• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ΛŁŁ -SТΛЯ'La Kilo Verme Farkı, 2019 Yazında Hedef Beden 36 :)

Zerdacali yemeyen ben tuketiyirum artik Ekinazya dedin alacam dedim .menulerde yer degistirdin ok dedim :KK43:
Mevhibe darildin mi sen bana.:KK12: Bunlari yazmayacaksak birbirimizi elestirmeyeceksek bu grubun ne anlami kalir. Darilmana gerek yok. Cok fazla arastirma yapiyorsun, kafan karisiyor, haftada 1 kilodan fazla vermek istiyorsun. Arastir ve dene buna sozum yok ama mantik suzgecinden gecirip de dene lutfen .

Geçmiş olsun ilerlemeden önlem al canım
Sagol canim sana da cok gecmis olsun . Nedir bu cektigimiz. :KK12:

Ilerledi galiba benimki. :KK14:
Selam kızlar maşallah ne güzel konuşmuşsunuz :KK9: A AklinYolu1 geçmiş olsun kuzum dikkat et
Sagol cizzy. Gecmise bile yeni bakiyorum simdi. :işsiz:

Anne cayi diye bir cay onerdiler. İcinde tane kimyon, rezene, anason, muskat, kisnis bi de biseyler daha vardi. Once buradaki tavsiyeleri siradan gecireyim diye simdilik dursun dedim. Ama cemen otu tohumu icmeyim bence kaptaniiim.:KK48::KK48::KK48:
Yaglar yakilinca cikan karbonlar karbondioksit ve su olarak nefesle ve idrar, terle atilir:KK3::KK3:

Biyoloji kimya severim:KK33:
Ben olsam 3 u asan bir karisim kullanmazdim. Yani sevmedigin bir seyi icmek zorunda degilsin.

Nefesin miktari sasirtici. :skandal:

@kokulusabun ben saatlere takildim A AklinYolu1 in dusuncesini almaya calistim oradaki diyet listesine bakmadim arti ben margarin pastalar kalorili oldunu biliyorum canim bugune kadar listemde pasta cikolata gordunuzmu cunki yemiyorum hedefime gelsem yine tuketmem hayatimda 1 defa 80 kusuru gordum oda ilk gebeligimde ve birdaha gormedim kilo sadece gebeliklarimde aldim 2 gebelikte 12 kilo aldim diyet yapmadan 4 kilo kendiliginden gitti ikizlarde 15 kilo aldim 65 le geldim ama uykusuzluktan basim donuyordu yemek hazirlicak vakitte bulsmiyordum bal kaymak pekmez tahin nutella yedim iki bebek cok yoruyordu arti uykuda yoktu enerji lazimdi bana 72 gordum diyete basladim sut donemi oldugu icin 1 yilda 72 kilodan 64.3 gorebildim :KK43:
Saatler dogru ama arada yediklerin onemli. O kadar meyve ile kek vs . ile kilo verilmez. :kahve:

Bunu birak benim gibi iki ogune azalt , tatli, ekmek, yag tuketme iste bitti gitti. O kadar atraksiyona ne gerek var. :halay:

Ekmek bile tüketmiyorum o günden beri ama yok
20190217_114216.jpg

Yedigim gunlerde var canim ben alft iyi olana kadar boyle gider eski yiyemiyorun sabah ilik limonlu suyu 30 dkk icebildim :KK43: donerde vardi listemde iki koftede oldugu gunlerde vardi ama yiyemiyorum cok aci var dayanilmiyor basima vuruyor agrisi:KK43:
Dogrudur inanilmaz bir istah kapanmasi var . Latteden bile uzak duruyorum dusun. :KK70:

Papatya cayiyla agzimi calkalayip tukuruyorum. :KK66:
Sagol canim. :KK66:
Ya tam da konu üstüne gelmişim

Bu gün diyet yapan öğretmenlerden biri bana sen kasdan yakarsın o nasıl diyet dedi
..

Yani öğünde mutlaka protein olmalı çorba salata geçiştirme dedi.

ÇOK güçsüz ve halsiz duruyorsun dedi.

Moralim yerlerde anlatamam

Kilo vermiyorsun sen yakında mahvolcalsın dedi bilinçsiz yaptığım için

Yemek yemen şart falan canım çok sıkkın çünkü haklılık payı var menülerime bakım da.
Iste bir Halime daha. :confused:

Arkadas diyet yapan herkes belirli bir kalorinin altina dustugu icin halsiz gorunur.

Dogru diyet tabagini sana soyleyeyim.

Gunun yarisi sebze +meyve , ceyregi protein , ceyregi complex karbonhidrat.

Ya da bu isine gelmiyorsa ;

%40 karbonhidrat , %10 yag %50 protein. Karbonhidratlar yine complex olmali. :KK8:

Geçmiş olsun rakibem :KK200:

Bademciktsnnefret ederim :KK12:
Sagol duello esim. Ben de ben de. :KK12:

Latte istemeyip nutella tarzi seyler cekiyor canim amaaaa..... :halay:
Bunun üzerine yorum yapamam :olamaz:
Iki bilinmeyenli denklem ayagina mi aldin bu nicki. :dondurma:

Geçmiş olsun, meyve yemediğinden vitaminsiz de kalmış olabilirsin. Bir süre az da olsa meyve ye ki c vitamini alasın..

Sagol sab. Evet ayni fikirdeyim gunde bir iki tane olsa da yemeyi dusunuyorum , hatta smoothie yapmayi. :kahve:

O derece diyosun :KK70:

Latte tarlasina dussem icmem. Ne yaptiniz leennn bana. :KK70:

Gecmis olsun baskan. Sen latteye hayir diyebiliyorsan bayaa bayaa hastasindir:deli:

Sagol irmakcim. Hic istemiyor canim ya. Ancak dibek kahvesi iste. :KK45:

Bu arada gündüz haftalık hedefimi gördüm bu akşam kaçamak yapmak istiyorum tatlıyla :halay:
:KK12::KK8::silah:
tamam kaptan bizde sen merak yapma dinlenmeye bak :rapci:
Oyle diyorsun ama paylasimlar sifira inmis. Uc gunluk paylasim 7-10 sayfa gibi bi si. :KK70:
Ay bademcik sisti mi de antibiyotiksiz gecmez genelde kaptanim ya cok gecmis olsun. Bol bol dinlen.
Sagol ml . Gecmez haklisin ama sansimi deniyorum. :KK70:Biraz dinlendim. biraz uyudum iyi geldi. Sherlock un 3. sezonuna geldim. :KK70:

Iyi geceler iyi egzersizler bol eksiler
Benim bogazim yanmaya basladim sanirim grip oluyorum kizlardan hepimize bulasti esim acile gitti ooff artik bahar gelse :KK43:

Gecmis olsun sana da. Ne diyorum sana Papatya cayi ile gargara yap. :confused:
Günaydın kizlar
A AklinYolu1 tatlım geçmiş olsun, ihlamur ic limonlu ve balli
Sagol ipek. Umarim diyet moduna girdin sen de. :sampiyon:
Ekinezya iyi geliyor aslinda da , onun yerine kakule almisim. :KK70:

Sağolasın canım ya 2 saat öncesinde bişeyim yoktu. 2saat sonra mide bulantısı başladı sonra mideme ağrılar girdi.
Şimdi bulantı hala devam ediyor üstüne birde baş dönmesi başladı :KK43:
Bi anda nasil olmus oyle ya... Bugun nasilsin canim insallah gecmistir biraz?
Iyi Pazarlar kizlar,

6 da yattim sekiz gibi kalktim. Tartidan sonra bir brokoli corbasi ve bitki cayi icmistim ama saat 8 oldugu icin bu daha dogru bir tarti. Simdi yesil cay iciyorum.

Carsambaya gore - 700 gram

Pazara gore - 2.2 kg.

Guncel : 53.9 kg.

Cok az kaldi hedefine ne guzel ya:nazar::nazar::nazar:
Tebrik ederim canim. Bugun nasilsin? Doktora gittin mi?

Günaydın kahvaltı yapıldı ama dünü telafi etmek için bugünü hafif tutmam lazım
Siz nerelerdesiniz sessizlik çöküyor
Siz nerdesiniz demeyeceksin. :cool:

Geleceksin ve sohbetini yapacaksin bir ALL_StaR cevap verir. :KK70:

Gunaydin hanimlar neden sesiz bugun A AklinYolu1 nasilsin bugun canim
Dun yine ayniydim. Bugun dananin kuyrugu kopacak. :KK70:

Cok gecmis olsun canım :KK43:
Sagol Sarellam.

Daha fazla gel. Kilona etkisi oluyor . :KK50:
Günaydın dün akşam yemeğinde cozuttum...

Bakalım bugün beni neler bekliyor, eşim dışarı çıkalım diyor kesin tutamam kendimi dışarda ..

Diyet ev hapsi ile güzel oluyor yoksa avm deki Envai çeşit kokular arasında hangisini yiycem diye çıldırıyorum :halay::halay:
Simit Sarayinin onunden geciyorum. Hic umrumda olmuyor ama diyette iken. Arada olsam affetmem. :KK70:
Kumpir seversen kumpir ye canim kocanla bölüşüp. Cok malzemeli olmasin. Ben dun yedim bugun eksi ciktim:spor:
Patates ile cok kilo verdim dogrudur. Patatesi kotuluyorlar ama bir sey bilmediklerinden. Uzun donemde ben karli cikacagim.:KK8:

Sabah mide bulantısı ile uyandım kızlar sanırım üşüttüm :KK43: O yüzden bugün menü yazmaya gelirim çok fena yaaa

Gecmis olsun fatmacim. :KK12:

Ben yesil cay, mecburiyetten kakule iciyorum. :KK70:
1 mil leslie skinny jean workout ve meditasyon yapıldı MIhtar MIhtar
skinny jean workoutu not alıyormusun toplu olmadıgı için sölemiyim mi:işsiz:

Not aliyor musun MIhtar MIhtar :KK70:

Ona yerimiz yok nyx. :KK70:

Leslie bitsin bir bakalim neymis ne degilmis. :KK8:

Tatlim maşallah
Galiba senin yediklerini bir ertesi yiyecegim yapabilirsem
Ne yedigim degil, ne yemedigim onemli. :KK8:
Ben bayadır menü yazmıyorum yazmaya başlığın
Çarşamba akşam misafirim vardi balık meze falan saatte gec olunca hepsi yapıştı bana
Sakincali seyleri ogun yerine gececek seyleri 4 ten once yiyeceksin.

Sonra sadece ara ogun yerine gececek seyler...

Bi anda nasil olmus oyle ya... Bugun nasilsin canim insallah gecmistir biraz?

Cok az kaldi hedefine ne guzel ya:nazar::nazar::nazar:
Tebrik ederim canim. Bugun nasilsin? Doktora gittin mi?
Yok gitmedim yarin gidecegim. Dogrusunu istersen bugun de dinlenme hakkimi kullanmak istiyorum. :confused:

Yarin nasil olsa okula gidecegim. :KK66:

Sagol siz de ulasacaksiniz. :sampiyon:Hastayken hedef pek umrumda degil ama bu hafta meyveyle tanismayi dusunuyorum. Latte icmeye basladigim gun bilin ki iyilesmisimdir. :KK70:

Yağlar vücudu nefesle terk ediyor
Michelle Roberts BBC Sağlık Editörü
  • 17 Aralık 2014

Kilo verdikçe yaktığınız yağların çoğu verdiğiniz nefesle vücudunuzu terk ediyor.

Ancak bu, kilo vermek için bol bol nefes alıp vermenin yeterli olduğu anlamına gelmiyor, bilim insanlarına göre egzersiz yine de şart.

Yağın vücuttan nefesle çıktığı bulgusu, mikroskobik seviyede metabolizmayı inceleyen biyokimya uzmanlarına ait.

Avustralyalı uzmanlardan oluşan bu ekip vücuttaki yağın rotasını atom düzeyinde takip etti.

British Medical Journal isimli tıp dergisinde yayınlanan bulgulara göre, yağ vücutta parçalara bölündüğünde bir dizi şey olmaya başlıyor.

Kimyasal bağların kopması, ısının ve kasları güçlendirecek yakıtın ortaya çıkmasını sağlıyor.

Ama atomlar kalıyor ve bunların büyük kısmı vücudu ciğerler aracılığı ile karbondioksit olarak terk ediyor.

Yağ depolanması ve metabolizma
Yiyeceklerdeki yağ, vücutta adiposit adı verilen hücrelerde trigliserid olarak depolanıyor. Trigliserid üç çeşit atomdan oluşuyor: Karbon, hidrojen ve oksijen.

Trigliserid ayrıştığı zaman yaklaşık yüzde 20'si moleküler yapısı H2O olan suya, geriye kalanı karbondiokside (CO2) dönüşüyor.

Oluşan su idrar, dışkı, ter, nefes, gözyaşı ya da diğer vücut sıvıları ile atılabiliyor ve su içerek kolayca yerine konabiliyor.

Nefes yolu ile dışarı atılan karbondioksit için ise bu işlem ancak yemek yiyerek ya da meyve suyu gibi içecekler, tüketerek mümkün.

Akciğerler 'en büyük boşaltım organı'
Araştırma ekibinden New South West Üniversitesi'nden Ruben Meerman ve Andrew Brown, "Bu biyokimyanın hiçbir noktası yeni değil, ama neden bilmem daha önce kimse bu hesaplamaları yapmamış" diyor ve ekliyor:

"Bu sonuçlar akciğerlerin bize kilo vermede en büyük boşaltım organı olduğunu gösteriyor."

İngiliz Diyetisyenler Birliği'nden Duane Mellor yağ metabolizmasını bir otomobilin içinde yanan benzine benzetiyor.

Yağ yandıkça ısı açığa çıkarıyor ve hareketi sağlıyor. Ama aynı zamanda atık da ortaya çıkarıyor. Yağın enerjiye çevrilmesinin ardından ortaya çıkan atomlar ise egzoz gazlarına benzetiliyor.

Tahminlerine göre ortalama bir insan her gün en az 200 gram karbon kaybediyor ve bunun kabaca üçte biri uykudayken oluyor.

'Az ye, çok hareket et'
Bir saatlik dinlenme yerine koşu gibi ortalama şiddette bir saatlik egzersiz yaptığımızda vücuttan 200 grama ek olarak 40 gram daha karbon atılıyor. Atılan toplam karbon miktarı da 240 gram oluyor.

Dolayısı ile kilo vermek için yediklerinizle yaktıklarınız ve nefes yolu ile dışarı verdikleriniz arasında bir denge kurulmalı.

Bilim insanları, "Kilo vermek yağ hücreleri içinde depolanmış karbonun açığa çıkmasını gerektirir, bu nedenle genelde duyduğunuz 'az yiyin-cok hareket edin' öğüdünü takip etmek gerek" diyor.

KAYNAK : https://www.bbc.com/turkce/haberler/2014/12/141217_yag_yakma_kilo_verme

Vücutta Yakılan Yağ Nereye Gider?

66_kiloverjpg.jpg

Kilo verirken vücudumuzda yakılan yağ nereye gider? Ünlü karikatürist Yiğit Özgür’ün de esprili bir şekilde çizdiği gibi, oturduğumuz yerden birdenbire kalkarsak gerçekten yağlarımız koltukta oturmaya devam eder mi? Ya da yaygın kanı gibi “puff!” diye birden enerjiye veya ısıya mı dönüşür? Yoksa küçük küçük parçalara ayrılıp dışkı yoluyla vücuttan mı atılır? Bunların hiçbiri doğru değil ise o halde, gerçekte, yağlarımız bize nasıl veda ediyor? Öyle görünüyor ki çoğu, nefesimizle havaya karışıyor!

Bedenimiz yiyeceklerle aldığımız fazla miktardaki protein veya karbonhidratı yağ şeklinde veya, teknik diliyle söylersek, trigliserit molekülleri halinde depoluyor. Bu moleküller karbon, hidrojen ve oksijen olmak üzere üç atomdan meydana geliyor. İşte yağ yakmanın gerçekleşmesi için trigliseritlerin, oksidasyon (oksitlenme) olarak bilinen bir işlem yoluyla parçalanması gerekiyor.

Pek çok oksijen molekülü trigliseridin oksitlenmesi (yanması) işleminde kullanılırken karbondioksit (CO2) ve su (H2O) atık ürün olarak çıkar. Aslında bu bilgi zaten biliniyor. Fakat Avusturalya’nın New South Wales Üniversitesinden araştırmacılar Ruben Meerman ve Andrew Brown bu işin hesaplamasını yaptılar. (Çalışmaları 16 Aralık 2014’te British Medical Journal’da yayınlandı.) Yapılan hesaplamaya göre kilo verme esnasında yağın % 84’ü karbondioksite dönüşerek akciğerler aracılığıyla, geri kalan % 16’sı da suya dönüşerek idrar, dışkı, ter, nefes, gözyaşı veya diğer beden sıvılarıyla vücuttan atılıyor. Bir örnekle anlatacak olursak, 10 kg yağ yakıldığında sürecin sonunda 8,4 kg karbondioksit ve 1,6 kg su açığa çıkıyor.

Bu araştırmadan elde edilen sonuçlardan biri akciğerlerin, kilo vermede, temel bir boşaltım organı olduğudur. Diğer bir sonuç ise, bedenimizin kendi fiziksel gerçekliğinin sınırını bilerek “kısa sürede kilo verme” garantisiyle ortaya atılmış iddialara karşı uyanık olmaktır. Bu konuyla ilgili, sırasıyla, Prof. Andrew Brown’un ve yardımcı yazar Ruben Meerman’ın sözlerine kulak verelim:

“Kaybedebileceğimiz kilo miktarının gün bazında bir sınırı var. Bu sınır, gün içerisinde ne kadar karbondioksiti nefes olarak verdiğimizle belirlenir. Kilo verdirme endüstrisi, aşırı miktarlarda kilo verme konusunda gülünç iddialarda bulunuyor. Ki bu, çoğu insan için mümkün değil. Neyse ki araştırmamız sayesinde, bir gün içerisinde neden 15 kilo verilemeyeceğinin anlaşılmasını sağlayabileceğiz.”

Kilo verme süreci sancılı olsa da fazla kilolardan kurtulmak için formülün kendisi aslında gayet basit: Ya daha az karbon temelli yiyecekler tüketeceğiz ya da vücutta birikmiş fazla karbonu atmak için daha fazla egzersiz yapacağız.

KAYNAK : https://evrimagaci.org/vucutta-yakilan-yag-nereye-gider-4369

Sagol duello esim. Ben de ben de. :KK12:

Latte istemeyip nutella tarzi seyler cekiyor canim amaaaa..... :halay:

Iki bilinmeyenli denklem ayagina mi aldin bu nicki. :dondurma:

Sagol sab. Evet ayni fikirdeyim gunde bir iki tane olsa da yemeyi dusunuyorum , hatta smoothie yapmayi. :kahve:

Latte tarlasina dussem icmem. Ne yaptiniz leennn bana. :KK70:

Sagol irmakcim. Hic istemiyor canim ya. Ancak dibek kahvesi iste. :KK45:
Yok canım mitolojiden :KK16:

Back