- 21 Şubat 2016
- 2.978
- 7.494
- Konu Sahibi Delimineey
Hemşire otizmli.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Doğru söylüyorsunuz fakat sizce sadece ağlayıp korktuğu için hemşirenin böyle söylemesi doğru mu? Zaten eşim sadece biraz anlatmış ve yaşının 2 olduğunu söyleyince şaşırmış.Çocuğunuzu birebir goren bir saglik personelinin fikri, hic gormeden akil yurutecek olan bizlerin fikrinden daha kiymetsiz olmamali.
Ilk başta yazdım aslında içim rahat ama belki lohusa olduğumdan ya da annelik.. Minik bir vesvese kaldı yani.Biri gelip benim çocuğuma otizmli olabilir mi dese olamaz der geçerim, çocuğumu biliyorum.
Sizin saydıklarınızın yarısını yapmıyor.
Siz niye panik oldunuz hiç anlamadım.
Hemşire otizmli.
Dünkü izlediği diziden ogrendigi bilgiyi size satmaya kalkismis.
Doğru söylüyorsunuz fakat sizce sadece ağlayıp korktuğu için hemşirenin böyle söylemesi doğru mu? Zaten eşim sadece biraz anlatmış ve yaşının 2 olduğunu söyleyince şaşırmış.
Oğlum biraz.iri bir çocuk.
Ama isterse 10 yaşında görünsğn. Yani bilmiyorum ki etrafımdaki 5-6 yaşındaki çocuklarda bazen birşeyden korkunca ağlıyor ve kimseyi umursamıyor o an. Sakşnleştirmeye çalışınca cevap vermiyor o an.
Koptum bu yoruma yaHemşire otizmli.
Harfleri tanimasi ezbere saymasi bana normal geldi de, 100 e kadar, saymak maşallah..cok enteresan bir konu,
cocuk 2 yasinda, 100e kadar sayiyior, harfleri taniyor...
hava atmak icin acilmis bir konu gibi resmen.
saka misiniz?
Oğlum iki yaşından küçüktü, harfleri ezbere sayardi, tanırdı.Ben de buraya takıldım. 2 yaşında çocuk nasıl bilir tanır harfleri
Yani böylelerine ben her bokolog diyorum. Uzman psikiyatr da neymiş her bokologlar varken memlekette.. Aşı yapılırken gülen çocuk da görmedim yani.. Bence gülseydi dr a gidin demesi mantıklı idi.. Üzerinde düşünmeye dahi değmez efendim. Allah nazarlardan saklasın..Merhaba
Bir haftalık lahusayım
Doğumdayken eşim acile gitmiş kendi ilacı için gece 11 de. Oğlumun da uyku saati geçtiği ve benim ondan bir anda ayrılmam ve doktordan hastaneden korkuuğu için ağlamış. Hemşire de eşime ben psikolok yanında çalıştım götürün çocuğunuzu demiş.
Eşim neden demiş.
O da gözünüze bakıyor mu filan sormuş buraya yazacaklarımın bazılarını eşim hemşireye anlatmış.
Oğlum tam 26 ay 5 günlük.
24 aylıkken tuvaleti öğrendi 10 günde.
18 aylktan beri kelime kelime konuşmaya başladı şuam 3-4 lü cümleler kuruyor.
20 aylıkken tüm harfleri öğrendi görünce de hemen söylüyor mesela dışarda bir tabela gördü örneğin bebek yazıyor tabelada. Hemen B E B E K diye tek tek sayıyor harfleri.
10 a kadar sayıyor görünce tanıyor. 10 ar 10 ar 100 e kadar sayıyor.
Renklerin kırmızı bordo sarı mavi yeşil mor pembe biliyor.
Çocuklarla çok güzel oynuyor. Eşyalarını paylaşıyor. Alışveriş merkezine gidince mesela top gördü ve hemen ayağıyla vurdu bir adama gitti top. Oğlum hemen adama yanına gidip Amca gol yap dedi. Yani yabancıdan korkmuyor aslında hastaneden korkuyor her gittiğinde iğne ya da aşı olduğu için ağlıyor.
Adını soyaıdnı yaşını anne baba adını sorunca hemen söylüyor. Kardeşinin adnı biliyor.
Tüm meyveleri biliyor.
Olan bugün olayları anlatıyor. Mesela ördek suda yüzüyor. Tvden keçi koştuğunda Keçi koşma dur. Çatalda tadilst vardı mesela geçen hafta Amca tak tak yapma. Diyordu.
Komşularım ile de çok güzel oynuyor gidip onlardan susayınca su ister. Ya da gider nerdee oyunu oynar gider böö yapar onlar da korkmuş gibi yapınca hahaha korktu der.
Kelimeleri de güzel söyler bazen bazı kelimelerin ilk harfini söylemiyor o da zamanla düzelttiği oldu yani.
Kendi gelir anne elife gidek mesela arkadaşına gitmek ister. Dün lunaparka gitmişler ne gördün dedim tren, döndön (dönme dolap) anlattı yani. Bilmiyorum çok üzüldüm inanın aslında için rahat.
Ve gerçekten zorla öğretmedik oyuncakları vardı mesela mavi araba dedim ya da yeşil kurbağa öyle öyle renkleri öğrendi harfleri de aynen öyle.
Mandallarla oynarken renkleri gösterdim öyle öğrendi.
Sonradan hemşire eşime gözüne bakıyor mu demiş Evet bakıyor konuşmaları anlaşılıyor my dmeiş Evet demiş eşim..
Hatta komşularım herkesin yanında bu kadar konuşturma bile der çünkü bazen çok zor kelimeleri bile söyler mesela havaifişek gibi. Mesela havaifişek görğnce fafaiişek der.
Neyi sorsan gösterir. Bugünlerde çöpe merak salmış mesela yerde çöp görünce anne çöp diyor çöpe atıyoruz seviniyo çöpe attımmm diyor..
Kızlar daha önce de sağlık ocağı hemşirwsi aşı zamanında ağladı diye dr a git demişti o zaman küçüktü ama yine de dr a gitmiştik dr bana gülmüştü bu iki dklık bir teşhis değil dedi.
Neyse sonra oğlum hemşireye bakmış zaten ama hemşire adını sorunca cevap vermemiş. Normalde sorsana hemen söyler ama o an ağlıyormuş zaten.
Kızlar Allah için cevap yazın... Bişeyler lütfen
Çok haklısınız, niyetim o değildi tabi ki, otizmde algılamaBöyle diyerek hemşireyi yerdiğinizi düşünüyorsunuz, ama iyi niyetle de olsa, otizmi bu cümle ile içinde olması gerekenden farklı bir konuma konumluyorsunuz. Otizm kelimesi kullanılarak herhangi bir şey yerilmez.
Çok haklısınız, elbette amacım o değildi.Böyle diyerek hemşireyi yerdiğinizi düşünüyorsunuz, ama iyi niyetle de olsa, otizmi bu cümle ile içinde olması gerekenden farklı bir konuma konumluyorsunuz. Otizm kelimesi kullanılarak herhangi bir şey yerilmez.
Çok haklısınız, niyetim o değildi tabi ki, otizmde algılama
Çok haklısınız, elbette amacım o değildi.