16 aylık 2 kelimesi var bakar mısınız

Salata yapmamı çok seviyor benim ki tek tek gösterip domates biber salatalık marul maydanoz sayıyorum sonra içimde barış manço beliriveriyor… 😅 domates biber patlıcan 😂

Benim kızımda çok yuvarliyor değişik çıkarıyor oğlum daha net. İkisi arasında bile bir adım farklar oluyor olabilir yani ifade etmeye çalışıyor zamanla oturtacaklar inşallah
Aynı evin içinde büyüyen çocuklarda bile farklıliklar oluyor doğru. 😊 Hepsi bizim için çok kıymetli.

• Muhteşem
Reactions: H M
Çocuğunuz sizi anlıyor mu? Örnek veriyorum; bunu oraya koy, kırmızı arabani getir, bunu babana ver gibi. İsmine bakıyor mu? (Bizimki başka bir işle meşgul olduğunda ya da tamamen işine gelmediği zaman bakmıyor 😁) inanın Allah korusun bir terslik olsa hissedersiniz. Takip edin, canınızı sıkmayın ama.

Sallamasyon şarkılardan varsa ezber yaptığın sözler isterim bak bazen tıkanıyorum internetten arayıp duruyorum sonra 😅
Annesinin balisıı, küçük mini mini kızım, babasının şekerii, tatlı mı tatlı güzel kızım,
Canimizsin sen bizim güzel güzel guzel kızım

Bu benim favorilerimden, söz muzik bana ait 😁😁

Çocuğunuz sizi anlıyor mu? Örnek veriyorum; bunu oraya koy, kırmızı arabani getir, bunu babana ver gibi. İsmine bakıyor mu? (Bizimki başka bir işle meşgul olduğunda ya da tamamen işine gelmediği zaman bakmıyor 😁) inanın Allah korusun bir terslik olsa hissedersiniz. Takip edin, canınızı sıkmayın ama.
Benmkiler de hepsini oturtmadi daha komutlarimin ama normal herşeyi bı anda ogrenemezler artik daha iyi anlıyorlar mesela su icermisiniz diyince yemek yiyelim çorba yiyelim diyince nam nam mutfağa koşuyorlar :) uyuyalım hadi gidelim diyince. Gel git al ver onları anlarlar ama neyi alıp vercegini tam kestiremiyorlar bazen:)

İşte ne yazık ki akranları yok şuan hava çok soğuk diye evdeyiz tüm gün. Yaz olsa işimiz daha kolay olacaktı ama malesef
Keşke konuşmaya başlasa da sussa diye şikayet etsem böyle olunca daha tedirgin oluyorum konuşan çocuk iyidir her zaman
Bebeklerin soguk havaya da ihtiyaci var hanimlar, yarim saat 1 saat atin bebek arabasina gezdirin, akran gorse tabi daha iyi olur ama gezmesi de lazım.

hanyolcuhanciyolcu hanyolcuhanciyolcu her zaman her kelimeyi hatirlamayabilirler, hafiza kullanimi 3 yas itibariyle basliyor, korkmayin 💕

Birde dediğiniz gibi deniycem inşallah deli oldugumu düşünmez duyan komşular
Benim evim giriş daire yemek yapma saatim 5-6 eşim esnaf olduğu için 7-8 gibi eve geliyor komşular memur olduğu için eve geliş saatleri beni duyuyorlar haliyle 😅
Komşunun biri çok ilgili bir annesin falan dedi bundan önce 😅 çocukları teyzeye gidelim bebeği sevelim demiş hatta kadın demiş ki oğluyla yemek yapıyor sonra ki gün geldi anlattı tarif lazım olursa kapıda not alırım kendince espri falan yaptı
Çocuğum iyi olsunda beni deli sansınlar boşver
Oyalamak zor oluyor zira…

Yaa r
Benmkiler de hepsini oturtmadi daha komutlarimin ama normal herşeyi bı anda ogrenemezler artik daha iyi anlıyorlar mesela su icermisiniz diyince yemek yiyelim çorba yiyelim diyince nam nam mutfağa koşuyorlar :) uyuyalım hadi gidelim diyince. Gel git al ver onları anlarlar ama neyi alıp vercegini tam kestiremiyorlar bazen:)
ya tabii ki benimki de her zaman anlamıyor:)) ben aslında genel olarak anlatmak istemistim durumu. :)

• Beğen
Reactions: H M
18-24 ay arası hızlanıyor 16 ayda böyle olması normal. 2 yaşında benimki doktoru 24 ay için anlamlı 50 kelime +komut anlayıp yapması +göz teması+akran iletişimi (çocuklarla oynarken kaçmamak tek durmamak gibi) yeterli demişti. Anlamlı yazılabilcek kelime var mı yok mu diye 2 yaşta bakıyorlar

• Beğen
Reactions: sdg
Bebeklerin soguk havaya da ihtiyaci var hanimlar, yarim saat 1 saat atin bebek arabasina gezdirin, akran gorse tabi daha iyi olur ama gezmesi de lazım.

hanyolcuhanciyolcu hanyolcuhanciyolcu her zaman her kelimeyi hatirlamayabilirler, hafiza kullanimi 3 yas itibariyle basliyor, korkmayin 💕
şimdi biz çıksak bu havada 15 Dk sonra eve döneriz illa ben yürüycem isteği başladı 5-10 adım sonra pat diye yere oturuyor çocuk arabasını istemiyor kucağımda taşıyamıyorum 12 haftalık hamileyim 😔

X