- 25 Ekim 2018
- 3.510
- 6.209
-
- Konu Sahibi Thallosofili
Nice sağlıklı yaşlara eresin, doğum günün kutlu olsun.Dün doğum günümdü ,o yüzden kendime beslenme konusunda bir günlüğüne tatil verdimYine de abartmadan ,geç vakit yemeden muaf tuttum kendimi ama neler yedigim hakkında detaya girmek istemiyorum
Bugün kaldığımız yerden devam ;
Sabah ,klasik kahvaltı minimal karbonhidrat
Öğlen , Brüksel lahanası salatası, kiymali karnabahar yemeği, probiyotik yoğurt
Akşam, soya soslu tavuk ,firin patates ,mevsim Salata.
Adım sayım 13 bine yakın.Su 6 bardak civarı.No Ara öğün
Cok teşekkür ederimmNice sağlıklı yaşlara eresin, doğum günün kutlu olsun.
6 Hafta oldu baslayali düzeltiyorum *Bugün bu günlüğü açalı 5 hafta yani 1,5 ay oldu yaklaşık.Bugünki kilom 80Başlangıç 84.8 idi .Yaklaşık 5 kg vermişim bu sürede .Bugün iki öğün yapmayi planladim. Sabah öğünüm aşağıda ekte.Kasap sucuğu ızgara yaptım çok az.Adim sayım dün 10 bin üstü, Bugün 8 bin üstü oldu sabah yürüyüşümde. Emin adımlarla, şok diyet yapmadan ,kalıcı, sağlıklı kilo vermek yolum.Verecek 5 kilom kaldı.Ondan sonra korumaya geçeceğim
Afiyet olsun...Evett ,dün sabah 40 dakika pilatesimi yapmıştım,yazamadım.Beslenmem de her zaman olduğu gibiydiSadece suyu az tükettiğim için eksikliğim var..Kabızlık yaşıyorum mesela .Oysa beslenmede lifli,probiyotikli secenekler fazlasıyla mevcut.Demek ki su olmadan pek de bir anlamları olmuyor.O yüzden suya asilmaya daha çok dikkat edicem.Yudum yudum içip midemi kandıricam ve böylelikle sorun yasamayacağım diye niyet ediyorum Bu sabahki kahvaltıma ev yapımı çok küçük ,yagi çok az pirasali bir börek ekledim karbonhidrat olarak.Misafirim var ona yapmıştım.Diger öğünler temiz olacak Yakinda kendimce 21 günlük "Şeker sizsiniz" diyetini uygulamayı niyet ediyorum.Hafta başı olabilir
Çok teşekkür ederimAfiyet olsun...
Kabızlık için sabah aç karnına bir bardak ılık suya, bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu ve bir yemek kaşığı zeytinyağı+bir yemek kaşığı limon suyu ilave edip içmeyi deneyebilirsin...
Limonu koymadan da olur.Çok teşekkür ederimLimon suyunu aç karnına alamıyorum, midemde ağrı yapıyor ama suyu yudum yudum midemi kandırarak arttırmayı düşündüm gün içinde.Diyet yapmazken cok kabızlık sorunum yoktu.Bir sey sormak istiyorum hemşehrim; 21 günlük şekersiz diyette meyve hiç mi yemiyorsunuz? Arastirdigimda süt ve ürünleri de olmaması gerekiyor ibaresi vardı.Bazi diyetisyenler günde 1 meyve yiyebilirsiniz demiş, elma gibi mesela.Her diyetisyen ayrı metot uyguluyor.Benim sekersizlikten anladığım; diyetimde arada yedigim bitter,kuru meyve ve mesela haftada 1 az şekerli yarım sutlacin vs olmaması.Yoksa şeker ekmekte de ,simitte de,yaş meyvede,peynirle de varmiş.Siz bunları da mı kesiyorsunuz 21 gün? Ben o kadar yapamam.Yani peyniri,kefiri, sütü,1 dilim tahıl ekmeğini vs kesemem .
Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederimLimonu koymadan da olur.
Şekersiz 21 gün çok kişisel bir konu.
Ben yıllardır ekmek,
Paketli gida,
Kek, börek, çörek, reçel, bal, pekmez yemiyorum.
E bunları yemezken şeker adına ne kalıyor?
Meyve...
Ben de onu kesiyorum.
Kademe kademe bu noktaya geldim.
Artık nasıl yapabiliyorsan öyle...
Rica ederim ne demek...Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim