misafire gelme denir mi cok mu ayıp bu durum

İnsan sosyal bir varlık. Yatılı misafir olmasa bile gelen giden arkadaşlarımız oluyor, ailemiz oluyor. Misafiri geçtim, hayat kalitesi için bile evli çocuklu insanlar 1+1 evde yaşamamalı bana göre. Misafire göre değil keyfiniz ve kahyasına göre de ev tutmak sizin en doğal hakkınız ama o zaman da en ufak bir misafirde böyle geriliyorsunuz işte. Ben size hak verenlerdenim, yorumumu yazmıştım ilk gün ama bu düşünceniz saçma. Ev almanızı beklemeleri yani. Biz nasılsa taşınacağız diye o dönem aradığımız semtte fazla ev seçeneği olmadığı için 3+1 yerine 2+1 ev tuttuk. Hala ev alacağız. 7 sene oldu evleneli. O işler belli olmuyor yani, biraz kısmet.

Valla ben bu insanları 2007’den beri tanıyorum, neredeyse 12 senedir aile ilişkisi içindeyim. Ne sınırlarım ihlal edildi misafir ettim diye, ne hayatıma müdahale edildi, ne de bir kötülük gördüm. Sevmek zorunda değiller beni, sevilmek için bir şey yapmıyorum. Kardeşlerini seviyorlar, ben de kocamı seviyorum. Aynı kişiyi seviyor olmak gibi bir ortak noktamız olduğu için birbirimizi kırmadan üzmeden yaşayıp gidiyoruz. Aynı şey eşim için de geçerli, ailemi sevmek ya da kendini onlara sevdirmek zorunda değil, ama karşılıklı saygı çerçevesinde aile ilişkilerini korumak zorundalar.

Sizin çok ciddi sosyallik ve iletişim problemleriniz olduğunu düşünüyorum.

Sadece nicki ve konuyu hatırlıyorum tabi maaş ve sigorta odenince kv olmuyor doğru haklısınız.

Ben başka bir yorumumda söyledim zaten belki okumamissinizdir olabilir, dert etmesi evin küçüklüğü değil bu olmalıydı diye
Boşverin uğraşmayın bu kafalarla uğraşılmaz. Sabaha kadar anlatsan bir şey değişmeyecek. Ben yıllarca çocuk onkolojide çalıştım. Bırakın gribi bulaşıcı hastalığı. Herkes geçmiş olsun der geçer maksimum boş zamanını doldurmak için arar evine gelirse de arkandan evini, ağırlamanı eleştirir. Bugün eşinizden ayrılsanız görümce diye bir kavram hayatınızda hiç olmamış gibi olur üstüne kardeşime bunu bunu yaptı parasını yedi derler. Bugün iyisiniz diye öyle sanmaya devam edin. Bu dünya çıkar dünyası. Zaten yazdıklarına göre onlar da akrabalarını sevdiklerinden değil çıkarları için kötü günlerinde yalnız kalmamak için koyun koyuna yatıyorlar. Benim evimde kimse koyun koyuna yatmadı şimdiye dek ama ben iyi günümde de kötü günümde de yalnız kalmadım inanır mısınız? Kendi fikirlerinizi savunmaktan hayır demekten bu kadar korkmayın. Ya da korkun kısır partilerine devam edin. Ne diyim.

Sadece nicki ve konuyu hatırlıyorum tabi maaş ve sigorta odenince kv olmuyor doğru haklısınız.
Ben kayınvalideyi tanıdığım için o da şartları kabul ettiği için emeğimi sömürmeksizin bir iş teklifinde bulundum. Bunlar çok farklı şeyler. Ama size laf yetiştirmicem. Pazar günümü sizinle tüketemeyeceğim. Ne derseniz haklısınız hadi sevinin.

Herkesin kültür seviyesi aile ilişkileri birbirinden farklı kimine göre 1+1 eve 6 kişi sıkışmak adeta göçmenler gibi çok normal gelirken kimine benim gibi 1+1 amerikan mutfaklı ev ruhunu daraltmaya yetiyor.
Bazıları el bebek gül bebek yetişmeye getirmiş konuyu pek öyle büyümedim ama kalabalık bir ailede de büyümedim mesela konu sahibi de bçyle olabilir sevmiyor olabilir saçma sapan akraba ilişkilerini daha bireyseldir vs…
İstediği kadar dünyanın öbür ucundan gelsinler bir otel tutmak euro nerdeyse 40 tl iken çok zor değil bunu düşünecek incelik herkese nasip olmuyor ama ne yazık ki

Evet doğru söylüyorsunuz herkesin kültür seviyesi bugüne getirdiği kişisel birikim ve gözlemlediği insan ilişkileri birikimi bambaşka. Burda tartışarak kimsenin beyninde yeni bir odacık açacak durumumuz yok. Kim nasıl mutluysa öyle yaşamaya devam etsin. Zaman her şeyi öğretir nasılsa.

Ben olaya gayet objektif bakıyorum
Haklı olduğunuz konu görümcenin eşi gelmeyebilir, bencede çok gereksiz. Ev müsait olsa onunda gelmesinde bir sakınca görmem ama daracık eve bari sen gelme demeliydi eşi. Ama onlar ne düşündü bilemem, belki karı-koca ayrı hiç takılmıyorlardır, seyahat etmiyorlardır. Benim öyle bir derdim yok, çocuğumu alır giderdim.
Halalık konusunda ise düşüncelerim aynı, bende olsam gider yeğenimi görürdüm belki bir hafta kalmazdım ama 3-4 durur dönerdim.
Sizin konularınızı hatırlıyorum, sürekli eş ailesi tepenizde olduğu için olaya farklı bir boyuttan bakıyorsunuz, ama konu ile sinizin durumunuz çok farkılı

O zamanda evlenirken ona göre eş seçilmeli eşi istiyor kardeşinin evine gelmesini ikisi de baştan biz aileleri istemiyoruz diyen çiftlerden olsa onlara kimse birşey diyemezde gelmezde evlerine ortak kararları diye

Bebeğim hastanedeyken kendi ailem dışında kimse arayıp sormadı dört gün n boyunca hastane koridorlarında yattım ve zaten bu konuda uzman pediatri uzmanı bu tedbirleri söyledi tabiki yoğun bakım hemşireleri anlattı birde kafamdan uydurup bu kadar tedbir almıyorum özellikle bu sene çok kötü durumda yoğun bakımlarda servislerde yer yok biz hastanedeyken bizden sonra gelen bebeklerin aileleri hastane hastane gezmiş boş yer bulabilmek için

O zamanda evlenirken ona göre eş seçilmeli eşi istiyor kardeşinin evine gelmesini ikisi de baştan biz aileleri istemiyoruz diyen çiftlerden olsa onlara kimse birşey diyemezde gelmezde evlerine ortak kararları diye
Bence burda eşlerin sorunundan ziyada eşin akrabasının nezaketsizliği söz konusu…
Bebekli 1+1 evde max 10 saat geçirdikten sonra akşam otellerine dönmek çok zor olmasa gerek. Bunu en başta kendilerinin düşünmesi gerekir. Eş seçimini muhtemelen herkes kendi seviyesinde yapıyordur ya da Tr sınırlarından çıkıp Toltoyevski’nin kuramına göre optimal stopping çerçevesindedir belki neye göre yaptı bilemeyiz ama ben dar daraşmalık birine bebek görmeye gideceksem yanımda birkaç kişiyle o geceyi o evde geçirmem onlar istedikleri kadar nezaketen kal deseler de kalmam akşamında geçerim otel odamda konforlu bir şekilde uyurum.
Kimseye rahatsızlık vermek istemem

Konu sahibi birgün benim yurtdışında yaşayan görümcem var gideyim hem ülkeyi gezeyim hemde onu görürüm diye düşünürse inşallah aynı hassasiyeti ve inceliği gösterip otelde kalmayı akıl eder umarım.
İnşallah görümce buraya üyedir ve konuyu okuyup seyahati iptal eder. Yeğenini görmek için yapacağı masrafı başka bir tatil için kullanır yada kendi çocuğuna harcar. Yeğenini fotolardan görsün bence, nasılsa büyük eve taşıncaklarmış ya o zamana kadar çocuk zaten kreş-ilkokul çağınada gelir, öyle tanışırlar halasıyla.

Valla eğer gideceği ev 1+1 üstüne bebekli evse bence de otelde kalmayı düşünsün herkesin konforu için doğru olan bu…
Taşınmak yıllar almaz ki herkesin bütçesine göre en az 1 ay en fazla 1 yıl içinde taşınabilir normal insan neden ilkokul çağına geldi zaman ilerlettik ki

Bilmem…
1+1 evden bebek doğmadan taşınmayan birisi zannetmiyorumki 1 ay içinde taşınsın
Misafire gerek yok bir bebeğin bir sürü ıvır zıvırı oluyor büyüdükçe daha çok olacak onları koymak için bile daha büyük eve ihtiyaç var ama demekki konu sahibi böyle rahat
Ben bekarken 1+1 de oturuyordum, birde kedim vardı onun bile eşyaları çok yer kaplıyorduki mutfağım ve oturma odamda iç içe değilken ben evde daralıyordum bazen

İşte aynen dediğiniz gibi benim üni hayatımın 1.5 yılı aynı bu şekilde 2 kedi ve amerikan mutfaklı bahsettiği tarz dandik bir evde geçti. Bir önceki yorumda da yazdım babamla ablam ziyaretime geleceği zaman adam ne kadar bunaldığımı biliyorsa kızım ablanı bırakayım ben otelde kalırım dedi.
Herkesin rahatlık anlayışı farklı tabii bence de bebekli evde 1+1 çok sıkıntı o yazarken bu soruda ben bunaldım o günlerimi anımsadım ki bebekle düşünemiyorum kadının neler çektiğini umarım en kısa zamanda istediği eve geçer o zaman misafirlerini rahat rahat ağırlar.

Eşin bir otele ayarlasın, bütün gün beraber olun akşam oraya gitsinler.
Ben de böyle düşünüyorum. "Evimiz küçük ve tek odalı, bebek de var, hepimiz rahatsız oluruz uyuyamayız. Yeni evimize taşındığımızda sizi evimizde ağırlayacağız inşallah" deyin. Eğer imkanınız varsa ve oteli de siz karşılarsanız hiç ayıp olmaz bence.

Burdan herkesin huzurunda şu anda yüzünü bile görmek istemediğim ex yengeme vakti zamanında beni hemen her haftasonu arayıp evine çagırdığı ve ağırladığı için hatta evinin anahtarindan bir de bana yaptirdigi icin şükranlarımı sunuyorum.Gerçi bizim iliski bir bakima win windi ama olsun Evinde toz akar dışında zerre istemeyenleri gördükce zaten kendisine minnetim vardı başka bir husustan,burda bu tarz zihniyetleri okudukça bu da bonusu oldu.Gecmiste yaptiklarin icin teşekkürler ex yengem;senden şu anda nefret ediyorum

Yorumlar beni şoklardan şoklara soktu açıkçası. Bir ara yabancı emlak programlarını izlerdim. İşte ev seçiyorlar neye göre alalım falan diye. Çiftlerin ilk düşündükleri şey misafirlerimizi burada güzel ağırlarız/ hayır ağırlayamayız üzerineydi. Şimdi millet eşinin ailesini nasıl eve sığdırmam çeksin gitsin otelde kalsın hıh modunda. Koloni diyen var bilmem ne diyen var. Dıdının dıdısı değil ya aile bu anne/baba/kardeş. Yemişim öyle kardeşliği de evliliğe bir hafta evimde misafir edemeyecekse/edemeyeceksem. Kavgalı kanlı bıçaklı iseniz zaten görüşmeyin. Medeniyet diye diye bir acayip şekillere büründü herkes asosyal acayip varlıklar olduk ya. Sonra ay yalnızım, ay bimem ne diye psikolojimiz bozuluyor. Yani beraber ev ev üstüne yaşamaktan bahsetmiyorum ama aile bireyleri belirli bir süre misafir edilir ve buna canımız sıkılmamalı. Kardeşinden, anasından rahatsız olduğumuz adamlarla da evlenmeyelim. Çöpsüz üzüm bulup onunla evlenin sanki ne. Of çok canımı sıktı bu konu ya. Ne kadar yabani bir toplum olduk medeniyet adı altında hâlâ inanamıyorum.

Bide şey var misafir gelmeyecek ama cocuguna bakacak. Üstüne lütuf gibi yasli kadina cocuk baktirip sigorta maaş verecektim diye ovunme modu

Bide şey var misafir gelmeyecek ama cocuguna bakacak. Üstüne lütuf gibi yasli kadina cocuk baktirip sigorta maaş verecektim diye ovunme modu
İşin komiği bizim evimize ayda yılda bir misafir olan eş ailesi müdahaleci, bizim sınırımız yok, kendimize saygımız yok ama çocuğa bakmak için hergün eve giren kayınvalideye karşı sınırını koruyacak kendine saygısı olan birey. Yersen. Maaş verince kayınvalidelikten çıkıp evin çalışanı vasfı yükleniyorsa demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…