misafire gelme denir mi cok mu ayıp bu durum

Bahane üzerine bahane sizinki
Eviniz 1+1 değil 5+1 de olsa istemezsiniz siz
Eviniz kadar gönlünüzde dar çünkü
Misafir dediğiniz bebeğinizin halası
Bende halayım, yeğenlerime canımı veririm
Onlar doğduklarında farklı ülkede yaşiyordum, doğumlarınada, doğumgünlerinde, sünnetlerinde vs hep çıkıp gelmiştim. Kimseden bişey beklemedim, bebek doğdu bahanesiyle gidim tatil yapim demedim
Şuan yakın oturuyoruz, geçen sene bir yeğenim daha oldu. Görmeyince özlüyorum müsait oldukça gidip görüyorum; ilk zamanlar bebeki evler çok dağılır önünü toplasan arkası dağılır, kardeşimin eşi hemen toplamak isterdi yada kahve yapayım vs derdi
derdim bırak ben senin dağınıklığını görmem, kahvede istemiyorum bebeği sevip gidecem sende istersen git bi duş al yada dışarı çık hava al dolan bunalmıssındır. İlk doğdunda giderdim evlerin yemek yapar eve çekip düzen verirdim sen git uyu bebek acıkınca ben seni kaldırırım derdim. Bazen sütünü sağar yatardı 2-3 saat uyurdu kalktığında dua ederdi sayende az dinlendim kendime geldim diye. Evi küçükmüş, dağınıkmış hiç birinin önemi yok ben misafirliğe gitmiyorum oraya. Şimdi yeğenim büyüdü biraz daha gidince kahve vs içiyoruz ama içmesemde hiç önemi yok prensesimi sevip dönüyorum onun enerjisi bana biraz gidiyor.

Ramazan ayında oruç oruç hiç rahat edilmez. Bilmiyorum oruç tutuyor musunuz ama oruç bahane olur bence onlar daha fazla yardım eder veya eşiniz

Amerikan mutfaklı 1+1 ev kadar zor bir durum yok ki siz bir de 4 aylık bebekle eminim zor dayanıyorsunuzdur benim üni hayatımın 1.5 yılı böyle bir evde geçti babamla ablam ziyaretime gelecekti ki babam daha telefonda kızım duruma göre ben bir otele geçebilirim demişti. Bebekli evde her şey çabuk dağılır bir de o amerikan mutfak saçmalığında yemek yapmasan bile 2 bardak bir kase durması bile insanın ruhunu daraltıyor. Bu konuda hak veriyorum size
gelme demek elbette büyük nezaketsizlik olur ama biraz emrivakiye getirip işleri rahatlayabilirsiniz. Bebeği günün çoğu saati onlara teslim edin zaten oyundu sevmeydi vs zaman geçecek o arada bir çeşitte olsa yemek yapabilirsiniz. Kendinize bakabilirsiniz bırakın hatta onlar bebekle dışarı çıksınlar emziriyorsanız sütünüzü sağıp verin ek termosta suyla mamayı verin onlarda dursun birkaç saat…
Yeni bebeği olan biri olarak söylüyorum birinin birkaç saatliğine bebeği benden alması azıcık kendime bakım yapmam bile lüksmüş resmen bu süreçte bunu anladım.
Onlar oteli düşünecek kadar ince düşünceli değilse ve emrivakiye getiriyorsa sözün özü siz de emrivakiyle biraz kendinize zaman ayırırsınız. Sandığınız kadar kötü geçmeyecektir

Arkadaşlar ya evet gelin olarak insana uzak gelebilir ama kardeşinizin yurt dışında olduğunu düşünün ve sizin yeni çocuğunuz olduğunu . Kardesinize cocugunuzu göstermek bu heyecanı paylaşmak istemez misiniz? Ben gerçekten misafirden hiç mi hiç hoşlanmayan biriyim ama bazı durumlar vardır. Gelen misafir bile sayılmaz eşiniz de alsın bir hafta izin . Sizde çocuğunuza bakın yardım ederler elbet. Yemekte falan çokta kasmayın kendinizi . Bir iki gün dışarda yiyin. Eminim bunaltıcı olacaktır haklısınız çocuğunuz küçük . Ama size de değişiklik olacak çocukla zaten pek birşey yapamiyorsunuzdur iyi bile gelebilir. Biraz halası ilgilenir

Mama suyunu yatmadan önce termosa koyup gece yapabilirsiniz bunu defalarca yaptım bende daha rahat oluyor. Banyo işi zaten hepiniz gireceksiniz herkes birbirini bi şekilde görecek yapcak birşey yok 1hafta bu sonuçta hemen gip gider. Kafanızda büyüttüğünüz kadar zor geçmeyecek. Eşinizede gelecek olursak onlar geldiğinde kendinizi parçalamayın yemek yapmak için falan dışardan söyleyelim yemeği çok yoruldum falan diyin erkeklerin bir çoğu bu konuda odun oluyor maalesef onlar bizim gibi kafay bu kadar takmıyor misafir konusunu.

Bir kaç gün idare edilir ya kafana takma çok kalp kırmaya değmez seni saymışlar bebeğini görmeye taa oralardan gelmek kolay mı tatile gelmiyorlar ki, bebeği bir o bir bu pispislar rahat edersin yürüyüşe çıkarsınız akşama beraber bir çorba yemek güle oynaya yersiniz,sana da farklı olur bence.bu kadar rahatlık,rahat edemem falan ailesiniz sonuçta o samimiyeti verir alırsan keyifli bile geçer, öbür türlü her hareketleri gözüne batar

Empati yaparak yorum yaziyorum, konu sahibi cok haklı. Çünkü burda yeni anne olmuş lohusa bir kadın var ayrica. Ben lohusayken sürekli emzirdigim için mesela evin içinde sütyensiz geziyordum, üzerimde sürekli gecelik. Zaten bebekli anne, yorgun uykusuz ve neşesiz oluyor. Afedersiniz kıç kadar evde sadece gorumceyi çocuğunu geçtim, bir de enişte var. Odasına mi tıkılıp kalsın bebegiyle? Bir artı bir üstelik de bebekli eve yatılı misafir sacmaliktir, dusuncesizliktir, başka bişey değil. Bebek görmeye elbette gelsinler, ama tutarsın bir otel, tertemiz kalırsın otelinde, gündüz gelir seversin.

Ben burda eşinize de çok kızdım. Abla ev çok küçük rahat edemeyiz otel ayarlayalım size deme olgunluğunu gosterememis. Ablasıyla gercekten samimi insan bunu diyebilmeliydi. Ayrıca bir arkadaş söylemiş kesinlikle katılıyorum. Sadece sizin bebeğinizi görmeye geldiklerine ben de inanmadım. O amaçla geliyorlar ama bir memleket havası almak, ozledikleri yemekleri yemek vs vs yani aslında onlara kısa bir memleket gezisi işte.

Amca , hala dayı falan olsa tamam da bir insan gerçekten kardeşine ben seni evimde agirlayamam git otelde kal diyebilir mi ? Mesela cidden düşünün muhalefet olmak için söylemiyorum siz diyebilir misiniz ? Bazen erkek olduğu için çok fazla şey bekliyoruz. Kardeş genetik olarak en yakın akrabamız anne babadan bile daha yakın bize DNA si.

Yok artık, yeni doğum yapmış kadın kaç kişinin yemeğini mi yapacak? Ya kocası yapsın, ya da misafirler.

biletler gidiş dönüş alınmış sanmıyorum öyle bişey olacagını
Ilk iki gün rahat ettirme ofla pufla iş yaparken 3. Gun kendileri defolup giderler otele. Aman nolcak sigisiveririz diyenler melake bence kendi anam babam olsa kovarim. Ki beni düşünüp zaten gelmezler en başta.

Ya ne münasebet biri gelip benim mutfagima girecek esyalarimi kurcuklayacak. Gitsinler disarda yesinler nasil paylasimci kafalar bunlar

Millet ne kadar da meraklı koloni halinde yaşamaya , birinin girdiği tuvalete hemen arkasından girmek zorunda kalmaya . Kayinvalidem ve görümcem başka kitadan geldiler , daha öncesinde bizde kaldılar ama bebek olunca düzenimizi bozmamak için bu sefer en yakın otele yerleştiler. Çünkü medeni olmak bunu gerektirir

Tek çocuk yapanlara şu an saygı duymaya başladım yapmayın abi bitsin kardeş kavramı. Ayni karında yapacaklar ama evlendikten sonra 1 hafta eşi eve sigdiramayacak kirk turlu oyun yapacak ufak diyecek yemek diyecek daha gelmeden bir suru huzursuzluk cikaracak. Akilli olup ona göre es seçsin herkes kendi yaşasın biz nasıl insanlar olmuşuz bazı yorumlar korkunç. Kardeş kardeş kırk kat yabancı değil bugün ölsen gitsen çocuğun ona emanet bu nasıl tahammülsüzlük böyle. Bizde de var bir tane kurnaz, 1+1 diye tutturdu eşi baştan dur dedi ben kimi ağırlayayim kimi sigdirayim çok istiyorsan bekar hayatına devam et demis kavga kıyamet. Ne diye böyle lafları evlenmeden duyarsın ki. Şimdi 3+1 tutmuşlar kız şimdiden benimle plan yapıyor çok bayiliyor sanki eşine yaptığını telafi edecek.

Konu sahibi lohusa değil bebeği 4 aylık olmuş. Lohusalık ilk 40 gün için kullanılan bir tabirdir.

Ben bazı yorumları okuyunca yorum sahiplerinin nasıl insanlar olduklarına şaşırıyorum açıkçası. İnsanlık değerlerini sorgulaması gerek bazılarının. Siz sadece yeğeninizi görmeye gitmek istemeyebilirsiniz, canınızın canı sizin için çok önemli bir olgu olmayabilir ama herkes için genelleme yapamazsınız. Sadece bebeği görmeye gelmedikleri kanısına nereden vardınız oturdunuz konuştunuz sanırım gelecek olanlarla. Ablasıyla gerçekten samimi olan bir insan yedi kat yabancı gibi otel ayarlayalım diyemez asıl. Benim ablam bana sen otelde kal dese aşırı kırılırım. Belki aylar yıllar sonra gelip 1 hafta kalacağım onda da otelde kalacağım yani. O zaman konu sahibi de yurt dışına gitse otelde mi kalsın bu mantıkla? Ev 1+1 olsun ne olacak birlikte yaşamayacaklar ya sonsuza kadar geçici bir ziyaret bu. Ben yurt dışındayken olduğum ülkeye gelecek olan çok sevdiğin eski iş arkadaşımı kendin arayıp boşuna para vermeyin otele eşinle bende kal istediğiniz şekilde gezersiniz yatmaya buraya gelirsiniz dedim. Bence bu kadar da bireysel yaşamaya gerek yok.

Çok enterasan gerçekten insanların özellikle sadece yeğenlerini görmeye gelmiyorlar yazmasına aşırı şaşırıyorum benim ablama gitme sebebim neredeyse sadece yeğenlerimi görmek olmuşken.

Eminim anneniz de başka kıtadan gelse otele yerleştirirdiniz. Şimdi tabi ki falan yazacaksınız bir de Medeniyetten anladığınız da mükemmel.

Yok artık, yeni doğum yapmış kadın kaç kişinin yemeğini mi yapacak? Ya kocası yapsın, ya da misafirler.
Hemen dramatize etmeyin. Yapıyorsa yapar, yapamıyorsa dışarıdan ister. Sürekli bebek bakan biri için tek başına mutfağa girmek bile keyif. En azından benim için öyle. Ayrıca bebek 4 aylık değil mi? Her gün önlerine sofra sersin demiyorum, kötümser olmayın, yükü paylaşmak belki iyi olur diyorum.

Ya ne münasebet biri gelip benim mutfagima girecek esyalarimi kurcuklayacak. Gitsinler disarda yesinler nasil paylasimci kafalar bunlar
Biri denilen kişi el değil eşinin kardeşi oluyor, çocuğa bir makarna pilav çorba veya köfte pişirmesinde bir sakınca da olmasın artık görümcenin. Tencere tava şurda dense ya da malzemeler verilse de pişirse ne olacak sanki kırk kat yabancı sanki gelen

Kardeşimi evimde ağırlayamayacaksam, sabahlara kadar oturup sohbet edip hasret gideremeyeceksem yemişim öyle medeniyeti. Yerin dibine girsin

siz hala olduğunuz için duruma kendi halalığınız açısından hassas bakıyorsunuz. objektif baksanız hak verirsiniz. 1+1 değil 5+1 evde de yaşasam görümcemin kocasını evimde yatılı istemek zorunda değilim konu sahibi haklı. bi de gelenlerin yatacağı yerde mutfak olacak, gece kalkıp mutfağa gitmek istese gidemez bile elin adamının yattığı yere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…