16 aylık 2 kelimesi var bakar mısınız

Ben yükselen zeka seti aldım kalın kitapları var hep yerlerdedir bizim alıp alıp bakar beni taklit ederler anlatmaya çalışırlar bende o sıra yanlarına gidip oyunlarla anlatırım ağızlarına da aldılar buktuler de ilk adım kitapları vardı hep eline verdim baksın konuşalım diye evet yırtıldı da yıprandı da ama öğrendiler yine Set olarak satılıyor tavsiye ederim kelime haznemizde cocuk şarkıları eğitici hem eğlenceli olanlar hemde bu kitaplar bolbol konuş tiyatro yapar gibi anlatmak heceleme çok faydalı oldu bizde ben belli zamandan beri yapıyorum benim ikizlerimde alt değiştirirken diretiyor ben ellerine o an oyuncak verip birşey verip konuşuyorum acele şekilde altlarını temizliyorum hep belli kelimeleri gün içinde tekrar ederim
Bir yerde okumuştum güzel akıcı bir Türkce konuşuluyor ise cocuklar muhakkak güzelce ogrenir.
Evde konuşmalarımıza dikkat ederiz yani güzel Türkçe ile konuşmaya dikkat ediyoruz yada ne bileyim bebekce konuşmamaya dikkat ediyoruz karşımızda büyük insan varmış gibi konusuyoruz oğlumla inşallah faydalı olur

• Beğen
Reactions: H M
Evde konuşmalarımıza dikkat ederiz yani güzel Türkçe ile konuşmaya dikkat ediyoruz yada ne bileyim bebekce konuşmamaya dikkat ediyoruz karşımızda büyük insan varmış gibi konusuyoruz oğlumla inşallah faydalı olur
Öğrenir elbet çocuklar sadece biraz daha oyunla hoşlanıyor birde akranlari filan varsa daha güzel olur yoksa da yapcak birşey yok.

Verin krem vermeyin yenilebilir hamur yada irmikden kum yapın yesede sıkıntı olmayan
. Ağzına almaya calisirsa uyarın yenmiyor oynanıyor diye . Gözünüzden kaçsa da sorun olmaz ağzına atması. Sonra satın alma hamur ve kinetik kum alabilirsiniz gene bunun doğal olanlari var. Bebeğim 2 yaşında hala ağzına atmaya çalışıyor sürekli uyarıyorum ama oynaması parmak kasları gelişimi açısından önemli. Oyunla herşeyi öğreniyorlar . Şimdi bim de bile var küçük yirtilmayan kalın kitaplar meslekler şekiller oyuncaklar meyveler gösterin söyleyin şimdi bebegim eline alıp söylüyor bak elma bak üzüm bak portakal diye
Kinetik kum almıştım ama doğal değil tabikii. Kinetik kumu bir tepsiye döküp içine küçük toplardan sakladım araya araya buluyordu o tarz oyun yapmıştık kendimizce tabi arada yemeye çalışıyordu ama engel oldum hep

Benim kızım 16 ayının içinde. Al, gel, anne, baba, mama, hadi, anneanne gibi kelimeleri anlamlı olarak söylüyor. Ama benim aklıma da şu takılıyor. Bunları her gün söylemek zorunda mı? Bilginiz var mı acaba?
Bence çoğu çocuk her gün söylemiyordur ya. Benim oğlumda gördüğüm baba mama gibi net kelimeleri çok nadir söylüyor

Sürekli konuşun yabancı dil eğitimi için bir kuruma gittiğinizde bile size ilk söylenilen Şey “dile maruz kalmadan öğrenilmez” oluyor. Ben ne yapıyorsam söylüyorum hatta benim bebek dile gelse yemek tarifi anlatır 😅 yaptığım yemeği tek tek program sunar gibi tarif veriyorum. Ayağa kalkarken şimdi ayağa kalkıp sana su getireceğim diyorum ismini söyleyip bu senin suyun diyorum. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri yapıyorum bunları erkek çocuk olmasına rağmen 8. Ayda babıldamalar başladı 9.ayda al al demeye başladı ver demeyi bilmiyor hala elini uzatıp al diyor anne baba aba ve bi sürü anlamsız şey söylüyor 14 aylık hiç akranı yok… sürekli cavcav konuşan bi annesi var…

Benim kızım 16 ayının içinde. Al, gel, anne, baba, mama, hadi, anneanne gibi kelimeleri anlamlı olarak söylüyor. Ama benim aklıma da şu takılıyor. Bunları her gün söylemek zorunda mı? Bilginiz var mı acaba?
Hayir zorunda degil, ilk konusmaya basladiktan sonra bazi kelimeleri daha duzgun sekilde kullanabilir, gelistirebilir ya da o kelimelerden vazgecebilir.

Ama mesela tamamen hicbir kelimeyi konusamaz hale gelirse, yani konusmaya baslamis cocuk susarsa bu bir sorun. Oyle bir durumda gelisimsel / sosyal pediatri bolumune basvurmaniz gerekiyor.

Sürekli konuşun yabancı dil eğitimi için bir kuruma gittiğinizde bile size ilk söylenilen Şey “dile maruz kalmadan öğrenilmez” oluyor. Ben ne yapıyorsam söylüyorum hatta benim bebek dile gelse yemek tarifi anlatır 😅 yaptığım yemeği tek tek program sunar gibi tarif veriyorum. Ayağa kalkarken şimdi ayağa kalkıp sana su getireceğim diyorum ismini söyleyip bu senin suyun diyorum. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri yapıyorum bunları erkek çocuk olmasına rağmen 8. Ayda babıldamalar başladı 9.ayda al al demeye başladı ver demeyi bilmiyor hala elini uzatıp al diyor anne baba aba ve bi sürü anlamsız şey söylüyor 14 aylık hiç akranı yok… sürekli cavcav konuşan bi annesi var…
Bu dediğinize dikkat edeceğim bazen yemek vs yaparken çok ağlıyor benide al kucağına diye ben o an hemen yapıp bitsin diye dikkat etmiyordum konuşmaya bide böyle deneyelim

Bence çoğu çocuk her gün söylemiyordur ya. Benim oğlumda gördüğüm baba mama gibi net kelimeleri çok nadir söylüyor
Ben de öyle düşünüyorum aslında ama bilmiyorum da doğrusunu. Bir de size şunu önerebilirim; ben kızımla doğduğu günden beri gün aşırı dışarı çıkarım. İnanın hava çok soğuk olduğu zaman da bunu yapıyorum. Özellikle 1 yaş sonrası akranlarini görebilmesi için her gün parka çıkarırım. Ya da başbaşa bahçeye çıkarız. Bahçeyi anlatırım. Son zamanlarda oyun kulübüne götürüyorum ara ara. İnanın çok faydası oluyor yasitlarini görmesinin. Havaya uygun giydirip bence akranları ile bir araya getirin. Çünkü parkta geçenlerde bir anne kızına Ece diye seslendi, bir baktım kızım da Ece dedi sok oldum. Tabi sonra demedi 😁 ya da bir çocuk 1'den 10'a kadar sayıyordu evde kendi kendine bir iki üç diyor ama tabi anlamsiz sesler çıkararak diyor.

Hayir zorunda degil, ilk konusmaya basladiktan sonra bazi kelimeleri daha duzgun sekilde kullanabilir, gelistirebilir ya da o kelimelerden vazgecebilir.

Ama mesela tamamen hicbir kelimeyi konusamaz hale gelirse, yani konusmaya baslamis cocuk susarsa bu bir sorun. Oyle bir durumda gelisimsel / sosyal pediatri bolumune basvurmaniz gerekiyor.
Çok teşekkür ederim. Bu dediğinize ben de dikkat ediyorum. Birkaç yerde kullandığı kelimeyi unutmasınin bir sorun olduğunu okumuştum. Kelimeleri unutmuyor. Örnek veriyorum; bir gün iki tanesini diyor. Diğer gün birini şeklinde.
Son zamanlarda da hece sesleri çıkarmaya basladi; de, si, kı gibi

Benm ikizlerde 15 aylık ogrettigim kelimeyi söylerler yarın başka birşey söylerler sürekli kullandiklari kelimeler tabiki var ama mesela bir hayvan ismini sürekli demezler ancak kitap başına oturursak öyle konuşursak bı yerde öyle
Mesela ben çocuklarıma her gün günaydın diye şarkı söylerim kızım bugün gunaydinnnn dedi her gün söylemez ama :)

Bu dediğinize dikkat edeceğim bazen yemek vs yaparken çok ağlıyor benide al kucağına diye ben o an hemen yapıp bitsin diye dikkat etmiyordum konuşmaya bide böyle deneyelim
Bir de oyalama şarkılarımız var sağ elimde beş parmak inanmazsan sayda bak vs 😅 geçen gün evde ikiye benzer bişi söyleyip duruyordu şarkıyı söyleyince alkışlamaya başladı meğerse şarkısını istiyormuş… böyle şarkıları ezberleyip söylüyorum. Sayısal şeyleri çok seviyorlar
Bazen de renkleri sayıyorum bağıra bağıra tabi evde deli gibi geziyorum… bi de sesli harfleri söylerim uzunca aaaaaa,eeeee,ıııııı,iiiiii,ooooo,öööö,uuuuuuuu,üüü ve alkış tabi… bir kaç haftaya aaaaaa diye bağırıp gezecek ilerleyen günlerde bu hiç susmuyor çok konuşuyor diye konu açarsın 😂😂😂

Benm ikizlerde 15 aylık ogrettigim kelimeyi söylerler yarın başka birşey söylerler sürekli kullandiklari kelimeler tabiki var ama mesela bir hayvan ismini sürekli demezler ancak kitap başına oturursak öyle konuşursak bı yerde öyle
Mesela ben çocuklarıma her gün günaydın diye şarkı söylerim kızım bugün gunaydinnnn dedi her gün söylemez ama :)
Bir de ikizler mi :)) Allah kolaylık versin. :))
Evet kediyi mesela öğrenmişti sonra demedi sonra tekrar dedi :)

Bir de oyalama şarkılarımız var sağ elimde beş parmak inanmazsan sayda bak vs 😅 geçen gün evde ikiye benzer bişi söyleyip duruyordu şarkıyı söyleyince alkışlamaya başladı meğerse şarkısını istiyormuş… böyle şarkıları ezberleyip söylüyorum. Sayısal şeyleri çok seviyorlar
Bazen de renkleri sayıyorum bağıra bağıra tabi evde deli gibi geziyorum… bi de sesli harfleri söylerim uzunca aaaaaa,eeeee,ıııııı,iiiiii,ooooo,öööö,uuuuuuuu,üüü ve alkış tabi… bir kaç haftaya aaaaaa diye bağırıp gezecek ilerleyen günlerde bu hiç susmuyor çok konuşuyor diye konu açarsın 😂😂😂
Evet hatta sar sar sar makarayi vb. tekerleme şeklinde şarkıları söylemek ve dinlemek de dil gelişimine katkı sağlıyor diye biliyorum. Bizim favorimiz de sar sar sar makarayi 😁 sonra şak sak alkış 😁

• Komik
Reactions: sdg
Keşke konuşmaya başlasa da sussa diye şikayet etsem böyle olunca daha tedirgin oluyorum konuşan çocuk iyidir her zaman

X