Meraklı Kv Sorunu... Hatta meraklı sülale sorunu!

Eşim bana diyor ki, S harfi Z olmaz. S görüyorsan öyle yol al. Z görüyorsan öyle yol al. çok güzel özetliyor her sorunu bu.. ama ben S yi sevmiyorsam sevmiyorum bu Z olmalı diyorum ve yıpranıyorum. elbet hatalarım benimde varrr. ama bu dünya böyleymiş demekki, herkes anlaşmak zorunda değilmiş.

Arkadaşlar iyi güzel söylüyorsunuz da,hanginiz kayinvalideniz evinize gelip eşyalarınizi karıştırsa 'aman canım ne olacak baksın'dersiniz?
Tamam art niyet olmayabilir (hos iyi niyetli olsalar bir eline sağlık derler yada eşin yapsa daha güzel olur demezler yemek yapan insana,yada bayramlaşan insanın elini havada bırakmazlar)gerek varmı açık arar gibi? Ne arar bir insan kilerde,yatak odasında?
Bende hazzetmem,ne alaka yani?
Hayatımda böyle bir görgüsüzlük görmedim,ben kimseye tepki vermem ama daha annem yada kayınvalidem kendi kendine gidip bakmaz ne var ne yok diye. Ben derim anne şurdan alırmisın diye öyle alırlar. Ki ben asla demem girmeyin,bakmayın diye,kendi görgüleri böyle,bende kimsenin evinde kafama göre dolap açıp,oda gezmem yani.

ay okuyamadım sonuna kadar içim ezildi yeminle..bacım iplememeyi öğren beklentini yok et mutlu ol salağı oyna üç maymun ol gözünü seveyim sağlığın önemliyse şayet..ha boşanmayacaksan diyorum bunları..ki kocanda sorunda yok...benim kaynana evi hallaç pamuğuna çevirir ters düz eder o gittimi gelsin geri eski haline çeviririm ben..vallahi canımdan mı kıymetli.bak çabuk gidersin öte tarafa böyle

siz en başından beri sevmiyorum sevmiyeceğim diye tutturmuşsunuz.bu insanlar ağızlarıyla kuş tutsalar,bu saatten sonra olmaz zaten.
ama dantelleri,poşete niye tıkıştırdınız anlamadım.evet dantel sevmezsiniz.kullanmazsınız ama 1-2 gün dursaydı ne olurdu?dua edin eşiniz pek pısırıkmış.başka erkek olsa o dantellerden,kafanıza çorap yapardı...

Onlar gelmeden yatak odasini filsn kitleyin onemli seyleri de kaldirin kafaniz rahat olur sorarlarsa zaten agizlarinin payini verirsinn. Ilk basta yazdiklarinizdan idare edilebilir demistim de yok cok arsiz bir aile bence sen esini tatli dille kendine cekmeye calis.

Tamam kv ve diğer kardeşler densizlik yapmış ama eşinin üzerine bu kadar gitmen doru mu?
Empati yapın biraz kim olursa olsun ailem hakkında biri böyle konuşacak bir daha yüzüne bakmam.
Eşiniz sizi çok seviyor anlaşılan kıymetini bilin ve sırf onun ailesi olduğu için ailesini biraz idare edin.

hem veriyor hem vermiyor arkadaşım. Aileme ufak tefek anlatıyorum ve bana dur sus üzülme diyorlar. boşver Allaha havale et diyorlar. Herkes bir olmaz onlarda öyle demekki diyorlar.
Ama bakın şimdi CuteMom, benim kendi annem benim çantamı karıştırmaz. odamı karıştırmaz. eşyalarıma bakmaz. belli bi yaşa kadar cücüğüme varasıya baktı ama büyüyünce bazı şeylerimiz değişti. evime geldiklerinde eşim işte, ben odada yatarım. gelir tıklatır girmez bile yatakodama. ben işe giderken anne bi el atıver toplayver derim, toplar evi. bi yatakodamı bırakır. girmez. Size ters gelebilir ama kimse benim yatakodamı kontrol edemez. gelsin bana desin, merak ediyorum odanı desin, benim keyfim isterse gösteririm istemezse göstermem. seviştiğim için mahrem değil orası, sevişme eylemi olduğu için ayrıcalıklı değil orası. evimin her yeri benim özelim. kilerimdeki saklama kabının içindeki pirinçten ona ne? koltuklarımın altındaki eşyalardan ona ne? çantamdan ona ne? fermuarını açıp bakmak, içinden bişi çıkarıp bakmaktan bu ne demekten ona ne? benim kalıplarıma göre bu ters. ailemde bu yok ve başkası yaptığı içinde hep ters gelicek. ben abimle eşinin yatakodasına baktığımı düşünemiyorum bile. kaynımla eşinin odasına baktığımı düşünemiyorum! ben kimsenin çöpünü alıp bakmam bile. o yüzden kimsede bana yapamaz. çeyizlerim yerleşirken bile donlarımı tek tek açıp bakan, dürdüğüm iç çamaşırlarımı açıp açıp bakan bi kadının tavrı bana ters geldi, ters gidiyor. değiştiremiyorum ben kendimi, aman bu donum baksın diyemiyorum. Yapı meselesi cutemom.

ah konunu okudum ve seni cok iyi anliyorum...
Kayinpederim seninki gibi degil Allah icin hakkini yiyemem, ama kayinvalidem oda benim yatak odama cok merakli. Her gelmesinde yatak odama dogrü yöneldi. Ben toplamamistim odamizi daha vaktim olmadi ise gitmistim. Anne lütfen girme, daginik odamiz. Olsun yavrum yabancimiyim ben dedi. anne LÜTFEN diye uyardim. Yine yavrum yabancimiyim ben dedi. Orasi bizim özelimiz yabancilikla alakasi yok girmeni istemiyorum dedim. Döndü geri. Bir gün esimle tartistilar. Esim cikti oturma odasindan bahceye indi. Kayinvalidem arkasindan oglum nerdesin oglum nereye gittin diye yatak odasina Dogru gidiyor. Be kadin oglun ses vermiyor demekki yok degilmi, ama yoookkkk kapisini acti odanin. Anne lütfen girme dedim. Hala ogluna sesleniyor. Allahtan aksam karanliktida görmedi. Bende acma isigi oglun bahceye indi,ses vermiyor görmüyormusun dedim.

Bir günde bana ne dese iyi: Oturma odamin sag sol kösesi bosmusta, oraya koca koca yaprakli cicekleri var kendi evinde, onlar iyi gidermis. Dur ben onlari getireyim diyor. Yok anne ben oraya vazo koyacagim dedimde, vazoyu ne yapacaksin, cicek güzel olur, benim evdekileri vericem sana diyor Ben tabiki hemen yok sagol ben almayim, benim zevkime uymuyor dedim....Kapimizin önüde cok bosmus orayada cicek gidermis, cicek koyacakmis.Bende dedim, ben sevmiyorum öyle senin gibi. Sen koyarsan bende geri getirirm sana anne bosuna zahmet etme dedim

vallahi esimle bizde ayniyiz, oda biliyor ailesini ama birsey yapamiyor. bende senin gibi sürekli aglar oldum. Sinir krizleri geciriyorum, ki biz Nisan ayinda evlendik daha...

Allah sabir versin bize. nasil bas edilir bende bilmiyorum henüz

Ayy yarıda kestim..ikinci bi romanı kafam almadı..

Kocanı üzme..birbirinize destek olup uzaklasın onlardan..başka lafım yok
farkındayım çok uuzun ve daraltıcı ama yazdım işte. teşekkür ederim okuduğunuz kadarıylada yorumda bulunduğnuuz için

bu arada sizin niyetiniz gecinmek ise yazdıgım yorum buna istinaden yok gecinmek istemiyorsanız devam edin.
nasılsa gecen sizin ömrünüz, evlilik sizin , istediğiniz gibi değerlendirirsiniz.
elbet geçinmek istiyorum eeleştirileriniz içinde teşekkür ederim, hak verip payıma bişeyler çıkarcam emin olun. ama istemediğim şeyleri istemiyorum diye söyleme hakkında kendimde görerek geçinmek istiyorum ben.

Konu sahibi o konuda haklı ama eşine bu kadar yansıtması normal mi? Yani eşim benim yüzüme ailenden nefret ediyorum dese çok kırılırım çok bozulurum.

elbette. ikimizide ana doğurdu. ikimizde can kuzusuyuz. aile bu. ne olursa olsun ailesi işte. suratıma suratıma bizde kadına değer yoktur anneni babanı bile nadir görmelisin, bayramda ara onlar gelsin diyen bi kültürden fırlama aileyi nasıl tolere edicem ben TurkuazM

bu kadar asabiyet ömre zarar canım
demek ki böyle şeyler onlarda normal. malesef insanları kendi kalıplarımıza göre şekillendiremeyiz. ama sınırlarımızı soğuk bir nezaketle çizebiliriz. kocaya bağırıp çağırmaya ne gerek var? annesine söylesin diyorsun. senin yanında annesini rencide edebilir mi? sen annenin yanlışını kocanın yanında yüzüne vurabilir misin? ben henüz nişanlıyım ama böyle bir uyarıyı ne kendim aileme yaparım, ne de nişanlımın benim yanımda yapmasını isterim. rahatsız olduğun konuları samimiyetin varsa k.validene uygun bir dille söyle. (laf sokma değil, sohbet esnasında. bir kahve eşliğinde mesela) ama her şeyi değil! ona söyleyemiyorsan kocana güzel bir uslupla söyle. böyle bağrış çığrış söylenen şeyler etkili olmaz ki. hem de ters teper. adam sana içten içe hak verse bile, zıddına zıddına yapar.

k.validenin davranışları enteresan, ama seninkiler de bir hanımefendiye yakışacak tavırlar değil. insanları değiştiremeyiz, kendimizi değiştirebiliriz. her şeye gül geç demiyorum, ama zamanı kollamak, uslubu ayarlamak denen olay var.

Sus susmalısın demedim ki.
Aksine sevdimde bu davranışını lakin hem susmayıp hem eşine patlaman gereksiz.
Ben eşimin ailesine tek kelime etmem ama eşime sülalesini tek tek sayarım ağzım kulağım duymaz.
Bende de değişen bişey yok.
Malesef nasıl geldiyse insanlar öyle gidiyolar değişmiyolar.
Önlem al engelle yatak odanı kitle al kilidi üstüne, yemeği beğenmediler mi damak tadımız uymuyo halbuki herkes tarif için Peşimde koşuyo de.
Oraya buraya bişey mi koyuyo giderken al onun evine götür aaa anne bak sana daha çok yakıştı de.

hah!! bende tam bunu diyorum. sık olunca iyi gelmiyor işte huzurumuzaaa. ama bunu eşime dediğimde ohoooo ayıp olur tüm memleket duyar memlekeete almazlar diyor. ne var bunda yani

Ya elbette bak kaba bi tabir var yanlış anlama; bir köpekle -bu reel anlamda köpek demek istediğmden değil benzetme- insan diliyle konuşamazsın. Sen diyeceğini dersin ama o anlamaz. Sen havlamaya mecbur musun hayır ama hayat şartları. İnsanın zoruna gidiyor ama bunu oyun gibi düşün ondan ne almak ya da ne yaptırmak istiyorsun? Ne dersen bunu yapar? Mesela inatçı birinin susmasını istiyorsun, konuş diye ısrar edersen susar. Tam tersini söylersin gibi..
Yatakodanın kapısını kilitle mesela bir kez bakamasın, diğerinde evine gittiğinde sen etrafı karıştır. Ama eşini yıpratma annesini o seçmedi ve en kötü anne baba bile evladı için anne. Ne yapsın, çaresi kalıyordur. Biraz anla..
Burada böyle kayınvalide varken kocası karısını ezen, döven, arkasında durmayan adamlar da okuyoruz. Gönül isterdi dört dörtlük ama senin hayatının da eğrisi bu olsun. Kendini doldurma, hırpalama, üzme. Kendinden çalıyor ve yapıyorsun. Başkasının kayınvalidesi olsa aa deli der gülersin belki, ona dışarıdan biri gibi bakmayı dene bence..

Ben derim misal.

kimsenin çöpüne bile dokunmam ben. görgü meselesi gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…