- 24 Aralık 2007
- 9.169
- 28.826
-
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
Bahane üzerine bahane sizinkiotel olmayacağı kesin bizde kalacaklar öncelikle bunu söyleyim. biz evimizde rahatız misafir gelmediği sürece, benim düşünceme göre bir artı bir eve bide bebek varsa kimse misafir olmaya gitmemeli, bu kardeş de olsa böyle, tek kişi değil üç kişi hele hiç gitmemeli, insanların misafir olma isteğine göre ev değiştirmek cok sacma ama biz bebeğe ayrı oda için taşınmayı düşünüyodul zaten bari bu beklenebilirdi
Mama suyunu yatmadan önce termosa koyup gece yapabilirsiniz bunu defalarca yaptım bende daha rahat oluyor. Banyo işi zaten hepiniz gireceksiniz herkes birbirini bi şekilde görecek yapcak birşey yok 1hafta bu sonuçta hemen gip gider. Kafanızda büyüttüğünüz kadar zor geçmeyecek. Eşinizede gelecek olursak onlar geldiğinde kendinizi parçalamayın yemek yapmak için falan dışardan söyleyelim yemeği çok yoruldum falan diyin erkeklerin bir çoğu bu konuda odun oluyor maalesef onlar bizim gibi kafay bu kadar takmıyor misafir konusunu.amerikan mutfak olmasaydı sorun değildi ama salon mutfak bir ve benim gece bebekle uyanıp mama hazırlamam gerekiyo tuvalet banyo bir zaten hemen aynı yerde duş tuvalet vs bu kadar zorlaştırmanın anlamı yok ama başta düşünülecekti, benim esas sinirim eşime, hiç alttan almıyo kusura bakma ama idare edelim sen de yorulacaksın ama anlayışlı ol vs hiç demiyo
Amca , hala dayı falan olsa tamam da bir insan gerçekten kardeşine ben seni evimde agirlayamam git otelde kal diyebilir mi ? Mesela cidden düşünün muhalefet olmak için söylemiyorum siz diyebilir misiniz ? Bazen erkek olduğu için çok fazla şey bekliyoruz. Kardeş genetik olarak en yakın akrabamız anne babadan bile daha yakın bize DNA si.Empati yaparak yorum yaziyorum, konu sahibi cok haklı. Çünkü burda yeni anne olmuş lohusa bir kadın var ayrica. Ben lohusayken sürekli emzirdigim için mesela evin içinde sütyensiz geziyordum, üzerimde sürekli gecelik. Zaten bebekli anne, yorgun uykusuz ve neşesiz oluyor. Afedersiniz kıç kadar evde sadece gorumceyi çocuğunu geçtim, bir de enişte var. Odasına mi tıkılıp kalsın bebegiyle? Bir artı bir üstelik de bebekli eve yatılı misafir sacmaliktir, dusuncesizliktir, başka bişey değil. Bebek görmeye elbette gelsinler, ama tutarsın bir otel, tertemiz kalırsın otelinde, gündüz gelir seversin.
Ben burda eşinize de çok kızdım. Abla ev çok küçük rahat edemeyiz otel ayarlayalım size deme olgunluğunu gosterememis. Ablasıyla gercekten samimi insan bunu diyebilmeliydi. Ayrıca bir arkadaş söylemiş kesinlikle katılıyorum. Sadece sizin bebeğinizi görmeye geldiklerine ben de inanmadım. O amaçla geliyorlar ama bir memleket havası almak, ozledikleri yemekleri yemek vs vs yani aslında onlara kısa bir memleket gezisi işte.
Yok artık, yeni doğum yapmış kadın kaç kişinin yemeğini mi yapacak? Ya kocası yapsın, ya da misafirler.Bebekle yapabildiğiniz kadar yapacaksınız. Belki bebeği ablaya verip, mutfakta kendi kendinize yemek yapmak iyi gelecek. Çok kötümser bakmayın. Samimi davranıp evin yükünü paylaşın. İnanın ben kv lerin evine gittiğimizde pek rahat edemem. En rahat ettiğim zaman bebekle gittiğimizdeydioynattılar vs, uyutucam diye kendi kendime odaya çekilebildim rahatça.
Ilk iki gün rahat ettirme ofla pufla iş yaparken 3. Gun kendileri defolup giderler otele. Aman nolcak sigisiveririz diyenler melake bence kendi anam babam olsa kovarim. Ki beni düşünüp zaten gelmezler en başta.biletler gidiş dönüş alınmış sanmıyorum öyle bişey olacagını
Ya ne münasebet biri gelip benim mutfagima girecek esyalarimi kurcuklayacak. Gitsinler disarda yesinler nasil paylasimci kafalar bunlarSiz kendi günlük rutininize devam edin bebeğinize bakın, görümceniz kendi kızının yemeğini kendi hazırlayabilir bence bunda sizin sorumluluk hissedeceğiniz bir durum yok. Biraz gözünüzde büyütüyorsunuz her ayrıntıyı
Konu sahibi lohusa değil bebeği 4 aylık olmuş. Lohusalık ilk 40 gün için kullanılan bir tabirdir.Empati yaparak yorum yaziyorum, konu sahibi cok haklı. Çünkü burda yeni anne olmuş lohusa bir kadın var ayrica. Ben lohusayken sürekli emzirdigim için mesela evin içinde sütyensiz geziyordum, üzerimde sürekli gecelik. Zaten bebekli anne, yorgun uykusuz ve neşesiz oluyor. Afedersiniz kıç kadar evde sadece gorumceyi çocuğunu geçtim, bir de enişte var. Odasına mi tıkılıp kalsın bebegiyle? Bir artı bir üstelik de bebekli eve yatılı misafir sacmaliktir, dusuncesizliktir, başka bişey değil. Bebek görmeye elbette gelsinler, ama tutarsın bir otel, tertemiz kalırsın otelinde, gündüz gelir seversin.
Ben burda eşinize de çok kızdım. Abla ev çok küçük rahat edemeyiz otel ayarlayalım size deme olgunluğunu gosterememis. Ablasıyla gercekten samimi insan bunu diyebilmeliydi. Ayrıca bir arkadaş söylemiş kesinlikle katılıyorum. Sadece sizin bebeğinizi görmeye geldiklerine ben de inanmadım. O amaçla geliyorlar ama bir memleket havası almak, ozledikleri yemekleri yemek vs vs yani aslında onlara kısa bir memleket gezisi işte.
Eminim anneniz de başka kıtadan gelse otele yerleştirirdiniz. Şimdi tabi ki falan yazacaksınız bir deMillet ne kadar da meraklı koloni halinde yaşamaya , birinin girdiği tuvalete hemen arkasından girmek zorunda kalmaya . Kayinvalidem ve görümcem başka kitadan geldiler , daha öncesinde bizde kaldılar ama bebek olunca düzenimizi bozmamak için bu sefer en yakın otele yerleştiler. Çünkü medeni olmak bunu gerektirir
Hemen dramatize etmeyin. Yapıyorsa yapar, yapamıyorsa dışarıdan ister. Sürekli bebek bakan biri için tek başına mutfağa girmek bile keyif. En azından benim için öyle. Ayrıca bebek 4 aylık değil mi? Her gün önlerine sofra sersin demiyorum, kötümser olmayın, yükü paylaşmak belki iyi olur diyorum.Yok artık, yeni doğum yapmış kadın kaç kişinin yemeğini mi yapacak? Ya kocası yapsın, ya da misafirler.
Biri denilen kişi el değil eşinin kardeşi oluyor, çocuğa bir makarna pilav çorba veya köfte pişirmesinde bir sakınca da olmasın artık görümcenin. Tencere tava şurda dense ya da malzemeler verilse de pişirse ne olacak sanki kırk kat yabancı sanki gelenYa ne münasebet biri gelip benim mutfagima girecek esyalarimi kurcuklayacak. Gitsinler disarda yesinler nasil paylasimci kafalar bunlar
Kardeşimi evimde ağırlayamayacaksam, sabahlara kadar oturup sohbet edip hasret gideremeyeceksem yemişim öyle medeniyeti. Yerin dibine girsinMillet ne kadar da meraklı koloni halinde yaşamaya , birinin girdiği tuvalete hemen arkasından girmek zorunda kalmaya . Kayinvalidem ve görümcem başka kitadan geldiler , daha öncesinde bizde kaldılar ama bebek olunca düzenimizi bozmamak için bu sefer en yakın otele yerleştiler. Çünkü medeni olmak bunu gerektirir
Biri mi? Kocanın kızkardeşi oYa ne münasebet biri gelip benim mutfagima girecek esyalarimi kurcuklayacak. Gitsinler disarda yesinler nasil paylasimci kafalar bunlar
siz hala olduğunuz için duruma kendi halalığınız açısından hassas bakıyorsunuz. objektif baksanız hak verirsiniz. 1+1 değil 5+1 evde de yaşasam görümcemin kocasını evimde yatılı istemek zorunda değilim konu sahibi haklı. bi de gelenlerin yatacağı yerde mutfak olacak, gece kalkıp mutfağa gitmek istese gidemez bile elin adamının yattığı yere.Bahane üzerine bahane sizinki
Eviniz 1+1 değil 5+1 de olsa istemezsiniz siz
Eviniz kadar gönlünüzde dar çünkü
Misafir dediğiniz bebeğinizin halası
Bende halayım, yeğenlerime canımı veririm
Onlar doğduklarında farklı ülkede yaşiyordum, doğumlarınada, doğumgünlerinde, sünnetlerinde vs hep çıkıp gelmiştim. Kimseden bişey beklemedim, bebek doğdu bahanesiyle gidim tatil yapim demedim
Şuan yakın oturuyoruz, geçen sene bir yeğenim daha oldu. Görmeyince özlüyorum müsait oldukça gidip görüyorum; ilk zamanlar bebeki evler çok dağılır önünü toplasan arkası dağılır, kardeşimin eşi hemen toplamak isterdi yada kahve yapayım vs derdi
derdim bırak ben senin dağınıklığını görmem, kahvede istemiyorum bebeği sevip gidecem sende istersen git bi duş al yada dışarı çık hava al dolan bunalmıssındır. İlk doğdunda giderdim evlerin yemek yapar eve çekip düzen verirdim sen git uyu bebek acıkınca ben seni kaldırırım derdim. Bazen sütünü sağar yatardı 2-3 saat uyurdu kalktığında dua ederdi sayende az dinlendim kendime geldim diye. Evi küçükmüş, dağınıkmış hiç birinin önemi yok ben misafirliğe gitmiyorum oraya. Şimdi yeğenim büyüdü biraz daha gidince kahve vs içiyoruz ama içmesemde hiç önemi yok prensesimi sevip dönüyorum onun enerjisi bana biraz gidiyor.