16 aylık 2 kelimesi var bakar mısınız

18-24 ay arası hızlanıyor 16 ayda böyle olması normal. 2 yaşında benimki doktoru 24 ay için anlamlı 50 kelime +komut anlayıp yapması +göz teması+akran iletişimi (çocuklarla oynarken kaçmamak tek durmamak gibi) yeterli demişti. Anlamlı yazılabilcek kelime var mı yok mu diye 2 yaşta bakıyorlar
Merhaba, şu anda benim kızım da 16 ay içinde. Anlamlı sayılacak kelimesi 7-10 arası değişiyor. 24 aya geldiği zaman 50 kelime kullanması o kadar uzak geliyor ki. :) Bir anda gerçekten hizlaniyorlar mi bu kadar?
Bir de benim kızımın göz teması genel olarak var evet ama bazen örnek veriyorum bir oyuna vs dalmış olduğu zaman ya da bazen tamamen cani istemediği için de ismine bakmıyor. Ya da üç dört defa dediğimde bakıyor. Ama bu her zaman olan bir şey değil arada çok nadir. Acaba bununla ilgili de bir bilgi vermiş miydi doktorunuz?

Benim evim giriş daire yemek yapma saatim 5-6 eşim esnaf olduğu için 7-8 gibi eve geliyor komşular memur olduğu için eve geliş saatleri beni duyuyorlar haliyle 😅
Komşunun biri çok ilgili bir annesin falan dedi bundan önce 😅 çocukları teyzeye gidelim bebeği sevelim demiş hatta kadın demiş ki oğluyla yemek yapıyor sonra ki gün geldi anlattı tarif lazım olursa kapıda not alırım kendince espri falan yaptı
Çocuğum iyi olsunda beni deli sansınlar boşver
Oyalamak zor oluyor zira…
Öyle tabiki masallah diyelim miniğe inşallah tüm çocukların dili çözülüverilir

• Amin
Reactions: sdg
Bebeklerin soguk havaya da ihtiyaci var hanimlar, yarim saat 1 saat atin bebek arabasina gezdirin, akran gorse tabi daha iyi olur ama gezmesi de lazım.

hanyolcuhanciyolcu hanyolcuhanciyolcu her zaman her kelimeyi hatirlamayabilirler, hafiza kullanimi 3 yas itibariyle basliyor, korkmayin 💕
Ankara çok soğuk bi il ne yazık ki. Oğlumda da bronşit var çıkarsam üşürse hasta olursa korkusu oluyor hep

18-24 ay arası hızlanıyor 16 ayda böyle olması normal. 2 yaşında benimki doktoru 24 ay için anlamlı 50 kelime +komut anlayıp yapması +göz teması+akran iletişimi (çocuklarla oynarken kaçmamak tek durmamak gibi) yeterli demişti. Anlamlı yazılabilcek kelime var mı yok mu diye 2 yaşta bakıyorlar
Ya komutları bazen yapıyor işte bezi verdim geçen gün eline babaya götür dedim götürdü anneannesi dedesi babası varken dede nerde diyorum babama bakıyor anneanne nerde diyorum anneme bakıyor anlıyor yani

şimdi biz çıksak bu havada 15 Dk sonra eve döneriz illa ben yürüycem isteği başladı 5-10 adım sonra pat diye yere oturuyor çocuk arabasını istemiyor kucağımda taşıyamıyorum 12 haftalık hamileyim 😔

Ankara çok soğuk bi il ne yazık ki. Oğlumda da bronşit var çıkarsam üşürse hasta olursa korkusu oluyor hep
Ankara'da yasiyorum, yeteri kadar sıkı giydirip gezdirebilirsiniz 💕

Tabiki siz bilirsiniz ama cocuklarin temiz havaya, disardaki mikroplara temas etmeye de ihtiyaci var annesi, camur toprak icinde buyuyen cocuklarin bagisikligi daha direncli oluyor biliyorsunuz 💕

Ankara'da yasiyorum, yeteri kadar sıkı giydirip gezdirebilirsiniz 💕

Tabiki siz bilirsiniz ama cocuklarin temiz havaya, disardaki mikroplara temas etmeye de ihtiyaci var annesi, camur toprak icinde buyuyen cocuklarin bagisikligi daha direncli oluyor biliyorsunuz 💕
Yaaa haklısınız ama bi bilemedim… daha da soğumadan bi çılgınlık yapıp çıkasım var

Yaaa haklısınız ama bi bilemedim… daha da soğumadan bi çılgınlık yapıp çıkasım var
Hava eksilere dusene dek cikartabildigimiz kadar cikartmak şart, olmadi durmuyor diyorsaniz uykuluyken koyun arabaya, arabada uyur, sizde gezersiniz, hareket olur 💕

• Muhteşem
Reactions: sdg
Merhaba, şu anda benim kızım da 16 ay içinde. Anlamlı sayılacak kelimesi 7-10 arası değişiyor. 24 aya geldiği zaman 50 kelime kullanması o kadar uzak geliyor ki. :) Bir anda gerçekten hizlaniyorlar mi bu kadar?
Bir de benim kızımın göz teması genel olarak var evet ama bazen örnek veriyorum bir oyuna vs dalmış olduğu zaman ya da bazen tamamen cani istemediği için de ismine bakmıyor. Ya da üç dört defa dediğimde bakıyor. Ama bu her zaman olan bir şey değil arada çok nadir. Acaba bununla ilgili de bir bilgi vermiş miydi doktorunuz?
16 ay için normal biden sökülüyo 20-22 ayda hele sürekli konuşun o an demesede kaydediyolar 1 ay önce öğretilen kelimeleri birden söylemeye başlıyolar. Zaten komut alma söylenileni yapma bunlar gerekli dediği 24 ay için. Siz şuan video çekin 18-19 ayda bi bakın farkı görceksiniz çok hızlı büyüyorlar 1 ayda bile bir çok şey değişiyo. Acele etmeyin elbet konuşacak benimkide akıcı konuşmuyo biz gibi ama derdini anlatıyo, derdini anlatacak kadar Türkçe öğrenmiş😄 öğrendiği kelimlerle cümle kuruyo mesela, sizin ay için en önemli şey parmak işareti istediğini parmağıyla göstermesi lazım

Ya komutları bazen yapıyor işte bezi verdim geçen gün eline babaya götür dedim götürdü anneannesi dedesi babası varken dede nerde diyorum babama bakıyor anneanne nerde diyorum anneme bakıyor anlıyor yani
Bunun için küçük daha 18-19 ay dolmadan komut aldı almaya çok takılmayın hep intagram yüzünden böyle oluyor anneler evham yapıyor. Konuşacak illa öylede böylede ben her konuda pimpirikken bu konuda rahatım. Mesela kendi yesin diye bebeklerini darlıyo anneler tamam destekleyecez ama bebekler zaten o kadar iyi gözlemci ve taklitçi ki evdeki küçük versiyonlarımız. Biz ne yaparsak kodluyolar.
Son 1 aydır ayakkabı giyelim,ayakkabılarım nerde gibi ayakkabı vurguluyorum istemsiz dün bi baktım öğrenmiş apakkabı diyor öğrensin diye vurgulamıyodum bu arada. Yani hayat akışında her şeyi sünger gibi emiyolar. Bi kitap seçin sürekli aynı kitabı okuyun farklı kitaplar değil aynısı olacak dil gelişimi için

16 ay için normal biden sökülüyo 20-22 ayda hele sürekli konuşun o an demesede kaydediyolar 1 ay önce öğretilen kelimeleri birden söylemeye başlıyolar. Zaten komut alma söylenileni yapma bunlar gerekli dediği 24 ay için. Siz şuan video çekin 18-19 ayda bi bakın farkı görceksiniz çok hızlı büyüyorlar 1 ayda bile bir çok şey değişiyo. Acele etmeyin elbet konuşacak benimkide akıcı konuşmuyo biz gibi ama derdini anlatıyo, derdini anlatacak kadar Türkçe öğrenmiş😄 öğrendiği kelimlerle cümle kuruyo mesela, sizin ay için en önemli şey parmak işareti istediğini parmağıyla göstermesi lazım
Çok heyecanlandım siz böyle diyince, merakla bekliyorum :)))
Hem gosteriyor hem de elimden tutup istediği şeyin yanına götürüyor mesela uykusu geldiğinde elimden tutuyor mutfağa biberonun yanına götürüyor

Çok heyecanlandım siz böyle diyince, merakla bekliyorum :)))
Hem gosteriyor hem de elimden tutup istediği şeyin yanına götürüyor mesela uykusu geldiğinde elimden tutuyor mutfağa biberonun yanına götürüyor
Tamam işte daha ne yapsın yavrucak 😊 Allah sağlık sıhhat versin gerisi önemli değil her çocuk başkadır fabrikasyon ürün değillerki hepsi aynı olsun, ayda aynı şeyleri yapsın ben böyle relaxım bu konuda :)

X