Kvden nefret ediyorum kurban olsun benim anneme !!!!!

başına gelirse görürüm umarım gelmez ama. karşıdaki insan değil ki ona insan muamelesi yapılsın.
Kesinlikle katılıyorum..bide benim yeğenim prematüre doğdu 570gr türkiyede mucize bebekler listesinde yer alıyor bizim için hassas noktamız değil hırpalamak sesini yükseltse olay cıkar eşime annesinin yanında açık açık dedim dua edin ben o ana şahit olmadım yoksa neler olacağını biliyordunuz

Keske kv nizi dogumdan once ne olursa olsun evine gondermeyi başarsaydı eşiniz. Bu kadar kalabaligin icinde mutlaka o sorunlu kayınvalideyle bir sorun cikacagi başta belliymis aslinda. Siz kendi derdinizden hesap edememişsiniz kayınvalidenin neler yapacağını.

Evet esiniz dengeyi kuramamış ne annem ne karım uzulsun demis ama olmamış isler karışmış. Ama esinizi seviyorsaniz bunu atlatmak zorundasınız, size saygi duymali annesiyle gorusmek istemediğinizi soylediginizde. Gerekirse hic konusmayin, gelirse gideceginizi de kv ye de soyleyin bilsin.

Annenize de hakli oldugunu ama sucun kayınvalidenizde oldugunu esinizin de cok üzüldüğünü, o kadin yuzunden gelmediklerinde sizi esinizi ve torunlarını cezalandırdigini soyleyin acikca. Aileniz onlar sonucta, gerekirse annenizle dertlesin kv ile gorusmediginizi ama yuzsuzce yine de gelecegini o gelirken siz gelmedikce ben esime soguyuyorm evliligim bitme noktasına geliyor bizim icin en azindan anne gel esimi bir tart bak diye biraz duygu sömürüsü yapmayi deneyin derim. Ailenize hak veriyorsunuz ama onlar da boyle yaparak sizi arada birakiyorlar, esiniz de suc olsa da asıl kabahatli kv . Onun yuzunden niye esinizle sizi cezalandırıyor ki. Kv ile ailenizi asla bir araya getirmeyin zaten artik uzun yillar boyunca. Esinizde ailenizden annesi adina ozur dilerse kv niz ile gerektikce onlara gittignizde sadece gorusebieceginizi belirtin esinize. Annesiyle hic gorusmemektense seviyeli bir iliskiniz olmasini tercih edecegi icin kabul eder ailenizden ozur dilemeyi diye dusunuyorum.

Çok tşk ederim güzel yorumun için canım özür diledi annemdem …oğlum tamam oğlum olan oldu dedi ama kırgın hala aynı şeyleri söyledim bak o yüzsüz geliyo siz beni cezalandırıyorsunuz ama dedim babam olayları bilmiyo ona dedim gelin artık özledim dayanamıyorum diye oda tabiki gelirşz bizde özledik diyo ama annem bu sene bi yere gitmicem evimde dinlencem dedi babam bilmediğinden bende birşey diyemedim

Rica ederim canim lohusayken birde boyle seylerle ugrasmana üzüldüm acikcasi. Bizim toplumda maalesef kv genelde hep sorun cikariyor bu dogum zamaninda yatili geldiyse eve.Sizin hamilelikte kalarak zaten sabrını tuketmis, dogumdan sonraki bardağı tasiran son damla olmus. Anneniz de sanirim epey hassas kirilgan biri, kendince hakli da ama siz biraz ustune gidip duygu somurusuyle belki ikna edebilirsiniz ancak. Normalde onermem bunu ama anneniz hic gelmezse esinizle sizin evliliğiniz hepten zora girebilir. Cunku aileniz gelmedikce siz esinize bilenip onla tartışırsınız ve evliliğiniz yipranir. Gerekirse annenize surekli bu konu yuzunden tartışıyorduk esimle, bu konuyu aşamadigim icin terapiye basladik diye soyleyin. Yalan dogru degil ama ikna etmek icin belki isinize yarar, hani uzman da siz gelmediginiz icin surekli esimi sucladigimi ve bunu aşamadığımı soyledi. Sizinle esimin arasini duzeltmedikce ben huzura eremezmisim gibisinden son kez deneyin sansinizi. Aslinda bu yalan da degil bence siz zaten bu yuzden esinizi icten ice affedemiyorsunuz, ailenizin gelmeme sebebini esiniz olarak gordugunuz icin.Umarim çözersiniz bu sorunu. Anneniz hala da ikna olmazsa biraz zamana birakin zorlamayin artik, torunu ozledikce ve zaman gectikce kendiliğinden duzelir belki her sey.

Eşimle tartışman gerçekten kötü olmuş ama yeni doğum yapmışsın halinden de anlamaya çalışıyorum sen ailene mahcup olduğun için üzülmüşsun Allah hepimizi böyle insanların şerrinden uzak tutsun ben hamilelik tamamlayamadan duauk yaptım fakat berbat Kaynanalar var başımda benim ailem başka şehirde ilk defa evine geldiği zaman ben çalıştığım için eşim köye götürmüştü evde canı sıkılmadım diye o sıra 12 saat çalışıyordum ilk gunden anneme kendilerine ve köpeklere ekmek yaptırmışlar yazık garibim annem işten hiç kaçmaz ama tuhafina gitmiş sabah 8 gibi başlanır akşam 8.9da anca biter ekmek yapmaları bu arada ee yemek pisirtmisker falan derken onların oturup da anneme yaptırmaları annemin tuhafina gitmiş iş çıkışı bende köye gittim herkesin içinde kızıma ekmek yaptım sıcak sıcak ye falan deyince annemin zaten bı sıratı düştü ertesi gün babama zorla bilet aldirtmis babam beni aradı noldu diye eşime de demiş babam orda tek beni götür garaja söyleme Özge üzülür diye ben işten bı çıktım annem yok daha sonra öğrendim tabi soruyorum kimse bişey demiyo bı de hamileydim iki hafta 4 günlük sonra ertesi gün annemi arka arakya arayıp sikistiridm onu soylettim meğer annemi gelin gibi bütün ekmeği yaptırmışlar yemeği falan yaptırmışlar kendileri kalkmamış bile köy evi annem ne nerde bilmez bir de ilk defa geliyor eve onların yerini bile göstermek için kalkmamislar üstüne sana ekmek yaptım deyince ip kopmuş annemde bir daha gelmem dedi gerçekten de gelmedi gelmiyorda hep söyler Allah onların şerrinden korusun kızım seni diye ben de herkese söylüyorum ve ben üzüntüden 2 gün sonra düşük yaptım eşimle tartıştım sizin yuzunuzden diye anneme söylemeyeceğiz diye annem hala bilmez Dis gebelik diye biliyor yaklaşık 10 gün sonra söyledik ona rağmen annem kendini suçladı eşim ailesi tarafınıza kızdı etti ama ne fayda neymiş ben üzüntüden değil çok çalıştığım için düşük yapmışım kendi bahaneleri işte ben iki ay boyunca yine çok çalıştım bişey olmamıştı şimdi hala çocuğumuz olmuyor ne güzel Allah size nasip etmiş bı evladınız olmuş sizde onlar gibi yapın eşim evde yokken muhattap olma esin gelince annecim annecim de geç gerçekten insanın kendine verdiği zararı kimse vermiyor onların böyle davranmasına biz izin veriyoruz. Şimdi ailenizin aklından cikmiyorsunuzdie emin olun benim kızıma yanımızda böyle davrandılar kim bilir tek başındayken neler yapıyordur diye

Yapamıyorum dersen benim gibi olursun inan bana valla bı arkadasim vardı iki kızı var kayinvalidesini bildiğin dövdü saçından tutup dışarı attı kayınvalidesi de dışarıya karşı çok iyiydi kadın terslerdi ama biz çok anlam vermezdik çocukları olunca yardıma gelip gitmeler arttı tabi gerçek yüzünü öyle anladık kadın kızının dudağını emerken yakaldi ve kiyametinkopartti tabi ben olsam Allah aklıma mukayyet ol Allah düşmanının başına vermesin bebeğin dudağı morarip doktor emilmis bu vs demese belki bizde inanmayacaktik çünkü ben gözünle görmedim ama kadın itiraf da etti en sonunda

İnanın öyle olmuyor herkesin yapısı gorgusu farklı çünkü benim annemde bir defa geldi ve asla bı daha gelmem dedi o günden sonra da beni sürekli arar hatta bu defa seninle daha çok konuşuyor benimle o kadar konusmiyor diye de laf yaptı sonuçta benim annem tabikidd benimle çok konuşacak onlar dünür ne kadar çok konuşabilirler ki aman yani laf edecekler işte

Kadının geline baskı yapma arzusu vardi depremde ona bahaneler urettirdi hepsi bı hepimiz yarın bı gün inşallah anneanne babaanne olacağız siz olsanız böyle mi davranirsiniz Allah aşkına bı anne için öncelik nedir evladı evladınin mutlu bı evliliği varsa benim çocuğum mutlu çok şükür demesi lazım benim oğlum bizle bu kadar mutlu degildi evlendi çok mutlu diye kıskançlık yapıp fitne fesat sormayacak araya ben buna annelik demem zaten bu tarz insanlar bekarken çocuklarınin yüzüne bakmamış evlenince kıymete bindirmia insanlar oluyor genelde tıpta hastalık ki bu evet bazı kayinvalideled gerçekten çok iyiyken bazılar başka şeylere dönüşebiliyor bizzat yaşıyorum sizin ki sanırım öyle dehil iyi ki de öyle değil ki sizi yipratmiyor. Çocuk var ki bilmiyorum ama 5 senedir çocugumiz olmuyor düşük yaptım ve gerçekten çocuk yapmak çok zormuş rabbim kadincagiza ne güzel bı evlat vermiş bu mucize günlerini bu şekilde yaşaması bence hakkı değil

En tehlikeli ebeveyn tipi;
Kendini magdur ve aciz göstererek istedigini yaptiran, isgalci ebeveyndir. Istedigini yapmadiginizda; Sütünü/emegini helal etmez,
Bayilir/tansiyonu çikar, Sizi akrabalariniza sikayet eder. Ne yazik ki; çocukları kendisi için
dogurmustur.

Valla esine o kadin bir daha bu eve girerse cocugumu alir giderim diyeceksin. Ve kadin gelirsede gideceksin kocayida bosayacaksin. Net bu.

Ama artik olan seyler icin bosuna kocanizla kavga edip durmayin. Ayni seyleri isitip isitip onune koymayin. Bosuna kendinizi germeyin olan olmus. Gelecegi kurtarmaya bakin

Canım benim çok tşk ederim yorumun için Rabbim en kısa zamanda sana taddırsın evlat kokusunu inşallah

Beni öyle güzel anlamışsın ki çok tşk ederim canım inan tavsiyelerini dinlicem inşallah aşarım bu durumu güzel yüreğinin hep iyilere denk gelsin inşallah

Dedim ama bakalım artık gelirse giderimde :))

Çok doğru canım ya

Benimkide bunu demişti eşime ya dünürüm beni aramıyo ben hep arıyom bende dedim ki senin anan boş evde oturuyor vakti var benim annem çalışan kadın yoğun saatlerce çenemi çalsın sana

Ben bir kadın paspas olmalı demedim. Türk kültüründe “MAALESEF” kadınlar evlendiği zaman eşinin ailesi ile de evleniyor dedim. Farkındaysanız “ MAALESEF” sözcüğü benim de bu durumdan rahatsızlık duyduğumu kanıtlar nitelikte. Bu arada şu da bir gerçek ki, maalesef kocanızın ailesiyle iyi geçinmediğiniz zaman bir evlilikte sorunlar çok oluyor. Elbette saygıyı hak etmeyen bir kayın valide vs. saygı duymazsınız, ancak ben gidin kavga edin falan diyemem kimseye. Bu sadece durumu kötüleştirir. Böyle durumlar da aranızı iyi tutmaya çalışmak, ya da mesafe koymak en iyisidir. Bir daha da söylediğimi çarpıtmayın sanki ben kaynana yaltakcısı kadın düşmanı biriymişim gibi. Siz kendi hayal dünyanızda yaşayın, esenlikler

Oo öncelikle uslubumuza bir ayar gelmis hayret iyi yonde gelismeler var. Ikincisi malesef demek etkin bir hareket degil. Sizin yaptiginiz begenmeseniz de buna katlanmak zorundasiniz demek oluyor. Yani cozumun parcasi degilsek sorunun bir parcasiyiz demektir ve bu da tam olarak sizin yaptiginiz sey oluyor. Iyi gecinmek de tek tarafli bir eylem degildir. Farkina varamadiginiz sey tam olarak bu. Es ailesi de gelinle iyi gecinsin o zaman? Bu cumle neden agzinizdan hic cikmiyor. Tabi size gore hep sorunlu olan kisi gelindir. Kvler kpler sutten cikma ak kasiktir. Oyle olmasa bile erkek ailesi olma sifatiyla her sacmaliklarina boyun egilmeli ama gelin hakkini arayinca kavgaci gecimsiz. Mesafe koyma tavsiyenizi insallah erkek ailesi tarafina da veriyorsunuzdur. Uzgunum ama baska mesajlarinizda bir baska kadina ahlaksiz vs yazdiginizi gordum. Evet tam olarak bir kadin dusmanisiniz. Bana da guya yasimdan vuracaksiniz ya teyzem filan demistiniz baska bir postta. Bu sekilde kadin dostuysaniz oyle dostluk sizde kalsin. Siz o dostlugu sevgili kayinvalidenize verir cok mutlu mesut yasarsiniz. Malum biz beceremedik yapin da ornek olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…