Lahusayım zaten psikolojim bozuldu, otizm mi demek bu bakar mısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynısı benim oğlum. Otizm çok başka belirtileri olan şeyler.

Ayrıca üzülmeyin, çok arzu edersiniz bir doktorla görüşün.

Ben de yaşıtlarıma göre zeki bir bebek ve çocukmuşum ama muhtemelen bir seviye otizm varmış. Hala göz teması kurmakta zorlanıyorum.

Ya yeminle soyle agzina bi tane vurasim geliyor isi olmayanlarin boyle teshiste bulundugu zaman. Oglum 2 yasindayken hatta bi cocuk dru soyledi ayni seyi suan 4 yasinda hic birseyi yok. Cocuk grip olmus zaten kendinden gecmis gozle bakinca mi belli oluyor bu hastalik sacmasapan seyler soyluyorlar. Tamam rabbim kimseye vermesin verdiginede dermanini versin insallah ama bu oyle bakmayla teshis edilebilecek bi hastalik degil arti anlattiklariniza gore cokda normal.bi cocuk

Merhaba

Bir haftalık lahusayım

Doğumdayken eşim acile gitmiş kendi ilacı için gece 11 de. Oğlumun da uyku saati geçtiği ve benim ondan bir anda ayrılmam ve doktordan hastaneden korkuuğu için ağlamış. Hemşire de eşime ben psikolok yanında çalıştım götürün çocuğunuzu demiş.
Eşim neden demiş.

O da gözünüze bakıyor mu filan sormuş buraya yazacaklarımın bazılarını eşim hemşireye anlatmış.

Oğlum tam 26 ay 5 günlük.

24 aylıkken tuvaleti öğrendi 10 günde.
18 aylktan beri kelime kelime konuşmaya başladı şuam 3-4 lü cümleler kuruyor.
20 aylıkken tüm harfleri öğrendi görünce de hemen söylüyor mesela dışarda bir tabela gördü örneğin bebek yazıyor tabelada. Hemen B E B E K diye tek tek sayıyor harfleri.

10 a kadar sayıyor görünce tanıyor. 10 ar 10 ar 100 e kadar sayıyor.

Renklerin kırmızı bordo sarı mavi yeşil mor pembe biliyor.

Çocuklarla çok güzel oynuyor. Eşyalarını paylaşıyor. Alışveriş merkezine gidince mesela top gördü ve hemen ayağıyla vurdu bir adama gitti top. Oğlum hemen adama yanına gidip Amca gol yap dedi. Yani yabancıdan korkmuyor aslında hastaneden korkuyor her gittiğinde iğne ya da aşı olduğu için ağlıyor.

Adını soyaıdnı yaşını anne baba adını sorunca hemen söylüyor. Kardeşinin adnı biliyor.

Tüm meyveleri biliyor.
Olan bugün olayları anlatıyor. Mesela ördek suda yüzüyor. Tvden keçi koştuğunda Keçi koşma dur. Çatalda tadilst vardı mesela geçen hafta Amca tak tak yapma. Diyordu.

Komşularım ile de çok güzel oynuyor gidip onlardan susayınca su ister. Ya da gider nerdee oyunu oynar gider böö yapar onlar da korkmuş gibi yapınca hahaha korktu der.

Kelimeleri de güzel söyler bazen bazı kelimelerin ilk harfini söylemiyor o da zamanla düzelttiği oldu yani.

Kendi gelir anne elife gidek mesela arkadaşına gitmek ister. Dün lunaparka gitmişler ne gördün dedim tren, döndön (dönme dolap) anlattı yani. Bilmiyorum çok üzüldüm inanın aslında için rahat.

Ve gerçekten zorla öğretmedik oyuncakları vardı mesela mavi araba dedim ya da yeşil kurbağa öyle öyle renkleri öğrendi harfleri de aynen öyle.

Mandallarla oynarken renkleri gösterdim öyle öğrendi.

Sonradan hemşire eşime gözüne bakıyor mu demiş Evet bakıyor konuşmaları anlaşılıyor my dmeiş Evet demiş eşim..
Hatta komşularım herkesin yanında bu kadar konuşturma bile der çünkü bazen çok zor kelimeleri bile söyler mesela havaifişek gibi. Mesela havaifişek görğnce fafaiişek der.

Neyi sorsan gösterir. Bugünlerde çöpe merak salmış mesela yerde çöp görünce anne çöp diyor çöpe atıyoruz seviniyo çöpe attımmm diyor..

Kızlar daha önce de sağlık ocağı hemşirwsi aşı zamanında ağladı diye dr a git demişti o zaman küçüktü ama yine de dr a gitmiştik dr bana gülmüştü bu iki dklık bir teşhis değil dedi.

Neyse sonra oğlum hemşireye bakmış zaten ama hemşire adını sorunca cevap vermemiş. Normalde sorsana hemen söyler ama o an ağlıyormuş zaten.

Kızlar Allah için cevap yazın... Bişeyler lütfen
Bu insanlar hemen dan diye nasıl yapıştırıyor damgayı insanın moralini boş yere bozuyorlar.Benim arkadaşımın çocugğu 24 aylık sizinki kadar birşey yapmıyor otizmli mi diyeyim şimdi

Valla kizim 33 aylik , su anlattiklarinizin yarisini yapmiyor , bir kere bile suphelenmedim cocugumdan

Lohusa oldugunuz icin kalbinizi kirmak istemiyorum ama madem iki cocuk annesisiniz lutfen kendinize gelin , baska da birsey demeyecegim

Çocuğum 26 aylıkken tabelada yazan kelimeyi harf harf söylese ben de kesinlikle bir uzmana götürürdüm onu ..çocukları küçük yaşta etiketlemekten yana değilim ama üstün zekalı çocuğun da düşük zekalı bir çocuk gibi özel eğitim alması ve var olan özelliklerine uygun eğitim ortamlarının yaratilmasi gerektiğini dusunuyorum

Yuh artık diyorum ne sanıyor bu insanlar otizmi? Otizmli 6 yaşında bir oğlum bar senin oğlunun yaptıklarını yapamıyor daha ne diyim. Gerçekten farkındalık olacak derken saçmşaöaya başladı insanlar. Çok sinirlendim gerçekten hiç üzmeyin kendinizi , ayrıca içiniz rahat etmiyorsa devlet hastanesinde bir pçocul psikiyatristine gidin ama size gülüp bu nu şüphelendiğiniz çocuk diyip yoşşayacaktır

Otizmli çocukların en önemli belirtisi onun adını seslendiğinde hiç tepki vermemesi örneğin çocuğun adı Mete mesela havada uçak geçerken Mete bak uçak dersen normal çocuğa hemen heyecanlanır oraya doğru bakar merak eder bir tepki görürsün ama otizm de bunu çocuk algılayamaz tepkisiz kalır sadece yatarken havaya bakmakla otizm teşhisi konulmaz her çocuk yatarken havaya bakar önemli olan havaya bakarken sen ona seslendiğinde Hemen bakış yönünü değiştirip sana doğru bakıyor mu tepki veriyor mu senin anlattıklarında çocuğunda otizm falan yok merak etme

Yalnız otizm ile zeka aynı şey değil..
Otizmli olup dahi olanlar da var olmayanlar da. Yanlış biliniyor bu..

Hatta dün akşam fox tv de başlayan mucize doktor dizisi bunu çok güzel işlemeye başladı.
Ben zaten ustun zekali olabilcegini de yazrim ki bu otizimin bi diger turu. Lakin hemsireyle cocuk goz temasi kurmak zorunda degil. Annesi var dedikten sonra otiizm olmadogini dusundugumu soyledim.cocuk gelisim mezunuyum bi diziyle degil bildiklerimle yazdim.

Çocuğunuzu birebir goren bir saglik personelinin fikri, hic gormeden akil yurutecek olan bizlerin fikrinden daha kiymetsiz olmamali.

Ay hemşirede kim oluyormuş da hemen teşhis koymuş. Çocuğunuz olması gerektiği gibi. Ki çocuğunuz o sırada zaten aşıdan dolayı huzursuzmuş. Saçmalamış resmen.

Ben zaten ustun zekali olabilcegini de yazrim ki bu otizimin bi diger turu. Lakin hemsireyle cocuk goz temasi kurmak zorunda degil. Annesi var dedikten sonra otiizm olmadogini dusundugumu soyledim.cocuk gelisim mezunuyum bi diziyle degil bildiklerimle yazdim.

Yorumunuzda çocuk gelişimiyle ilgili bir bilgi göremediğim için herkes otizmi aynı tür sanmasın diye belirttim ben de. Burada binlerce anne var. Kompleks yapmaya gerek yok..

Önemli olan mezun olabilmek değil tecrübe, araştırma, ilgi..

Şikayet edin hemşireyi. Herkes bilmediği konunun alimi bizim ülkede maşallah. Şikayet edin kendi işine bakmayı öğrensin 2 soruyla hastalık teşhis etmek onun haddine değil.

Siz de canınızı sıkmayın bence fazla bile akıllı maşallah çocuğunuz :)

Merhaba

Bir haftalık lahusayım

Doğumdayken eşim acile gitmiş kendi ilacı için gece 11 de. Oğlumun da uyku saati geçtiği ve benim ondan bir anda ayrılmam ve doktordan hastaneden korkuuğu için ağlamış. Hemşire de eşime ben psikolok yanında çalıştım götürün çocuğunuzu demiş.
Eşim neden demiş.

O da gözünüze bakıyor mu filan sormuş buraya yazacaklarımın bazılarını eşim hemşireye anlatmış.

20 aylıkken tüm harfleri öğrendi görünce de hemen söylüyor mesela dışarda bir tabela gördü örneğin bebek yazıyor tabelada. Hemen B E B E K diye tek tek sayıyor harfleri.

Çocuklarla çok güzel oynuyor. Eşyalarını paylaşıyor. Alışveriş merkezine gidince mesela top gördü ve hemen ayağıyla vurdu bir adama gitti top. Oğlum hemen adama yanına gidip Amca gol yap dedi. Yani yabancıdan korkmuyor aslında hastaneden korkuyor her gittiğinde iğne ya da aşı olduğu için ağlıyor.

Adını soyaıdnı yaşını anne baba adını sorunca hemen söylüyor. Kardeşinin adnı biliyor.

Tüm meyveleri biliyor.
Olan bugün olayları anlatıyor. Mesela ördek suda yüzüyor. Tvden keçi koştuğunda Keçi koşma dur. Çatalda tadilst vardı mesela geçen hafta Amca tak tak yapma. Diyordu.

Komşularım ile de çok güzel oynuyor gidip onlardan susayınca su ister. Ya da gider nerdee oyunu oynar gider böö yapar onlar da korkmuş gibi yapınca hahaha korktu der.

Kelimeleri de güzel söyler bazen bazı kelimelerin ilk harfini söylemiyor o da zamanla düzelttiği oldu yani.

Kendi gelir anne elife gidek mesela arkadaşına gitmek ister. Dün lunaparka gitmişler ne gördün dedim tren, döndön (dönme dolap) anlattı yani. Bilmiyorum çok üzüldüm inanın aslında için rahat.

Ve gerçekten zorla öğretmedik oyuncakları vardı mesela mavi araba dedim ya da yeşil kurbağa öyle öyle renkleri öğrendi harfleri de aynen öyle.

Sonradan hemşire eşime gözüne bakıyor mu demiş Evet bakıyor konuşmaları anlaşılıyor my dmeiş Evet demiş eşim..
Hatta komşularım herkesin yanında bu kadar konuşturma bile der çünkü bazen çok zor kelimeleri bile söyler mesela havaifişek gibi. Mesela havaifişek görğnce fafaiişek der.

Neyi sorsan gösterir. Bugünlerde çöpe merak salmış mesela yerde çöp görünce anne çöp diyor çöpe atıyoruz seviniyo çöpe attımmm diyor..

Kızlar daha önce de sağlık ocağı hemşirwsi aşı zamanında ağladı diye dr a git demişti o zaman küçüktü ama yine de dr a gitmiştik dr bana gülmüştü bu iki dklık bir teşhis değil dedi.

Neyse sonra oğlum hemşireye bakmış zaten ama hemşire adını sorunca cevap vermemiş. Normalde sorsana hemen söyler ama o an ağlıyormuş zaten.

Şu hemşirelerin doktor kesilmeleri yok mu???
Hepsi değil tabi.
Ne gibi bı eğitimden geçmiş ki otizm teşhisi iki dakika da koymuş da doktora götürün diyor.
Takma kafana.
Ben yazdıklarından gayet sağlıklı bı bebek izlenimi aldım.
Rabbim sağlıklı ömür nasip eylesin her bebeğe.

Merhaba

Bir haftalık lahusayım

Eşim neden demiş.

Tüm meyveleri biliyor.

Cocuk benden daha akilli valla iciniz rahat olsun.hemsire beni gorse kendi rehabilitasyona alir

Otizm çok önemli ve teshisi zor konan bir rahatsızlıktır..sizi çok iyi anlıyorum çünkü bir ara benim yegenimdende şüphelenilmişti..şükür hiperaktivite bozuklugu çıktı ama çogu belirtileri tasıyordu yada o psiklojiyle bize öyle geliyordu..bu çocuklar özel çocuklar ve bazı şeylerde diğer çocuklara göre daha akıllılar..evet göz teması kuramazlar..dönen bir objeye saatlerce bakabilirler..ama matematik zekaları..müzik..resim gibi özel yetenekleri vardır..bir hemşire dediği için degil ama içiniz rahat etsin diye bir uzmana danışın derim..geçmiş olsun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X