Mutsuz evlilik ne olur akil verin :(

Suslenmemi istemiyor dikkat çekiyormuş sanki bende adriana limaydim başka kadın yok memlekette herkes bana bakicak çok kiskancc

Maalesef tek çare ayrilman. Hiçbir şeye izin verilmiyor,üstüne çocuk korkup ağlıyor.Kendini dusunmuyorsan çocuğunu düşün ve ayrıl.Çocuğun böyle bir hayatı haketmiyor.Lütfen ayrıl.
Bende istiyormda diyorm keşke o kalkışsa ayrılma işine yada aldatsa hemen çıkıp gtsem evden cesaretip yok başka turlusunede

Eşiniz sizi sahipsiz bulmuş ondan böyle davranıyor Allah yardımcın olsun ömür böyle geçmez bu adamla
Bende böyle dusunuyorm bunalıma grdm iyice smdi dedim sikildm dışarı cikalm aşçı yorgunum dedi gitti yattı 2 hafta dr dışarı cikmadm yemin ediyorm markete http bu hafta içi alışveriş yapmaya okdr

Yani ben abartmıyorum gerçekten oyle mi

Evlilikte eşler birbirine eşittir. O size sorabiliyorsa bugün nereye gittin diye, ki sormak hakkıdır, siz de ona sorabilmelisiniz. Evlilik ortak hareket etmek, birbirine can yoldaşı olmaktır. Sizin eşiniz mafya, siz de mafyanın eline düşüp eve kapatılmış bir kölesiniz, bu yüzden dedim ortada bir evlilik yok diye. Anneniz herşeyi biliyor mu, birşey yapamaz mı?

Zaten hep vurguluyor kadınla erkek eşit değilmiş o istediğini yaparms ben yapamaz isim benim görevim ev bakmakmis sadece

Sadece meraktan soruyorum, bu düşüncelerini evlenmeden önce biliyor muydunuz? Benim 17 yaşımda bile bu konularda keskin düşüncelerim vardı siz bu kafa yapısındaki bir adamla evlenirken nasıl bir evlilik olacağını düşünüyordunuz? Evlilkten beklentiniz neydi de bu kafa yapısına evet diyebildiniz? Ya da 17 yaşın verdiği toylukla bunları hiç mi düşünmediniz?

Sonraki cevaplarda gördüm ki evlenmeden önce böyle değilmiş. Peki çocuktan sonra mı değişti? Bebek planlarken daha iyi bir insan mıydı?

Annemle oturduk bunu da karşımıza aldık konuşmayı denedik bu bağırdı çağırdı çıktı evden beni de bıraktı annemdde ben boluda o ıstanbulspor dönmüş giderken de düşünsün taşınsin ne yapmak istiyorsa die mesaj atms bnde dedim kendini duzeltmezse ayrlcam düşüncek biseym yok daha 1 gün olmadı gecesi geldi istanbldan tekrar gbi almaya özür dilerim kendimi duzeltcem sensiz evde duramadm falan filan bende salak gbi ikna oldum döndüm eve evet deisti güzeldi belki 2 hafta snra gene ayni

Böyle değildi çok iyi bir insandı böyle olsa zaten kabul etmezdim ki bu düşüncelerini duysaydim arkama bakmadan kacardm ama gayet iyiydik

Sonraki cevaplarda gördüm ki evlenmeden önce böyle değilmiş. Peki çocuktan sonra mı değişti? Bebek planlarken daha iyi bir insan mıydı?
Evet bi nevi çocuktan öncede iyiydi bi sorunum yoktu ne yalan soylim çocuktan snra Böyle oldu zaten epi topu 3 senelik evliyiz canım cicim ayları derken kokusu bu 1 senedir cikti

Simdi öncelikle bir şeye karar vermeniz gerekiyor. Bu durum değişmezse boşanabilir misiniz?
Boşanabilirseniz, yani hayat şartlarınız buna el veriyorsa onunla konuşup aile terapisine ikna olmazsa evden gideceğinizi söyleyebilirsiniz. Ve gerçekten gidip aile terapisine ikna olana kadar ve belki de bir iki seans gidip önünüzü görene kadar dönmeyebilirsiniz.
Ama eğer boşanamayacaksanız. Kendinize odaklanın. Kendinizi yetiştirmeye. Spor yapmak istiyorsanız sadece kadınların gittiği bir spor salonu bulabilirsiniz. (Açıkçası bunu tavsiye ettiğime bile inanamıyorum ama şartlarınız bunu gerektiriyorsa da sizi gaza getirmek de istemiyorum) Sonra eğitin kendinizi. Kitap okuyarak olur. belediyenin verdiği eğitimilerle olur. Sanırım bu belediyelerin verdiği eğitimlere de genellikle kadınlar gidiyor. Daha çok gençsiniz. Kendinize yatırım yapın. Kendinizi geliştirin. Siz kendinizi geliştirdikçe kendinize güveniniz ve saygınız artacak. Gittiğiniz yerlerde arkadaşlar edineceksiniz. Çevreniz genişleyecek. Belki ya da umarım bu sayede de onun size saygısı artacak ve ilişkiniz belki değişecek.

Gene de şunu söylemek istiyorum. Çocuğunuza verdiğiniz zararı nasıl telafi edersiniz bilmiyorum. Baba anneye bağırırken annesini savunan küçücük bir çocuğun psikolojisini düşünmek istemiyorum. İşte bu yüzden erken evlenmeyin diyor insanlar. Ya da evliliğiniz tam oturmadan çocuk yapmayın diyorlar. Yoksa insanlar manyak mı da kimin ne zaman evleneceğine ya da çocuk yapacağına karışsın. O çocukları düşündükleri için bu kadar hassas insanlar. O çocukların psikolojisinde açılan yaraların telafisi olmadığı için insanlar çocuk yaşta evlenenleri ve çocuk yaşta anne olanları eleştiriyor. Çünkü siz daha çocuksunuz. 20 bile çocuk nerdeyse benim gözümde. Eşinize karşı haklarınızı bile söke söke almak durumunda bir yaşam yaşarken çocuğunuza hanginiz rol model olacak. Çocuğunuz sizce hangi değer yargılarıyla yetişiyor. Babasının bir kopyası mı olacak acaba ilerde. Kadın erkek eşit değildir mi diyecek. Önceleri sizi savunmaya çalışırken sonra bu mutsuzluğu hem kendinize hem de ona yaşattığınız için size öfke mi besleyecek. Babasının saygı duymadığı kadına/anneye zamanla saygısını yitirecek mi? Tabi bunun tersi de olabilir. Sürekli içinde babasına karşı bir öfke de olabilir. Ama bu da sağıklı olmayacak. Ha bütün bunları çocuğunuzun erkek olma ihtimaline göre yazdım. Çocuğunuz kızsa onun da binbir senaryosu var ki. Onlar daha da acıklı.

Gerçekten size ne oluyorsa hayatımda birebir anlattım hiç konu es gecmedim çünkü yarddm ariyorum

Ay ben yanlış konuya yanlış alıntı yaptım çok pardon kaçıyorum.

Ben eski konusunu bulamadım. Yeni üye diyince zaten eski konusu yoktur demiştim ama bu üyeye ailt bütün konularda sadece bu konusu çıkıyor. Ben mi yanlış bakıyorum.

Tam ben alıntı yapmışım düzeltmişsiniz. Tamam o zaman. Olur öyle bazen.

Ben yanlış geldim. Konu sahibi de kusura bakmasın. Kocimli konuyla karıştı devreler. Sana yazmadım onu Cilekli Turtam

Çok haklısınız destek hiç bir şekilde kabul etmiyor . Ama bir şekilde kendini deistirmezse gerçekten gideceğimi hissettirmeliyim ayrilsam kalcak yerim var annem babam annenem tysem bile bunlar evlenmeden önce yoktu ama nedense evlendikten snra varlar . Dusunuyorm ömür boyu bu hayatı cekebilirmiyim diye . Bnim yasitlarm nereyi gezsem ne gysem nerde eylensem yada hangi okulu kazanmaliyim gbi sorunları varken ben bu nde büyük sorunları kaldiramiyorm artık sürekli uzulmekten bıktım kalbimin alinmamasindan değersiz hissetmekten sevgi yoksunlugundan bıktım heyecan yok sevenim yok uzenim cok

Sorsanız ama onda hiç bir sorun yok evine ekmek getiriyor bana bakıyor iyi koca sorun bende rahat batıyor diycegi laf bu
Evlilik evi geçindirmek miymiş!?Herkes evli değil ama ev gecindiriyor. Bak bence artık şöyle yap.Kavga etme.Çünkü kavga çözüm getirmiyor.Kavga etme ki en azından çocuğun rahat olsun,ağlamasin. Guvendigin birileri varsa onların yanına git.Sonra boşanma davası aç.Gidecek yerim yok diyorsan Mor Çatı diye bir kurum var.Bu kuruma basvur. 3 ay barınma imkanı veriyorlar ve sana iş buluyorlar.3 ay az gibi görünüyor ama iş bulursan 3 ay yeter sana.Sonra kendi maasinla cocugunla bir eve çıkarsın.Bana kalırsa boşanma meselesine ona hiç açma.Çünkü engellemek için elinden geleni yapar.Sessiz sedasız git ve davayı aç.Param yok nasıl dava açarım diyorsan devlet ücretsiz avukat hizmeti veriyor.Kendini dusunmuyorsan çocuğunu düşün.Bunu çocuğun için yaptığını aklından çıkarma ve asla geri adım atma.Çünkü emin ol,çocuğun büyüdüğünde sana teşekkür etmeyecek.Neden ayrilmadiniz? Bunca yıl sizin kavganizi çektim diyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…