Lahusayım zaten psikolojim bozuldu, otizm mi demek bu bakar mısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Otizm var mıdır yok mudur bılemem.

Ama cocugunuz üstün potansıyellı olabilir.

Otizmli cocuklarda da üstün zeka olabilir, normal cocuklarda da olabilir.
Yani bunların varlığı veya yokluğu otizmi devre dışı bırakmaz.

Tv ızlıyor mu, takıntılı davranısları var mı? Asırı hassasıyet gosterıyor mu? Donuyor mu, donen seylere merakı var mı?

Bılgı olsun dıye yazıyorum dun aksam bır dızı baslamıs, otızımlı bır cocugun doktor olması gıbı bısey sanırım tv ızlemıyoruz.
Otizmli cocuklar üstün zekalıda olabiliyor ,
Otizmli düz cocuklarda var
Üstün zekalı olup, öğrenme güçlüğü yaşayanlarda var.
Bilgi olsun
Merhaba.

Youtubeden video açıyorum ama birlikte izleriz ve mesela ne varsa anlstırız birbirimize mesela niloya düştü. Niloya kafası acıdı. Böyle böyle o anlatır ben anlatırım.

Dönen şeylere merakı bence her çocuk kadar arabalarıyla oynar sürer. Legoları birleştirir anne ambulans yaptım der ama bunu şöyle 'anne avbuans yaptımm' böyle söyler. Ama tekerleriyle de oynuyo bence her çocuk kadar. Takıntısı yok. Ben sadece biraz titiz olduğunu düşünüyorum sofrada üstüne biraz pilav düşse hemen alıp atar ya da almazsa o anki yemeği bize söyler al diye.

Merhaba

Bir haftalık lahusayım

Doğumdayken eşim acile gitmiş kendi ilacı için gece 11 de. Oğlumun da uyku saati geçtiği ve benim ondan bir anda ayrılmam ve doktordan hastaneden korkuuğu için ağlamış. Hemşire de eşime ben psikolok yanında çalıştım götürün çocuğunuzu demiş.
Eşim neden demiş.

O da gözünüze bakıyor mu filan sormuş buraya yazacaklarımın bazılarını eşim hemşireye anlatmış.

Oğlum tam 26 ay 5 günlük.

24 aylıkken tuvaleti öğrendi 10 günde.
18 aylktan beri kelime kelime konuşmaya başladı şuam 3-4 lü cümleler kuruyor.
20 aylıkken tüm harfleri öğrendi görünce de hemen söylüyor mesela dışarda bir tabela gördü örneğin bebek yazıyor tabelada. Hemen B E B E K diye tek tek sayıyor harfleri.

10 a kadar sayıyor görünce tanıyor. 10 ar 10 ar 100 e kadar sayıyor.

Renklerin kırmızı bordo sarı mavi yeşil mor pembe biliyor.

Çocuklarla çok güzel oynuyor. Eşyalarını paylaşıyor. Alışveriş merkezine gidince mesela top gördü ve hemen ayağıyla vurdu bir adama gitti top. Oğlum hemen adama yanına gidip Amca gol yap dedi. Yani yabancıdan korkmuyor aslında hastaneden korkuyor her gittiğinde iğne ya da aşı olduğu için ağlıyor.

Adını soyaıdnı yaşını anne baba adını sorunca hemen söylüyor. Kardeşinin adnı biliyor.

Tüm meyveleri biliyor.
Olan bugün olayları anlatıyor. Mesela ördek suda yüzüyor. Tvden keçi koştuğunda Keçi koşma dur. Çatalda tadilst vardı mesela geçen hafta Amca tak tak yapma. Diyordu.

Komşularım ile de çok güzel oynuyor gidip onlardan susayınca su ister. Ya da gider nerdee oyunu oynar gider böö yapar onlar da korkmuş gibi yapınca hahaha korktu der.

Kelimeleri de güzel söyler bazen bazı kelimelerin ilk harfini söylemiyor o da zamanla düzelttiği oldu yani.

Kendi gelir anne elife gidek mesela arkadaşına gitmek ister. Dün lunaparka gitmişler ne gördün dedim tren, döndön (dönme dolap) anlattı yani. Bilmiyorum çok üzüldüm inanın aslında için rahat.

Ve gerçekten zorla öğretmedik oyuncakları vardı mesela mavi araba dedim ya da yeşil kurbağa öyle öyle renkleri öğrendi harfleri de aynen öyle.

Mandallarla oynarken renkleri gösterdim öyle öğrendi.

Sonradan hemşire eşime gözüne bakıyor mu demiş Evet bakıyor konuşmaları anlaşılıyor my dmeiş Evet demiş eşim..
Hatta komşularım herkesin yanında bu kadar konuşturma bile der çünkü bazen çok zor kelimeleri bile söyler mesela havaifişek gibi. Mesela havaifişek görğnce fafaiişek der.

Neyi sorsan gösterir. Bugünlerde çöpe merak salmış mesela yerde çöp görünce anne çöp diyor çöpe atıyoruz seviniyo çöpe attımmm diyor..

Kızlar daha önce de sağlık ocağı hemşirwsi aşı zamanında ağladı diye dr a git demişti o zaman küçüktü ama yine de dr a gitmiştik dr bana gülmüştü bu iki dklık bir teşhis değil dedi.

Neyse sonra oğlum hemşireye bakmış zaten ama hemşire adını sorunca cevap vermemiş. Normalde sorsana hemen söyler ama o an ağlıyormuş zaten.

Kızlar Allah için cevap yazın... Bişeyler lütfen
Hemşire doktorculuk oynuyor bence.Siz gidin gösterin tam manasıyla hiç bir şeyi yok bence sonra soluğu hemşirenin yanında alın kafasına göre bir şeyler söyleyip psikoloji bozmak neymiş?

Kızlar gerçekten benle dalga geçmeniz bile şuan sevindiriyor öyle birşey yok inşallah diyorum... beni çünkü gerçekten hemşire öyle demiş bende anlamadım bence çocuklar ağlar zaten doktordan korkar benim oğlum çok ağlamış hem bende birden doğuma girince uyku saati geçinxe biraz huysuz olmuş.

Belki o an bir anlık bakmamış hemşireye ne var bunda. Değil mi gerçekten çok üzüldüm. Ya

Benim oglan hastanenin kapisindan iceri girmek istemez aglar..
O yuzden otizm demek ya da ordan oyle konusmak agladigi icin ne kadar sacma madem psikologun yaninda calismis cocuga bu sekilde teshis koyulmamasi gerektigini bilmesi gerekirdi...

Ne bekliyormuş hemşire? Tanımadığı birinin kucağına atlamasını mı?
Adı üstünde canım kocaman bir YABANCI o oğlunuz için. Oğlunuz onunla iletişim kurmak zorunda değil. Çocuk hissetmiş demekki cins bir tip olduğunu.

Kızlar gerçekten benle dalga geçmeniz bile şuan sevindiriyor öyle birşey yok inşallah diyorum... beni çünkü gerçekten hemşire öyle demiş bende anlamadım bence çocuklar ağlar zaten doktordan korkar benim oğlum çok ağlamış hem bende birden doğuma girince uyku saati geçinxe biraz huysuz olmuş.

Belki o an bir anlık bakmamış hemşireye ne var bunda. Değil mi gerçekten çok üzüldüm. Ya

yazdim yine yazayim,
cocugunuzun duzenli kontrollerini yapan bir doktorunuz varsa, onlar zaten gerekli donemlerde cocuklarin gelisimine yonelik testleri yapiyorlar. Eger boyle bir doktorunuz yoksa, 2 cocugunuz var madem, muhakkak birini bulun, eger ki memnunsaniz aile hekiminiz de olabilir bu kisi. Ama cocugunuzu tek bir kez gorme ile degerlendiren kisi kim olursa olsun ne kendiniz uzulun, ne cocugunuzu uzun

Oğlum 26baylik senin çocuğunun yaptıklarını bile yapmıyor e biz bittik o zaman bence sakin ol ve bugünlerin saglikki bebeğinin keyfini cikar

Maşallah gayet zeki bir çocuğa benziyor.
Hemşire nasıl tek bakışta teşhis koymuş. Hayret yani.
Herkes kendi işini yapsın. Psikolog yanında çalıştım diye bir bakışta teşhis koyması tuhaf.
İçinize sinmesi için götürürsünüz çok kuruntu yapacaksanız tabii orası ayrı da göz teması, sosyal iletişim var diyorsunuz

Vallahi ben bile otizim olabilirim ama 26 aylikken bunlari yapan bebek otizim olamaz.ustun zekali bile olabilir oglunuz. Benim oglum 17 aylik oldu hala tek kelimesi yok ben napayim 🤣 goz temasi varsa isaret ediyorsa adina bakiyorsa hele hele konusuyorsa tam ve dogru yerdeo zaman otizimden suphelenmek manasiz. Aylarimi otizim mi benim bebegim diye dusunerek gecirdim.hala zaman zaman geliyor konusmadigi icin ama sonra yok diyorum teselli ediyorum kendimi.

Ne kadar kötü niyetli bir yorum .

benim yorumum mu kotu niyetli ???
e tamam konu sahibi yarin doktora gitsin madem, otizm suphesi oldugunu da soylesin,
bakalim doktorun yorumu ne olacak.

bu arada 2 cocugum var,
cocuk kac yasinda neyi yapamazsa endiselenir biliyorum.
bu konuda tek bir tanesi bile yazmiyor.

1 2 5 6 8 10
biz boyle sayiyoruz, kabul mu, 4 7 9 pis kaka :bicak:

Aaa o kadarcık mı? Biz 12-13 ten sonra takılıyoruz hıh :confused:

Renklerin ve sayıların ingilizcesini telefondan öğrenmesine sebep olan ilgisiz anne benim bu arada.. :KK48:
2 yaşında bir akşam yeyyov yed deyip duruyordu. Sonra anladım yellow dediğini. He madem meraklısın gel öğreteyim dedim.. :KK70:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X