Lütfen bana yardımcı olun

Ahlaklı çok polis taniyorum. Bu sekilde konusmayin. Kötülük - iyilik, meslekle, memleketle belirlenemez. Sizin cevrenizdekiler kötüymüş. Bunu tüm polis ve askerlere yöneltemezsiniz.
Ben ahlaksız demedim siz yanlış anlamışsınız

Size katılıyorum. Ayrıca böyle konuları açanlar daha ilk cümleye "kocam bana şiddet uyguluyor, habire tokat atıyor ama ben dul kalmak istemiyorum kocamı seviyorum, yuvamı bozmam" yazsalar; mesela ben cevap yazmak için vaktimi boşa harcamak istemem. Okuyorum, ne münasebet deyip sinirleniyorum, gencecik kadın yazık günah diyorum, yazıyorum da yazıyorum. Ama gelen cevap "ben dul kalmak istemiyorum, kocamı seviyorum" oluyor.

Ben anlayamiyorum o zihniyeti. Çocukken abla kardeş sokakta oynarken, bir çocuk kardeşine vursa, abla olarak kardeşini korumuyor muydu? Bununla onun ne farki var. Ayni şey, ayni koruma iç güdüsü.
Sizin için, benim için aynı şey ama üyenin ablası için, annesi için aynı şey değil maalesef.

Evet bazılarınızın da dediği gibi. Maalesef hayat anlamında çok bi tecrübem yok, hakikatler yüzüme vurulsa dahi altından iyi niyet aramaya çalışıyorum hala. Sizin tecrübe ve hayat deneyimleriniz ile ben bi yere varmak istiyorum. Sizden bana kızmanızı değil, bi abla olarak yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Zaten kocamı seviyorum dul kalmaktan korkuyorum durumındaysa aslında buraya yazmasının anlamı da yok. Biz ne tavsiye verebiliriz. Görünceye konuş o kardeşine yaptığının yanlış olduğunu söylesin cart curt mu diyeceğiz. Ya da ne olursa olsun o senin kocan mı dememizi bekliyor. Şiddet kırmızı çizgi bu forumdaki çoğu kadın için. Aldatma olsa aile arasında çözün diyen olur belki ama bu öyle değilki. Ne diyeceğimi şaşırdım valla.

Normalde ben de o tarz cümle gördüğümde okuyup geçiyorum, bu kadar yazmıyorum. Ama bu konuda nedense hem okurken sinirlendim hem de yazamadan edemedim. Umarım konu sahibi içinde bulunduğu durumun anormal olduğunu fark eder diye umut edip yazmak istedim.

Karısını doven ahlaksızdır benim gozumde. O sebeple oyle niteledim.
Olabilir evet ama sadece polisler karısını dövmüyor tabiki ben o maksatla demedim ama ellerinde silah olmasının verdiği rahatlıktan mıdır nedir çok kafalarına silah dayanmış arkadaşlarım var o yüzden önyargılıyım ve hiç yıkacak birisi çıkmadı keske olsa bende tanısaydım sizin gibi arkadaşlarım da öyle böyle düşünmezdim tabiki

Daha ne kadar kotu davranabilir ki ailene. Sana vurmuşb üstelik ablanin yanında vurmus...

Korona olmus birisiyle zaten temas edilmez. Kayinvalide korona olduysa zaten karantinadadir ki, gidemezdiniz.
Siz artik evlisiniz. Kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz. Tatile de gidersiniz, evde de vakit gecirirsiniz.
Esinin sana saygisi yok. O el bir kez kalkti ise genelde bir daha da inmez. Tavsiyem bir daha yaparsa darp raporu al ve uzaklas o adamdan.

Yorumlar sert olsa da hepsi iyiligin icin o sana kiyan kocandan daha cok dusunuyoruz biz seni

Bir daha evlenirsiniz dul kalmamak için, madem bu sorun teşkil ediyor.

Benim de dul arkadaşlarım var. 20li yaşların başında evlenip boşanmışlar. Bir sene sonra biri bebeğiyle boşanmış durumda, diğerininkisi de çocuksuzken boşanmış. İkisi de bekar gibi hayatlarına devam ediyorlar.

Ayrıca evinizde şiddet görerek hayatınızın bekarkenkinden daha güzel olacağını düşünmek de bana pek mantıklı gelmedi. Anne babanız mı kısıtlıyordu sizi? Eşiniz de kısıtlıyor. Babanız mı dövüyordu sizi? Eşiniz de dövüyor. Kötünün iyisi diye de kötüyü seçmeyin. Eşinizde öfke sorunu varsa da terapi görsün. Mesleğini ne kadar etkiler, onu bilemem tabi.

Konu nerden tutsam elimde kaliyor. Sizin ablaniza giderken izin almaniz ayri, siddet gorup hala ne yapayim demeniz ayri, ablanizin sizi birakip gitmesi ayri. Ne desek ne soylesek siz gerekeni yapmayacaksiniz belli. En iyisi bir daha eşinizin,kayinvalidenizin rizasi olmadan bir yere gitmeyin, ofkelenseniz de sesinizi cikarmayip sakin durun ki dayak yemeyin...

Ben konu sahibinin de ablasının da böyle bir evlilikte büyüdüklerini düşündüm açıkcası. Ablasına da normal gelmiş ki benim yanımda nasıl vurursun bana hakaret bu diyor Ben olsam sen benim kardeşime biz varken bile bunları yapıyosun, biz yokken neler yaparsın demeye kalmadan girişirdim herhalde. Güzel bir paralardım kardeşimi de alır giderdim.
Ne yazık ki bu kadıncağızlar evliliği böyle bir şey sanıyorlar

Bu anlatrığın hikayenin benzerinş arkadaşım yaşıyor ve boşanacaklar..
Sen anne kuzu isen o kv senin anne kuzusu olduğunu kabul etmiyorsa o kocada kabuk etmez.
Severek evlendi isen ve devam ettirmek istiyorsan kusura bakma ailene söyleyeceksin.. Gerekirse ailene gidip yaşayacaksın ve o koca müsvettesi çok istiyorsa gelip senden babandan özür dileyerek alacak..
Hee yapmayayım aileler uzak dursun dersen.. Artık uzakta değiller gayet göbeğindeler..
Sen kendi aileni uzakta tutmaya çalışarak eşine bu durumu normalleştirmeye çalışacaksın..
Her tokat attığında bahanesi olacak ve her bahanede seni haksız kılacak.. Çünkü sen bi kere sustun ve kabullendin.. Seven kabullenir değil, hatalı olan kabullenir… Sen bunu kodladın eşine ve ailesine..
Benim gördüğüm böyle yapan kp ve kv nedense bu mevzular dışarıdan duyulsun istemiyor.. Yani sen bi nebze ifşa da etmiş oluyorsun..
Şimdi için soğur yarın göreve gider unutrsun ertesi gün görevden geldi stres falan olur…
Bence tekrarlanması durumunda ailene haber ver ve gerekiyorsa git…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…