Nasl atlatacam?..Dne 20 gn kala iptal

Bence bidaha düşün derim...
$inirli bir in$anla bir ömür de geçmez..
evlenmeden önce daa herşeyde böyle $orun çıkartıyo$a evlendikten $onra neler yapar kimbilir..

bana kalirsa sana gore biri oldugunu sanmiyorum nisanlinin..
evlenmeden evvel yuzunu gormen iyi oldu..
merak etme durumun kotu degil
abimin nisanlisi nikaha 3 gun kala nisani atti..
beterin beteri var..
hakkinda hayirlisini dile Allahtan..
hersey iyi olur umarim..

cok ıyı nıyetlı duşunuyor yada duşunmeye calışıyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz şu an bır şansınız varken kullanın derım..
babanızın aılesıyle bırlıkte yaşamanızı ıstemesı bana gore damadı olacak kışıye guvenmıyor olmasından
kaynaklanıyor..
nışanlınız aılenız hakkında o kadar cok olumsuz yorumlar yapmışkı sızde babanızın şeker hastası oldugunu vs yazmış ve bazen anlamsız davranabıldıgını yorumlarınıza ekleyebılmışsınız..
babanız hakkında yaptıgınız yorumlar bence gayet normal anormal olan nışanlınız..
bır soz attım dıyorsunuz ıkıncı bır olumsuzluk yaşamak ıstemıyorsunuz neden..
ınsanların ne soyleyecegımı sızı duşunduruyor yoksa aılenız ne soyleyecegımı..
şu gunlere kadar bu olayları cozmuş olabılırdınız her zaman ozverıde bulunmayarak..
gec kalmış sayılmazsınız..
eskı klasık bır yontem olacak belkı ama kendınızı kandırmayarak artıları ve eksılerı bır deftere gecırerek karşılaştırma yapabılırsınız...
her hareketı her konuşması aıle,aılesı,sen,nışanlın cevre vs olumlu olumsuz herşeyıyle mantıgınızı kullanarak defterınıze dokun ılışkınızı..
yaşanabılecek katlanılabılecek bırıyse kı ben sanmıyorum..
evlenın o halde...
yazdıklarım cok kolay yapılacak şeyler degıl tamda dugunune 20 gun kala..
fakat herşey senın hayatın ıcın..
ya hayatını kurtaracaksın..
ya hayatını kor kuyuya atacaksın...
Allah yardımcın olsun..

Ne yani şimdi adam istiyor diye isteklerine evet mi demek lazım. Ne demek yakın davransaydın. Adam resmen nikahı kıyalım yatağa yatalım diyor. Kusura bakmayın da sırf nişanlımın gönlü olacak diye insanın kendinden fedakarlık yapmasını anlamıyorum. Beklemeyen çeker gider, cehennemin dibine kadar yolu var. Oynaşmak istiyorsa oynaş birini bulur onunla gönül eğlendirir.
Böyle fütursuzca konuşan birinden koca olmaz. Allah konuyu açan arkadaşı resmen korumuş.

Baban nişanlının bu dayanılmaz yönlerini senden önce görüp,gönülsüz yaklaşmış demekki ve belki son anda vazgeçer kızım diye de ipini sağlam sopaya bağlıyor..nişanlın daha şimdiden ailenden gizli saklı iş yapmaya teşvik ederk ,ne kadar bencil olduğunun sinyallerini vermiş..üstelik ailen hakkında hiç de iyi şeyler düşünmüyor..daha nişanlısınız ama ailenle kanımı kuruttunuz diyicek kadar saygısız biri..annenin,babanın söyledikleri ilme ilme işlenmiş beynine baksana..ailenin sizin iyiliğiniz için yaptığı önerileri bile sinir harbine dönüştürüyor..annenin para biriktirin ev alın demsi kendi menfaatine değil sonuçta,nişanlın ve senin geleceğiniz için..babanın eve geç kalma demesi,nişanlının hoşuna gitmesi lazım,kızlarına ne kadar değer veriyolar,dünyanın binbir türlü hali var demesi gerekirken bunlar onu sıkıyor..senin onun tabiriyle "elletmemen dokundurmaman" normal şartlarda türk erkeklerinin evlenicekleri kızlardan duymak istedikleri şeyler olması lazım..hem bu kadar sinirde neyin nesi Allah aşkına..sen onun stres topumusun? şimdi alttan alıyorsun ama evlendikten sonra bu kadar tahammüllü olunmuyor..çok kavga gürültü olur sizin evinizde eminim..üstelik ailenle arana aşılmaz duvarlar örüceği de kesin..zaten baban sevmiyor damadını..damadın ailen hakkında düşündükleri belli..duble saygısız bi kişilik..aşkla yürümüyor evlilik gemisi canım..iyi düşün..

benae hatali bir hayata baslamadan dön..bu adam seni sadece iliski icinmi istiyor??benim dini nikahim 2 yil önce resmi 1 yil önce kiyildi dügünden....ama ne esim israr etti nede ben yüz verdim..dügüne kadar bekle dedim bekledi..senin dügün olmadan bu ne acele baska planlari da var galiba...

alalalaa ne ilginç bir bakış açısı burbuk, peki bu sizin söylediğiniz bencillik olmuyor mu hem ne kaba bi tabir oynaşmak kelimesi hayret ettim doğrusu.Evlisiniz bir de valla şaştım kaldım sanırım dünyaya bakış açısı bu olsa gerek..

Eğer bu adamla bir hayat kurmak istiyosa evet yakın davranmak zorunda bunun adı fedakarlık değildir ilişkinin olmazsa olmazları vardır bilmem bilirmisiniz adam nişanlı ya elbette yakınlık bekler siz nerde yaşıyosunuz kuzum? Adamın sırf yatak düşüncesi olsa hayatta nikahı basmaz ben size diyim.Benim kastettiğim çok açık anlayan anlar.Herkesin kendi düşüncesi yakınlık göster ya da gösterme ama bunun adı oynaşmak değildir.Lütfen beni eleştirirken de bunun benim fikrim olduğunu unutmayın.

son olarak ta şunu söyliyim bence konu sahibi eksik anlatıyor bu adam durduk yere mi böyle çıldırdı acaba kendisi neler dedi ya da neler yaptı ki durum bu noktaya geldi adam niye durduk yere kızın ailesini kötülesin ya da durduk yere niye gizlinikah desin ben size diyim kız tarafından ciddi sorunlar var bence hiçbişey tek taraflı olmaz.

Son düzenleme:
evlenmenıze 22 gun kalmıssa bu ne sacmalık yok yakınlasamıyomus sacma yanı bekar bı kız normal herseye evet desenız de o bırakır gıderdı bence ama sız aılenızle konusun durumu sınırlı bı ınsanla ben yapamam sızı bılemem tabı yasım 27 olcakk ama varsın evde kalayım cekmek ıstemem bı omur sızde ıyı dusunuun kararlarınızı aılenızle bırlıkte alın yuregıınızın sesını dınleyın derım mutlu gunler dılıyorum.

Ben anlayamadım bu agresiflik neden...

Herşey yolunda giderken nerden çıktı gizli nikah ?

Sırf cinsellik için mi ?

E zaten düğüne 20 gün varmış...

Canım, bence iyi düşün, birazcık duygularını nastırmaya çalış, bana mantıklı gelmedi hiç bir sözü...

Son mesajı da çok kırıcı ayrıca...

lmaz:

bence sen bu kararı bir kez daha düşün derim !
böyle bir insanla bir ömür gecirebilcekmisin
her zaman alttan alabilcekmisin
bu yaptıklarını unutabilcekmisin
durr ve düşünnn kararını dogru ver zararın neresinden dönersen kardır hakkında hayırlısı olsun inş a.s.

aynen katılıyorum sana cnm.

gizli nikah kıyma düşüncesinin arkasında da babadan başka bi neden vardı bence bunu yaşayınca görecektin.

canm yorumları okudum genelde herkes aynı fikri paylaşıyor aşağı yukarı .. görünen köy kulavuz istemez derler .. kimin ne soleyeceği hiç onmli değil unutma sen mutsuz olduğun zamn kimse yanında olmayacak ailenin dedklerini dinle ve onlarla paylaş canm inş. güzelce çözüme ulaşırsnz

ha bi de kayınvalide ile otrma fikrine nasıl bakıosn bilmiorm ama hayatta isteyeceğim en son şey olurdu benm ..

zararın neresinden dönersen sen kardır bir ağlarsın iki ağlarsın untursun zaman herşeyin ilaçıdır derler canım:sinifsinif:

İşten atılmıs diyorsun bence dugun kararınıza ara vermelıydınız biraz. Maddiyat olmadan çok zor o da bunalmış bir süre siz dinlenin bence. Sende moralini bozma sadece şu anda hazır değiliz de. Belliki o da bunalmış yazıktır. Gizli saklı iş çevirmeye gelince bence seni kaybetmekten korkmuştur. Son anda belki vazgeçersin diye. Çünkü durumu belli değil daha. Bence sakın ol ve ona destek çık. Oturun konuşun paylaşın. Evlilik kaçmıyor ya.

Güzelim ben Türkiye'de yaşıyorum, evet evliyim ve hayat tecrübem sizden fazladır. Konuşurken boşuna konuşmuyorum.
Kusura bakmayın da, bende nişanlı gezdim 1 sene, evleneceğim adam (şimdiki eşim) yakınlık istedi bende olmaz dedim ve konu bir daha açılmadı. Ben bunu eşimin bana saygısı olarak görüyorum, konu sahibi arkadaşa ise nişanlısı tepki göstermiş olmamış gizli nikah yapalım demiş, hatta nikahtan sonra kim karışır birlikte olalıma getirmiş. Şimdi bu sizin tabirinizle bu yakınlık göstermek mi oluyor? Bir kişiyi seviyorsanız tüm yönleriyle seversiniz, demekki arkadaş nişanlılık döneminde de olsa bir yakınlaşma istememiş neden ısrar ediliyor anlamıyorum. Yani gizli nikah kıyalım birlikte olalım demek yakınlık mıdır. Ben bunu söyleyen adama temkinli yaklaşırım hatta nişanlımsa şutlarım hemen. Öncelikle nişanlısına ve nişanlısının ailesine saygısı olmayan adamdan adam olmaz. Benim anneme babama laf söyleyecek adamı ben yanımda gezdirmem kimse kusura bakmasın. Şimdiden nişanlısını böyle baskı altına almaya çalışan biri daha sonradan neler yapar tahmin bile edemezsiniz.
Ayrıca ben sizin yakınlık gösterme lafınıza oynaşma demedim, yazımı dikkatle okursanız konu sahibi arkadaşın nişanlısının isteklerine oynaşma dedim. Neyi nasıl konuşacağımı bilecek kadar haddini bilen, tanımadığım insanları kırmayacak kadarda akıllı bir insanımdır. Bu güne kadar da kimseye burada aşağılayıcı bir laf etmedim etmemde.

hayatim topiklerden hatirliyorum seni
şuan dişardan objektif olarak bakiyorum olaya
sen durumun içindesin duygusal düşünürsün doğal olarak
ne olursa olsun kim olursa olsun sevmişsin bu adami çünkü
bende yeni daha 3 aylik evliyim
nişan taktiğimiz gün nişanlimin iş yeri kapandi ve işsiz kaldi taaki
1 ay evveline kadar yani evlendik ve 1 aydir eşim işe başladi
onunda stresi oldu üzüntüsü oldu ama hiç bana yansitmadi
dolayisiyla hiç bir isteğimizi gerçekleştiremedik maddi anlamda
ne doğru dürüst bileziğim nede altinim oldu işsiz adam nasil beklersin ki?
ailemde yeri geldi sorun çikardi bende onu ezdirmedim
çünkü o beni birşeyleri işsizliği bahane edip bir kerecik üzmedi sağolsun...

Bence her şer'de bile bir hayir vardir sözüne inan ve bu ilişkini burda noktala
eğer devam edersen inan ilerde çok daha üzülüp boşanmiş biri olacaksin
nişanlinda zerre kadar işik görmüyorum bir bahane ariyormuş sanki
onu da 20 gün kala açiğa çikarmiş
yaşin kaç bilmiyorum ama sanirim senden büyüğümdür 31 yaşindayim ben
az çok neyin ne olduğunu tecrübe ettik yediğimiz kaziklardan
bu adam seni mutlu edemez yazik edersin eğer ki evlenirsen
nişanlilik devresinde bunlar yaşaniyorsa evliliğini hayal bile edemiyorum.:1no2:

Şuan kayinvalidemle oturuyorum iş bulamiyorum eşimin maaşiyla kiraya çikmam imkansiz
neden katlaniyorum biliyormusun sevgiden falan değil sadece değer gördüğümden
değer görmüyorsan zaten yeterince sevmiyor demektir...

Hayat yolunda başarilar sana, vereceğin karar hayatini etkileyecek iyi düşün:teselli:
ama ben olsam bundan sonra yoluma yalniz devam ederdim.
Kimse vazgeçilmez değil zamanla neler unutulmuyor ki bir bilsen

Bu arada k.k yazdiğim en uzun yazi bu oldu galiba kiymetini bil
kendini sakin elalem ne der eş dost ne der diye ateşe atma
bir müddet konuşulur sonra unutulur gider
öperim seni kocaman sevgileropuyorumnanaktan

imzami atarim ben bu yazinin altinavereliniortak

valla doğruya doğru kaç yıldır cadımın bende bu kadar uzun yazdığına
ilk defa şahit oldum dedikleride son derece mantıklı
belkide bu senin için bir şans düşünüp enine boyuna olyları tartman için
hakkında hayırlısı neyse o olsun

Kız caduuu parmakların yorulmuştur senin yazmaktan. Birde ciddi yazmışsın, gözlerim yaşardı delikafadulden
Ama var ya her dediğine, yazdığın her harfe katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…