- 9 Kasım 2017
- 917
- 2.790
- 113
- 31
- Konu Sahibi AklinYolu1
-
- #4.801
Gunaydin kizlar.
Acliktan kalktim ya.Bir sey yemeden once cekeyim dedim.
54.9 kg .
Gecen Carsamba ve Pazar 56.1 kg.
Giden 1.2 kg.
Gittikce azaliyorKizlar gunaydin tekrar.
Zerdecalli yogurt yeyip 2 saat yattim. Saat 6 yi geciyor. Otekinde 2 gibiydi.
Sanirim bu daha dogru bir tarti olacak.
Bu aralar acikcasi birakmayi bile dusunuyorum canim.Ahaha seninki de birşey mi, benim tartıyı görmedin herhalde
Takılma moon pozitif düşün, ben o tartıyı eksilteceğime inanıyorum (nasıl olacaksa)
Sende inan, yapabilirsin, yapabiliriz hep birlikte
Keske yapabilsem canim. Kaptan @otur SIFIR aciklamis sag olsun. Sut olayim var benim. Cocuk 1 yasina girecek, artik sutun besleyiciligi kalmadi onun icin ama seviyor. Sut gelmeyince cok ugrasiyor, uyumuyor vs vs.Böyle durumlarda mide şaşırtmak işe yarıyor 1 2 gün yemegi abartmadan ara ver sonra bol sıvıyla sıkı 2 3 gün geçir fayda göreceğine inanıyorum
Ben boyle beslenirsem kilo alirimEmziren anneler için örnek bir diyet listesi
Kahvaltı: 1 bardak süt, 1 tane haşlanmış ya da çok az tereyağında pişmiş yumurta veya 1 su bardağı ıspanakla 1 yumurta ile yapılan omlet, 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 dilim orta yağlı peynir, 5 tane zeytin.
Ara öğün: 1 tane yeşil elma ya da içinde 1’er tane kuru kayısı kuru incir olan, orman meyveleri olan 1 kase yoğurt
Öğle: 1 porsiyon etli kuru baklagiller ya da sebze yemeği, etli türlü olabilir, 1 büyük kase dolusu ceviz ve badem de eklenmiş yeşil salata, ara öğünde tüketilmediyse 1 kase yoğurt
Ara öğün: 1 büyük bardak muzlu, avokadolu smoothie ya da yoğurtlu kereviz salatası
Akşam: 1 kase besleyici çorba (bulgur, karabuğdayla yapılmış bol tavuklu tavuk suyu çorba olabilir), fırında ya da ızgarada pişmiş bir porsiyon kırımızı et, tavuk, 3 tane köfte veya balık, bir büyük kase dolusu yeşil salata
Gece: 1 bardak süt ya da 1 kase meyveli yoğurt (meyveler evde yeni doğranmış olmalı), veya yarım elma, armut, muz, yenebilir.
Diyet listesiyle ilgili alternatifler
Önemli not: Emzirme döneminde anne adayı her hangi bir diyet programı uygulamadan da bir miktar kilo verecektir. Fakat sağlıklı ve dengeli beslenme kuralları çerçevesinde beslendiğinde daha hızlı bir şekilde kilo verebilir. Anne sütü çok önemli olduğundan bu dönem içinde kesinlikle çok sıkı, katı diyet programları uygulanmamalı, sağlıklı beslenmeye odaklanılmalıdır.
- Laktaz sorunu olanlar sabahları süt içmek yerine taze sıkılmış ve posası ile birlikte tüketmek kaydıyla meyve suyu içebilirler.
- Öğünlerde ekmek ya hiç tüketilmemeli ya da 1 dilim tam tahıllı ekmek yeterli olmalı.
- Salatalar konusunda tamamen özgürsünüz. Ancak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım limonun suyunu eklemeyi unutmayın. Salatanıza çok az kaya tuzu veya pembe Himalaya tuzu katabilirsiniz.
- Öğünlerinizde pirinçten uzak durun onun yerine karabuğday, kinoa ya da bulgur tercih edin.
- Meyveler ve sebzeler bakımından özgür olmanızda bir sakınca yok.
- Yağlı, kızarmış, şekerli, şerbetli besinlerden uzak durun. Şeker ihtiyacınızı meyvelerden karşılayın.
- Ara öğünlerde beslenme programınızdan daha çok keyif almak için değişik smoothie ve sağlıklı atıştırmalıklarımızdan deneyin.
Kaynak : https://www.aysetolga.com/emziren-anneler-icin-diyet-listesi
Bu biraz almis halim. Haftasonu cok kotuydu bulantilar asiri artmisti 58.4 e dusmustum. 2-3 gundur toparladim birazGunaydin hocam.
Naptin , kilo alman lazim senin.
Yüzden sıfır yahu çok da kafana takma.Eki Görüntüle 2235282 malesef istedigim gibi olmadi bu saate kadarda bekledim yok
Çok özür diliyorum
Sarellam seninle eskiden tanışıyoruz.Bu de benim tartı fotom ama ben devam edemicem olmadıkca kendimi kötü hissediyorum size bol eksiler diliyorum harika gidiyosunuzA AklinYolu1
Canim benim yaptigim ayranli detox ta sut yapar cunki bakliyat var yogurt var dene derim evet artik kizin 1 yasinda artik ek besinde aliyor ne gelirse onu emer onun keyif kahvesi :)tebrik ederim kaptan
Gittikce azaliyor
Bu aralar acikcasi birakmayi bile dusunuyorum canim.
Kilo vermek istiyorum ama yemedikce sutum olmuyor benim. Eski duzenime gore bu yediklerim hicbir sey. Kizim da aksi gibi meme aşığıne yapacagimi sasirdim kaldim.
Sizin emzirme gibi bi durumunuz yok. İstediginizde kafaniza koydugunuzda yapabilirsiniz hepinizde o azim var bence.
Keske yapabilsem canim. Kaptan @otur SIFIR aciklamis sag olsun. Sut olayim var benim. Cocuk 1 yasina girecek, artik sutun besleyiciligi kalmadi onun icin ama seviyor. Sut gelmeyince cok ugrasiyor, uyumuyor vs vs.
Hosgeldin aramiza.
Ben boyle beslenirsem kilo alirim
Aksam yulaf lapasi yapiyim kendime en iyisi. Birer birer deniyorum onerileri. Dere otu her gun bi öğün tuketiyorum son iki uc gundur. Henuz bi faydasini goremedim
Cok tesekkur ederim canim. İnceliyorum hemen
Canim benim yaptigim ayranli detox ta sut yapar cunki bakliyat var yogurt var dene derim evet artik kizin 1 yasinda artik ek besinde aliyor ne gelirse onu emer onun keyif kahvesi :)tebrik ederim kaptan
Gittikce azaliyor
Bu aralar acikcasi birakmayi bile dusunuyorum canim.
Kilo vermek istiyorum ama yemedikce sutum olmuyor benim. Eski duzenime gore bu yediklerim hicbir sey. Kizim da aksi gibi meme aşığıne yapacagimi sasirdim kaldim.
Sizin emzirme gibi bi durumunuz yok. İstediginizde kafaniza koydugunuzda yapabilirsiniz hepinizde o azim var bence.
Keske yapabilsem canim. Kaptan @otur SIFIR aciklamis sag olsun. Sut olayim var benim. Cocuk 1 yasina girecek, artik sutun besleyiciligi kalmadi onun icin ama seviyor. Sut gelmeyince cok ugrasiyor, uyumuyor vs vs.
Hosgeldin aramiza.
Ben boyle beslenirsem kilo alirim
Aksam yulaf lapasi yapiyim kendime en iyisi. Birer birer deniyorum onerileri. Dere otu her gun bi öğün tuketiyorum son iki uc gundur. Henuz bi faydasini goremedim
Cok tesekkur ederim canim. İnceliyorum hemen
Ay canım görmedim kusura bakma büyük 11 yaşında 5. Sınıfa gidiyor küçük 3.5 yaşında ikiside erkek :)Kac yasindalar cocuklarin diye yazmistim :) iyi geceler sende seviliyorsum
Sağol canım bekliyorum şimdilik tartı için :)İyi geceler kızlar
@Muttapa7555 geçmiş olsun canım Allah kabul etsin tartıni iftar 2 dj kala at bence :)
@cizen_bayan geçmiş olsun sana da kuzum midene ne oldu hayırdır
@otur SIFIR ben varya acayip yemeye başladım ve kem gözlere fiş yakiyorum :) beni halen gören nasıl zayıfladın diyor daha 5 kilo var deyince daha da neler falan :) ama ben kendim hissediyorum 5 daha versem daha iyi olacak aminnnn :)
Bunun için de burda sizlerle beraber basaracagima inanıyorum
Yeterince ara verdim ara koruma dönemi fena geçmedi sayılır ilk 3 rahat veririm zaten sporla destekledik mi süper süper süper
Hahah sesli güldüm latte latte latteLatte latte latte pizza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?