- 25 Ekim 2018
- 3.510
- 6.209
-
- Konu Sahibi Thallosofili
Yemekten sonra 2 bin adım daha attım.Bugün 9 bin adım attım.Bu sabah kahvaltıda çok küçük ıspanaklı, yağsız hazırlanmış bir börek ile salatalık, domates ,şekersiz çay tükettim.Oglen ve akşam öğünüm diğer günlerdeki kalori ayarlamasindaydi.Ekmek hiç yemedim.Su 1,5 lt
SelamSelamlar.
Pazartesi günü şekersiz 21 gün yapmaya başlayacağım. Katılmak isterseniz buyrun gelin, kilo verme sürecine faydası olur.
Menopoz döneminiz sağlıklı geçsin.Merhaba,konu başliginda da yazdığım üzere doğal menopoz yaşındayım ve gün geçtikçe metabolizmamin azaldığını hissediyorum. Eskiden bir haftada sağlıklı bir beslenme tarzı ile 1,5 kilo kadar verebilirken, şu aşamada günde 10 bin adım atıp,gün içinde aktif olup ,şekerden,karbonhidrattan son derecede kıssam da rahat kilo veremediğimi farkettim.Bugün itibari ile adım sayımi ,gün içindeki kalori totalimi ,her gün düzenli olarak buraya yazmasam da ,arada buraya not düşmeyi kendi adıma niyet ettim.Pazartesileri tartilma günüm.Boyum 170,kilom 84.8 Hedefim 76 olabilmek.Gecen yıl ve önceki yıl bu yazdığım hedef kiloma cok yakındım ama beslenmeyi biraz abarttigim için mevcut kiloma geldim.Siz de benim gibi doğal menopoz yaşlarında iseniz ve kilo vermek istiyorsanız, neler yapıp yapmadığımızi burdan paylaşabiliriz eğer isterseniz
MerhabaaMenopoz döneminiz sağlıklı geçsin.
54 yaşındayım iki yıldır regl olmuyorum. 2020' den itibaren doğal seyir başlamıştı. Dediğiniz gibi bu dönemde eskiye nazaran kilo vermek daha çok çaba istiyor. Geçen yıl yedi kilo vermiştim. Bu da menopozlu bir hanımın kilo vermesinin imkansız olmadigini gösteriyor. Düzensiz beslenme ile beraber şu an 72.5 kiloya ulaştım. Dün itibariyle sağlıkli beslenmeye ve yürüyüşe başladım. Kan değerlerim bozuldugu için doktor yurumemi istedi. Tek başıma sorumluluk duygum yeterli olmadığı için kulüpte arkadaşlarla yarışarak günlük menü bildirimi haftada iki kez tartilarak kilo vermeye çalışıyorum. Çıtır olmaya niyetliyim hayırlısı bakalım.
Ben de sizi azminizi tebrik ederim.MerhabaaSizi tebrik ederim Geçen yıl 7 kg verdiyseniz yine yapabilirsiniz .Ben aslında 1 Kasımda başlamıştım ve diyet yaptığımı zannediyormuşum, haftalık tartıda yapamadığımi anladım ve gün içinde yaptıklarımı buraya not alırsam daha programlı olurum deyip bu günlüğü açtım.İyi ki de öyle yapmışım çünkü diyet değilmiş tam olarak benimki buraya yazarken anladım Asıl başlangıç tarihim 13 Kasım oldu böylelikle ve ilk hafta sonunda 1.8 kg verdiğimi gördüm. Bu pazartesi ikinci tartılmam olacak .Pazartesileri tartılmayi hedef edinmistim.Inmek istediğim kilo 75/76 .Boyum 1.70.O kiloda kendimi fit ,ince ve sağlıklı hissediyorum.Şu an 83.0 a indim.8 kg daha versem ,kilo korumaya geçeceğim yani 75 kiloda epey ince duruyorum yaşıma göre. Hepimizin kemik,kas yapısı farklı olduğundan ideal kilo diye bir şeye de inanmıyorum.Mesela şu an bel çevrem 82cm.Bi 8 kilo sonrasi çok daha iyi olur diye düşünüyorum.Jinekologum menopoz sonrası 10 kg alırsın bel etrafından demişti.Buna mahal vermemek için uğraşıyorum.Tam olarak net menopozum bitti 1 yildir diyemem.Her geçen gün östrojen azalınca tabii metabolizma yavaşlıyor.Güzel şeyler yapacağız inşallah hep birlikte sağlıkla Size de sürecinizde kolaylıklar dilerim .Daha önce diyetisyene gitmiştim,başarılı olmustum ve onun verdiği yöntemi kendi imkanlarım nispetinde uyguluyorum.
Siz zaten bir çok kişiye göre şekersiz besleniyorsunuz.Selam,harika düşünmüşsünüz ,çok da iyi olur lakin benim diyet sürecim bu pazartesi 15 gün olacak ve daha çok yeniyim .Şeker ,işlenmiş gıda vs asla tüketmiyorum diyetimde ama 2 günde ya da 3 günde bir kahve yanına 1 kuru meyve ya da bir minik parça bitter ,ya da ara öğünlerde yarim muz / ya da 1 elma gibi içeriğinde az da olsa doğal da olsa şeker olan besinler tüketiyorum.Hedef kiloma indiğimde ya da yaklaştığımda bunu mutlaka yapmak isterim.Şu an karbonhidrati enn minimal şekilde tüketiyorum. O da sabah kahvaltilarinda .Bir de o saydıklarımı kesersem zorlanırim. Davet için cook teşekkür ederimm Siz benim motivasyon kaynağım oldunuz ,o kadar güzel bir günlük ve yaşam tarzı paylasiyorsunuz ki bunun için size çok teşekkür ederim .Allah gönlünüze göre versin vallahi ,çok duamı aldınız
Bu kadar dert etmeyin. Var sayın ki küçük bir mola verdiniz.Bugün evde ani ,uzun süren bir tadilat oldu.Gelenler,gidenler oldu ,hic oturmadim.O yüzden diyete sadık beslenemedimSabah ve ikindi beslenebildim. Bunu tolere etmek için akşam yemeği yemedim.Üzerine de çok yorulduğum halde yürüyüşe çıktım.Umarim fazla zarar olmamıştır. Her iki öğünde de çok yemediğim halde kaçamagim oldu.. Aralarda yemedim zaten.Bugünü diyet günlüğümden delete etmek isterdim ya da yazmamak ama kendime dürüst olmalıyım başta .Sabah erken iki küçük parça gözleme ve domates, roka vs tükettim.Ikindiye aşırı açıkmistim cok yoruldugumdan ;mantarlı tavuk sote ,3 adet küçük zeytinyağlı lahana sarma ve 2 tatli kasigi tahin pekmez karışımı ile çeyrek simit ile avuç içi kadar gözleme tükettim kalandan çünkü ancak doyabildigimi hissettim.Yarini sıkı tutmayı planlıyorum
Su en kötü noktam ,yani içmek bir eziyet inanın hemserim .Midem ağrıyor zorlayinca. Oldum olası yıllardır böyle.Eşim de kızıyor; sağlığın önemli ,ağrı yapıyorsa içme diyor .Yazın o sıcaklarda çok içiyorum ve hiç ağrımiyor. Sanırım hepimizin bünyesi kendine özel.Size çok imreniyorum ,Bu kadar dert etmeyin. Var sayın ki küçük bir mola verdiniz.Yarın rutininize aynen devam edersiniz. Suyu da bir miktar fazla icebilirseniz sorun kalmaz...
Olmuyorsa zorlamaya gerek yok.Su en kötü noktam ,yani içmek bir eziyet inanın hemserim .Midem ağrıyor zorlayinca. Oldum olası yıllardır böyle.Eşim de kızıyor; sağlığın önemli ,ağrı yapıyorsa içme diyor .Yazın o sıcaklarda çok içiyorum ve hiç ağrımiyor. Sanırım hepimizin bünyesi kendine özel.Size çok imreniyorum ,bir çok insana ilham oluyorsunuz.Güzel bir motivasyon kaynagisiniz.Masallah güzel hemserime
Evet ,oldum olası mide hassasiyetim var.Cocuklugumdan hatta.istek dışı susamadan çok su içmek,bitki caylari,asitli icecekler ,bira ,turp,ayva,kepek ekmeği,turunç meyvesi ,ağrı kesiciler ,çok uzun saatler aç kalmak, özellikle sabahlari aç karna içilen limonlu su mesela başlıca aklıma gelenler.Ayni şeyler ablamda da mevcut.Genetik sanırım.Ilaclarim var ,sıkışırsam kullanıyorum.Mesela yeni bir şey tatmak da korkutur beni.Acaba dokunur mu diye.Hep duyuyorum chia ,keten tohumu vs siyez ekmeği vs nasıl tepki verir midem bilemiyorum.Gecen yıl çok kapsamlı bir tura gitmiştik. Orda ilginç tatlar,kahveler, baharatlar vs tattirdilar .Turum rezil olmasın diye dilimin ucuyla inanın baktım.Millet avuç avuç götürüyorOlmuyorsa zorlamaya gerek yok.
Bir dönem ülser geçirmiştim. Epey yıl tedavi gördüm. O zamanlar su bana da dokunuyordu. Böyle bir sıkıntınız mı var acaba?
Limonlu su dokunur mesela, sirkeli suyu yeni yeni o da çok yumusak bir sirke olursa icebiliyorum. Yaprak sarması yiyemem, etin iyi pişmesi lazım vsvs. Herşeyi mideme dokunur mu demeden yiyip içen insanlara imrenirim.Evet ,oldum olası mide hassasiyetim var.Cocuklugumdan hatta.istek dışı susamadan çok su içmek,bitki caylari,asitli icecekler ,bira ,turp,ayva,kepek ekmeği,turunç meyvesi ,ağrı kesiciler ,çok uzun saatler aç kalmak, özellikle sabahlari aç karna içilen limonlu su mesela başlıca aklıma gelenler.Ayni şeyler ablamda da mevcut.Genetik sanırım.Ilaclarim var ,sıkışırsam kullanıyorum.Mesela yeni bir şey tatmak da korkutur beni.Acaba dokunur mu diye.Hep duyuyorum chia ,keten tohumu vs siyez ekmeği vs nasıl tepki verir midem bilemiyorum.Gecen yıl çok kapsamlı bir tura gitmiştik. Orda ilginç tatlar,kahveler, baharatlar vs tattirdilar .Turum rezil olmasın diye dilimin ucuyla inanın baktım.Millet avuç avuç götürüyorbi şey olmuyor.Bence en iyi şey kişinin kendini tanıması ve ona göre bunu hayata geçirmesi.