede bize böyle karışacaklar mı dedi,, annen her gittiğimde aman para biriktirin aman ev alın aman ikinizin maaşınıda kenara atın deyip duruyo dedi, bunları söylemesine ne gerek var dedi ben çocukmuyum cahil bi adammıyım bunları bilmiyomuyum dedi, ben kaç yıldan beri çalışıyorum herşeyi mi kendim yapıyorum, arabamı kendim kazanıp aldım, bunları sürekli sürekli hatırlatıp strese sokmasına ne gerek var dedi falan filan

kayınvalidemle hep böyle yapıyosunuz iki gün sonra barışıyosunuz yapmayın böyle falan dedi, nişanlıma kızdı zaten. kayınvalidemden öğrendim gitmiş davatiye bastırmaya güya düğünü erteleyelim diyo ama davetiye bastırıyo işte :)

neyse dün akşam bunlar oldu sakin sakin konuştuk, gerçekten vazgeç diyen arkadaşlarda oldu ama inanın vazgeçmek bu kadar kolay değil.. evet biliyorum suçlu, sinirli ama işte vazgeçmek bi anda silmek gerçekten kolay olmuyo, dün akşam mesajlaştık biraz resmi resmi , işte bi yerden çağırmışlar iş için vs.. bakalım iptal değilde ertelemek olur mu bilmiyorum. hala daha bi özür bekliyorum çünkü.. umarım hakkımda hayırlısı olur

hepinize çok teşekkür ederimm kızlarr

Son düzenleme:
Senin ki çok fevri sanırım ne söylediğini bilmeden parlıyor bu da seni yaralıyor.
Babanın yaptığı çok yanlış çocuğun ağzına laf vermiş.
Annen korumacı yaklaşıyor ama bu saatten sonra bukadarı da fazla.
senin yapacağın şey babanla nazıl konuşursun bilmem ama annene nişanlının yanında para mevzusunu açmamasını kendinin zaten söylediğini elinizden geleni yaptığını sölersin.
Rahatsız oluyormuş dersin.
Toparlanır elbet. Diyorum adam biraz sinirli baban gibi ne dediğini o da bilmiyor biraz.
Amacı kötü olsaydı okadar vakitte seni zorlardı zaten.
Hakkında hayırlısı olsun

arkadaşlar şimdi okudum yorumların hepsini. yanlış anlaşılmalar olmuş sanırım.. gizli nikah yapmasının amacı bi ilişki yaşamak değil, babamın bi sorun çıkaracağını düşündüğü içindi, asla bana ilişkiyle ilgili bişey kastetmedi , ben ona sadece takılmak amaçlı nikah olmasa bişey olmaz lafını ben ona söylediğim için bozulmuş

asla ama asla nikah olsun sonra bişeyler yaşayalım değildi kastetmek istediği bazı arkadaşlar böyle düşünmüş, böyle bi amacı yok yani bunu ben çok iyi biliyorum

Teşekkür ederim canımm :))

Bayağı bir gönlünü almış senin, ilk mesajınla bu mesajın arasında çk fazla fark var çünkü..

Yumuşamış, onu yanlış anladığına ikna etmiş seni..

''Sen kadın olmaya, evliliğe hazır değilsin, erteleyelim'' sözüyle ne demek istemiş onu da sordun mu? Merak ettim de onu nasıl açıkladı sana? Herlalde stress altında söylemiştir diyelim..

Hayırlısı olsun..

Demek ki; nişanlının ters sözlerini, ters hareketlerini kafana takmayacaksın bundan sonra, evlendikten sonra da şimdiki gibi alttan almaya fedakarlık yapmaya hazır ol şekerim..

Hadi bakalım mutluluklar dileyelim şimdeden sanaa.s...

sedacım nişanlıyken ayrılmak kolay çünkü ailenlesin ama evlendikten sonra ailene gitmek çok zor çünkü o evden çıkmış oluyorsun bu nedenle iyi düşünn birde kayınvalidenle oturacaksın çok zor bir durum eşin sana değer vermez hep aileni seni suçlayıcı konuşursa sonra daha çok üzülürsün

rabbim hakkında hayırlısını versin belki böyle daha mutlu olacaksın çok iyi düşünüp öyle karar ver evlilik dönüşü zor bir yol

Çok fazla yumuşamadım ama sakinleştim diyelim..yani biraz hak verdim, bunalmış biraz yaşadıklarımızdan, yani ailemin yaptıklarından ben bile bunalıyorum ona hak verdim o konuda, yani babam nişanlımın yanında söylenmicek sözler söyleyebiliyo, nişanımda bunları kafasına çok takıp benim bilmediğim bi problem mi var diye bunaltmış kendini..,

kadın olmaya hazır değilin derken, nikah kıyalım olayından sonra hemen nikah olsada bişey olmaz sözüme takılmış, o zaten bana öyle bşeyden bahsetmemiş, ama neden ben öyle bi şaka yapmışım, neden hemen öyle düşünmüşüm..

Teşekkür ederim canımmm

Canımm benimm inşallah hakkımda hayırlısı olur, bakalım bi kaç gün sürtsün burnu da aklı başına gelsiz azcık

hakkında hayrlısı olsn canm .. baya sakinlemişsn belli ewet ewlenmeden tahammül etmek kolay oluyor canm inş. ewlendkten sonrada bu tutumunu koruyabilirsn senin yapman gereken ailenle eşin arasını dengelemek ama asla nişnlına karşı aileni rencide edecek seler soleme tatlım olr mu ..

aminn canımm.. bi kaç gün daha sakin sakin düşünmem gerekiyor, bakalım oturup bi başbaşa konuşmamız gerekiyor, biraz burnunun sürtmesi lazım, biraz kaybetme korkusu yaşaması lazım nişanlımın.. tamam canım zaten söylememeye çalışıyorum bundan sonra daha dikkatli olucam zaten bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…