• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek çözüm boşanmak değildir bence

cok severek evlendim eşim bir dediğimi ikiletmez kavgamız da pek yoktur sadece onun aile ilişkilerinden dolayı sınır çizememesinden yakınırım. onların yanında da bana ekstra deger gösterir ondan dolayı ailesi de bana prenses gibi davranır ama istiyprlar ki hep beraber olalım,takılalım. bu durum beni ziyadesiyle üzen bir durum. gercekten haklı olmak değil sadece huzur istiyorum. kime derdimş anlatsam boşan diyor. boşanmak istesem zaten coktan boşanır buralara yazıp çözüm istemezdim. ayrıca bi kızımız var boşansam insanız yıllar sonra biriyle beraber olsam kızıma nasıl davranır diye hep tedirgin olucam ayrıca herkesin bir sorunu var bence kimse dört dörtlük değil. bana kimse demiyor ki kızım eşin seni aldatmıyor, sigarası alkolu yok evine baglı hep beni ailesini gezdirmek ister .iyi yanları daha cok agır basıyor ama anneme bile anlatımca sanki dünyanın en kötü kocası gibi tavırlara girip aaa olmaz öyle, senin işin cok zor gibi şeyler söyler. ben bunları duymak istemiyorum kaldı ki babama bile bakımca 20 yıl biz dedemlerle aynı evde yaşadık. hani herkesin bir eksiği var sadece nasıl bu durumu huzura cevirebilirim onun arayışındayım
Dert gormemissin oturda sükür de kocana seni ailesine prensesler gibi davrandiriyosa

ya bu ülkede kadınlar gidip anasının yanında doğum yapıyor neredeyse çocuk yürüyene kadar evine dönmüyor?

sizin için normal olmayabilir ama dediğim gibi benzer şeyler yapan bi dünya insan var. hatta özellikle de kadınlar iş için de olmayan sebeplerle gayet aylarca gidip kalıyor kök ailesinde...ben avrupada çalıştım senelerce orada da eş durumu diye birşey olmadığından farklı ülkelerde evlilik yürüten bi sürü insan tanıdım. bunlar arasında boşanan da bilmiyorum kendi adıma. aksine aşırı aşık çiftler, çok isteyerek evlenmişler vs.

bu arada ben evli değilim
ben de şu anda kök ailemdeyim
1 hafta için gelmiştim
hasta oldum
dönemedim :D
kaldım burada

resmen iyi olsam da gitsem diye kapıya bakıyorum. bırakın eşi, tekken bile bana zor geliyor aile evi. eşim olsa ne olcak kimbilir. benim dünyam böyle. ama, kendimize göre normal olan başkasına göre olmaz ahkam kesmeyi de ben doğru bulmuyorum açıkçası.

bir de mesafe 26 saatmiş
aile evim 26 saat olsa ben geldim mi 2 hafta kimse yerimden kaldıramaz. doğruya doğru. 9 saat geliyorum 2 gün yerimden kalkamıyorum yol beni çarpıyor -ki görüldüğü üzere yine hasta oldum.
Kadının gidip kalması da anormal. Burda aile evine aylarca gidip kalan kadınları da yerin dibine sokuyoruz. Giden erkek olunca bir pozitif olasınız tuttu.

Boşanıyorlar demedim zaten, farklı ülkelerde yaşayıp muhteşem bir evlilik yürütülebileceğine de inanmıyorum. Taraflardan en az biri aldatıyordur. Eşyanın doğasına aykırı çünkü.

Kadının gidip kalması da anormal. Burda aile evine aylarca gidip kalan kadınları da yerin dibine sokuyoruz. Giden erkek olunca bir pozitif olasınız tuttu.

Boşanıyorlar demedim zaten, farklı ülkelerde yaşayıp muhteşem bir evlilik yürütülebileceğine de inanmıyorum. Taraflardan en az biri aldatıyordur. Eşyanın doğasına aykırı çünkü.
pozitif olmasım tutmuş değil
hatta kadına bu dediğiniz durum kaç senedir oluyor diye soruyorum, sanırım 2-3 kere sordum, bi cvp yok.

daha bebek yeni olmuş bu sene bebek de varken gidecek mi bilmiyoruz, adam cidden "keyfi" mi gidiyor neden kendini mecbur hissediyor, görümceyle olan bu bağı neden bilmiyoruz. (acaba evliliklerinde rolü mü vardı?)

o bahsettiğimiz kadınlar ise genelde keyfi gidiyor. "kendi başlarına bebek bakmak istemiyor" oluyorlar.

ben de serbest çalışıyorum yolda hiç uyumuyorum uzun yol yapınca da şaftım kayıyor, 2-3 gün kendimi topluyorum, 2-3 gün işi anca topluyorum, sonra daha anca annemle bir program yapabiliyorum, güya anneme gelmiştim ama ben, değil mi? bir de hasta olursam süreç tam uzuyor (bu adam hasta olmuyor ama orada akrabaları var bayram zamanı da gidiyor zatnen onları da görüyor herhalde). kadına bayramlarda eşinizden ayrı plan neden yapıyorsunuz (iş? nöbet filanmı?) diye sordum ona da cvp yok. adam gidip orada tüm zamanında işine hiç mi bakmıyor, nasıl iş bu, cvp yok?

ha belki ki de hakketen adam sırf keyfine gidip uzun uzun kalıyor, kadın da rahatsiz, otursunlar çözsünler. ilginç değil mi herkeşşşşler boşansın diyormuş.

kadın "bence" olayları bi gaza gelip çarpıtarak anlatıyor. bakın burada bile 2 konusunda anlattığı aynı adami aynı olaylar ne kadar birbirinden farklı.

eşyanın doğası da o kadar değişken ki....türlü türlü ilişki, çeşit çeşit evlilik var, neden illa hayır nolmaz nolamaz modunda olalım bilmiyorum.

Ya mihrimahinannesii mihrimahinannesii sana burda boşan demekle kimse mutlu olmuyor. Sen boşansan ne, boşanmasan ne bize? Bize ne yararı var senin boşanmanın? Eşinle konuş, değiştirmeye çalış, olmazsa boşan bacım ne diyelim? Mutsuz ol, çek bunu mu diyelim sana? Neden vebaline girelim? Sen mutluysan idare edebilirsen ne ala, hep mutlu ol isteriz. Ama akıl danışmaya gelince, mutsuzsan başka ne diyelim?

Eşin umarım değişir, çekirdek ailesinin değerini anlar. Madem hemen boşanmak istemiyorsun, tatlı dille, kavga etmeden, sana ihtiyacım var gbisinden anlat derdini, uğraş. Dayanamadığın noktada sen bilirsin. Hayat senin hayatın. Biz sayfayı kapatırız ya da başka konuya yorum yaparız geçer gider.

cok severek evlendim eşim bir dediğimi ikiletmez kavgamız da pek yoktur sadece onun aile ilişkilerinden dolayı sınır çizememesinden yakınırım. onların yanında da bana ekstra deger gösterir ondan dolayı ailesi de bana prenses gibi davranır ama istiyprlar ki hep beraber olalım,takılalım. bu durum beni ziyadesiyle üzen bir durum. gercekten haklı olmak değil sadece huzur istiyorum. kime derdimş anlatsam boşan diyor. boşanmak istesem zaten coktan boşanır buralara yazıp çözüm istemezdim. ayrıca bi kızımız var boşansam insanız yıllar sonra biriyle beraber olsam kızıma nasıl davranır diye hep tedirgin olucam ayrıca herkesin bir sorunu var bence kimse dört dörtlük değil. bana kimse demiyor ki kızım eşin seni aldatmıyor, sigarası alkolu yok evine baglı hep beni ailesini gezdirmek ister .iyi yanları daha cok agır basıyor ama anneme bile anlatımca sanki dünyanın en kötü kocası gibi tavırlara girip aaa olmaz öyle, senin işin cok zor gibi şeyler söyler. ben bunları duymak istemiyorum kaldı ki babama bile bakımca 20 yıl biz dedemlerle aynı evde yaşadık. hani herkesin bir eksiği var sadece nasıl bu durumu huzura cevirebilirim onun arayışındayım
Çok ilginç bir yakınma olmuş. Burda kadınların sorunu tam tersi olur genelde, onların çevresi boşanma lafı duyunca sıtmaya tutulmuş gibi titrer, kadıncaz destek bulamaz, bocalar durur. Anneleri herkesin hayatı dört dörtlük mü , bunu bırakınca daha iyisi mi gelecek diye dizini döver. Kimi bulamaz kimi kıymet bilmez naparsın, hayat hiç adil değil.

Bu durumu huzura çevirmenin imkanı yok. O çocuğun büyüyünce anlarsın, onun bile kocanın listesinde ikinci sırayı dahi alamadığını gözlerinle gördüğünde bulursun artık huzuru.

neden bu sinir anlamıyorum yani sanki cok kötü bi şey yazılmış gibi . boşanma harici bi çözüm var mı diye yazdım
Eşinizle konuşacaksınız. İş güç neyse ne, ben elimde bebekle senin keyfin dolsun diye bekleyemem artık diyeceksiniz. O ayda bir 30 gün aile ile kalmalar bacılarla muhabbetler bitecek, en iyi ihtimal azaltılacak. Eşinize bu kadar nazınız geçmez mi?

Ben hic bir annenin kolay kolay boşan o zaman diyeceğini düşünmüyorum.
Özellikle senede sadece 1 ay annesine giden adam için kullanmaz bunu
Büyük ihtimal kök ailesine aşırı bağımli ve sizi ihmal ediyor anneniz bunun için böyle diyor.
Ayrica annenizin 20 sene beraber yaşayip böyle konuşabilir tabiki
Ben çektim sende çek kızım ne var dememiş.

tutarsız bi durum yok ben sadece huzurumu bozan durumdan bahsedince tek başına ele alınıyor konu bende iyi taraflarını da yazmak istedim. aileye gelince cogu aile kızlarının en ufak bi sorunu olmasın isterler. beni neden kanıtlama cabasına soktunuz anlamadım sanki esrarengiz bi olay var ortada 😄
Anladım.Umarım her şey dilediğiniz gibi olur

Back