• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen akıl verin.

Anneniz için bir şey diyemem ayrı ailedir artık ama öğrenciye verilen bin liranın lafı yapılmaz. Hele ki kardeşinizse. Ben para veriyorum işimi görmüyorlar düşüncesi de çok çiğ. Karşılığında bir şey bekliyorsanız hiç vermeyin daha iyi.

Anneniz için bir şey diyemem ayrı ailedir artık ama öğrenciye verilen bin liranın lafı yapılmaz. Hele ki kardeşinizse. Ben para veriyorum işimi görmüyorlar düşüncesi de çok çiğ. Karşılığında bir şey bekliyorsanız hiç vermeyin daha iyi.
Yok beklemiyorum ama 5.5 yıldır veriyorum artık çocuğum var borcumuz var yetmiyor.

Babanız ne iş yapıyor? Kira ödüyorlar mi, siz vermemiş olsanız hiç,zorlanırlar mi ?
İstemek ,annenize verdiğiniz paraları çocukların eğitimi için mi kullanıyor?
Her ay biraz daha az yollayıp artık görüştüğünuz de sadece kardeşlerimizin cebine harçlık verseniz ,kardeşinizde çalışıyormuş ,evlenirken zaten destek olursunuz ..

Babanız ne iş yapıyor? Kira ödüyorlar mi, siz vermemiş olsanız hiç,zorlanırlar mi ?
İstemek ,annenize verdiğiniz paraları çocukların eğitimi için mi kullanıyor?
Her ay biraz daha az yollayıp artık görüştüğünuz de sadece kardeşlerimizin cebine harçlık verseniz ,kardeşinizde çalışıyormuş ,evlenirken zaten destek olursunuz ..
Emekli ev kira değil. Yok harcıyor ya çocuklara annem ne yapacak.Bende dedim anne artık yetmiyor yazın bir işe girin en azından harçlık olur çünkü hayat pahalı 3 öğrenci var.

Söylemeyin azalta azalta bitirin. Her aile çocuklarına emek veriyor. Bir tek sizin anneniz o şekilde yapmamış.

Eşiniz yapsa kabul etmezsiniz.
Evet kabul etmem.Bilmiyorum zorluk gördük bende destek çıkayım dedim içimden gelerek yaptım ama artık yetmiyor çok zorlanıyorum

Kızlar ben 5.5 yıldır memurum.Zor şartlarda okudum 5 çocuktan en büyüğüyüm. Annem iş yaptırmazdı ders çalış diye kolundaki son bileziği dahi verdi okumam için destek oldu. Babam da üniversite de 2 yıl para gönderdi. Neyse atandım annemi umreye gönderdim. Ona koltuk takımı aldım. Mutfak eşyası aldım Telefon aldım. 5 yıldır elbisesini aldım. Evlenmeden önce neredeyse maaşımın tamamını gönderiyordum ilk 1.5 yıl. Evlendim bir tane çeyrek dahi almadım onlardan. Daha üstüne gelen çeyiz paralarını anneme bıraktım. Uzaktayım evime gelirler bileti ben alırım hediyesine kadar alır gönderirim. Babam cimridir asla vermez annemin elinde olsa verir ama yok. Neyse kardeşlerime hediyeler alırım kitap elbise harçlık. Ama bunun sonu yok yıllarca versem sonu olmaz. Hepsi benden küçük işe giren 1 kardeşim var erkek o da veriyor. Ama annem diyor biz erkek olduğu için evlenince altınını yaparız yardım ederiz. Tabi o kabul etmiyor ama annem yaparız diyor. Tarla var o da onların diyor. Kızlara da bakarız diyor hakka girmem veririm diyor ama bilmiyorum. Düğünde bana yardım etmediniz erkek kardeşim ne olacak diyorum o erkek masraf çok ona yaparız diyor. Şuan bile 2 bileziği var (normalde 1 tl si yok onlar çok farklı yerden geldi uzun hikaye) vereyim diyor erkek kardeşim kabul etmiyor. Ayrıca o da eve baya harcama yapıyor şuan 2 miz çalışıyoruz. Benim bir evladım oldu. Ben en kötü hiç bir şey harcamasam en az 5 bin harcıyorum onlara. Ki genelde daha çok 5 yılı geçti. Ama artık bilmiyorum vicdanım rahat etmiyor çünkü bunun sonu yok daha 2 kardeşim üniversiteye gidecek onlara da verirsem vermeye devam edersem bir 5 6 yıl daha vermem lazım. Üstelik her birine bin versem sanki vermemişim gibi oluyor uçup gidiyor para. Artık diyorum 5 bin olsa dahi ona vereceğime evladıma yatırım hesabı açarım hayat müşterek.Eşimle iyiyiz ama kaynana sorunumuz var boşanma cümlesi arada geçiyor. Bize miras vs kalmadı eşimle ev araba almayı kovalıyoruz 2 miz de memuruz.Annem doğumda 1 hafta kalabildi kardeşim okula gidiyor diye döndü. Taşınmak zorunda kaldım 1 aylık bebekle. Eşimle 2 miz taşındık. Çocuğa biraz bakın işe gidecem dedim hiç istemediler okul var gelemeyiz. Annem diyor yazın 10 gün gelecem.10 günle ne olacaksa yemek yaparım diyor. Kardeşim de yazın okul yokken bakarım dedi ama şuan bana lazım işime yaramıyor. Yani o konuda da yardım görmedim. Gerçekten onları seviyorum bana da iyiler kardeşlerim temiz okulunda insanlar annem hayır olsun ver diyor ama bilmiyorum sizce ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz??
Evde kücük çocuklar var okuyan en azından lise vs bile olsa. Anneniz uzun vade size gelemez tabiki
Bence fazla büyütüyorsunuz. Baya birşey yapmışsınız tabi Allah razı olsun. Bundan sonra da sadece o üç okuyan kardeş için aylık harçlık verin düzenli Allah kat kat verir size. Burs veriyor gibi düşünün kazadan beladan korur rabbim sizi çocuğunuzu. Beş bin büyük bir rakam değil bence . Zorluyorsa da biberden üç verin. Üniversiteye gittiklerinde kartlarına yatırın şimdi de birazı harçlık birazı da kıyafet ayakkabı hediyesi olarak verin. Ben de yapıyorum kardeşlerime üniversitedeler. Severim ben onları terbiyeleriylr okuyorlar. Rabbim güzel insanlarla karşılaştırsın.
Haricinde annenize gerek yok artık. Babanız da hayatta zaten. Gelirlerse biletlerini vs de kendiler alsınlar . Kardeşinizin düğün olayı evet adaletsizlik . Ama kardeşiniz istemiyor ve çalışan viriymiş zaten. Annenizin hatasını diğer üç kardeşten çıkarmayın. İlerde çocuğunuza dayılık teyzelik yaparlar.

Valla biliyorlar hepsini ama yine de vermemi bekliyorlar onların istememesi lazım anmeme artık veremem diyorum alıştık artık diyor üzülüyorum iyilik de kötülük oluyor anlamıyorum alıştık nedir
Alıştık ne yaa bu mesajları okumamıştım. Çok rahatsız edici. Enayi gibi hisseder insan kendini

Valla biliyorlar hepsini ama yine de vermemi bekliyorlar onların istememesi lazım anmeme artık veremem diyorum alıştık artık diyor üzülüyorum iyilik de kötülük oluyor anlamıyorum alıştık nedir
Kardeşlere bir harçlık olabilir ama artık ötesini abartmayın. Eşinizin ve çocuğunuzun hakkına giriyorsunuz.

Yani zor bir durum. Babanın maddi imkanı yok mu çocuklarını okutacak kadar? Yoksa var da senden mi bekleniyor tam anlamadım.
Kardeşlerin okulu bitirene kadar destek olun bence. Birine sen birine erkek kardeşin yardım etsin. Sen onların yerinde olsan ne hissederdin? Bin tl yi de küçümseme. Öyle bir an olur ki 100 tl bile kıymetli olabilir.

Yani zor bir durum. Babanın maddi imkanı yok mu çocuklarını okutacak kadar? Yoksa var da senden mi bekleniyor tam anlamadım.
Kardeşlerin okulu bitirene kadar destek olun bence. Birine sen birine erkek kardeşin yardım etsin. Sen onların yerinde olsan ne hissederdin? Bin tl yi de küçümseme. Öyle bir an olur ki 100 tl bile kıymetli olabilir.
Daha önlerinde en az 5 yıl var. 6 yıldır veriyorum 5 yıl daha nasıl vereyim 😕

Aynı yollardan geçmişiz. 5 mi istiyor önce 3 gönder altı ay sonra azalt vs.
Sen 6 yıllık memursan annen çok yaşlı değildir gitsin bir işte çalışsın. Benim annem 55 yaşında fabrikada çalışıyor. Ondan daha yaşlılar da var.
Son bilezigini vermiş. Allah razı olsun. Ama sen de çok daha fazlasını yıllardır vermişsin. Yeter. İhtiyaçtan istediğini sanmıyorum.
Ha kardeşlerin ayrı. Onlara da burs gönder tabiki ama annene değil.

Oooo ver ver ver madem bakabilecekleri kadar çocuk yapacaklardı onlar sizin çocuğunuz değil yada anneniz madem kocası vermiyor bı işe girip bakacakti cocuklarina emekli vs olurdu ayağını yorganına göre uzat derken atalar çocuk olayida var işin içinde .Sonra kızıyorlar gerçekler dan dan söylenince.Siz okumamış eşin eline bakan olsanız onlara kim bakacakti zaten okutmak boyunlarının borcu okutamayacagin çocuğu yapma yapma bakamiyacagin çocuğu yapma yapma.Bu kadar kolay bu.Siz evladınızın hakkınada giriyorsunuz kusura bakmayın.

Kız kardeşim tıp okuyor ve yazın gitti işe girdi. Çevremde hep karı koca memur çiftler var. Onların üniversite okuyan çocukları çalışıyor. Annemin arkadaşının kızı 3 ay çalıştı part time çalıştı. 3. Sınıf sürekli tatile vs gidiyor. Son senesinde de staj yapacakmış. Çalıştığı mağaza lüks bi marka. Yazın yazlık yere götürdü lojman tuttu. Okurken elime 1 asgariden fazla para geçerdi. Yine de çalıştım sadece bazen sadece haftasonu bazen haftada 4 gün. Gözüne az gelen para birikince çok. Önceliğin çocuğun olmalı. Benim de iki kardeşim küçük biri 19 biri 16. Onlara hediye alıyorum ama aylık bi miktara bağlamadım. Annenin hiç parası yoksa ver. Ama kardeşlerine verme. Daha ne yapacaksın ailene? Senin sorumluluğun değiller. Sonuçta senin durumun da parlak değil

Kendi her şeyi biliyor almaması lazım. Borcu da biliyor sıkışık olduğumuzu da. Çocuk olduğunu da.Anne yok diyorum ver ver sadaka olsun diyor. Israrla bir şeyler istiyor. Gerçekten çok yıprandım. Hem desteksiz çocuğa bakıyoruz işe gidiyoruz. Maddi destek olan yok. Hem böyle bilmiyorum. İyilik olsun istedim vefa borcu diye ama yıprandım artık yaa tm isteyerek verdim ama artık istemiyorum alıştık diyor alıştın diye öbür boyu nasıl vereyim hadi şimdi az veriyorum 5 bin. Ama gene de o bile çok işe yarıyor benim için
Şimdi okuyabildim yazdıklarınızı. Annenizin söylediği şeyler çok kırıcı. Sadaka olsun ver demesi, ha sen vermişsin ha bir yerden bulmuşuz demesi. Başta kırmadan söyle falan demiştim ama direkt artık vermiyorum de geç bence. Sağılacak inek ol diye mi okuttular sizi? Bir manipüle edip aklınıza kazımışlar onlara borçlu olduğunuzu, ki borç falan değil bu. Benim çocuğum için yaptığım her fedakarlık, her harcama onun hakkıdır. Bakamayacaksak çocuk yapmayacağız. Koca koca insanlar çocuklarının masraflarını karşılamak zorundalar. Annenizi çok saygısız ve acımasız buldum.

şunu söyledikten sonra diğer söylediklerinizin hepsi boş
üstelik diğer çalışan kardeşiniz de yardım ediyormuş
düzen bu demek ki
5bin bugün iki kişinin yemek parası
insan hayır olarak bi yerlere veriyor
çocuğum böyle hesapçı olsa gözümden düşer
Sorun hesapçılık değil, sorun annenin bencilliği ve söyledikleri. Bence konu sahibinin anlattıklarını tekrar okuyun.

Back