Narsistmiş! 😱

Ben boşanalı 1 sene olacak ve bazen yaşadıklarım aklıma geliyor, özellikle bu konudan sonra. Yazdıklarınızda anlamadığım kısım tekrar kafanızda oynar diyorsunuz ya, bunun sebebi farkındalık ve iyileşme için mi? O kısmı net anlatabilir misiniz?

hamileyim ilk defa doğum yapacam nasip kısmet olursa. bir kere baktım doğum videosuna o da başıma neler gelecek diye meraktan daha tamamını izleyemeden kapattım sezeryan istiyorum dedim doktoruma nasıl mide varmış ya

Sağlıkla doğsun inşallah.
Evet, insanın içi bir garip oluyor. O insanımsı, dizilerde rastgele çıkan doğum sahnelerini bile pür dikkat sırıtarak izliyordu.

ne zevk alıyorki acep
Bilmem ki. Narsist olduğunu anlamadan önce, ona empati duymaya çalışıyordum. Tabi ki bu boş bir caba, içi boş bir tenekeyle empati yapsam daha çok kazanımım olurdu eminim.

@greengirl cüğüm, simdi söyle anlatayim; bu narsist sosyopatlar, birlikte oldugunuz süre içerisinde size yaptıkları algı yönetimi ile kendindizden şüphe duymanizi sağlaralar. Haklı oldugunuz konularda bile; "acaba yanlıs mi yapıyorum? ona haksızlık mı ettim? gibi bir hisse kapilmaniza neden olurlar. Dolayısiyla onunla yaşadığınız her kriz durumu, ayrıldıktan sonra kafanızda bir film gibi döner film biter tekrar başa sarar, tekrar ve tekrar. Size uyguladığı psikolojik şiddet düzeyi ve buna maruz kaldığınız süre ile doğru orantılı olarak da bu film oynamaya devam eder. Anlatmaya calistigim; bu ruh halinden en kisa surede çıkmak için kendinizi sorgulamamaniz. Adam hiçbir zaman iyi niyetli degildi zaten. Her daim saygısız davranışlar, asagilama, hakaret vb normal ilişkilerde asla olmayan durumlar. Asli amacı zaten size kendinizi suçlu hissettirmek..ve siz böyle hissettiğiz sürece ayrılasaniz bile ondan kurtuluş tam anlamıyla gerçekleşemez. Kendinize güvenin ve ayrılarak en dogru kararı verdiğinizden emin olun, kendinizi suçlamayın. Sorgulamayın. Gerçek kurtuluş ancak bu duygular ile mümkün.

Pop Konu sahibi bu yazınla eşimde de biraz narsistlik olduğunu düşünmeye başlamıştım. Aydınlatıp gittin. Şuan nasılsın, boşandın mı devam mı?

Kendi çıkarın icin dahi bekleme! Gec olabilir... öyle tipler korkakta olur. Ve gittiginde rahatsiz ederse güçlü birsey yada biriyle mutlaka tehdit etmelisin ki kacacak delik arasin..aksine terkedilme duygusu herseyi yaptirir. Hatta sen muhatap olma korktuğu kisiyi muhatap et.

Evi terk etti konu sahibi

10 yıl sonunda anladım bende narsist olduğunu hayatım hep suçlu hissetmekle geçti. ve sürekli insanlar her konuda beni suclamis gibi uzun detaylı açıklamalar yapıyorum. İnsanlar bana açıklama yapma diye kızıyor 15 yıllık deformasyon kolay gecmiyor

Farkındayım. Elinden gelen tüm çirkinlikleri yapacak, boşanmamak için de tabi.
Ben zaten bir daha Türk erkeği mi tövbe dedim.
öyle demeyin, benim eski sevgilim İspanyoldu ve narsistti. Allah bir daha karşılaştırmasın bizi öyle kişilerle de, kurtulduğumuza dua edelim en iyisi

Pop
Konu sahibi bu yazınla eşimde de biraz narsistlik olduğunu düşünmeye başlamıştım. Aydınlatıp gittin. Şuan nasılsın, boşandın mı devam mı?
Karşı taraf direniyor. İnatla inanmak istemiyor evi tekettiğime arayı anasını falan sokuyor.
Ailem konuşacak artık bitti.

Karşı taraf direniyor. İnatla inanmak istemiyor evi tekettiğime arayı anasını falan sokuyor.
Ailem konuşacak artık bitti.
Benimde aynı o şekilde oldu. Anasını araya soktu ve inanmak istemiyor bittiğine. Ailem son noktayı koyacak yarın iş ciddiye binecek. Hala olur böyle şeyler diyorlar :) saçmalık

Benimde aynı o şekilde oldu. Anasını araya soktu ve inanmak istemiyor bittiğine. Ailem son noktayı koyacak yarın iş ciddiye binecek. Hala olur böyle şeyler diyorlar :) saçmalık
Şaka gibi değil mi. Sanki o sistematik işkenceyi yapanlar o ve ailesi değil gibi. Sanki ben onları yarıyolda bırakmışım gibi. Annesi utanmadan, sıkılmadan anneme yalvarıyor 'bu yuvayı yıkmayalım' diye. Halbuki ben geçmişte ondan ne çok yardım istemiştim de, hep yüzünü çevirip oğlunu korumuştu.
Yazık geçen zamanıma. Keşke ilk tartışmada, ilk ağlayışımda karşımda kahkaha atmasında koysaydım kapının önüne.

Evet gerçekten bende çok pişmanım boşuna kendmi üzmüşüm. Yalvarur gibi olur böyle şeyler yuva yıkılmaz oğlum seni çok seviyor diyor:) evet dedim ondan bu hale geldik. Bende cok yardım istedim hep olur böyle şeyler evlilikte deyip durdular şimdi ağlasan ne fayda ben yolumu çizdim bile

Atlantistebiranka saatlerdir bu konuyu okuyorum. neler çekmişsiniz, çekmişler.. geç olsun güç olmasın deyip farkındalığa varmanıza sevindim. Allah yardımcınız olsun özellikle bu dönemde
ben de narsist biriyle 1 senelik ilişki yaşamış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. umarım öncelikle okuldan mezun olup işinize başlarsınız sonra da erkeklere olan güveninizi geri kazandıracak psikolojik bozukluğu olmayan biriyle karşılaşırsınız
hakkınızda hayırlısı olsun :)

Aynen öyle. Ben yolumu çizdim bile. Şimdi o annesinin timsah gözyaşları benim için bir şey ifade etmiyor.

Her şeyden önce ruhumu onarma lazım. Farkettiğime göre, o kadar sevgiye açım ki;ufacık ilgiyi aşk sanıp kendimi ateşe atmışım. Bunu bir daha kendime yapmayacağıma söz verdim.
Bundan sonra hayatımda tek önceliğim kariyerim ve param.
Aşka da sevgiye de inancım kalmadı ne yazık ki. İçim bomboş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…