Menopoz döneminde olup diyet yapanlar var mi aranizda ?

Bugün hava çok yagmurluydu ama yine de sabah aç karnına çıktım 7400 civarı adım atıp döndüm.Kahvaltida omlet ve yeşillikler ve 1 galeta yedim.Ögleni çok sevdiğim döngel meyvesi ( muşmulaya döngel deriz) ,yarim açma ve 1 minik haslanmis patates ile geçiştirdim. Akşam ,ızgara köfte,havuc tarator, 2 kaşık pilav yemeyi niyetledim. Eğer doymazsam diye çoban salata da bulundurabilirim yanında.Ara öğün yapmıyorum çok.Aksam yemeginden sabaha kadar bir şey yemiyorum.Haftaya çarşamba günü 30 gün yani 1 ay olmuş olacak bu beslenmem ve o gün tartılmayi niyetleniyorum.Bir ayda ne kadar gitmis göreceğiz 🍀🤲💪 Fotoğraf bu sabahki yürüyüşten 🥰 Yağmurdan sığınmış sanırım.💧☔

Eklentiler

• 20231206_111055.jpg
    20231206_111055.jpg
    74,7 KB · Görüntüleme: 56
Bugün sabahtan aç karnına temizlik ardından yarım saat pilates yaptım.Uzun bir ara vermiştim pilatese.Sonra klasik kahvaltı yaptım.Ikindiye yakın 4 ızgara köfte, az makarna ve yeşil salata tükettim.Akşamüstü yürüyüş ve adım sayım 8 binlerde. Akşam yemeği henüz yemedim ,kabak sote ve pilav var.Yanina yoğurt eklerim.Bence pilates yürüyüşten daha çok enerji harcatiyor ve vücuda şekil veriyor💯 Bundan sonra eskisi gibi düzenli yapmayı niyet ediyorum 🍀🌸

Eklentiler

• Screenshot_20231207_184208_Pedometer.jpg
    Screenshot_20231207_184208_Pedometer.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 49
Bugün sabahtan aç karnına temizlik ardından yarım saat pilates yaptım.Uzun bir ara vermiştim pilatese.Sonra klasik kahvaltı yaptım.Ikindiye yakın 4 ızgara köfte, az makarna ve yeşil salata tükettim.Akşamüstü yürüyüş ve adım sayım 8 binlerde. Akşam yemeği henüz yemedim ,kabak sote ve pilav var.Yanina yoğurt eklerim.Bence pilates yürüyüşten daha çok enerji harcatiyor ve vücuda şekil veriyor💯 Bundan sonra eskisi gibi düzenli yapmayı niyet ediyorum 🍀🌸
Kilo vermede en basit kardiyo egzersizi olan yürüyüş daha etkili.
Ama vücudu şekillendirmede, fit ve ince gorunmede, kasları güçlendirip ağrı sizilardan kurtulmada pilates bir harika...😍
Haftanın iki veya üç günü gayet yeterli oluyor.
Sağlıkla, tebrikler hemşerim...👏👏

Bugün hava muhalefeti sebebiyle hiç yürüyemedim. Sabah klasik,1 etli kabak dolması ve yanında yine etli 4 yaprak sarması, 2 kasik bulgur pilavi.Arada 1 portakal.Aksam için, tavuk firin ve salata .Su 5 bardak icebildim zar zor o da bu saate kadar.Umarim yarın hava açar da yürüyebilirim.

Bugün hava muhalefeti sebebiyle hiç yürüyemedim. Sabah klasik,1 etli kabak dolması ve yanında yine etli 4 yaprak sarması, 2 kasik bulgur pilavi.Arada 1 portakal.Aksam için, tavuk firin ve salata .Su 5 bardak icebildim zar zor o da bu saate kadar.Umarim yarın hava açar da yürüyebilirim.
Hava muhalefetine Leslie Sansone dostla bir olup muhalefet etsen?
Zamanında kendisi bana çok yarenlik etti...😍 Ara sıra hala buluşuruz. Vücudun her tarafını muhteşem çalıştırıyor. YouTube 'da bulabilirsin... Tabii biraz dinleneyim demiyorsan... :KK66:

Hava muhalefetine Leslie Sansone dostla bir olup muhalefet etsen?
Zamanında kendisi bana çok yarenlik etti...😍 Ara sıra hala buluşuruz. Vücudun her tarafını muhteşem çalıştırıyor. YouTube 'da bulabilirsin... Tabii biraz dinleneyim demiyorsan... :KK66:
Evet ,o hep aklımda ama hiç deneyimlemedim.Bu havalarda bakicam mutlaka 😍

Bugün sabah aç karnına 40 dk pilates yaptım.
Kahvaltı; klasik ve yanında çeyrek simit
Öğlen; 5 ızgara köfte, 2 kaşık bulgur pilavı, 2 kornişon turşu, 2 kaşık yoğurt
Akşam; bir cukur tabak etli nohut ,2 kaşık pirinç pilavı, yeşil salata
Akşamüstü de 8 bin küsür adım attım. Su tüketimi 4 bardak..

Eklentiler

• Screenshot_20231209_203304_Pedometer.jpg
    Screenshot_20231209_203304_Pedometer.jpg
    59,7 KB · Görüntüleme: 48
Bugün yine daha önce paylaştığım, yaklaşık aynı kalori değerlerinde öğünler tükettim.10 bin 500 adım attım.Kacamak yok çok şükür 💪🍀🤲 Sadece sabah kahvaltısına ek 1 tatlı kaşığı tahin pekmez karışımı yedim ekstra olarak (eger kacamaksa) pazar kahvaltısı ,eşim evde diye. Su tüketimi için yapabileceğim çok bir şey yok...Midem istek dışı fazla suyu kaldırmıyor..Rahatsız olmaktansa ,ihtiyacım kadar içiyorum.En önemlisi sağlık 🍀 Bile bile zorlayamam.Her şey herkese göre değil cidden.

Eklentiler

• Screenshot_20231210_175001_Pedometer.jpg
    Screenshot_20231210_175001_Pedometer.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 47
Bugün yine daha önce paylaştığım, yaklaşık aynı kalori değerlerinde öğünler tükettim.10 bin 500 adım attım.Kacamak yok çok şükür 💪🍀🤲 Sadece sabah kahvaltısına ek 1 tatlı kaşığı tahin pekmez karışımı yedim ekstra olarak (eger kacamaksa) pazar kahvaltısı ,eşim evde diye. Su tüketimi için yapabileceğim çok bir şey yok...Midem istek dışı fazla suyu kaldırmıyor..Rahatsız olmaktansa ,ihtiyacım kadar içiyorum.En önemlisi sağlık 🍀 Bile bile zorlayamam.Her şey herkese göre değil cidden.
Ayran, ıhlamur, adaçayı, papatya çayı, kuşburnu, rezene çayı bunlardan da dönüşümlü iki kupa günlük programına soksan, 800 ml fazladan sıvı almış olursun...:KK66:

Pekmezi pek onermeseler de arada bu ikiliyi ben de yiyordum. İki yıldır yemiyorum. Sade Tahini salataya, bazen de filtre kahveye ilave ediyorum, hoşuma gidiyor. Bir ara da bir fincan süte ilave ederdim. Nihayetinde sağlıklı yağ grubundan.

Tahini bir bardak, pekmezi de 1/5 bardak koyarak yine hazırlıyorum. Eşim balık ardından ya tahin helvası veya bunu arıyor...:KK66:

Ayran, ıhlamur, adaçayı, papatya çayı, kuşburnu, rezene çayı bunlardan da dönüşümlü iki kupa günlük programına soksan, 800 ml fazladan sıvı almış olursun...:KK66:

Pekmezi pek onermeseler de arada bu ikiliyi ben de yiyordum. İki yıldır yemiyorum. Sade Tahini salataya, bazen de filtre kahveye ilave ediyorum, hoşuma gidiyor. Bir ara da bir fincan süte ilave ederdim. Nihayetinde sağlıklı yağ grubundan.

Tahini bir bardak, pekmezi de 1/5 bardak koyarak yine hazırlıyorum. Eşim balık ardından ya tahin helvası veya bunu arıyor...:KK66:
Çok teşekkür ederim tavsiyeler için 🤗🥰 Evet ,hazır havalar bu durumdayken ıhlamur (mideme en iyi geleni) içmem gerek günde iki kupa.Tahin/pekmez kış aylarında enn sevdiğim ikili ve genç kızligimda acik uzun çarşıda bir han vardı, orada taş degirmenlerle organiğini üretirdi tahinin otantik bir fırın.Bidonlarla ,kavanozlarla almaya giderdik 😄🤣 Yanında da köy pekmezi satarlardi. AH genclik 😇 hiç düşünmeden yerdik doya doya.Simdi ayda bir 1 tatlı kaşığı karışımına kaldım.Kapanmistir belkide şimdi orası, 90 li yılların başından bahsediyorum ama Bursaya gittiğimde tahanli pide ve cantik için kessin diyet bozarım, o derece özledim, uzun yıllar oldu yemeyeli.

Çok teşekkür ederim tavsiyeler için 🤗🥰 Evet ,hazır havalar bu durumdayken ıhlamur (mideme en iyi geleni) içmem gerek günde iki kupa.Tahin/pekmez kış aylarında enn sevdiğim ikili ve genç kızligimda acik uzun çarşıda bir han vardı, orada taş degirmenlerle organiğini üretirdi tahinin otantik bir fırın.Bidonlarla ,kavanozlarla almaya giderdik 😄🤣 Yanında da köy pekmezi satarlardi. AH genclik 😇 hiç düşünmeden yerdik doya doya.Simdi ayda bir 1 tatlı kaşığı karışımına kaldım.Kapanmistir belkide şimdi orası, 90 li yılların başından bahsediyorum ama Bursaya gittiğimde tahanli pide ve cantik için kessin diyet bozarım, o derece özledim, uzun yıllar oldu yemeyeli.
Orayı bilmiyorum.
Tahini Duaçınarı Mahallesi'nde bir imalatcidan alıyoruz. Sıcak sıcak. Pekmez de Toroslar'da bir köyden geliyor. Çok yenmeyince biz de çocuğu olanlara dagitiyoruz. 🙃

Biz gezi turlarına katiliriz. O zamanlarda gittiğim yerlerin yöresel yemeklerini, tatlilarini mutlaka yerim, hiç affetmem. 😄
Hiç de pişman olmam. Afiyet şifa olsun der geçerim. Dondugumuzun ertesi günü hemen rutinime dönerim.

Bursa'ya geldiğinizde tabi ki tahanli pide ve cantik yiyin, yemeden olur mu? 😍

Bugün 13 Aralık ve diyetime başlayali tam 1 ay oldu.Bugünkü kilom 81 8 .💪👏😇 1 ayda tam 3 kg gitmiş.Boyum 170.Bel çevrem 82cm,göğüs 96 ,Basen 106 cm.Vücut kitle endeksim 28.0.Yaşım 52 .Yaşıma göre vücut kitle endeksimin 27 olması yeterli.Bir çok danıştigim uzman dr böyle söylemişti.Idealim 75 kg olmak.Şu an tam 42 bedenim. Şok diyet ,aralıklı oruç, çok aç kalma bana göre değil.Bu şekilde sürdürülebilir beslenme ile hedef kiloma sağlıkla inmek niyetim 🍀🤲 Haftada 3 gün pilates ,diğer günler de yürüyüş yapıyorum.Günlük yediklerimi uygun vakitlerde yazmaya çalışıyorum.

Baskül fotomu eklemeye unutmuşum 🙈😄 13 Aralık diye tarih girelim.15 günde bir tartilmayi niyet ediyorum bundan sonra.

Eklentiler

• 20231213_103741.jpg
    20231213_103741.jpg
    40,9 KB · Görüntüleme: 64
Şu içememek, su içmeyi sevmemek ve istem dışı çok Şu içince midemin agrimasi en büyük eksiğim sanırım.Eger günde 2 litre su bile icebilseydim ,belki de 4 kg kaybederdim 3 yerine.Saglik olsun,sağlık hep önceliğim 🍀🍀🤲🤲

Bugün 13 Aralık ve diyetime başlayali tam 1 ay oldu.Bugünkü kilom 81 8 .💪👏😇 1 ayda tam 3 kg gitmiş.Boyum 170.Bel çevrem 82cm,göğüs 96 ,Basen 106 cm.Vücut kitle endeksim 28.0.Yaşım 52 .Yaşıma göre vücut kitle endeksimin 27 olması yeterli.Bir çok danıştigim uzman dr böyle söylemişti.Idealim 75 kg olmak.Şu an tam 42 bedenim. Şok diyet ,aralıklı oruç, çok aç kalma bana göre değil.Bu şekilde sürdürülebilir beslenme ile hedef kiloma sağlıkla inmek niyetim 🍀🤲 Haftada 3 gün pilates ,diğer günler de yürüyüş yapıyorum.Günlük yediklerimi uygun vakitlerde yazmaya çalışıyorum.
Tebrik ve takdirlerimle...😍

Bugün sabahtan aç karna 40 dk pilates yaptım .Kahvaltım yumurta, 1 bardak süt (uzun zamandır ilk defa ictim) minik bir dilim mor ekmek,5 çiğ badem ve roka idi .
Öğlen, ton balikli salata ve karnabahar havlaması yedim .
Akşam, mantarlı et sote ,2 kaşık makarna ve 2 kaşık kısır yedim.
Bugün pilates yapmama rağmen bi tık da yürüdüm. 5 bin küsur adım atmışım. Öğlen arasında komsumda yarım bi muzum ,iki minik kuru kayısım var.Su Bugün 1 lt oldu çok şükür 🍀🙏

Eklentiler

• Screenshot_20231213_224124_Pedometer.jpg
    Screenshot_20231213_224124_Pedometer.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 46
Bugün epey aktif ve yorucu geçti. Hem adım sayım (13.500 civari) çok oldu ,hem işlerim yoğundu. Sabah kahvaltım 9 da ,öğlen 2 de ,akşam 7 de tükettim.Ara öğün yapmadım.Öğünlerim ekte.Sebzelerim haşlanmis ve tuzsuz ,köftem yagsiz izgara.Pirasa yemegi 2 kasik ve az yagli idi.Su çok şükür ki 1 litreye ulaştı, çabaladım bunun icin🙏🍀

Eklentiler

• Screenshot_20231214_194113_Pedometer.jpg
    Screenshot_20231214_194113_Pedometer.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 61
  • 20231214_185212.jpg
    20231214_185212.jpg
    152,4 KB · Görüntüleme: 44
  • 20231214_142912.jpg
    20231214_142912.jpg
    134 KB · Görüntüleme: 48
  • 20231214_092815.jpg
    20231214_092815.jpg
    121,2 KB · Görüntüleme: 48
Dün ve bugün çok yoğun olduğum için gerekli dokümanları toplayamadim buraya ama full devam ediyorum her türlü💪🍀🤲 .Yediklerim kalori olarak aynı.Hareketim aynı.Ara öğün yapmamaya dikkat ediyorum.Özellikle akşam önününden sonraki ara öğünü de tamamen kaldırdım.3 öğün, düzenli ,minimal karbonhidrat ( akşam yemeğinde yok) olmak üzere yola devam.

Bugün adım 10 bin üstü.Beslenme dozunda ve tutarlı. Kaçamak yok.😇💪🍀

Eklentiler

• Screenshot_20231217_171103_Pedometer.jpg
    Screenshot_20231217_171103_Pedometer.jpg
    57,9 KB · Görüntüleme: 43
X