• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen akıl verin

aslında ben yagmurdan kacarken doluya tutuldum. birşeylerin daha kötü olacağını biliyordum bile bile boşandım. Annem benim için kayınvalidemden daha kötü. Lütfen annemi sevmiyorum diye beni suçlamayın. Hastanede çocuğumu düşürdüğümde kanlar içinde yatarken, anneme telefon ettim bana gelemeyeceğini yengemin çok hasta oldugunu başımın çaresine bakmam gerektiğini kendim kaçtığım için herşeyi hak ettiğimi söyledi.

Allah beni deniyor mu? Ama ben bu sınavı kaldıramıyorum. Her sabah istifra ediyorum. Mesela sizin görüşlerinizi yorumlarınızı okumak ıcın bile internete girdiğimde beni kötü kadın olarak çağırıyor. O sözcüğü burada yazmayacagım. Ben kayınvalidemden bu kadar agır laf işitmedim. Ama 25 yasıma giricem ben de kaldıramıyorum arkadaşlar o annem olabilir ama hıc bır hastalıgımda yanımda olmadı tek bu ornek degıl başka birşehirde gecenın 2 sinde basının caresıne bak dıyen bır anne modeli var karşınızda.

Tam şu anda aklınızdan geceni biliyorum. Anneler kutsaldır! beni balkona bile çıkartmıyor hayır rezil edemezsin beni zaten boşandın diyor. Telefonlara kapılara çıkmam yasaktır. Şimdi de internetten sevgilim var sanıyor halbukı sadece sizle konuşuyorum dünya ıle olan ilişkimi kesmiş durumda işe girmek istiyorum ama musade etmıyorlar ıs gorusmesıne bıle gıdemıyorum. Sürekli agır hakaretler ısıtıyorum bunu buyuklerıme dedeme ve babaanneme ilettiğimde o senin annen onu üzme sesini çıkarma sen hak ettin diyorlar.

Ben çözüm bulamıyorum sizden de çözüm bulmanızı istemiyorum aslında bulamazsınız da zaten tam dibine kadar bataklıga batmıs durumdayım bas kaldırsam annem unıversiteye giden erkek kardeşimi kışkırtıp üzerime yürütüyor. bakın ben gun ışığına hasretım bana ınanmadıgınızın farkındayım ama perdeyı acmak balkona cıkmak ayrıcalıktır benim için.

kadın sıgınma evıne gıtmek ıstıyorum annem sureklı senı evden attılar buradan baska gıdecek yerın yok deyıp duruyor

anlattıklarım abartı degıl benı yargılamayın canım acıyor

başka bir şehire hangi parayla giderim? üzerime kapı kitleniyor. işe girsem bile eve beş dk geç kaldıgımda metroyu kaçırdıgımda daha acıklama bıle yapmadan tokatlanıyorum. evet 25 yasında bır kız kendı anne babasından sıddet goruyor. hayır sizden utanmıyorum şiddet gördüğüm için. telefon yok internet yok tv yok. mide sorunum var algılayamıoyrum nedne sureklı ıstıfra ettıgımı doktora gıtmem gerek. ama annem senın hıc bırseyın yok doktoru da ayartıp kocaya mı yıne kacıcaksın dediğinde sinir krizlerine giriyorum ben neden yasıyorum bana bunu söyler misiniz? bir kafede kız arkadaşıyla çay içen kızları kıskanıyorum parfüm sıkmak ne büyük lüks güzel giyinmek ama olmaz sen kirlisin adımızı yeterınce lekeledın sokakta mı srüteceksin diyorlar afedersiniz özür dilerim bu kelimeyi yazdıgım ıcın

ben hayattan araba, güzel elbiseler, en pahalı marka cep telefonu ıstemıyorum. benim dinleyecegım, onun da benı dınleyecegı bir dost, olur da benım gıbı bırını begenen olursa sevılmek ısterım yenıden. yapmayın bunlar cok mutevazı ıstekler. ama 2,5 aydır dısarı çıkamıyorum. ben odamdan dısarı adımımı atamıoyrum. babama yalvarıyorum baba bırlıkte dolasalım dıye ama hayır bızı goren olur acıklama yapamam dıyor




ALLAH yardımcınız olsun..
Sizi kınamıyorum.
Annenizi babanızı sevmemeniz olağan bi durum..
Sizi gram kınamıyorum..
ALLAH'a havalee edin cidden..
Gidin kadın sığınma evine..
Siz onları rezil etmediniz ama asıl rezillik neymiş görsünler..
Gidin ciddiyim sığınma evine gidin..
 
:5:

ben 24 yasında ailemin onayı olmadan bir evlilik yaptım. tabiri caizse kaçarak. üniversite mezunu çalışan bir kızdım. eşimle çok severek evlendik.

çok sevdiğim halde kayınvalidem ve akrabaları yuzunden boşanmak zorunda kaldım. 1 yıl kağıt uzerınde surdu ama aslında 7 ay. boşandığım için pişman değilim...olması gerekıyordu eşim olacak karaktersız ınsan bana, bana eş çok anne bir dedi...daha bır cok sey var eşimin babasından ve annesınden de şiddet gördüm. en sonunda saygısız gelin ben oldum. kayınvalidem, eşimin beni, babasının kuzenının kızıyla aldatmasına destek verdi ki bu bayanında evli oldugunu ve ufak bır kızı oldugunu ogrendım konuştum hatta kendısıyle. neyse olan oldu.

ben psikiyatrik tedavi görüyordum artık bıraktım feyda vermıyor. kendi memleketıme döndüm. ama ben cevre baskısından nefes alamıyorum. ailem beni eve kapadı. babam iki üniversite mezunu olmasına rağmen benden utanıyor, yalnız bakkala ekmek almaya bile göndermiyor. odamdan dışarı çıkamıyorum. çok ağır üzüntüler içerisindeyim. eşimin ailesinden gördüğüm şiddet üzerine 5 aylıkken çocuğumu düşürdüm ama eşim umursamadı...

ben hayattan çok korkuyorum. intihar düşüncesini kafamdan cıkaramıyorum. kız arkadaşlarım benle konuşmuyor, kapılar duvar oldu. !!!! evlenmeden kız arkadaşlarım inanırmısınız herseyı yasadı ama ben hep kendımı tek bır erkege sakladım.

lütfen beni evlenme meraklısı olarak görmeyin ama içimi bir korku sardı, ben yenıden anne olamayacak mıyım? ben hep böyle yapayalnız mı kalacagım? kendımı kullanılıp atılmıs selpak görüyorum. kirlendim. ben 24 yasında dulum. akrabalarım benı asagılıyor. telefonlarım calmıyor.

evlenip boşanmış erkekler bile, hiç evlenmemiş kız istiyorlar. benim tek suçum sevmek miydi? ben nikahsız yasamadım yanlıs birşey yapmadım. öğretmen olan akrabalarım bile bana cok agır konuşuyor. bunları hak ettiğimi ve hayatımın artık sona erdıgını söylüyorlar.

ben düzgün düşünemiyorum benim gibi boşanan bayanlar var mı? hayatınız nasıl gidiyor? yeniden evlendiniz mi? şahsen annem yenıden evlenmeme karşı.

o hayatımı mahvetti yaşadığım acılar maddi manevi çok büyük tarifi yoktur ama o şimdi mutlu kız arkadaşı var. sürekli diyorlar ki boşanmış kızla, boşanmış erkek bir değildir. boşanmış kız kimseye layık degildir.

evde de annem sureklı yeriyor beni. yemek yemek bıle zor gelıyor. ınanırmısınız 15 gunde 9 kilo verdim. şimdi 44 kiloyum.

Uzulme acinacak durumda degilsin evlenmis ayrilmissin colugun yoj cocugun yok ozgursun tertemiz bir insansin asla ailenin arkadaslarinin davranislarini takma sen basli basina bir bireysin kimseye ihtiyacin yok su an anne babanin evini sadece basini sokacak bir ev olarak algila kendi kendini iyilestir kitap dergi oku el isi yap kendini oyala yazi ya kitap yaz ama birseyler yap oyalan
İyi olacaksin
İyi olunca da basinin caresine bak ayril git oralardan sana zor gununde sirtini ceviren insanlara bir daha asla geri donme hayatina hicbirini bir daha sokma gun gelecek hepsi bu yaptigina pisman olacak zaten guvenebilecegin bir insan elbet cikacaktir karsina hic uzulme umutsuz olma
Kirik kalp elbet onarilir
 
sen daha 24 yaşında kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir güçtesin.. bence önce silkelen kendine gel bir işe gir.. kendi paranı kazanmaya başla ve mümkünse ailenden de uzakta bir hayat kur kendine..Eğer başka ile gitme durumun varsa ailenden uzak olacak bir yerde yeniden hayata başla.. çok zorluk çekersin başta ama sonra herşey yoluna girince ohh bee dersin..Çok gençsin evlenirsin de sana değer veren biriyle ve bebeğin de olur hiç sıkıntı yapma bunları.. önce kendi ayaklarının üzerinde dur
 
hangi birine laf yetıstıreyım arkadasım? özel unıv de okumus zengın zuppe kız kuzenım benı asagılıyor ve annem & babam sus cevap verme onu kıskanıyorsun dıyorlar. benı hırcın sorunlu bırı gıbı goruyorlar halbukı kuzenım benım yerımde olsa bır gun duramaz

bosandıgım ıcın pısmanım daha kötü oldu. keske dunyaya hıc gelmeseydım dogmasaydım ya da annem baska bırı olsaydı artık ben hakaretlerını kaldıramıyorum

bosanmak ıcın avukat tutmama bıle musade etmedı param oldugu halde ! ben hak etmıyormusum kacmısım

Cok üzüldüm yasadiklarina, kötü oldum okurken, lütfen o evden kurtulun, intihari akliniza bile getirmeyin, söyle bir önerim olucak, telefon kullanmiyorum demissin burdan birisi senin icin polisi arasa kurtasalar seni o evden, ne demek 2.5 ay eve kitlemek, lütfen burdan birsinin polisi aramasina izin verin, ben türkiyede yasamiyorum ama eminim burda ben ararim diyen kisiler olucaktir
 
Boşanmış bayanların nasılsa dul derler diye hayatını abartarak yaşaması her boşanmış bayana yükleniyor oda yapıyormuş gibi maalesef.

Evlilik kadar boşanmakta doğal lütfen insanları boş verin ve tedavinize öncelik ile devam edin
 
sen daha 24 yaşında kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir güçtesin.. bence önce silkelen kendine gel bir işe gir.. kendi paranı kazanmaya başla ve mümkünse ailenden de uzakta bir hayat kur kendine..Eğer başka ile gitme durumun varsa ailenden uzak olacak bir yerde yeniden hayata başla.. çok zorluk çekersin başta ama sonra herşey yoluna girince ohh bee dersin..Çok gençsin evlenirsin de sana değer veren biriyle ve bebeğin de olur hiç sıkıntı yapma bunları.. önce kendi ayaklarının üzerinde dur

ben artık delirdim iyi değilim.

cebimde kalan son iki lirayla gittim kendime yerel gazete aldım. iş ilanlarına bakıyorum. onu da dışarı çıkmak için kavga ederek çıktım.
neden mi kavga ettim? bana sormadan benim üzerime olan kredi kartını babam gitmiş x bankasına vermiş. bu kartı kapatın demiş. bana soran yok ! benım kredi kartına ıhtıyacım var bana ailem para vermıyor. iş görüşmelerine giderken yol ücreti gerekiyor. sanayi bölgesi inanılmaz uzakta ah keske yürünecek mesafede olsa...

asla çalışmamı istemiyorlar. o kadar çok çalışmaya ıhtıyacım var kı...annem ve babam evde delırtıyorlar benı. babam evde sureklı temızlık yap diyor tamam da annem ne yaparsam yapayım begenmıyor cok agır hakaret edip boşanmamı yüzüme vuruyor.

ayrı eve çıkmak mı asgari ücretle mi? ben iktisat mezuyum. normal sürekli bir işe girsem Rabbim e şükür edecegim.
 
Merak ettim de Nasılsıniz acaba? Bir şeyler değişti mi hayatınızda?

hayır maalesef üstelik kimliğimi de değiştiremiyom. balıkesir gönen de boşandım ve oradan değişmesi gerekiyormuş. nüfus memurlarının keyfi ne kaldım. 1 aydan önce değişmeyecek o da en az. ben işe girerken istemiyorum boşandığımı belirtmek. erkeklerin yaklasımı farklı oluyor.

ben ailemi ve bu hayatı sevmiyorum

hayır yalvarırım abarttıgımı dusunmeyın
 
Boşanmış bayanların nasılsa dul derler diye hayatını abartarak yaşaması her boşanmış bayana yükleniyor oda yapıyormuş gibi maalesef.

Evlilik kadar boşanmakta doğal lütfen insanları boş verin ve tedavinize öncelik ile devam edin

inanır mısınız ben hayattan hiç birşey beklemedim. ev araba çok süper iş...

sıradan bir iş, çalışmayı seven bana sadık bir eş, huzurlu bir ev. ya cok mutevazıydı benım ısteklerım

tedavımı devam ettıremıyorum aılem ılac almıyor saçma sapan ılaclara verecek parası yokmus.

not: babam ıkı unıversite mezunu bir adamdır.
 
Peygamber efendimiz (sav) ilk evliliğini kendinden yaşça büyük dul bir kadınla yaptı.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Allahım Ya Rabbim. insanlar evlatlarına zulmediyorlar resmen. o adamlar seni döverek öldürseydi cesedini alsalardı daha mı mutlu olacaklardı bu aile..nasıl bir kalp taşıyor bu insanlar ya.burda hiç tanımadığı insanlar onların kızının yaşadıklarını okuyup içleri sıkılıyor da bir de kendileri nasıl zulmedebiliyorlar anlayamıyorum. Allah ıslah etsin tez zamanda
 
inanır mısınız ben hayattan hiç birşey beklemedim. ev araba çok süper iş...

sıradan bir iş, çalışmayı seven bana sadık bir eş, huzurlu bir ev. ya cok mutevazıydı benım ısteklerım

tedavımı devam ettıremıyorum aılem ılac almıyor saçma sapan ılaclara verecek parası yokmus.

not: babam ıkı unıversite mezunu bir adamdır.

İnanıyorum tabi ki size üstelik hepimizin isteği bu canım ama hayatta her şey istediğimiz gibi gitmiyor maalesef hayat denen yol dümdüz değil. Lütfen daha sağlıklı düşünün ve biraz vurdum duymaz umursamaz olun.
 
bana özelden mesaj yazan arkadaşlarım !

size cevap yazamıyorum niye bilmiyorum....

kadın oldugum ıcın mutluyum. bana destek verdiğiniz için Allah razı olsun. Lütfen bir zamanlar benım durumumda olanlar, şimdi bana mutlu olduklarını bunun gelip geçici oldugunu yazsın.
 
bana özelden mesaj yazan arkadaşlarım !

size cevap yazamıyorum niye bilmiyorum....

kadın oldugum ıcın mutluyum. bana destek verdiğiniz için Allah razı olsun. Lütfen bir zamanlar benım durumumda olanlar, şimdi bana mutlu olduklarını bunun gelip geçici oldugunu yazsın.

evet hayatım geçiyor 10 sene çektim sonra eşimle tanıştık.o hiç evlenmemişti ben boşanalı 10 yıl olmuştu.evlendim kızım var 2 yaşında.ve başta annem olmak üzere tüm aile fertlerinden nefret ediyorum ama görüşüyorum tabii mecburen.kısacası geçecek
 
Ben boyle bi sacmalik gormedim.Evlenmissen evlenmissin,bosanmissan bosanmissin.Ne var bunda,utanilacak birsey mi?
Bunu gercekten boyle goren varsa kimse kusura bakmasin net gerizekalidir.Her evlenip bosanan kadin olsun o zaman.Yasamasin.
İnsanlara boyle yaparak psikolojik baski uygulanda ayri bir rahatsiz.Daha onunde guzel yillar var elbette evleniceksin.
Kactiysanda kactin,benimde annemle babam ilk kacmis,sonra dugun yapmislar.Ayip birseymi?Ne anaannem ne dedem kusluk vb.birsey demedi.Demeside dogru degil.

Ya millet ,cocuklarini afedersin pavyonlardan topluyor yinede temizleyip paklayip benim cocugum diyor.Sen utanilacak birsey yapmamissin bu onlarin ayibi.Yasadiklarin icinde uzuldum :(
 
evet hayatım geçiyor 10 sene çektim sonra eşimle tanıştık.o hiç evlenmemişti ben boşanalı 10 yıl olmuştu.evlendim kızım var 2 yaşında.ve başta annem olmak üzere tüm aile fertlerinden nefret ediyorum ama görüşüyorum tabii mecburen.kısacası geçecek

ben annemı sevmemeye basladım. beni taşlamayın suçlamayın. annem cok incitiyor beni...ya cok bunaldım tamam o kutsal anne ama işte ama..
 
:5:

ben 24 yasında ailemin onayı olmadan bir evlilik yaptım. tabiri caizse kaçarak. üniversite mezunu çalışan bir kızdım. eşimle çok severek evlendik.

çok sevdiğim halde kayınvalidem ve akrabaları yuzunden boşanmak zorunda kaldım. 1 yıl kağıt uzerınde surdu ama aslında 7 ay. boşandığım için pişman değilim...olması gerekıyordu eşim olacak karaktersız ınsan bana, bana eş çok anne bir dedi...daha bır cok sey var eşimin babasından ve annesınden de şiddet gördüm. en sonunda saygısız gelin ben oldum. kayınvalidem, eşimin beni, babasının kuzenının kızıyla aldatmasına destek verdi ki bu bayanında evli oldugunu ve ufak bır kızı oldugunu ogrendım konuştum hatta kendısıyle. neyse olan oldu.

ben psikiyatrik tedavi görüyordum artık bıraktım feyda vermıyor. kendi memleketıme döndüm. ama ben cevre baskısından nefes alamıyorum. ailem beni eve kapadı. babam iki üniversite mezunu olmasına rağmen benden utanıyor, yalnız bakkala ekmek almaya bile göndermiyor. odamdan dışarı çıkamıyorum. çok ağır üzüntüler içerisindeyim. eşimin ailesinden gördüğüm şiddet üzerine 5 aylıkken çocuğumu düşürdüm ama eşim umursamadı...

ben hayattan çok korkuyorum. intihar düşüncesini kafamdan cıkaramıyorum. kız arkadaşlarım benle konuşmuyor, kapılar duvar oldu. !!!! evlenmeden kız arkadaşlarım inanırmısınız herseyı yasadı ama ben hep kendımı tek bır erkege sakladım.

lütfen beni evlenme meraklısı olarak görmeyin ama içimi bir korku sardı, ben yenıden anne olamayacak mıyım? ben hep böyle yapayalnız mı kalacagım? kendımı kullanılıp atılmıs selpak görüyorum. kirlendim. ben 24 yasında dulum. akrabalarım benı asagılıyor. telefonlarım calmıyor.

evlenip boşanmış erkekler bile, hiç evlenmemiş kız istiyorlar. benim tek suçum sevmek miydi? ben nikahsız yasamadım yanlıs birşey yapmadım. öğretmen olan akrabalarım bile bana cok agır konuşuyor. bunları hak ettiğimi ve hayatımın artık sona erdıgını söylüyorlar.

ben düzgün düşünemiyorum benim gibi boşanan bayanlar var mı? hayatınız nasıl gidiyor? yeniden evlendiniz mi? şahsen annem yenıden evlenmeme karşı.

o hayatımı mahvetti yaşadığım acılar maddi manevi çok büyük tarifi yoktur ama o şimdi mutlu kız arkadaşı var. sürekli diyorlar ki boşanmış kızla, boşanmış erkek bir değildir. boşanmış kız kimseye layık degildir.

evde de annem sureklı yeriyor beni. yemek yemek bıle zor gelıyor. ınanırmısınız 15 gunde 9 kilo verdim. şimdi 44 kiloyum.


canım çok geçmiş olsun inşallah zamanla geçer...şu dünyanın kahrını eziyetini hep kadınlar çeker sefasını erkekler sürer hiç bir erkeğe güvenmiyeceksin ...
 
Ben boyle bi sacmalik gormedim.Evlenmissen evlenmissin,bosanmissan bosanmissin.Ne var bunda,utanilacak birsey mi?
Bunu gercekten boyle goren varsa kimse kusura bakmasin net gerizekalidir.Her evlenip bosanan kadin olsun o zaman.Yasamasin.
İnsanlara boyle yaparak psikolojik baski uygulanda ayri bir rahatsiz.Daha onunde guzel yillar var elbette evleniceksin.
Kactiysanda kactin,benimde annemle babam ilk kacmis,sonra dugun yapmislar.Ayip birseymi?Ne anaannem ne dedem kusluk vb.birsey demedi.Demeside dogru degil.

Ya millet ,cocuklarini afedersin pavyonlardan topluyor yinede temizleyip paklayip benim cocugum diyor.Sen utanilacak birsey yapmamissin bu onlarin ayibi.Yasadiklarin icinde uzuldum :(

şu an ıcın evlilik istemiyorum ama...

kaçmak agır birşeydi. aslında onlar istemeye gelecekti biliyormusun arkadaşım annem kıyameti kopardı. istemeye gelselerdi nişan söz vs olsaydı en azından ayrılmak cok cok kolay olurdu
 
Ben boyle bi sacmalik gormedim.Evlenmissen evlenmissin,bosanmissan bosanmissin.Ne var bunda,utanilacak birsey mi?
Bunu gercekten boyle goren varsa kimse kusura bakmasin net gerizekalidir.Her evlenip bosanan kadin olsun o zaman.Yasamasin.
İnsanlara boyle yaparak psikolojik baski uygulanda ayri bir rahatsiz.Daha onunde guzel yillar var elbette evleniceksin.
Kactiysanda kactin,benimde annemle babam ilk kacmis,sonra dugun yapmislar.Ayip birseymi?Ne anaannem ne dedem kusluk vb.birsey demedi.Demeside dogru degil.

Ya millet ,cocuklarini afedersin pavyonlardan topluyor yinede temizleyip paklayip benim cocugum diyor.Sen utanilacak birsey yapmamissin bu onlarin ayibi.Yasadiklarin icinde uzuldum :(

ha bak diğer sorun ne biliyormusun?

yarın öbür gün yanlışlıkla biri beni severse...ben de onu seversem ... binde bir ihtimal...

aileme nasıl açıklarım? asla benım seçimlerime güvenmiyor annem. benim uygun gördüğüm kişi olmazsa yine kendi başına evlenirsin diyor
 
Back