- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
-
- Konu Sahibi Morusevenanne
elbet geçinmek istiyorum eeleştirileriniz içinde teşekkür ederim, hak verip payıma bişeyler çıkarcam emin olun. ama istemediğim şeyleri istemiyorum diye söyleme hakkında kendimde görerek geçinmek istiyorum ben.
gidecem valla doğru. ölüp gitcem şunlar yüzünden. eşimde dedi, gamsız ol. duyma görme bilme. gül geç diye. kişiliğimde etkiliyor elben bu sorunları ama inşallah başarmak istiyorum.ay okuyamadım sonuna kadar içim ezildi yeminle..bacım iplememeyi öğren beklentini yok et mutlu ol salağı oyna üç maymun ol gözünü seveyim sağlığın önemliyse şayet..ha boşanmayacaksan diyorum bunları..ki kocanda sorunda yok...benim kaynana evi hallaç pamuğuna çevirir ters düz eder o gittimi gelsin geri eski haline çeviririm ben..vallahi canımdan mı kıymetli.bak çabuk gidersin öte tarafa böyle
yazdıklarınızda bana gercekten batan bısey yok dusunuyorumelbet geçinmek istiyorum eeleştirileriniz içinde teşekkür ederim, hak verip payıma bişeyler çıkarcam emin olun. ama istemediğim şeyleri istemiyorum diye söyleme hakkında kendimde görerek geçinmek istiyorum ben.
Ama dolmuş belliki. Zaten terapiste gidip kendi sivri yönlerini törpülemeyi düşünüyor evliliği için. Birde yapı meselesi birazda cidden katlanılır gibi değiller ki ben sakin bir insanım okurken bana sinir geldi. Ben bile sakin halimde sinir olurum. Eşine tepki göstermesi evliligi açısından yanlış ama o eşin,eşinin çabuk sinirlendiğini bile bile arada yapıcı olmaması yanlış degilmi? Yemeği beğenmediklerinde,sen daha iyi yemek yaparsın dediklerinde'benim eşim güzel yemek yapar,ellerine sağlık hayatım'diyebiliyor olsa yada annesi yatakodasına giderken'aman anne gel otur,boşver halıları,sohbet edelim'diyebiliyor olsa zaten sorun yasanmaz ki. Konu sahini tek başına duruyor bunların karşısında. Eşi sakince kurtarabilir durumu diye düşünüyorum. Bundan birazda eşe tepki. Benim anladığım bu.Konu sahibi o konuda haklı ama eşine bu kadar yansıtması normal mi? Yani eşim benim yüzüme ailenden nefret ediyorum dese çok kırılırım çok bozulurum.
çünkü söz evresinden beri aileme ve bana yapmadıkları kalmadı. baştan koptu.siz en başından beri sevmiyorum sevmiyeceğim diye tutturmuşsunuz.bu insanlar ağızlarıyla kuş tutsalar,bu saatten sonra olmaz zaten.
ama dantelleri,poşete niye tıkıştırdınız anlamadım.evet dantel sevmezsiniz.kullanmazsınız ama 1-2 gün dursaydı ne olurdu?dua edin eşiniz pek pısırıkmış.başka erkek olsa o dantellerden,kafanıza çorap yapardı...
evveliyat hep evveliyattbukadar yanıp yakılacak birsey görmedim ben, cok abartı, evet bunlar belki tepki verilecek şeyler belki ama atıyorum 1 tepki verilecekse sen 10 vermissin eşini kanser edersin
bidahakinde yapcam inanın. başkaları yüzünden huzurumuz elden gitti resmen.Onlar gelmeden yatak odasini filsn kitleyin onemli seyleri de kaldirin kafaniz rahat olur sorarlarsa zaten agizlarinin payini verirsinn. Ilk basta yazdiklarinizdan idare edilebilir demistim de yok cok arsiz bir aile bence sen esini tatli dille kendine cekmeye calis.
haklısınız. bu konuda hatalıyım. öfkeye girdim mi canavar gibi bişi oluyorum gerçekten. pişmanlık duyuyorum sonra, içimde tutmam gerek kötü lafları en azından. ben pat pat indiriyorum. bu sefer oda bana indiriyor doğal olarak.Tamam kv ve diğer kardeşler densizlik yapmış ama eşinin üzerine bu kadar gitmen doru mu?
Empati yapın biraz kim olursa olsun ailem hakkında biri böyle konuşacak bir daha yüzüne bakmam.
Eşiniz sizi çok seviyor anlaşılan kıymetini bilin ve sırf onun ailesi olduğu için ailesini biraz idare edin.
ben böyle yapamıyorum fevrilikten kaybediyorum..ama son cümlenize katılmayacağım. küçük sevgi görürse saygı gösterir. küçüğü sürekli horlarsan sen, oda saygısını yitirir. kendim sütten çıkmış akkaşık değilim ama inanın anneme babama göstermediğim anlayışı eşimin ailesini göstermeye çalıştım. ama onlar hep saçma sapan hareketlerle adet örf diye yüklendiler bana.Bu anlattıklarınızı çoğumuz yaşıyoruz
Kusura bakmayın ama çok zor bir insansınız. dantel sermiş de nolmuş yani, sessiz sedasız kaldırırsınız sonradan, hır çıkarmaya ne gerek var, maddi beklentileri olmuş anlarım bunu haklısınız ama önemli olan nasıl tepki verdiğiniz. Eşinize de yazık, yapmayın bu kadar arada bırakmayın.sizin aileniz mükemmel mi? Biraz sevmeye çalışın, bi şey kaybetmezsiniz. Muhtemelen onlar da sizin tavırlarınızdan rahatsız ki yaptığınız salatayı bile yemiyorlar, selamınızı bile almıyorlar.
haklısın. öfke patlamasına getiriyorum ben artık işi. çıkılmaz hal alıyor. biliyorum bende kusurluyum, ve kusurlarım için zıtlıklarım asiliklerim için danışmana gitmeyi istiyorum. bende körelteyim asiliğimi eşimde. ve anlayışlı bakalım yuvamıza, hak verelim isteklerimize istiyorum. birbirimizi damgalamayalım aaaa sen kötü kadınsın aaa sen kötü kocasın diye. dediğinize hak veriyorum, ve bu tarz cümlelerde duyabilmek için açtım bu konuyu.. teşekkür ederim gerçekten.Sus susmalısın demedim ki.
Aksine sevdimde bu davranışını lakin hem susmayıp hem eşine patlaman gereksiz.
Ben eşimin ailesine tek kelime etmem ama eşime sülalesini tek tek sayarım ağzım kulağım duymaz.
Bende de değişen bişey yok.
Malesef nasıl geldiyse insanlar öyle gidiyolar değişmiyolar.
Önlem al engelle yatak odanı kitle al kilidi üstüne, yemeği beğenmediler mi damak tadımız uymuyo halbuki herkes tarif için Peşimde koşuyo de.
Oraya buraya bişey mi koyuyo giderken al onun evine götür aaa anne bak sana daha çok yakıştı de.
vakti zamanında bir teyze anlatmıştı.kadının oğlu tek çocukmuş ve çok özenmiş oğluna kız çeyizi yapar gibi çeyiz yapmış.yatak örtüleri,masa örtüleri her tür dantel.ev yerleştirmeye gelen kız tarafı da o dantelleri çok beğenip hep kaynananın yaptıklarını sermişler.gören de sürekli övgüler düzmüş.düğünden sonra gelin hepsini çöp poşetine tıkıp kapı arkasına koymuş.bunu gören kadın sessizce oradan alıp evine götürmüş.sonra da herkese oğullarına çeyiz yapmamalarını öğütlemiş.bunu duyduktan sonra ben de hiç bir şey yapmamaya karar verdim.bazıları soruyor oğullarına ne çeyiz vereceksin diye.yapmadığımı söylüyorum garipsiyorlar.hatta bir arkadaşın ablasına da söyledim.onunda kızı yoktu çok özeniyordu.bak dedim yapıyorsun ama çok üzüleceksin dedim.aradan zaman geçti bana haber göndermiş.egem haklıymış,diye.siz en başından beri sevmiyorum sevmiyeceğim diye tutturmuşsunuz.bu insanlar ağızlarıyla kuş tutsalar,bu saatten sonra olmaz zaten.
ama dantelleri,poşete niye tıkıştırdınız anlamadım.evet dantel sevmezsiniz.kullanmazsınız ama 1-2 gün dursaydı ne olurdu?dua edin eşiniz pek pısırıkmış.başka erkek olsa o dantellerden,kafanıza çorap yapardı...