Lahusayım zaten psikolojim bozuldu, otizm mi demek bu bakar mısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben de konu sahibinin bu kadar cahil olacağını sanmıyorum. çocuğun tüm meziyetlerini sayıp sorduğu tuhaf.
ben hastalıklarla bu şekilde "dalga geçilmesinden" nefret ediyorum.
hiçbir hemşirenin konu sahibinin belirttiği şekilde teşhis fırlattığını sanmıyorum bir de.
önyargılı mıyım nedir : )

Psikolog değilim, çocuk üzerine de eğitim almadım ancak anlattıklarının çok fazla geldi bana.

Harfleri siz ogretmediyseniz öğrenmesi, 100 e kadar sayması v.s çok fazla.

Üstün zeka olabilir yavrunuz, bunun için de tedbir almalısınız.yani tedbirden kastım , eğer doğru ellerde olmazsa, uzmandan destek almazsanız hoş sonuçlarla karşılaşmıyorsunuz.

Destek almalısınız.

Maşallah herkes doktor kesilmiş etrafınizda. Çocuğunuzun masallahi var. Bence otizmden şüphelenip doktora götürmek yerine bir zeka testi yaptırın. 🤗

Teshıslıl bır durum bıle oldugunu sanmıyorum ya suan moda bu zaten ya cevap bulamadıkları seylere ya bırsey sendromu yada otıstık vs dıyorlar ama yıne de goturun ıcınız rahat etsın

Bence o hemsire kendinden şüphe etsin. Tobe ya.
Maşallah bunlari yapması çok büyük bisey.
Ay şunu yapamıyor otizm bunu yapamiyor otizm.
Lütfen bebeginizin ne kadar zeki olduğunu anlayin ve sükredin

:KK200:

Ya ne kadar tatlısınız ama, şimdi de ben üzüldüm fazla mı sert çıktım diye.

Alışkın değiliz böyle fikir teatisinde bulunan üyelere.

İnanılmaz şaşırdım o yüzden cevabınızı okuyunca.

Yazım dilinde oluyor bazen böyle durumlar.
Cevap yazdığınız çok sağolun.
Hayatta en istemedigim şey farkında olmadan birilerinin yaralarına dokunmaktır.
Sizin mesajı okuyunca aklima otizmli çocuğu olan anneler geldi, bazen düşünemiyor insan.
Alinganlik yapacak bir durum yok, iyi ki uyardınız.

Herkes konu sahibine çıkışmış. Otizm demiş zaten konu sahibi zeka geriliği değil. Bana da otizme dair birşey yok gibi geldi ancak arkadaşlar hemen sayıyormuş otizm değildir getirmiş o iş öyle değil. Araştırın da yorumlayın.

Otizmli üstün zeka yavrularımız da var, tezat değil.

Zeka geriliği değildir otizm.

Evet benim oğlum da bilişsel gelişimi yaşından ileride zeka testi yaptırmadık ama yaptırsak ileri çıkacağını söyledi bir çok uzman. Ama yazdıkları sadece bilişsel zekayla ilgili değil sosyal ve duygusal yönden de yaşından ilerde bir çocuğa otizm denmez. 6 yıldır sadece kendi oğlunu değil onlarca otizmli çocuğu tanıdım gittiğimiz eğitim kurumlarında ve terapi merkezlerinde . Otizmli olup zeka geriliği olan da var zekası normal olan da var ileri olan da var. Ama sosyal ve duygusal olarak geri. Mesela oğlun 3 yaşından beri toplama çıkarma yapıyor kimse öğretmenden kendi kendine başladı ama çocuklarla asla oynamazdı 2 yaşında ki hala oynamıyor .

1 üstün zekalı olmak uzere 2 cocugum var. Kızlar cocugun bos bos sayması onemlı degıl, cocuk mantıgı bilmedikten sonra isterse 1008 kadar saysın uzerıne 1 bile koyamaz. Benim kucugu 21 aylık algıları cok acık ama 1 bile demiyor daha, hıcte ugrasmadim cocuk o daha ezber yapacagı da kıymetli seyler var 🤪

Ben zaten ustun zekali olabilcegini de yazrim ki bu otizimin bi diger turu. Lakin hemsireyle cocuk goz temasi kurmak zorunda degil. Annesi var dedikten sonra otiizm olmadogini dusundugumu soyledim.cocuk gelisim mezunuyum bi diziyle degil bildiklerimle yazdim.
Ustun zeka ustun potansiyel otizm bir Baska turu degıl. Tamamen iq normal insanlardan fazla ve yeteneklerinin bazı alanda veya bir cok alanda fazla olması demek 🙄

Merhaba

Bir haftalık lahusayım

Doğumdayken eşim acile gitmiş kendi ilacı için gece 11 de. Oğlumun da uyku saati geçtiği ve benim ondan bir anda ayrılmam ve doktordan hastaneden korkuuğu için ağlamış. Hemşire de eşime ben psikolok yanında çalıştım götürün çocuğunuzu demiş.
Eşim neden demiş.

O da gözünüze bakıyor mu filan sormuş buraya yazacaklarımın bazılarını eşim hemşireye anlatmış.

Oğlum tam 26 ay 5 günlük.

24 aylıkken tuvaleti öğrendi 10 günde.
18 aylktan beri kelime kelime konuşmaya başladı şuam 3-4 lü cümleler kuruyor.
20 aylıkken tüm harfleri öğrendi görünce de hemen söylüyor mesela dışarda bir tabela gördü örneğin bebek yazıyor tabelada. Hemen B E B E K diye tek tek sayıyor harfleri.

10 a kadar sayıyor görünce tanıyor. 10 ar 10 ar 100 e kadar sayıyor.

Renklerin kırmızı bordo sarı mavi yeşil mor pembe biliyor.

Çocuklarla çok güzel oynuyor. Eşyalarını paylaşıyor. Alışveriş merkezine gidince mesela top gördü ve hemen ayağıyla vurdu bir adama gitti top. Oğlum hemen adama yanına gidip Amca gol yap dedi. Yani yabancıdan korkmuyor aslında hastaneden korkuyor her gittiğinde iğne ya da aşı olduğu için ağlıyor.

Adını soyaıdnı yaşını anne baba adını sorunca hemen söylüyor. Kardeşinin adnı biliyor.

Tüm meyveleri biliyor.
Olan bugün olayları anlatıyor. Mesela ördek suda yüzüyor. Tvden keçi koştuğunda Keçi koşma dur. Çatalda tadilst vardı mesela geçen hafta Amca tak tak yapma. Diyordu.

Komşularım ile de çok güzel oynuyor gidip onlardan susayınca su ister. Ya da gider nerdee oyunu oynar gider böö yapar onlar da korkmuş gibi yapınca hahaha korktu der.

Kelimeleri de güzel söyler bazen bazı kelimelerin ilk harfini söylemiyor o da zamanla düzelttiği oldu yani.

Kendi gelir anne elife gidek mesela arkadaşına gitmek ister. Dün lunaparka gitmişler ne gördün dedim tren, döndön (dönme dolap) anlattı yani. Bilmiyorum çok üzüldüm inanın aslında için rahat.

Ve gerçekten zorla öğretmedik oyuncakları vardı mesela mavi araba dedim ya da yeşil kurbağa öyle öyle renkleri öğrendi harfleri de aynen öyle.

Mandallarla oynarken renkleri gösterdim öyle öğrendi.

Sonradan hemşire eşime gözüne bakıyor mu demiş Evet bakıyor konuşmaları anlaşılıyor my dmeiş Evet demiş eşim..
Hatta komşularım herkesin yanında bu kadar konuşturma bile der çünkü bazen çok zor kelimeleri bile söyler mesela havaifişek gibi. Mesela havaifişek görğnce fafaiişek der.

Neyi sorsan gösterir. Bugünlerde çöpe merak salmış mesela yerde çöp görünce anne çöp diyor çöpe atıyoruz seviniyo çöpe attımmm diyor..

Kızlar daha önce de sağlık ocağı hemşirwsi aşı zamanında ağladı diye dr a git demişti o zaman küçüktü ama yine de dr a gitmiştik dr bana gülmüştü bu iki dklık bir teşhis değil dedi.

Neyse sonra oğlum hemşireye bakmış zaten ama hemşire adını sorunca cevap vermemiş. Normalde sorsana hemen söyler ama o an ağlıyormuş zaten.

Kızlar Allah için cevap yazın... Bişeyler lütfen
Çocuğun otizmli değil. Hatta ileri seviyede akıllı bi çocuk masallah

Çocuğunuz bana gayet normal geldi. Siz de ilgili ebeveynlersiniz belliki erken yaşta harfleri , rakamları , renkleri vs. öğrenmiş.Bence her şey yolunda yazdıklarınıza göre.Üstün Zeka olabilir mi diye de düşündüm fakat onu bilemedim mesela benim oğlum tanılı bir çocuk ben onun üst zeka olduğunu hiç düşünmemistim küçükken çünkü bana yaptığı her sey normal geliyordu ne verirsem onu alıyordum.Örnegin mama sandalyesinde harfler vardı yemegini yerken bu ne ,bu ne diye sorardı ben de bu A ,bu E diye cevaplardım dolayisoyla baska yerde o harfleri görünce söylemesini de gayet normal.bulurdum.Zamanla ilgi alanları oldu da o sekilde öğretmeni farketti.Bence lohusaymışsınız biraz kendinizi toparlayip öyle degerlendirin.Bir sorun yok gibi görünüyor yazdiklariniza bakarsak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X