Narsistmiş! 😱

ben onu istemiyordum cinsel olarak, sonra ben istediğimde de o istemiyordu, sonra tamamen koptuk zaten. yakınlaşma anlarında bana bir şey oluyordu aniden geri çekiliyordum yani başlatmıyordum, o da anlıyordu tabi ki böyle yürümeyeceğini.

kendince tek gördüğü açığı kullandı en son, düzenimi yuvamı bozmak istemediğimi evime düşkün olduğumu biliyordu, bırakıp gideceğimi boşanacağımı düşünemedi, ama tam da öyle yaptım.

mahkemeye kardeşim de geldi, adam elinde telefon iş konuşarak davaya giriyor, şaka gibi. suratına bile bakmadım.

sizin psikolojiniz çok sağlam maşallah diyeyim. ben artık kaldıramaz olmuştum, annesinin suratını görsem sakin kalamazdım, o derece. hala bile görsem sakin kalabileceğimi sanmıyorum.

Bn düşüncelerini umursamamakta buldum yada yalandan da olsa onaylıyorum yada sessiz kalıyorum.

Sizin ki baya ileri bi seviyede anlaşılan bnmki bukadar uç noktada değil. Allah yardımcınız olsun

Ayni cümle benimki de ben ne dersem tamam desen sorun yaşamayiz demişti. Az evvel konuşmak istedi ve konuştuk ailesinin artik beni istemedigini ve hiçbir seyin düzelmeyecegini söyledi ki ben zaten düzelsin niyetinde degildim . Zorlastirmadan boşanalim , bir seneyi beklememize de gerek yok boşanma davasini açabilirsin istersen ben de açabilirim , evde istedigin kadar kalabilirsin ben zaten ailemde kaliyorum ne zaman istersen esyalarini alip gidersin kimse seni rahatsiz etmeyecek merak etme dedi .

Narsistler aileleri tarafından aşağılanmış kişilerdir. Ben de 20 sene böyle bir adamla yaşadım. Ailesi sadece birbirlerini sevip cocuklari dislamis ve kucumsemisler. O yuzden bu adamin hayati kendini ispatla gecti. Cok buyuk basarilar elde etti. Ama gerisi tam bir boşluk. O yüzden kendisine ufacık bir eleştiri yöneltsem beni düşman bilirdi. Misal bu pantolonla gömlek olmadi desem inadından giyerdi. Daha neler neler.. hemen hemen sizin yazdığınız maddeler onda da vardı. Yalniz sizinki saldırganmış, benimki gizli narsistti. Pasif direniş sergiler, ben sinirlendikçe zevk alırdı. Bir kere çocuğumu ayağımda sallıyorum, saçlarımı boyamışım. Gel cocugu al diyorum almiyor. Ayagimdan bırakınca ağlıyor. Tam dört saat kafam boyalı kaldı. Düşünün ne acımasızlık... kurtuldum neyse ki... ölümler, hastalıklar hiçbiri etkilemez onları. Sizin acınızı duymazlar. Yazmıştım boşanmami... çok yaptı ama sonunda cevabını ıyi aldı. Zor oldu benim için ama Allah güç verdi. Size de kolaylıklar versin inşallah...

Bnmki genetik gibi babadan oğula geçme. Eşimin dedesi böyleymiş onun elinde büyüyen Kayınbabam aynı şekilde ve oğlu yani eşimde aynı. Kayinbabam saldırgan tipte yıllarca eşine ve çocuklarına kök söktürmüş. Tüm aileye fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamış. Hâlâ da psikolojik şiddete devam eder. Eşim çok muhatap olmuyo babasıyla o yüzden.
Eşim şimdiye kadar fiziksel şiddete yeltenmedi. Gerçi bunda biraz benim payım var ne zaman gergin bi ortam olsa odayı terk ettim cevap vermedim o an yani çok yükselmesine engel oldum.

Bu genetik degil, bir davranış bozukluğu.. yalnızca eşiniz narsist bir baba ile baş etmenin yolunu yine narsist olmakla bulmuş ki benimkinin babası ve abisi saldırgan narsistler. Tabi bunlar benim görüşlerim değil. Çünkü bu süreçte bir psikolog ve psikiyatriste görünmüştüm. Ben başıma gelenleri anlattıkça her ikisi de teşhisi böyle koydular. Ben de kurbandım ne yazık ki.

Bnde genetik demedim ztn genetik gibi dedim benzetme yaptım. Daha sonrada açıklama yaptım iyice okursanız anlarsınız bnmkindede çok şükür saldırgan bi tavır yok çünkü affetmeyeceğimi biliyo beni elinde tutma çabası işte çünkü elinde tek kurban benim maalesef

Inanin pasif olanlar cok cok tehlikeli... hicbir sey yapmadiklari icin, sizi yavas yavas kemirdikleri icin siz verdiginiz tepkilerle deli konumuna dusuyorsunuz. En çok da vefasizliklari çok ilginç. Kendilerine dünyanın iyiliğini yapmış en yakınlarına bile kolayca sırtlarını dönüyorlar. Çilekli dondurma eşinizin narsist olduğuna emin mısınız? Çünkü hicbir narsist boyun eğmez, kaybetme korkusu yaşamaz. Tabi ben doktorun dediklerini söylüyorum. Yani büyüka, suyuna da gitseniz çok kurnaz (!) oldukları için onun da altında bir sebep ararlar. Belki de sizinki sadece kendini ovmeyi seven bir insan. Çünkü narsistlerin en temel özellikleri buyuklenmecilik gibi görünse de aslında empatik olmamalarıdır. Yani acıdan önünde kıvranın kalk ilacını kendin al derler. Allah kolaylık versin .

Tam tersi kişilik bozukluklarında genetiğin rolü çok fazla, tüm psikolojik rahatsızlıklarda öyle hatta.

Benimki pasifti. Bir ara intihar edecektim, o derece önemsiz ve beceriksiz gibi görüyordum kendimi. Ailesiyle bir olup benim psikolojimi mahvettiler. Zaten aileden gelen değersizlik var, anne babayla yakınlaşma yok, anne zaten bencil bir babayla kendi derdinde, onlar da bunu çok iyi biliyor ve üzerime gidiyorlardı. Onlara göre ben bırakamaz gidemezdim, arkamda kimse yoktu, "zavallı" bir kızdım.

Sonra kk sayesinde, arkadaşlarım kardeşim destek olanlar sayesinde kendimi keşfettim, gücümü topladım ve ayrıldım. Yapılanların yaşananların etkisini hemen atamıyorsunuz, ama bu süreçte ben kendi kendimi terapi ediyorum, okuyorum anlıyorum uyguluyorum, dua zikir inanç namaz...

Kitaplığım doldu o kadar çok kitap aldım ve okuyorum ki. Geçmişimi, bilinçaltımı temizliyorum.

Evet, maalesef hepimizin yaşadıkları üç aşağı beş yukarı aynı. Kurtulanlara selam olsun, kurtulmak isteyenler de bir an önce kurtulsunlar inşallah. Ben de anlamaya çalıştım aynı sizler gibi... Evliliğim boyunca çabaladım. Ama o beni degersizlestirdikce çöktüm. Şimdi küllerimden yeniden doğdum, güzellestim. Beni aylar sonra görenler ve yaşadıklarımı bilmeyenler bile ne oldu sana dediler. Ne güzel olmuşsun, yüzündeki gerginlik kalkmış dediler. Allahıma şükürler olsun.

Korkusu bana olan bağlılığı deil etrafa küçük düşme korkusu. Kendisi defalarca söyledi ayrılsan umrumda olmaz önüme bakarım diye. Kendine hayran. Kimsenin aklını beğenmez. Özellikle benim her lafımı elestirip küçük düşürme peşinde. Milletin yüzüne karşı çok iyi arkasından her türlü dedikoduyu yapar. Ailesi hakkında asla olumsuz konuşmaz konuşturmaz. Daha birçok şey. Evlenene kadar çok mükemmel bi eşle evlendigimi hissettirdi. Hâlâ da ailem çevrem öyle bilir. Ama psikolojik olarak yıprattı. Yanında konuşmaya korkar oldum acaba altinda ne arayacak hangi lafimla beni rencide edip küçük düşürecek diye. Küsme huyu uç noktada. En ufak hatamda bedel ödetme peşinde asla unutmaz hiçbir şeyi. Küçük düşürmek için hiçbir şeyi atlamaz. Bi misal veriyim yemek yiyoruz diyelim yerken biraz dökünce hemen alaycı küçük gören bi gülüş kondurur yüzüne o şekilde bi bakış atar. Çevremde kimseyle samimi olmamı istemez. İlgilendiğim herşeyi kıskanır. Mesela bitkilerle ugraşmayı seviyorum. Bir keresinde bunlara harcadığın zamanı bana harcamıyosun demişti. Ki sadece su döküyodum daha bunun gibi pekçok şey. Odak noktasının hep kendi olmasını ister. Herseyi kendi yönetmek ister........... daha yazilacak çok şey var...

Bnde şuan sizin gibiyim çok huzurluyum kendime bakiyorum kiloları veriyorum güzelleştim . onun bana yaptıklarını ona yapıyorum her lafında rencide ediyorum. Oh canıma değsin

ne kadar güzel kitap isimlerini paylaşır misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…