• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen akıl verin

kendime acıdıgımı dusunuyorsunuz ama hayatımı cöpe atmaya karar verdım sanırım.

her gun kotuye gıdıyor. annem bana, kendısının uygun gorecegı ksıyle evlenmem gerektıgını yoksa yıne hata yapacagımı, eger onun dedıgı kısılerden bırıyle evlenmezsem benı silecegini söylüyor.

ben kel ve göbekli zengin birini istemiyorum. anneme göre iyi bir erkegin tanımı altından geçiyor. sürekli örnek veriyor bılmem kımın altında arabası var, kocası onu çalıştırmıyor, yaşatıyor.

ama ben böyle bir hayat ıstemıyorum

ben calısamıyorum ya kredı kartımı sakladı vermedı ben de yenı kart basvurusunde bulundum. bunun bedelını babamdan dayak yıyerek odedım.

siz yalnız yasayın dıyorsunuz da turkıye de bır kadının yalnız yasaması ne demek bunun anlamı nedir? maddi manevi nasıl kadırırım ya kötü yola düşersem?

kadın sıgınma evındekiler bile kötü yola düşüyor.

ben aklımı kaybettim hükümsüzdür...

konu senın boşanmış kız olman degıl..

bunların hepsı geçer nasıl mı?

kendı ayaklarının uzerınde durduğun gun..işte herkes ogun susar..

ozaman ıkıncı bı eşin olursa ılk evlılıgını yüzüne vuramaz herkes gıbı..

dahası..sen karektersız bırıyle,sırf hayatını kurtarmak ıcın evlenmezsın..

once çalış..ayakların sağlam bassın yere..ozaman ezer gecersın

kendime acıdıgımı dusunuyorsunuz ama hayatımı cöpe atmaya karar verdım sanırım.

her gun kotuye gıdıyor. annem bana, kendısının uygun gorecegı ksıyle evlenmem gerektıgını yoksa yıne hata yapacagımı, eger onun dedıgı kısılerden bırıyle evlenmezsem benı silecegini söylüyor.

ben kel ve göbekli zengin birini istemiyorum. anneme göre iyi bir erkegin tanımı altından geçiyor. sürekli örnek veriyor bılmem kımın altında arabası var, kocası onu çalıştırmıyor, yaşatıyor.

ama ben böyle bir hayat ıstemıyorum

ben calısamıyorum ya kredı kartımı sakladı vermedı ben de yenı kart basvurusunde bulundum. bunun bedelını babamdan dayak yıyerek odedım.

siz yalnız yasayın dıyorsunuz da turkıye de bır kadının yalnız yasaması ne demek bunun anlamı nedir? maddi manevi nasıl kadırırım ya kötü yola düşersem?

kadın sıgınma evındekiler bile kötü yola düşüyor.

ben aklımı kaybettim hükümsüzdür...

canım konuyu yeni gördüm. aynı yaştayız. ben evlenmedim ama inan seni çok iyi anlayabiliyorum. yaşadıkların çok zor. kusura bakma ama ailen cahillik ediyor. sen gayrımeşru yollarla bir şey yapmadın. evet onları ezip geçmiş olabilirsin ama hepimiz insanız ve her insan hata yapar. hangimiz sevip kör olmadık ki. seven insan mantıklı düşünmüyor. ama bunun bedelini sen zaten ödemişsin. keşke çok mutlu olsaydın da değseydi kaçtığına ama hayat her zaman istediğimiz gibi olmuyor işte. o yüzden kendini asla suçlama. ve seni suçlayanları da takma. çünkü insan kendi pisliğini başkalarını karalayarak örter. o seni suçlayanlar bu hayatta hep yanlış yapmış ve hiç mutlu olmamış insan tipleridir eminim. çünkü hayatı bilen ve gerçekten insan olan ve her şeyin insan için olduğunu bilen olgun insanlar böyle yapmaz tam tersine destek olmaya çalışırlar.

sakın ama sakın hayata küsme. psikolog vs seni belki rahatlatır ama sen istemediğin sürece düzelmezsin. önce kendi içinde halletmen lazım bazı şeyleri. ailen dışında kimseyle de bu konuda konuşma ve onlar konuşsa da dikkate alma sizi sallamıyorum imajı ver. bu hayat senin. doğrunla yanlışınla hatanla günahınla sevabınla sen yaşıyorsun bu hayatı. kimsenin karışmaya da yargılamaya da hakkı yok !!! deli oluyorum insanların bu huylarına. ve nefret ediyorum insanlardan sırf bu yüzden. ben dört dörtlük müyüm de başka bir kulu yargılayım? ah keşke böyle olgun düşünebilseler.

sana yakın çevremden bir örnek vereyim. 2 çocuğuyla ve kocasının bıraktığı borçlarla ortada kalan bir kadından bahsedeyim. onunda kocası insan değilmiş ve borçları üzerine bırakıp kaçmış. kadın ise ev hanımı iş yok güç yok okumamış. ve bu kadın azmedip hem çalışıp hem okumuş dışarıdan muhasebe bitirmiş. daha sonra kendi ofisini açmış ve şu an çok iyi paralar kazanıyor çocuklarını özel okullarda okutuyor kimseye muhtaç değil hatta türkiye ortalamasına göre zengin hayatı yaşıyor. bir daha da evlenmedi. eğer o da senin gibi düşünseydi ve en baştan pes edip çocuklarımla ortada kaldım diye düşünseydi şu an belki de çok kötü biriyle evli yada çok kötü yerlerde kötü şartlarda çalışıyor olabilirdi. asla pes etme. annenle babanla konuşabildiğin kadar konuş. onların güvenini kazanmaya çalış. beceremiyorsan da sana bu konuda hala aynı davranıyorlarsa da bırak uğraşma kendi hallerinde olsunlar. sonuçta insan kendi annesine ve babasına da anlatamıyor bazen kendini. bunu bende yaşıyorum son yıllarda. o yüzden hiç üzülme ve sen hayatına kaldığın yerden devam et. evlenmeyeceğim de geç. çalışacağım de. git çalış. hatta imkanın varsa daha da yükselmeye çalış. hayattan yediğin darbeler seni daha da güçlendirsin. asla ama asla pes etme. ve ne olursa olsun umudunu kaybetme.

biliyorum geriden akıl vermesi kolay ama inan sabır ve azim gerekli bu hayatta. yoksa hepimiz intihar ederdik inan. daha 24 yaşındasın. boşanmış olman seni kötü biri yapmaz. acı bir hayat tecrübesi. annesinin bulduğuyla evlenip boşanan çok insan var çevremde. bu hayatta herkes hata yapar ama kimse kendini eleştirmez hatalarının acısını hep başkalarını eleştirerek çıkarır insanlar. bırak kimseyi takmaaaa. çok uzun oldu kusura bakma. ama tahammül edemiyorum insanların bu hallerine. konuşmak istersen yaz çekinme.

ASLA KENDİNDEN VAZGEÇME. HER ŞEYDEN VAZGEÇ AMA KENDİNDEN ASLA!!!

canım konuyu yeni gördüm. aynı yaştayız. ben evlenmedim ama inan seni çok iyi anlayabiliyorum. yaşadıkların çok zor. kusura bakma ama ailen cahillik ediyor. sen gayrımeşru yollarla bir şey yapmadın. evet onları ezip geçmiş olabilirsin ama hepimiz insanız ve her insan hata yapar. hangimiz sevip kör olmadık ki. seven insan mantıklı düşünmüyor. ama bunun bedelini sen zaten ödemişsin. keşke çok mutlu olsaydın da değseydi kaçtığına ama hayat her zaman istediğimiz gibi olmuyor işte. o yüzden kendini asla suçlama. ve seni suçlayanları da takma. çünkü insan kendi pisliğini başkalarını karalayarak örter. o seni suçlayanlar bu hayatta hep yanlış yapmış ve hiç mutlu olmamış insan tipleridir eminim. çünkü hayatı bilen ve gerçekten insan olan ve her şeyin insan için olduğunu bilen olgun insanlar böyle yapmaz tam tersine destek olmaya çalışırlar.

sakın ama sakın hayata küsme. psikolog vs seni belki rahatlatır ama sen istemediğin sürece düzelmezsin. önce kendi içinde halletmen lazım bazı şeyleri. ailen dışında kimseyle de bu konuda konuşma ve onlar konuşsa da dikkate alma sizi sallamıyorum imajı ver. bu hayat senin. doğrunla yanlışınla hatanla günahınla sevabınla sen yaşıyorsun bu hayatı. kimsenin karışmaya da yargılamaya da hakkı yok !!! deli oluyorum insanların bu huylarına. ve nefret ediyorum insanlardan sırf bu yüzden. ben dört dörtlük müyüm de başka bir kulu yargılayım? ah keşke böyle olgun düşünebilseler.

sana yakın çevremden bir örnek vereyim. 2 çocuğuyla ve kocasının bıraktığı borçlarla ortada kalan bir kadından bahsedeyim. onunda kocası insan değilmiş ve borçları üzerine bırakıp kaçmış. kadın ise ev hanımı iş yok güç yok okumamış. ve bu kadın azmedip hem çalışıp hem okumuş dışarıdan muhasebe bitirmiş. daha sonra kendi ofisini açmış ve şu an çok iyi paralar kazanıyor çocuklarını özel okullarda okutuyor kimseye muhtaç değil hatta türkiye ortalamasına göre zengin hayatı yaşıyor. bir daha da evlenmedi. eğer o da senin gibi düşünseydi ve en baştan pes edip çocuklarımla ortada kaldım diye düşünseydi şu an belki de çok kötü biriyle evli yada çok kötü yerlerde kötü şartlarda çalışıyor olabilirdi. asla pes etme. annenle babanla konuşabildiğin kadar konuş. onların güvenini kazanmaya çalış. beceremiyorsan da sana bu konuda hala aynı davranıyorlarsa da bırak uğraşma kendi hallerinde olsunlar. sonuçta insan kendi annesine ve babasına da anlatamıyor bazen kendini. bunu bende yaşıyorum son yıllarda. o yüzden hiç üzülme ve sen hayatına kaldığın yerden devam et. evlenmeyeceğim de geç. çalışacağım de. git çalış. hatta imkanın varsa daha da yükselmeye çalış. hayattan yediğin darbeler seni daha da güçlendirsin. asla ama asla pes etme. ve ne olursa olsun umudunu kaybetme.

biliyorum geriden akıl vermesi kolay ama inan sabır ve azim gerekli bu hayatta. yoksa hepimiz intihar ederdik inan. daha 24 yaşındasın. boşanmış olman seni kötü biri yapmaz. acı bir hayat tecrübesi. annesinin bulduğuyla evlenip boşanan çok insan var çevremde. bu hayatta herkes hata yapar ama kimse kendini eleştirmez hatalarının acısını hep başkalarını eleştirerek çıkarır insanlar. bırak kimseyi takmaaaa. çok uzun oldu kusura bakma. ama tahammül edemiyorum insanların bu hallerine. konuşmak istersen yaz çekinme.

ASLA KENDİNDEN VAZGEÇME. HER ŞEYDEN VAZGEÇ AMA KENDİNDEN ASLA!!!

ben evlenememekten korkuyorum. annemın ıstedıgı kısılerı ben asla ıstemıyorum. annem neden hayatıma boylesıne mudahele edıyor, dogurmus olabılır ama onunla çok afedersınız aynı yataga gırecek olan benım !

bir daha evlenmeyeceksın dıyor

benım cocugum olmayacak

ben aıleme bırını tanıstıramayacagım asla evıme kımse gelemez bır daha asla erkek arkadas yok sneın ıstedıgını gorduk dıyor

daha evıme gelen tanısmak ıcın kı bırı gorucuydu evden kovdu kımseyı begenmıyor annem kı artık ona anne demıyorum

ben calıssam bıle kendı paramla kendıme elbıse aldıgımda cok agır laflar edıyor ben artık bosanmıs bır kadınmısım parfum deodorant surmemelıymısım

konu senın boşanmış kız olman degıl..

bunların hepsı geçer nasıl mı?

kendı ayaklarının uzerınde durduğun gun..işte herkes ogun susar..

ozaman ıkıncı bı eşin olursa ılk evlılıgını yüzüne vuramaz herkes gıbı..

dahası..sen karektersız bırıyle,sırf hayatını kurtarmak ıcın evlenmezsın..

once çalış..ayakların sağlam bassın yere..ozaman ezer gecersın

söylediklerinde cok haklısın ama maas kartımı elımden alan babamla kavga etmekten yoruldum

neymıs benım adıma bankaya hesap acacakmıs...

halbukı konusurlerken duydum kendısıne araba alacak

kadın sıgınma evlerı de cok kotuymus burada anlatamayacagım kadar

ben tükendim

Evden kacma sebebiniz aileniz bile olabilir bence.

Sana verebilecek rek tavsiyem kesin cozumum var. ama ben bundan mutlu olmadim. Sana da tavsiye veremem

Sadece kendini onemse. Aile cok onemli. Koyup gitmek kolay. Ama zor olan orada onlarla dik durabilmen.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben evlenememekten korkuyorum. annemın ıstedıgı kısılerı ben asla ıstemıyorum. annem neden hayatıma boylesıne mudahele edıyor, dogurmus olabılır ama onunla çok afedersınız aynı yataga gırecek olan benım !

bir daha evlenmeyeceksın dıyor

benım cocugum olmayacak

ben aıleme bırını tanıstıramayacagım asla evıme kımse gelemez bır daha asla erkek arkadas yok sneın ıstedıgını gorduk dıyor

daha evıme gelen tanısmak ıcın kı bırı gorucuydu evden kovdu kımseyı begenmıyor annem kı artık ona anne demıyorum

ben calıssam bıle kendı paramla kendıme elbıse aldıgımda cok agır laflar edıyor ben artık bosanmıs bır kadınmısım parfum deodorant surmemelıymısım

abartmasın ya ne demek sen boşandın diye dünyanın sonu mu yani. parfümle ne alakası varmış 7 kocalı hürmüz değilsin ya hayret bir şey. tabiki de içinin almadığı biriyle aynı yatağa girmeyi bırak aynı evde bile durmak istemez insan. senin istediğin kişiyi hemen kabul etmesin tamam ama bir tanımaya çalışsın en azından. kendisi insan sarrafı mı yani onun seçtiği evliya mı? anlamıyorum ki ben bu düşünceleri. onlar ne derse desin sen duymazdan gel bence. bir yerden sonra alışırsın takmazsın. ama kesinlikle kendi ayakların üzerinde dur. onlara muhtaç yaşarsan daha çok baskı kurarlar. eğer daha ileriye giderlerse hukuki yollara başvur. sonuçta bir insana istemediği bir hayatı yaşatmak hak değil yani. bazen ben bile çileden çıkıyorum ailem yüzünden. anlamıyorlar gerçekten. sadece kendi istedikleri olacak ve sadece onlar doğru yapar biz hep yanlış yaparız. zihniyetleri böyle malesef. sen çalış sakın evde oturma kendi ayakların üzerinde dur. elbette karşına temiz biri çıkar ve onunla güzel bir yuva kurarsın. annen ne derse desin. her insan hata yapar kimse bile bile kendini yakmaz ya. sen de istemedin sonuçta böyle olmasını.
benim şu an tek çabam kendi ayaklarım üzerinde durmak mesela. ne öz aileme ne de elin oğluna muhtaç olmayacaksın bu devirde. sakın kimse yüzünden yakma kendini. inşallah çok mutlu olursun canım. karamsar olma dua et.

Butun yorumlari okudum. Siddet gordugumde karakola hit aileni sikayet et. Kadn siginma evine gotururler. Uc ay kalabiliorsun orda. Uc ay para biriktir. Eve cik. Aparta cik.

Ama bunlar zor surecler. Bir daha asla ailen ve akraban olmicak. Ev tuttugunda belki dandik bi dosegin olcak. Ama pes etme!!!

Iki yilada muthis huzurlu ve mutlu olacaksin. Ama en buyuk eksigin ailen olacak.

Ben boyle cozdum sorunlarimi. Annem disinda kimseyle gorusmiyorum. Bazen bayram ramazan gibi gunlerde evim kalabalik olsun bir babam olsun istiyor ama olmayinca olmuyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benim kızımda 23 yaşında evlendi 24 yaşında boşandı....bizde istememiştik evlendiği kişiyi karşı çıkmıştık....yürütemeyeceği bir evlili,k olduğunu biliyorduk ama dinlemedi....evlendi 14 ay sonra boşanıcağım dediğinde çok ta şaşırmadık....tabii ki üzüldük ama o üzülüp psikolojik olarak etkilenmesin diye asla yüzüne vurmadık...2 ay içinde başka bir semte taşındık....o da işe girdi...bir yandan okulunu bitirdi....arabasını aldı...tatillere gittik beraber...hiç evlenmemiş gibi bekar insanlar istedi....3 yıl sonra nişanlandı....hiç evlenmemiş biriyle şimdi de evlerini aldılar dayadılar döşediler...yeniden çeyiz yaptım ona....ramazandan sonra düğünümüz var....konuna yorum yapmadan geçemedim....diyeceğim o ki,sakın üzülme hiç kimse için değmez...herkes kapısının nündeki çöpü süpürsün....kimseyi ilgilendirmez....kimse senin ekmeğini veermiyor...sen dik dur...ezik hissetme kendini....ailende alışacaktır....öpüyorum seni yavrum....zor işler ama çözümü var sadece zamana ihtiyacınız var.....

Back