misafire gelme denir mi cok mu ayıp bu durum

Neden yalan olduğunu düşünüyorsunuz bu ülkede lisans mezunu kadınlar gayet iyi ücretler kazanabiliyor. Bu enflasyonda 25 bin vermek çok zor bir şey değil. Nice kadın bu şekilde ödeme yapıp iş hayatına devam ediyor. Kadınlar asgari ücretle mi çalışabilir size göre sadece?
Az önce üyeye okuma kültüründen bahsettiniz ama bence siz de okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ben nerede demişim kadınlar sadece asgari ücrete çalışabilir diye. Ben de bir kadınım, maaşım şu an doğum izninde olmasam 40 bindi. Kayınvalideye sigorta+maaş+benim çalışırkenki yol yemek masrafım en az 30 bini geçecekse 10 bin lira için 7.5 aylık bebeğimi bırakmazdım. Ama sizin maaşınız çok fazladır, o zaman ayrı. Memurmuşsunuz, 100 bin alıyor musunuz?

Ay vallahi ya. Bir de bize misafirperver derler. Halbuki hiç de değilmişiz. 😅😅
Misafir odasında ebeveyn banyosu var diyorlardı 😂

Şaka bi yana tamam zorluğu konusunda zaten hemfikiriz, ama yakın akraba bu sonuçta ve sadece kadın yeğenini görmek istiyor. Böyle düşününce kadına saygım artıyor .

Ay vallahi ya. Bir de bize misafirperver derler. Halbuki hiç de değilmişiz. 😅😅
Arada kalmışlık bunun adı. Bir ayağımız avrupada bir ayağımız ortadoğuda. Evde misafir ağırlamayı medeniyetsizlik olarak görüp insan ilişkilerini sıfırlayacak kadar medeni iken diğer taraftan enişteyle aynı evde kalmaktan rahatsız olacak kadar muhafazakar, kapalı kafa yapısındalar.

Misafir odasında ebeveyn banyosu var diyorlardı 😂

Şaka bi yana tamam zorluğu konusunda zaten hemfikiriz, ama yakın akraba bu sonuçta ve sadece kadın yeğenini görmek istiyor. Böyle düşününce kadına saygım artıyor .
Yani tabii canım. Şimdi benim kardeşlerim daha evli değil. Biri evli ama hâlâ çocuk düşünmüyor. Böyle böyle konular yüzünden gidip yeğen sevemeyeceğim demek ki. Bir yorumumda demiştim sırf bebek görmeye yurt dışından gelmezdim diye. Böyle konular yüzünden işte. Bir de üşengeç insanım işin aslı. Böyle düşünceli ve aman yapmayim ne olmuş diye düşünmeyen insanlara bayılıyorum. Önüne dünya serilir. Millet bulmuş da bunuyor.

Kişi kendinden bilir işi. Evet. Kayınvalidemi evime almıyorum. Sevgisiz ve asosyalim. Ama nasılsa kayınvalidem bu berbat insanın evine gelip bebek bakacak. Gerçekten şaka gibisiniz. Yavaş sallayın bari. Kendinizle çelişiyorsunuz. Tamam ben gidiyorum. Siz senaryo yazmaya devam edin. Ama rica ediyorum türk dizisi gibi bu kadar çelişki dolu olmasın yazdıklarınız.
Yansıtma yapıyorsunuz 😂 Asıl çelişki sizin yazdıklarınızda. Bu kadar gerilmeyin yahu, forum alt tarafı burası. Sakin. Sütünüz falan kesilecek bu konu yüzünden diye korkuyorum.

Neden yalan olduğunu düşünüyorsunuz bu ülkede lisans mezunu kadınlar gayet iyi ücretler kazanabiliyor. Bu enflasyonda 25 bin vermek çok zor bir şey değil. Nice kadın bu şekilde ödeme yapıp iş hayatına devam ediyor. Kadınlar asgari ücretle mi çalışabilir size göre sadece?
Gürcü bakıcı fiyatları 700 dolardan başlıyor 1200 dolara kadar zaten arkadaşlar…
Haftalık 200 ile 500 lira da pazar günleri izin paraları oluyor hepsinin fiyatı değişiyor tabii türk yatılı kalacak biri daha yüksek seviyeler isteyebiliyor. Piyasası bu zaten bu işin

Mantıklı değil, üzgünüm. Eline üç kuruş pazar parası verip çocuk baktırabildiğim için derseniz daha gerçekçi olur.
Bence bunu yapacaktı. Sigorta+maaş verecek durumu olan bir kadın maddi durumlardan ötürü 7 aylık bebeği bırakıp çalışmak zorunda kalmazdı. Ama kayınvalideye baktırmak isteme kısmını ben anlayabiliyorum. Anne pimpirikliliği bu. Ben de olsam yabancı birindense babaannesi baksın isterim. Zaten seviyorum da kayınvalidemi. ❤️🤣

Az önce üyeye okuma kültüründen bahsettiniz ama bence siz de okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ben nerede demişim kadınlar sadece asgari ücrete çalışabilir diye. Ben de bir kadınım, maaşım şu an doğum izninde olmasam 40 bindi. Kayınvalideye sigorta+maaş+benim çalışırkenki yol yemek masrafım en az 30 bini geçecekse 10 bin lira için 7.5 aylık bebeğimi bırakmazdım. Ama sizin maaşınız çok fazladır, o zaman ayrı. Memurmuşsunuz, 100 bin alıyor musunuz?
Maaşımı bilmeden hesap yapıp değmez demişsiniz ya siz onu nereden çıkardıysanız ben de oradan çıkardım. Demekki değiyor. Değmese dahi bu ülkede insanlar çeşitli sebeplerden iş hayatına dönmek isteyebiliyor. Herkesin hayatı kendine yani. Bu benim sorum değil kendimle ilgili bir detay da vermemişim. Ezbere yorum yapmayalım.

Arada kalmışlık bunun adı. Bir ayağımız avrupada bir ayağımız ortadoğuda. Evde misafir ağırlamayı medeniyetsizlik olarak görüp insan ilişkilerini sıfırlayacak kadar medeni iken diğer taraftan enişteyle aynı evde kalmaktan rahatsız olacak kadar muhafazakar, kapalı kafa yapısındalar.
Aslında çok güzel bir sosyolojik tez konusu var ya.

Bence bunu yapacaktı. Sigorta+maaş verecek durumu olan bir kadın maddi durumlardan ötürü 7 aylık bebeği bırakıp çalışmak zorunda kalmazdı. Ama kayınvalideye baktırmak isteme kısmını ben anlayabiliyorum. Anne pimpirikliliği bu. Ben de olsam yabancı birindense babaannesi baksın isterim. Zaten seviyorum da kayınvalidemi. ❤️🤣
Bu ücreti verince elimde hala iyi bir para kalıyor. Bunlardan daha da önemlisi benim ve çocuğumun özel sağlık sigortası iş yerim tarafından ödeniyor. Yan haklarım güzel. 2 yaşına geldiğinde verebileceğim onlarca anlaşmalı kreş imkanım var. Bir buçuk yıl için neden bunlardan vazgeçeyim? Bu benim sorum değil detayları bilmiyorsunuz ve senaryo yazmaya devam ediyorsunuz 😂😂

Yani tabii canım. Şimdi benim kardeşlerim daha evli değil. Biri evli ama hâlâ çocuk düşünmüyor. Böyle böyle konular yüzünden gidip yeğen sevemeyeceğim demek ki. Bir yorumumda demiştim sırf bebek görmeye yurt dışından gelmezdim diye. Böyle konular yüzünden işte. Bir de üşengeç insanım işin aslı. Böyle düşünceli ve aman yapmayim ne olmuş diye düşünmeyen insanlara bayılıyorum. Önüne dünya serilir. Millet bulmuş da bunuyor.
Diyorum ya çok saygı duydum. Çünkü büyük ihtimalle sadece yeğenimi görmek için ben de gitmeyebilirdim. Kadın hem kendi gelecek hem de eşi de geliyor. Herkes kabul etmeyebilir.
Konu sahibi bişey yazmıyor zaten. İnşAllah kadın ya otel ayarlar ya da gelmekten vazgeçer.
Gerçi bu defa da yeğenini görmeye gelmedi olur.

Maaşımı bilmeden hesap yapıp değmez demişsiniz ya siz onu nereden çıkardıysanız ben de oradan çıkardım. Demekki değiyor. Değmese dahi bu ülkede insanlar çeşitli sebeplerden iş hayatına dönmek isteyebiliyor. Herkesin hayatı kendine yani. Bu benim sorum değil kendimle ilgili bir detay da vermemişim. Ezbere yorum yapmayalım.
Ezbere yapmadım ki. Siz iki senelik ücretsiz izin hakkınız olmasına rağmen maddi durumlardan dolayı başlamak zorunda olduğunuzdan bahsetmişsiniz, ona dayanarak dedim. İzin sıkıntınız yok, çok bunaldım sosyalleşmek istiyorum sırf bu yüzden başlayacağım da dememişsiniz, tek sebep kalıyor geriye. Demek ki paraya ihtiyacınız var. Ve memurmuşsunuz, üniversitede profesör ya da doktor falan değilseniz alacağınız maaş az çok belli zaten. Mantıklı düşünen herkes buna değmeyeceğini bilir. Kayınvalidenizin bakmasını istemenizi anlıyorum, ben de öyle yapacağım. İçim en çok öyle rahat eder. Ama maaş+sigorta olayı biraz yalan şimdi. Burada biz bizeyiz, yapmayın. 🥲

Ezbere yapmadım ki. Siz iki senelik ücretsiz izin hakkınız olmasına rağmen maddi durumlardan dolayı başlamak zorunda olduğunuzdan bahsetmişsiniz, ona dayanarak dedim. İzin sıkıntınız yok, çok bunaldım sosyalleşmek istiyorum sırf bu yüzden başlayacağım da dememişsiniz, tek sebep kalıyor geriye. Demek ki paraya ihtiyacınız var. Ve memurmuşsunuz, üniversitede profesör ya da doktor falan değilseniz alacağınız maaş az çok belli zaten. Mantıklı düşünen herkes buna değmeyeceğini bilir. Kayınvalidenizin bakmasını istemenizi anlıyorum, ben de öyle yapacağım. İçim en çok öyle rahat eder. Ama maaş+sigorta olayı biraz yalan şimdi. Burada biz bizeyiz, yapmayın. 🥲

Tamam da öldü öldü vurmayın:KK70:

Memur değilim onu nerden çıkardınız? Ayrıca izindeyken maaş yatmıyor ya hani maddi sebeplerden dolayı başlamak istemem neden anormal?

Memur değilim onu nerden çıkardınız? Ayrıca izindeyken maaş yatmıyor ya hani maddi sebeplerden dolayı başlamak istemem neden anormal?
Profilinize memur olduğunuzu yazmışsınız. Başta da dediğim gibi, maaşınız çok yüksekse sizin için sorun olmaz. Ama memur biri için bu projenin mantıksız olacağı aşikar. Yoksa tabii ki işe başlarsınız, niye anormal olsun.

Yani ben yorumları okudukça gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Ya hu kadın 2 3 günlüğüne yeğenini görüp gidecek. Ne oteli kaldı, ne mikrobu ne yatacağı yeri ne yemeği ne otel ücreti. Yazık gerçekten hani bizim tanrı misafiri diye bir tabirimiz bile var o halden bu hale geldik ilginç. Demek ki insanlarla artık muhattap olmamak lazım eş dost arkadaş fark etmez merhaba merhaba. Hatta merhaba bilr demeyelim belki kullanılmış oluruz Allah korusun. Misafire Bir bardak çay vermek bile bu zamanda kullanılmak anlamına geliyor ya. Ama insanoğlu unutuyor ne ekersen onu biçersin. Günler günleri kovaladığında insanoğlu bu bencilliği ile ne biçecek bakalım

Bu kadar yakınlık ve samimiyet nasıl bu hale geldi çok merak ettim konu açsan da okusak 🙈😂

Aslında o kadar çok açıp şoyle icimi dökmek istedim ki ailece çok uzulup yiprandik cunku ama görümcelik yapıyor ,kimbilir neler yapmışsınızdır geline şeklinde niyet okumalar canımı daha da sıkardı.Yoksa benlik bir sey yok .Kendisiyle yaklaşik 18 yıllik tanisikligimizda ne kavga ettik,ne küstük,ne kötü bir söz ettik birbirimize ama boşandiklarindan sonra asla biraraya gelmedik,gelmeyiz de.Anlatsam netflixe çıtır çerez bir çırpıda izlemelik bir senaryo olur öncesi ve sonrasiyla ama olmaz olmaz dersin olur ya çok pis deşifre olabilirim.Detaylar amaann bu durum bir tek sizin başınıza mı geliyorluk bir durum değil gibi çünkü :)

X