- 25 Ekim 2018
- 3.510
- 6.209
-
- Konu Sahibi Thallosofili
Kilo vermede en basit kardiyo egzersizi olan yürüyüş daha etkili.Bugün sabahtan aç karnına temizlik ardından yarım saat pilates yaptım.Uzun bir ara vermiştim pilatese.Sonra klasik kahvaltı yaptım.Ikindiye yakın 4 ızgara köfte, az makarna ve yeşil salata tükettim.Akşamüstü yürüyüş ve adım sayım 8 binlerde. Akşam yemeği henüz yemedim ,kabak sote ve pilav var.Yanina yoğurt eklerim.Bence pilates yürüyüşten daha çok enerji harcatiyor ve vücuda şekil veriyorBundan sonra eskisi gibi düzenli yapmayı niyet ediyorum
Hava muhalefetine Leslie Sansone dostla bir olup muhalefet etsen?Bugün hava muhalefeti sebebiyle hiç yürüyemedim. Sabah klasik,1 etli kabak dolması ve yanında yine etli 4 yaprak sarması, 2 kasik bulgur pilavi.Arada 1 portakal.Aksam için, tavuk firin ve salata .Su 5 bardak icebildim zar zor o da bu saate kadar.Umarim yarın hava açar da yürüyebilirim.
Evet ,o hep aklımda ama hiç deneyimlemedim.Bu havalarda bakicam mutlakaHava muhalefetine Leslie Sansone dostla bir olup muhalefet etsen?
Zamanında kendisi bana çok yarenlik etti...Ara sıra hala buluşuruz. Vücudun her tarafını muhteşem çalıştırıyor. YouTube 'da bulabilirsin... Tabii biraz dinleneyim demiyorsan...
Ayran, ıhlamur, adaçayı, papatya çayı, kuşburnu, rezene çayı bunlardan da dönüşümlü iki kupa günlük programına soksan, 800 ml fazladan sıvı almış olursun...Bugün yine daha önce paylaştığım, yaklaşık aynı kalori değerlerinde öğünler tükettim.10 bin 500 adım attım.Kacamak yok çok şükürSadece sabah kahvaltısına ek 1 tatlı kaşığı tahin pekmez karışımı yedim ekstra olarak (eger kacamaksa) pazar kahvaltısı ,eşim evde diye. Su tüketimi için yapabileceğim çok bir şey yok...Midem istek dışı fazla suyu kaldırmıyor..Rahatsız olmaktansa ,ihtiyacım kadar içiyorum.En önemlisi sağlık Bile bile zorlayamam.Her şey herkese göre değil cidden.
Çok teşekkür ederim tavsiyeler içinAyran, ıhlamur, adaçayı, papatya çayı, kuşburnu, rezene çayı bunlardan da dönüşümlü iki kupa günlük programına soksan, 800 ml fazladan sıvı almış olursun...
Pekmezi pek onermeseler de arada bu ikiliyi ben de yiyordum. İki yıldır yemiyorum. Sade Tahini salataya, bazen de filtre kahveye ilave ediyorum, hoşuma gidiyor. Bir ara da bir fincan süte ilave ederdim. Nihayetinde sağlıklı yağ grubundan.
Tahini bir bardak, pekmezi de 1/5 bardak koyarak yine hazırlıyorum. Eşim balık ardından ya tahin helvası veya bunu arıyor...
Orayı bilmiyorum.Çok teşekkür ederim tavsiyeler içinEvet ,hazır havalar bu durumdayken ıhlamur (mideme en iyi geleni) içmem gerek günde iki kupa.Tahin/pekmez kış aylarında enn sevdiğim ikili ve genç kızligimda acik uzun çarşıda bir han vardı, orada taş degirmenlerle organiğini üretirdi tahinin otantik bir fırın.Bidonlarla ,kavanozlarla almaya giderdik Yanında da köy pekmezi satarlardi. AH genclik hiç düşünmeden yerdik doya doya.Simdi ayda bir 1 tatlı kaşığı karışımına kaldım.Kapanmistir belkide şimdi orası, 90 li yılların başından bahsediyorum ama Bursaya gittiğimde tahanli pide ve cantik için kessin diyet bozarım, o derece özledim, uzun yıllar oldu yemeyeli.
Tebrik ve takdirlerimle...Bugün 13 Aralık ve diyetime başlayali tam 1 ay oldu.Bugünkü kilom 81 8 .1 ayda tam 3 kg gitmiş.Boyum 170.Bel çevrem 82cm,göğüs 96 ,Basen 106 cm.Vücut kitle endeksim 28.0.Yaşım 52 .Yaşıma göre vücut kitle endeksimin 27 olması yeterli.Bir çok danıştigim uzman dr böyle söylemişti.Idealim 75 kg olmak.Şu an tam 42 bedenim. Şok diyet ,aralıklı oruç, çok aç kalma bana göre değil.Bu şekilde sürdürülebilir beslenme ile hedef kiloma sağlıkla inmek niyetim Haftada 3 gün pilates ,diğer günler de yürüyüş yapıyorum.Günlük yediklerimi uygun vakitlerde yazmaya çalışıyorum.
Cook teşekkür ederim ,canım hemsehrimTebrik ve takdirlerimle...