Merhaba, ben de geçen hafta 6 yıllık ilişkimi noktalama kararı aldım. Aynı gün de sizin konunuza denk geldim ağlaya ağlaya okudum. Evli olmadığıma şükrediyorum. Narsist olduğunu çok uzun zaman önce fark etmiştim ve bunu ona da söyledim. Bana ne cevap verse beğenirsiniz? "O zaman sen de şizofrensin." Yaptığı şeyleri beni ne kadar üzdüğünü seven isteyen insanın yapabileceği şeyler olmadığını anlattım hepsini uydurmuşum. İnternet geçmişime bakmış gece gündüz narsizm makaleleri okuyorum. Onları okuyacağına kendini tedavi et dedi hayal dünyasında yaşıyorsun dedi. Ben de oturdum aynen sizin gibi neden ondan kurtulmam gerektiğini birer birer yazdım ve cesaretimi topladım. Ayrıldım. İzninizle kendi listemi yapmak istiyorum örnek olaylarla.
1) Daha 3 kuruş üniversite kredisi alırken bile ailesi zengin olduğu halde paramı yönetmeye çalıştı ve 18 yaşında aptal gibi çocuk gibi buna izin verdim. Şimdi çalışıyorum hala aynısını yapmaya çalışıyordu benim 3 katım maaş aldığı halde.
2) İstekleri imkansız olsa ve hayati sonuçlara yol açsa bile mutlaka mantıklıdır ve yapılması gerekiyordur. Ona hayır deme lüksünüz yok.
3) Reddedildiği, eleştirildiği, isteklerinin yerine getirilmediği zaman afedersiniz çırılçıplak Bi yere kapatmış aç susuz bırakmışsınız gibi davranır. Sizi dünyanın en vicdansız kadını gibi hissettirir. Özür dilemek, sakin ol demek, bu kadar kırılacağını düşünmedim demek ona hakarettir daha da delirir. Af dilediğinizi göstermeniz için kulu köpeği olmanız lazım. Bunu asla mecazi anlamda da beklemez ciddi ciddi köpek gibi davranmanız lazım. (bunu anlamanız için "NARSİSTİK İNCİNME" diye arayabilirsiniz benim aydınlanmamı sağladı)
4) Asla özür dilemez hatasını kabul etmez. Eğer içten içe hatalı olduğunu düşünüyorsa konuyu kapatmaya çalışır salak gibi sırıtır. Burdan anlarsınız bile bile size işkence etmek için özür dilemediğini. Hatasını kabul etmesini üsteleyerek beklerseniz ısrar ederseniz yine afedersiniz annesine küfür etmişsiniz gibi ortalığı ayağa kaldırır ne kadar uzattın diye.
5) Arkadaşlarınızı, ailenizi, mesai arkadaşlarınızı her zaman kötüler. Ona bağımlı olmanızı ister. Bir işinizi kendi başınıza yada ondan başkasının yardımıyla çözdüğünüz zaman günlerce surat asar ne olduğunu bile anlamazsınız. Asla onla görüşme, ondan yardım alma, onla derdini paylaşma demez. Sen bundan yardım aldın da minnet bekler, sen buna derdini anlattın da gider başkasına anlatır gibi manipülatif cümleler kurar.
6) Aslında ne kadar yetenekli, becerikli ve kendi kendine yeten bir kadın olduğunuzu bildiği halde sürekli tersi olduğunuz konusunda eleştiriler yapmaya çalışır. Bir işi hallettiğiniz zaman da yine manipülatif bir biçimde "şaşırdım valla nasıl yaptın biliyor muydun önceden bir yerde mi izlemiştin daha önce yapmış mıydın" gibi konuşmalara girer.
7) Ailesi çok değerlidir asla tek bir parçalarını bile eleştiremezsiniz. Örnek veriyorum annesi saçını boyatsa ve annenin saçlarını beğenmedim deme boşluğuna düşseniz vay halinize. Sen benim anneme nasıl böyle dersin şöyle dersin gibi laflar başlar.
8) Her zaman sizin ailenizi değersiz bulur sizi onlardan uzaklaştırmaya çalışır. Çok üzgün olduğunuz ve ailenizle ilgili kalbinizi açtığınız zamanları size karşı her zaman kullanır. "sen kendi ailene bak, senin baban da böyle" gibi cümlelerle.
9) En ufak tartışmada sizi ayrılıp başkası ile olmakla tehdit eder. Sen beğenmedin ama beğenecek çok, istemedin ama koşa koşa gelecek insan çok gibi mide bulandırıcı konuşur.
10) Tüm insanların ona saygı göstermesi gerektiğini düşünür. Herkesten farklı olduğunu düşünür. Bunun bir ilerisi olarak itaat bile bekler. Ağzından sık sık başbakan olmak, dünya lideri olmak, dünyayı yönetmek gibi çocukça hayaller duyabilirsiniz.
11) Sürekli hayallerinizi sömürür ve onları değersizleştirir. Sizi onlardan vazgeçiren olmayı istemez. Zaman geçtikçe size "zaten o kadar istemiyordun, sen sevmezsin ki, yapamazsın ki" gibi konuşmalar yaptığını bile görebilirsiniz.
12) Aldatmaya meyillidir. Fiziksel ve kalben bir şey yapmadığından emin olursunuz ama kafasında sizi kimlerle aldattığını, çevresindeki hangi kadınlarla sizi karşılaşılaştırdığını tahmin edemezsiniz. Çünkü doyumsuzdur dünyanın en güzel kadınıyla beraber olması gerektiğini düşünür. (Hatta size ufak bir şey anlatayım. Bi ara buluşacaktık. Ben yeni kıyafetler, yeni saç stili falan derken çok özenmişim. Karşıdan ve biraz uzaktan onu gördüm ve gülümsedim. O da bana gülümsedi ve saçını başını düzeltti duruşunu düzeltti. İzlendiğini fark eden birine dönüştü yani. Sonra yanına yaklaştım kafasını eğdi dibine geldim hala kafası önünde. Aşkım görmüyor musun dedim. Kıpkırmızı olmuş ve sesi titriyor. Görmedim seni farkında değilim dedi geveledi. Anlayacağınız beni benimle aldattı ayak üstü.)
13) Tüm bu karaktersizliklerin üstüne sürekli aklınızda başkası olduğunu düşünür ve sizi bunla suçlar. Kendinize en ufak bir özen gösterseniz "hayırdır kime hazırlanıyorum" imalarıyla karşılaşırsınız.
14) Sizden özür dilediği zaman sakın mutlu olmayın. Çünkü iki gün sonra havadan bir tartışma çıkarıp özür dilediği mevzuyu açıp "üzerine bir de kırılmışsın özür bekliyorsun, senin bu konuda kırılmaya hakkın yok" der Bi güzel hıncını alır sizden.
Çok çok uzattım ayrıldım ama kurtulamadım. Hala beni rahatsız ediyor ayrıl sen bilirsin diyor devamında da zaten belliydi birini bulduğun hemen git tanış konuş gibi konuşarak midemi bulandırıyor.
Yazsam roman olur ama ben onla birlikte babamın ve abimin de narsist olduğunu fark ettim. Gidip anneme sarıldım. Biz dünyayı görüyoruz öğreniyoruz da onlar çocuk yaşta bir evde nasıl başa çıksınlar içim parçalandı.