• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek çözüm boşanmak değildir bence

cok severek evlendim eşim bir dediğimi ikiletmez kavgamız da pek yoktur sadece onun aile ilişkilerinden dolayı sınır çizememesinden yakınırım. onların yanında da bana ekstra deger gösterir ondan dolayı ailesi de bana prenses gibi davranır ama istiyprlar ki hep beraber olalım,takılalım. bu durum beni ziyadesiyle üzen bir durum. gercekten haklı olmak değil sadece huzur istiyorum. kime derdimş anlatsam boşan diyor. boşanmak istesem zaten coktan boşanır buralara yazıp çözüm istemezdim. ayrıca bi kızımız var boşansam insanız yıllar sonra biriyle beraber olsam kızıma nasıl davranır diye hep tedirgin olucam ayrıca herkesin bir sorunu var bence kimse dört dörtlük değil. bana kimse demiyor ki kızım eşin seni aldatmıyor, sigarası alkolu yok evine baglı hep beni ailesini gezdirmek ister .iyi yanları daha cok agır basıyor ama anneme bile anlatımca sanki dünyanın en kötü kocası gibi tavırlara girip aaa olmaz öyle, senin işin cok zor gibi şeyler söyler. ben bunları duymak istemiyorum kaldı ki babama bile bakımca 20 yıl biz dedemlerle aynı evde yaşadık. hani herkesin bir eksiği var sadece nasıl bu durumu huzura cevirebilirim onun arayışındayım
Kimsenin eşi dört dörtlük değil niye sorunlarınızı sürekli başkasına anlatıyorsunuz özellikle de kendi ailenize asla anlatmayın bende evliligimde bazen sorunlar yaşıyorum ama bunu anlatmıyorum insanlar sizi bilemezki, sizin tölere edebileceğiniz bir durum başkasına çok ağır gelebilir bu yüzden size bosan diye tavsiye verir. Siz halinizden memnunsaniz yada memnun olmadığınız bir durum bile olsa başka şeylerle bunun üstünü örtebilecekseniz hayatınıza devam edin, yok ben asla bunlara katlanamam diyorsanız da zaten boşanın, bu tamamen sizinle ilgili bir durum kimse karışamaz sadece yorum yapar oda sizi olumsuz etkileyebilir o yüzden anlatmayın zaten çıkmaza girmisseniz bosanirsiniz ama memnunsaniz devam edersiniz

işinize gelmedi falan ne biçim laflar bunlar eline telefonu alıp insanların kalbini nasıl kırsam diye mi düşünüyosunuz
Kalbiniz bu kadar çabuk kırılıyorsa bu platform size uygun değil, üzgünüm. Burada doğrular çat çat yüzünüze söylenir.

İki konuda bambaşka iki adam anlattınız, hangisine inanacağımızı bilmiyoruz şu an. Boşan yorumları gelmesin diye yumuşattınız değiştirdiniz mevzuyu.

cok severek evlendim eşim bir dediğimi ikiletmez kavgamız da pek yoktur sadece onun aile ilişkilerinden dolayı sınır çizememesinden yakınırım. onların yanında da bana ekstra deger gösterir ondan dolayı ailesi de bana prenses gibi davranır ama istiyprlar ki hep beraber olalım,takılalım. bu durum beni ziyadesiyle üzen bir durum. gercekten haklı olmak değil sadece huzur istiyorum. kime derdimş anlatsam boşan diyor. boşanmak istesem zaten coktan boşanır buralara yazıp çözüm istemezdim. ayrıca bi kızımız var boşansam insanız yıllar sonra biriyle beraber olsam kızıma nasıl davranır diye hep tedirgin olucam ayrıca herkesin bir sorunu var bence kimse dört dörtlük değil. bana kimse demiyor ki kızım eşin seni aldatmıyor, sigarası alkolu yok evine baglı hep beni ailesini gezdirmek ister .iyi yanları daha cok agır basıyor ama anneme bile anlatımca sanki dünyanın en kötü kocası gibi tavırlara girip aaa olmaz öyle, senin işin cok zor gibi şeyler söyler. ben bunları duymak istemiyorum kaldı ki babama bile bakımca 20 yıl biz dedemlerle aynı evde yaşadık. hani herkesin bir eksiği var sadece nasıl bu durumu huzura cevirebilirim onun arayışındayım
Sigara alkolü olmaması aldatmaması bunlar zaten default gelen şeyler extra değil yani zaten olması gereken şeyler bunun dışında boşanma sebepleri kişiden kişiye göre değişir siz madem seviyorsunuz bunu açık açık konuştunuz mu istemediğinizi söylediniz mi ne tepki verdi

yılda iki kez gidiyor 1 aylıgına.
ard arda oldugu için genekde 2 bayram arasına denk getiriyor bayramlarda orada olmak için
diğer konunuzda sanki sürekli 1 ay orda 1 ay siziz yanınızda senede 6 ay orada 6 ay sizde gibi bir anlam çıkıyor

şimdi diyorsunuz 1- bebek olduğundan beri zaten bir yere gitmemiş --herkes "bebeğini bırakıp nereye gidiyor diyor da bebek daha yeni bbek olunca bir yere gitmişliği yok adamın
+ bayramlara göre gidiyormuş

ramazanı sizinle birlikte geçirdi diyelim, ramazan bayramında gitti 30 gün kaldı, geldi 30 gün sizinle kaldı tekrar gitti zaten kurbana 8-10 gün kalmış olur, kurbanı orada geçirdi 1 ay kaldı toplamda tekrar geldi. bu şekilde geçen sene nisan-haziran döneminde 2 ay mı kaldı toplam?

ondan önceki seneler de mi böyle oldu?

"böyle yapıyor" demeniz için üst üste en azından bi 2-3 sene böyle yapmış olması lazım, böyle mi oldu?

o ailesinin yanındayken ben de ailemin yanında oluyorum (memleketler yakın zaten sanırım) veya annemler geliyor demişsiniz siz bir de diğer konuda

e zaten bayrammış ki?

bayramları ayrı geçirmeye OK'seniz o ailesinde siz ailenizde geçirmişsiniz demektir?

şimdi hanımefendi hangisi?
her sene bayramarı ayarlayıp 2şer ay mı gidiyor?
6şar ay mı gidiyor?
o gidince zaten siz de ailenize gidiyorsunuz veya aileniz geliyor mu?

ramazan geldi 1 ay sonra gidecek sizin derdiniz bu mu tam olarak nedir?

diğer konunuzda sanki sürekli 1 ay orda 1 ay siziz yanınızda senede 6 ay orada 6 ay sizde gibi bir anlam çıkıyor

şimdi diyorsunuz 1- bebek olduğundan beri zaten bir yere gitmemiş --herkes "bebeğini bırakıp nereye gidiyor diyor da bebek daha yeni bbek olunca bir yere gitmişliği yok adamın
+ bayramlara göre gidiyormuş

ramazanı sizinle birlikte geçirdi diyelim, ramazan bayramında gitti 30 gün kaldı, geldi 30 gün sizinle kaldı tekrar gitti zaten kurbana 8-10 gün kalmış olur, kurbanı orada geçirdi 1 ay kaldı toplamda tekrar geldi. bu şekilde geçen sene nisan-haziran döneminde 2 ay mı kaldı toplam?

ondan önceki seneler de mi böyle oldu?

"böyle yapıyor" demeniz için üst üste en azından bi 2-3 sene böyle yapmış olması lazım, böyle mi oldu?

o ailesinin yanındayken ben de ailemin yanında oluyorum (memleketler yakın zaten sanırım) veya annemler geliyor demişsiniz siz bir de diğer konuda

e zaten bayrammış ki?

bayramları ayrı geçirmeye OK'seniz o ailesinde siz ailenizde geçirmişsiniz demektir?

şimdi hanımefendi hangisi?
her sene bayramarı ayarlayıp 2şer ay mı gidiyor?
6şar ay mı gidiyor?
o gidince zaten siz de ailenize gidiyorsunuz veya aileniz geliyor mu?

ramazan geldi 1 ay sonra gidecek sizin derdiniz bu mu tam olarak nedir?
ALES Türkçe mantık sorusu mübarek. :))

Canım 1 ay gitmesi normal değil sana boşan yorumları bu yüzden geliyor.... Boşan diyenleri takacağına 1ay gitmesini tak bence. Gerçekten anormal
o kadar da anormal değil bence
bi sürü kişi fındık zamanı gidiyor, çay zamanı, zeytin zamanı, fıstık zamanı gidiyor, (ki bunların hepsi yaz sezonu değil) bi sürü kişi de yazın harman kaldırmaya gidiyor
öğretmen olup 1-2 ay kök ailesinin yanında kalan bi sürü kadın ve bi sürü de erkek var. ya da evden çalışan uzun süreler kök ailesinin yanında kalan da bir sürü kişi var.

kök ailesinin yazlığına giden bi sürü öğretmen tanıyorum, eşinin işi müsait değilse gitmiyor, eşinin işi müsait olmayan genelde erkek oluyor tabi, o doğru. ama tersi durumu da biliyorum yani. erkek tüm yaz kendi ailesiyle taklıyor. kadın kendi ailesiyle. kimse bu yüzden boşanmadı. eşi uzakta çalışan, görevli giden, eş durum tayini olmadığı için zaten ayrı yaşayan vs. zaten var onları "mecbur" diye düşünüp saymıyoruz zaten -anladığım kadarıyla?

kaldı ki bu çiftin artık bebekleri var zaten durum değişir, bebeğe kim bakacak?
ama bu kadın konuyu bi öyle bi böyle anlattığı için geçrkten tam derdi ne ben anlamadım.

işinize gelmedi falan ne biçim laflar bunlar eline telefonu alıp insanların kalbini nasıl kırsam diye mi düşünüyosunuz
ayrıca evli misin bilmiyorum ama umarım beni anlayacagın duruma gelmezsin
bi sürü kişi fındık zamanı gidiyor, çay zamanı, zeytin zamanı, fıstık zamanı gidiyor, (ki bunların hepsi yaz sezonu değil) bi sürü kişi de yazın harman kaldırmaya gidiyor
öğretmen olup 1-2 ay kök ailesinin yanında kalan bi sürü kadın ve bi sürü de erkek var. ya da evden çalışan uzun süreler kök ailesinin yanında kalan da bir sürü kişi var.

kök ailesinin yazlığına giden bi sürü öğretmen tanıyorum, eşinin işi müsait değilse gitmiyor, eşinin işi müsait olmayan genelde erkek oluyor tabi, o doğru. ama tersi durumu da biliyorum yani. erkek tüm yaz kendi ailesiyle taklıyor. kadın kendi ailesiyle. kimse bu yüzden boşanmadı. eşi uzakta çalışan, görevli giden, eş durum tayini olmadığı için zaten ayrı yaşayan vs. zaten var onları "mecbur" diye düşünüp saymıyoruz zaten -anladığım kadarıyla?

ama bu kadın konuyu bi öyle bi böyle anlattığı için geçrkten tam derdi ne ben anlamadım.
bi öyle bi böyle anlattıgım yok sadece 1 ay kalma olayını anlatamamışım o kadar.

Esinize bas basa vakit geçirmek istediğinizi söylediniz mi

Sizin ilk konunuzu okudum da çekerim diyorsanız gidin memlekette gorumcen çocukları vs ayni evde gibi yasayin gibi diyorum çünkü adam uzak olduğu halde uçarak gidiyor boşanmak istemiyorsaniz baska bir secenek sunamiyoruz kabullenin böyle yaşamayı o zaman

aynen öyle ama mesela dün de bir konu açtım eşimin görümcemle vs cok vakit gecirdiğiyle alakalı hemen boşan diye yazanlar olmuş bende sorguluyorum cok mu kötü bi durum bu ki boşanayım karşıma daha mı iyi biri cıkacak sorunsuz biri
Ay o sen misin çok vakit geçiriyor dediğin adam iki evli gibi bir ay orda bir ay sende kalıyor bal olsa unut bu kocayı yallah onu geçelim sizin medeni haliniz sürekli evli olmak zorunda mı? Hayatınıza bekar olarak da devam edebilirsiniz neden planlar daha iyisi olur mu olmaz mı üstüne

İş için gitmesi tabiki normal ama adam keyfi olarak gidip 1ay kalıyor bu anormal

Kime anlatsam ( anneniz de dahil) boşan diyor demişsiniz de ,bizim millet dayakçı alkolik aldatan adamları bile boşamasın diye kadınlara biz neler çektik diye nasihat veren bir millet.
Anlatmadığınız başka şeyler var yoksa da ben çevrenizi sevdim valla, mutsuz olmanızın da boşanmak için geçerli bir sebep olduğunu kavramışlar.

İş için gitmesi tabiki normal ama adam keyfi olarak gidip 1ay kalıyor bu anormal
sadece iş için değil tatil için giden de taraflardan birinin kök aile yanında kaldığı bir sürü çift var diyorum
biri yazlıkta denize girmek için gider,öbürü fındık toplamak için gider, diğeri annesinin köy /bağ/dağ evinde inşaat olur başında durmak için gider, diğeri (kadınlar çok yapıyor bunu) kışlık hazırlamak, kardeşnin düğün hazırlığını yapmak için gider
benim kuzenim motorcu, yazın uzun rotalar yapıyor o da onun için gidiyor
sizin için anormal olabilir, demek herkes için anormal değil.

sadece iş için değil tatil için giden de taraflardan birinin kök aile yanında kaldığı bir sürü çift var diyorum
biri yazlıkta denize girmek için gider,öbürü fındık toplamak için gider, diğeri annesinin köy /bağ/dağ evinde inşaat olur başında durmak için gider, diğeri (kadınlar çok yapıyor bunu) kışlık hazırlamak, kardeşnin düğün hazırlığını yapmak için gider
benim kuzenim motorcu, yazın uzun rotalar yapıyor o da onun için gidiyor
sizin için anormal olabilir, demek herkes için anormal değil.
Eşine çok bağlı, birlikte hareket eden bir kadın değilim ama uzun uzun süreler bence de anormal. Mecburi bir durum yoksa maksimum 1 hafta olmalı ayrı yapılan seyahatler.

Benim çevremde de var böyle uzun süreli ayrı kalan çiftler, maalesef hiç birinin evliliği yolunda değil. Çocuk için, alışkanlıktan vs. sebeplerle ayrı gayrı ite kaka yürütülen evlilikler. İnsan eşini sevince, birlikte güzel zaman geçirip mutlu olunca o kadar uzak kalmak istemiyor.

ayrıca evli misin bilmiyorum ama umarım beni anlayacagın duruma gelmezsin

bi öyle bi böyle anlattıgım yok sadece 1 ay kalma olayını anlatamamışım o kadar.
hiç bir şeyi anlatamamışsınız bence

kaç senedir eşiniz bu şekilde gidiyor?
bu sene de mi gidecek?
siz bu süreçte ücretsiz izinde misiniz?

sizin derdiniz sizden uzun süre ayrı kalması mı, bu sürede görümceyle ilgilenmesi mi?

Ne duymak istiyorsunuz peki onu söylesin herkes

Eşine çok bağlı, birlikte hareket eden bir kadın değilim ama uzun uzun süreler bence de anormal. Mecburi bir durum yoksa maksimum 1 hafta olmalı ayrı yapılan seyahatler.

Benim çevremde de var böyle uzun süreli ayrı kalan çiftler, maalesef hiç birinin evliliği yolunda değil. Çocuk için, alışkanlıktan vs. sebeplerle ayrı gayrı ite kaka yürütülen evlilikler. İnsan eşini sevince, birlikte güzel zaman geçirip mutlu olunca o kadar uzak kalmak istemiyor.
ya bu ülkede kadınlar gidip anasının yanında doğum yapıyor neredeyse çocuk yürüyene kadar evine dönmüyor?

sizin için normal olmayabilir ama dediğim gibi benzer şeyler yapan bi dünya insan var. hatta özellikle de kadınlar iş için de olmayan sebeplerle gayet aylarca gidip kalıyor kök ailesinde...ben avrupada çalıştım senelerce orada da eş durumu diye birşey olmadığından farklı ülkelerde evlilik yürüten bi sürü insan tanıdım. bunlar arasında boşanan da bilmiyorum kendi adıma. aksine aşırı aşık çiftler, çok isteyerek evlenmişler vs.

bu arada ben evli değilim
ben de şu anda kök ailemdeyim
1 hafta için gelmiştim
hasta oldum
dönemedim :D
kaldım burada

resmen iyi olsam da gitsem diye kapıya bakıyorum. bırakın eşi, tekken bile bana zor geliyor aile evi. eşim olsa ne olcak kimbilir. benim dünyam böyle. ama, kendimize göre normal olan başkasına göre olmaz ahkam kesmeyi de ben doğru bulmuyorum açıkçası.

bir de mesafe 26 saatmiş
aile evim 26 saat olsa ben geldim mi 2 hafta kimse yerimden kaldıramaz. doğruya doğru. 9 saat geliyorum 2 gün yerimden kalkamıyorum yol beni çarpıyor -ki görüldüğü üzere yine hasta oldum.

Neden başkalarının onayına ihtiyaç duyduğunu anlayamadım konu sahibi. Yani sürekli dediğin ne kadar birlikte olmak istiyorlar? Eğer geri kalan her şey yolundaysa bazı zamanlarda aileyle görüşmek adına fedakarlık yapabilirsin. Evlilik karşılıklı fedakarlık gerektiriyor. Ben ortada bir sorun göremedim. Boşanmayı gerektirecek bir şey de yok. Eş olarak da baba olarak da iyiymiş adam. Yani illa bizim adamı övmemiz gerekmiyor, sonuçta bu adamla beraber yaşayan sensin, tanıyan sensin. İçkisi kumarının olmaması lüks değil zaten, olması gereken bu. (içki karşıtı değilim, bağımlılıktan bahsediyorum) Demek ki senin kocan olması gerektiği gibi bir koca. Başkalarından onay beklemek yerine kulağını dışarıya kapatıp, kapını kilitlersen huzur bulursun. Böyle etrafına, buraya bunları sorarak, onay bekleyerek huzur bulamazsın.

Back