Mutfağımda sürekli kurt görüyorum kızlar yardım :(

Iyyy bütün bakliyatlari çöpe dokmeme sebep olan lanet sey. Yag çözücü sıkın üstlerine ölüyolar onla. Gördüğünüz yerde asla canli birakmayin. Baharatlar bile kurtlanabiliyo.

Öncelikle kolay gelsin. Ben taneli kuru gıdaların hepsine tuz serperim. Mümkünse kaya tuzu kullanmak daha iyi olur. Annem de bu yöntemi kullanıyor. Pirinci aylarca sağlayabilme yardımcı oldu.

Eve yeni bir eşyanız geldiyse mobilya olarak içini kontrol edin. Aynı krizi evime bir eşya girdikten sonra yaşadım. Çok zahmetli oldu kurtulması

Oha ya taze meyveden yani

Pampas var evde ama alakasız bi duvarda

Duvarın köşesinde un vardı ondandır sandım önce,poşetinde sağında solunda bi tane kurt yok. Yani bişey kurtlandıysa içinde de olur öyle değil mi
Hepsi duvarda poşet temiz
Yok kesin başka bişeydendir dedim

Evet tuz serperim ben de fakat mobilya dediniz ona kafam takıldı
Mobilya mı kurtlandı yani

Iyyy bütün bakliyatlari çöpe dokmeme sebep olan lanet sey. Yag çözücü sıkın üstlerine ölüyolar onla. Gördüğünüz yerde asla canli birakmayin. Baharatlar bile kurtlanabiliyo.
Ay peçeteyle alıp çöpe atıyorum ya öldüremem kiiiiii

Evet tuz serperim ben de fakat mobilya dediniz ona kafam takıldı
Mobilya mı kurtlandı yani
Annem minik bir ahşap dolap vermişti. Depoda duruyordu. Biraz eski birşey. Çamaşır suyu ile silmiştim bir de. Birkaç gün sonra mutfağın her yanını kelebekler sarmaya başladı. Gördükçe tetikçi gibi indirdim her birini. Kaplarımda hep tuz olduğu için girmedi içlerine çok şükür. Ama uzun bir süre çektim eziyetini. Yaklaşık 1 ay aldı. Küçük sineklerden kurtulmak için yapışkanlı kağıtlar var internette gördüm sonradan, önce görseydim denerdim. Belki kelebekleri de tutabilirler. Denemenizi tavsiye ederim.

Ay çok zor ya kurtulmak ben evlendikten bir sene sonra oldu ama bütün mutfak tavanı kelebek olmuştu biz üç gün şehir dışına gidip dönünce. Kurtken farketmemiştik. İçinde olmasa da her şeyi atmıştık ve hala geçmemişti. Sonra duvarda asılı patlıcan kuruları ve nikah şekerlerinin içindeki lavantaların içinde hem kurt hem yumurta bulduk. Bunları da kontrol edin bir de aldığınız bakliyatları kavanoza koyunca mangal çırası ve defne yaprağı koyun içlerine bir daha olmadı şükür

İlla kurt olarak olmuyor toz tanesiyken de yok edebilirsiniz. Daha dikkatli bakın. Geçenlerde bir tane buldum aradım en sonunda gördüm Paketli bitki çayım kurtlanmis bitkilerde varsa onlara da bakın.

Çöpten geliyordur

Koyde tarhana yapan bi teyzeden dogal tarhana satin aliyordum ben. Bir yil kurtlanmis tarhana ama ayirt edilemiyor yani tarhanayla butunlesmisler resmen. Yapmak icin tabaga koydum. O arada baska bir sey cikti onunla ugrastim falan. Tarhanaya geri döndüğümde tabagin yukari kisimlarina dogru toz gibi bir şeyler vardı. O sekilde fark ettim. Toz gibi olup sonra da büyüyebiliryorlar. Benzer urunlerinizi tabaga koyup bekleyerek bakın bi de isterseniz.

Kurt kuruyemiş hatta meyvede bile olabilir bakliyat hatta baharatta da. Ne var ne yok herşeyi kontrol etmelisiniz tek tek zira kaynağını bulmadan temizlemek mümkün olmaz diye düşünüyorum.

Ben de geçenlerde hep bir duvarda gördüm. Öldürdüm ve bitti kaynağı olarak tahmin ettiğim şeyleri de yok ettim. O duvar banyonun duvarıydı ve nemli ortamları severmiş. Kurtlanan da sanırım kuşun yemiydi . Kuşun yemini kafesini komple attık ve yeniledik. Şu an bir şey yok umarım olmaz sinirimden ağlıcaktım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…