- 24 Eylül 2011
- 3.593
- 8.511
-
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
İşin komiği bizim evimize ayda yılda bir misafir olan eş ailesi müdahaleci, bizim sınırımız yok, kendimize saygımız yok ama çocuğa bakmak için hergün eve giren kayınvalideye karşı sınırını koruyacak kendine saygısı olan birey. Yersen. Maaş verince kayınvalidelikten çıkıp evin çalışanı vasfı yükleniyorsa demek
İyide konu sahibi belki hiç taşınmayacak evliliğin ilk ayı da yazmış lojmana çıkacağız diye halen taşınma olmamışBence burda eşlerin sorunundan ziyada eşin akrabasının nezaketsizliği söz konusu…
Bebekli 1+1 evde max 10 saat geçirdikten sonra akşam otellerine dönmek çok zor olmasa gerek. Bunu en başta kendilerinin düşünmesi gerekir. Eş seçimini muhtemelen herkes kendi seviyesinde yapıyordur ya da Tr sınırlarından çıkıp Toltoyevski’nin kuramına göre optimal stopping çerçevesindedir belki neye göre yaptı bilemeyiz ama ben dar daraşmalık birine bebek görmeye gideceksem yanımda birkaç kişiyle o geceyi o evde geçirmem onlar istedikleri kadar nezaketen kal deseler de kalmam akşamında geçerim otel odamda konforlu bir şekilde uyurum.
Kimseye rahatsızlık vermek istemem
Doğrudur eski konularını bilmiyorum bu konu özelinde yazdım. Kimse zaten bebek görmeye gelmesin demiyor ki gelsinler bebekle hatta çıksın ailesi bana göre en azından kadın da rahat bir nefes alır bir bakım yapar ama akşam olunca gelen misafirleri de konforlu bir şekilde otelde ağırlayabilir eşi olay bu kadar basit aslında…İyide konu sahibi belki hiç taşınmayacak evliliğin ilk ayı da yazmış lojmana çıkacağız diye halen taşınma olmamış
yıllar sonra taşınacak belki bebek görmeye bebekken gitmek lazım
Bide şey var misafir gelmeyecek ama cocuguna bakacak. Üstüne lütuf gibi yasli kadina cocuk baktirip sigorta maaş verecektim diye ovunme modu
Ben misafir gelmeyecek demedim. Kayınvalidem bana misafir gelebilir elbette ama yatıya kalmaz o bile rahatsızlık vermiyim diye düşünür o yaşında ki kalsa da ben ondan rahatsızlık duymam fakat görümcemin kocasından rahatsızlık duyarım. Sizin algılarınız kapalı sanıyorum. Kayınvalide ve enişte aynı şey mi? Şaka gibisiniz. Ayrıca maaş sigorta diye övünmedim. Karşılığını verecektim ve kabul etti dedim bu durumda size düşen ne onu anlayamadım. Konuştukça batıyorsunuz. Kusura bakmayın benimle gireceğiniz hiçbir tartışmadan haklı çıkma ihtimaliniz yok. Size cevap vermek dahi istemiyorum. Susmak ikrardan gelir derler bu nedenle son kez size cevap yazıyorum. Konu benim konum değil, nasıl bir kuyruk acınız varsa benim hayatımı kendinize göre yorumlayıp burda konu edinmeyin. Benim konumda herhangi bir mağdur yok, hayali yorumlamalarla saldırmayın iftiraya giriyorsunuz çünkü. Kuyruk acınızı içinize gömün. Siz mutluysanız böyle yaşamaktan bana ne hanımefendi. Evet sınırsız ve mutsuzsunuz. Kendinizi burda tatmin etmeye çalışmayın. Beni ikna etmek zorunda da değilsiniz eğer siz eminseniz kendinizden sıkıntı yok. Kayınvalidem biz yokken bakacak biz gelince evine gidecekti. Bizle yatıp kalkmayacak. Elbetteki karşılığında ödememi de yapıyorsam neden hayatıma karışılsın. Ben karşılıksız veya bedavadan kimseyi çıkarlarım uğruna hayatıma alıp söz hakkı vermiyorum. Benim hayatımdaki insanlar sevdiğim ve sevildiğim için varlar. Birbirimizin hayatına da saygılıyız. Ücret ve sigorta vermem lütuf değil emeğinin karşılığı yazmışım. Ama siz çarpıtıp lütuf diyorsunuz. Kısacası kendi düşümcelerinizi benim düşüncemmiş gibi söyleyip kendinize mastürbasyon yapmayı bırakın. Merak etmeyin hayat zaten sizi bu düşünceleriniz için bugün değilse yarın pişman edecek. Ben size laf anlatmak istemiyorum. İftiraya dedikoduya devam etmezseniz sevinirim.İşin komiği bizim evimize ayda yılda bir misafir olan eş ailesi müdahaleci, bizim sınırımız yok, kendimize saygımız yok ama çocuğa bakmak için hergün eve giren kayınvalideye karşı sınırını koruyacak kendine saygısı olan birey. Yersen. Maaş verince kayınvalidelikten çıkıp evin çalışanı vasfı yükleniyorsa demek
Ben misafir gelmeyecek demedim. Kayınvalidem bana misafir gelebilir elbette ama yatıya kalmaz o bile rahatsızlık vermiyim diye düşünür o yaşında ki kalsa da ben ondan rahatsızlık duymam fakat görümcemin kocasından rahatsızlık duyarım. Sizin algılarınız kapalı sanıyorum. Kayınvalide ve enişte aynı şey mi? Şaka gibisiniz. Ayrıca maaş sigorta diye övünmedim. Karşılığını verecektim ve kabul etti dedim bu durumda size düşen ne onu anlayamadım. Konuştukça batıyorsunuz. Kusura bakmayın benimle gireceğiniz hiçbir tartışmadan haklı çıkma ihtimaliniz yok. Size cevap vermek dahi istemiyorum. Susmak ikrardan gelir derler bu nedenle son kez size cevap yazıyorum. Konu benim konum değil, nasıl bir kuyruk acınız varsa benim hayatımı kendinize göre yorumlayıp burda konu edinmeyin. Benim konumda herhangi bir mağdur yok, hayali yorumlamalarla saldırmayın iftiraya giriyorsunuz çünkü. Kuyruk acınızı içinize gömün. Siz mutluysanız böyle yaşamaktan bana ne hanımefendi. Evet sınırsız ve mutsuzsunuz. Kendinizi burda tatmin etmeye çalışmayın. Beni ikna etmek zorunda da değilsiniz eğer siz eminseniz kendinizden sıkıntı yok. Kayınvalidem biz yokken bakacak biz gelince evine gidecekti. Bizle yatıp kalkmayacak. Elbetteki karşılığında ödememi de yapıyorsam neden hayatıma karışılsın. Ben karşılıksız veya bedavadan kimseyi çıkarlarım uğruna hayatıma alıp söz hakkı vermiyorum. Benim hayatımdaki insanlar sevdiğim ve sevildiğim için varlar. Birbirimizin hayatına da saygılıyız. Ücret ve sigorta vermem lütuf değil emeğinin karşılığı yazmışım. Ama siz çarpıtıp lütuf diyorsunuz. Kısacası kendi düşümcelerinizi benim düşüncemmiş gibi söyleyip kendinize mastürbasyon yapmayı bırakın. Merak etmeyin hayat zaten sizi bu düşünceleriniz için bugün değilse yarın pişman edecek. Ben size laf anlatmak istemiyorum. İftiraya dedikoduya devam etmezseniz sevinirim.
Ayşegül tatilde bu kitaptan devam edebilirsiniz belliki okuma kültürünüz orda kalmışBiri özet geçebilir mi
Kaynanaya çocuğa bakacak diye sigorta ve asgari ücret maaş versem 25 bine mal olur bana. Üstüne bir de işe gideceğim, yol yemek masrafım vs. var. Oturur kendim bakarım, o çileye değmez. Tabii maaşım 100 bin falan değilse. Neyse bence bu yalan.Bide şey var misafir gelmeyecek ama cocuguna bakacak. Üstüne lütuf gibi yasli kadina cocuk baktirip sigorta maaş verecektim diye ovunme modu
Kaynanaya çocuğa bakacak diye sigorta ve asgari ücret maaş versem 25 bine mal olur bana. Üstüne bir de işe gideceğim, yol yemek masrafım vs. var. Oturur kendim bakarım, o çileye değmez. Tabii maaşım 100 bin falan değilse. Neyse bence bu yalan.
Özetliyorum; sinirden delirdiğim için kendimi hakaret ermeden ifade edememeye başladım, bu nedenle irkimdin kinişmiyin diye susturmaya çalışıyorum diyor kısaca. Ha bi de mutsuzmuşuzBiri özet geçebilir mi
Neden yalan olduğunu düşünüyorsunuz bu ülkede lisans mezunu kadınlar gayet iyi ücretler kazanabiliyor. Bu enflasyonda 25 bin vermek çok zor bir şey değil. Nice kadın bu şekilde ödeme yapıp iş hayatına devam ediyor. Kadınlar asgari ücretle mi çalışabilir size göre sadece?Kaynanaya çocuğa bakacak diye sigorta ve asgari ücret maaş versem 25 bine mal olur bana. Üstüne bir de işe gideceğim, yol yemek masrafım vs. var. Oturur kendim bakarım, o çileye değmez. Tabii maaşım 100 bin falan değilse. Neyse bence bu yalan.
Maaş sigorta bir ton masraf yapacaksam sürüyle eğitimli çocuk bakıcısı varken niye maksimum lise mezunu 60 yaşında kaynanaya çocuk baktırıyorum ayrıca?Kaynanaya çocuğa bakacak diye sigorta ve asgari ücret maaş versem 25 bine mal olur bana. Üstüne bir de işe gideceğim, yol yemek masrafım vs. var. Oturur kendim bakarım, o çileye değmez. Tabii maaşım 100 bin falan değilse. Neyse bence bu yalan.
Otelde kalınabilir zaten bununla ilgili belli birşey de yok konuda yemek sorun olur demişti konu sahibi éşi de zaten dışarıda yenileceği söylemiş ilkokula gitmiyor ama hızlı büyüyor bebekler hediyelerini de aldıysa biran önce vermek ister sürekli erteleyince tekrar alınacak bebek için olan hediyeler yada mevsimi geçmiş olacakDoğrudur eski konularını bilmiyorum bu konu özelinde yazdım. Kimse zaten bebek görmeye gelmesin demiyor ki gelsinler bebekle hatta çıksın ailesi bana göre en azından kadın da rahat bir nefes alır bir bakım yapar ama akşam olunca gelen misafirleri de konforlu bir şekilde otelde ağırlayabilir eşi olay bu kadar basit aslında…
Çocuğu hemen ilkokullu yapmak bir an büyütmek bana absürd geldi. Gece 8 saat otelde kalınca ailevi ilişkilerimize zeval gelmez diye düşünüyorum. Otel deyince bir kesim öcü gibi bakıp olayı dramatikleştirmesi anlam veremediğim kısım
O programları ilk izlediğim zaman ben de şaşırmıştımYorumlar beni şoklardan şoklara soktu açıkçası. Bir ara yabancı emlak programlarını izlerdim. İşte ev seçiyorlar neye göre alalım falan diye. Çiftlerin ilk düşündükleri şey misafirlerimizi burada güzel ağırlarız/ hayır ağırlayamayız üzerineydi. Şimdi millet eşinin ailesini nasıl eve sığdırmam çeksin gitsin otelde kalsın hıh modunda. Koloni diyen var bilmem ne diyen var. Dıdının dıdısı değil ya aile bu anne/baba/kardeş. Yemişim öyle kardeşliği de evliliğe bir hafta evimde misafir edemeyecekse/edemeyeceksem. Kavgalı kanlı bıçaklı iseniz zaten görüşmeyin. Medeniyet diye diye bir acayip şekillere büründü herkes asosyal acayip varlıklar olduk ya. Sonra ay yalnızım, ay bimem ne diye psikolojimiz bozuluyor. Yani beraber ev ev üstüne yaşamaktan bahsetmiyorum ama aile bireyleri belirli bir süre misafir edilir ve buna canımız sıkılmamalı. Kardeşinden, anasından rahatsız olduğumuz adamlarla da evlenmeyelim. Çöpsüz üzüm bulup onunla evlenin sanki ne. Of çok canımı sıktı bu konu ya. Ne kadar yabani bir toplum olduk medeniyet adı altında hâlâ inanamıyorum.
Tanıdığım biri olduğu için olabilir ne dersiniz?Maaş sigorta bir ton masraf yapacaksam sürüyle eğitimli çocuk bakıcısı varken niye maksimum lise mezunu 60 yaşında kaynanaya çocuk baktırıyorum ayrıca?
Bu kadar yakınlık ve samimiyet nasıl bu hale geldi çok merak ettim konu açsan da okusakBurdan herkesin huzurunda şu anda yüzünü bile görmek istemediğim ex yengeme vakti zamanında beni hemen her haftasonu arayıp evine çagırdığı ve ağırladığı için hatta evinin anahtarindan bir de bana yaptirdigi icin şükranlarımı sunuyorum.Gerçi bizim iliski bir bakima win windi ama olsunEvinde toz akar dışında zerre istemeyenleri gördükce zaten kendisine minnetim vardı başka bir husustan,burda bu tarz zihniyetleri okudukça bu da bonusu oldu.Gecmiste yaptiklarin icin teşekkürler ex yengem;senden şu anda nefret ediyorum
Mantıklı değil, üzgünüm. Eline üç kuruş pazar parası verip çocuk baktırabildiğim için derseniz daha gerçekçi olur.Tanıdığım biri olduğu için olabilir ne dersiniz?
Ay vallahi ya. Bir de bize misafirperver derler. Halbuki hiç de değilmişiz.O programları ilk izlediğim zaman ben de şaşırmıştım
Konu hakkında da ben çok şaşkınım açıkçası. Aranız bozuk olsa, ya da tatil için gelip sizi bahane etse anlarım zaten. Ama taaaa yurtdışından sizin çocuğunuzu görmek için hem zaman hem de para harcayacak olan kişilere ben sadece saygı duyarım.
Sizin fikrinize göre otel sorun değilse sorun yok ortada aynı fikirdeyiz demektirOtelde kalınabilir zaten bununla ilgili belli birşey de yok konuda yemek sorun olur demişti konu sahibi éşi de zaten dışarıda yenileceği söylemiş ilkokula gitmiyor ama hızlı büyüyor bebekler hediyelerini de aldıysa biran önce vermek ister sürekli erteleyince tekrar alınacak bebek için olan hediyeler yada mevsimi geçmiş olacak
Mantıklı değil, üzgünüm. Eline üç kuruş pazar parası verip çocuk baktırabildiğim için derseniz daha gerçekçi olur.