• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv mi umursamıyor ben mi abartıyorum ve eşim asla beni anlamıyor

Çocuk doğdu doğalı 50 tane konu açmışsın eleştirmediğin insan kalmamış bebek görmeye gelip oturan insanların ne kadar oturduğuna bile konu açmışsın.
Gerçekten sıkıntılı bir tip olduğun belli. Altı üstü çiftleştin ve üredin. Dünyanın varoluşundan beri neredeyse tüm canlıların yaptığı gibi. Ne bebeğin ne sen özel değilsin çevrendekilere binlerce sabır diliyorum

Bebek arabası vermemekle ezmenin ne alakası var?İyiye iyi, kötüye de kötü demek gerek.Belki kadın anne biraz dinlensin diye yapmak istedi bunu, taşıdığı bebekte torunu yani.Hiç bir art niyet göremedim ben davranışında.Konu sahibine gelince, kimseden yardım istemesin madem böyle durumlarda.
Hem kadını yanına getiriyor hem de hizaya sokmaya çalışıyor. Benek arabası sürmenin nesi zor olabilir bu kadar buldumcuk tavırları varsa yok hormonum yok bilmem neyim diyecekse kadını peşine sürüklemeyecek. Kayınvalide yerden göğe kadar haklı ben olsam inadına sinir ederdim

Aslında konu şöyle olmalıydı.
Kaynanamla dışarı çıktık bana hiç destek olmadı elini birşeye sürmedi gibi serzenişte bulunmanız lazımdı ama siz destek olduğu için serzenişte bulundunuz.
Normalde bebek hep sizinle arada büyüklerin desteği insana büyük destek oluyor.
Tadını çıkarın

Herkese iyi akşamlar.

Bugün öğleden sonra kayınvalidem ile bir resmî kuruma gitmem gerekiyordu. 2 aylık bir bebeğim var, gidilecek kurum da bir tık uzak ve işim uzun sürerse diye beraber gittik. Kv orada bebekle ilgilenirken ben de işimi hallettim.

Ben de şöyle bir durum var, bunu daha önce yaşayan oldu mu bilmiyorum. Özellikle dışarı çıktığımda (yeni yeni dışarı çıkmaya başladım ama daha önce tek başıma benek arabasıyla otobüse de bindim , yürüyerek de bir yere gittim) bebek arabasını kendim kullanmadığım zaman içim rahat etmiyor, bu kişiyle alakalı bir durum değil tamamen benimle alakalı. Kimine göre yanlış ya da doğru bilmiyorum ancak benim içimdeki his bu.

Kv bizim evin önüne geldi, selamlaştık. Bebek arabasını almak istedi,”Anne içime sinmiyor “ diyerek vermek istediğimi belirttim. Buna rağmen “Kızım ne olacak sanki bundan” dedi, güldü ve bebek arabasını elimden aldı. Sonra da “Ben de alışayım sürmeye” dedi.

Kendi kendime neyse dedim, o bebek arabasıyla ilk çıkışı, ilk defa torunu oldu heveslenmiştir dedim. Kötü düşünmeyim kafasındayım. Ses etmedim bir daha.

Metroya bineceğiz , o otobüs kartını çantasında ararken bebeğim ağladı. Ben de o ağlamasın diye turnikelere doğru ilerledim, o sırada kartı buldu arkamdan koştu geldi. Yine arabayı aldı kartı elime tutuşturdu, “Ben arabayı sürerim sen kartı bas” dedi. Yine la havle çeke çeke gittim.

Metrodayız, bebek arabasını önüme çekiyorum kendi önüne çekiyor. Sanki ben cahilim, tutamam, kendi büyük her şeyi o biliyor. Ve tavrı kesinlikle bu insan her gün bebekle ilgileniyor , ben bugün hep götüreyim de dinlensin tarzında değil. Evleneli iki sene oldu, iki senede insan karşısındakinin tavırlarını okumayı öğrenir diye düşünüyorum.

Dönüşte tekrar metroyla geldiğimiz yerde indik. Benim evime gideceğiz, kvlerin ev indiğimiz yere yakın. Ben talep etmediğim halde ve önceki gün ben metronun oraya giderim orada buluşuruz diye konuşmamıza rağmen sabah buraya kadar gelmiş. Arada mesafe de az değil en aşağı 15 dakika. Evden geri metroya yürüdük, dönüşte tekrar ordan evime yürüyeceğiz, benimle gelmek beni eve bırakmak istedi. Ben de “ Anne işten geldin, bizim eve geldin, ordan geri metroya yürüdük. E şimdi tekrar bizim eve yürüyüp geri buraya mı geleceksin, ben giderim. Sen yorulmadın mı?” dedim. Cevaben “Yok ya, gideceğimiz yol bayır ve kalabalık” dedi . Devamında söylenmeyen bir “Ben götürsem daha iyi olur, kalabalıkta ve bayır aşağı sen götüremezsin” var.

Tüm gün bebek arabasını asla elimi sürmeme bile müsaade etmemesi ve son söylediği bu söz bana bunu hissettirdi.

Daha önce de gideceğimiz bir yere (bebek daha küçükken ve daha yakın bir yere) görümcem, kv ve ben beraber gitmeyi teklif ettiler. Görümcem bebeğe bakacakmış, kv ve ben de diğer işlemleri halledecekmişiz ben yapamazsam diyeymiş. O zaman kendi işimi kendim halledebileceğimi söyleyip, yanımda bir kişinin gelmesinin yeterli olacağını belirttim. Israrla söylemem üzerine o şekilde gittik.

O zaman da bundan çok rahatsız olmuştum, nerde ne yapacağını, ne konuşacağını bilmeyen, bir insanmışım gibi davranıyor. Bugünkü meselede de çocuğumu koruyamayacakmışım gibi davranıyor. Ki yardıma ihtiyacım olduğunda yardım istemekten de çekinen bir insan değilim ki. Kv den yani.

Eşim geldiğinde ona bu konuyu açtım ve bu durumdan rahatsız olduğumu dile getirdim. Bir daha annesiyle beni tek başıma bir yere göndermemesini söyledim. Dedikleri aynen şöyleydi:
“Ne var bunda takılacak, bırak o sürsün.)
“O istemeden sen teklif etseydin.”
( Sana saçma gelebilir ama ben sana hissettiğim huzursuzluğu anlatıyorum aynı şey kendi annemde de oluyor diye söyledim ama yok.)
“Annem seni sahiplenmek istiyor, Seni eve kadar bırakmasında ne var?”
“Sen art niyetli düşünüyorsun.”
“Kadın gelmiş yanında daha ne istiyorsun?”
“Daha önce sen böyle değildin, noldu sana anlamıyorum seni”

Asla anlamadı beni.
Olay asla bebek arabasını sürme meselesi değil, ben istemediğimi belirttiğim halde beni hiçe sayıp elimden zorla alması, sen yapamazsın ben yaparım tarzındaki büyüklenme tavırları. Ben çocuk değilim ki.
Ve rica ediyorum lütfen, beni anlamayan arkadaşlar da bunu belirtip yorum yaparken üslubuna dikkat edin.

Çünkü gerçekten o andaki his bana kendimi çok kötü hissettiriyor, bebeğimin yanında olmak istiyorum, ilerleyen zamanlarda geçer belki ama şu amda durum böyle .
😭😭😔
Aslında temel problemi yazınızın başlarında belirtmişsiniz: "sizden başkasının bebeğinizin arabasını sürmesinden rahatsız olmak". Bu ilk etapta basit bir problem gibi görünse de, ilerleyen safhalarda çocuğunuzla ilgili farklı alanlarda da anksiyete geliştirmeniz ihtimali sonucunda, aranızda kuracağınız bağlanma stili etkilenebilir. Kayınvalidenizin size karşı sergilediği doğru/yanlış davranışlarından bağımsız olarak, sizin bu kaygınızı kontrol altına alma konusunu gözden geçirmeniz sanki daha öncelikli gibi görünüyor.

6 sene oncesine goturdunuz beni. İlk bebeği annemle dışarı çıkardik bebek arabasiyla ikimizde heyecanliyiz. Bir o alıyor bir ben alıyorum. :) Sıraya girmiştik. Ama bunu kavgaya dondurmemistik. Belki kendi annem olduğu için mi bilemedim. Yani ilk torun ilk çocuk ilk heyecanlar diyorum. Sakin kalın

Çocuk doğdu doğalı 50 tane konu açmışsın eleştirmediğin insan kalmamış bebek görmeye gelip oturan insanların ne kadar oturduğuna bile konu açmışsın.
Gerçekten sıkıntılı bir tip olduğun belli. Altı üstü çiftleştin ve üredin. Dünyanın varoluşundan beri neredeyse tüm canlıların yaptığı gibi. Ne bebeğin ne sen özel değilsin çevrendekilere binlerce sabır diliyorum
Öncelikle sizi fikriniz her ne olursa olsun bunu saygı çerçevesinde ve insan gibi yorum yapmaya davet ediyorum. Kusura bakmayın ama ben buraya konu açıp da fikir almak istiyorum diye bu bana hakaret edebileceğiniz anlamına gelmiyor. Herkesin kurduğu cümlelere bakarak kimin sıkıntılı olduğu belli. İnsanların ne yaşadığını bilmeden atıp tutması kolay, kimi eleştireceğim de, neye ne kadar yorum yapacağım da beni ilgilendirir. Ya haddinize adam akıllı yorumunuzu yapın ya da yapmayın.

Aslında temel problemi yazınızın başlarında belirtmişsiniz: "sizden başkasının bebeğinizin arabasını sürmesinden rahatsız olmak". Bu ilk etapta basit bir problem gibi görünse de, ilerleyen safhalarda çocuğunuzla ilgili farklı alanlarda da anksiyete geliştirmeniz ihtimali sonucunda, aranızda kuracağınız bağlanma stili etkilenebilir. Kayınvalidenizin size karşı sergilediği doğru/yanlış davranışlarından bağımsız olarak, sizin bu kaygınızı kontrol altına alma konusunu gözden geçirmeniz sanki daha öncelikli gibi görünüyor.
Normalde çok takıntılı bir insan değilim ama bebekten sonra ben de kendimde bu değişiklikleri fark ettim , kendimi rahatlatmak için ne yapmamı önerirsiniz ?

6 sene oncesine goturdunuz beni. İlk bebeği annemle dışarı çıkardik bebek arabasiyla ikimizde heyecanliyiz. Bir o alıyor bir ben alıyorum. :) Sıraya girmiştik. Ama bunu kavgaya dondurmemistik. Belki kendi annem olduğu için mi bilemedim. Yani ilk torun ilk çocuk ilk heyecanlar diyorum. Sakin kalın
Biraz abarttım sanırım ama annemle dışarı çıktığımızda annem ben vermezsem almıyor ya da almak istese ben vermesem ısrar etmiyor ondan belki de bu tavrım

Ay bende hiç bi zaman bebek arabasını sürmedim ya eşime verirdim ya da yanımdaysa kiz kardeşime ben rahat rahat gezer işimi hallederdim yanımda ki de çocuğa bakardı. Boşuna gelmiyor sonuçta baksın 🤣 çok fazla takilmissiniz gerek yok. Kendiniz dediniz ilk torun die bırakın doya doya gezdirsin.
Sanırım biraz rahatlayıp akışına bırakmalıyım :)

Aslında derdiniz kayinvalidenizin her şeyi kendisinin daha iyi bildiği, sizi toy - yetersiz görmesi

Ama bunu anlatmaya çalıştığımız için verdiğiniz örnek bebek arabası sürme durumu olunca haliyle pek anlaşılır olmadınız.

Ne var bunda varsın sürsün denmesi kaçınılmaz.
Eşiniz de düz mantıkla düşündü ve ne var bunda dedi muhtemelen...

Eşinize bir daha bir mevzuyu açacağınız zaman bu duruma dikkat edin .

Ben yetersiz bir anne miyim sence, Annen sürekli beni yetersiz görüyor. Bana öyle hissettiriyor demek başka , bebek arabasıni benden sürekli almaya çalıştı demek başka ...

Aslında derdiniz kayinvalidenizin her şeyi kendisinin daha iyi bildiği, sizi toy - yetersiz görmesi

Ama bunu anlatmaya çalıştığımız için verdiğiniz örnek bebek arabası sürme durumu olunca haliyle pek anlaşılır olmadınız.

Ne var bunda varsın sürsün denmesi kaçınılmaz.
Eşiniz de düz mantıkla düşündü ve ne var bunda dedi muhtemelen...

Eşinize bir daha bir mevzuyu açacağınız zaman bu duruma dikkat edin .

Ben yetersiz bir anne miyim sence, Annen sürekli beni yetersiz görüyor. Bana öyle hissettiriyor demek başka , bebek arabasıni benden sürekli almaya çalıştı demek başka ...
Haklısınız verdiğim örnek pek anlaşılır olmadı, ben de bugün bunu yaşayınca bundan anlatmak istemiştim. :)

Herkese iyi akşamlar.

Bugün öğleden sonra kayınvalidem ile bir resmî kuruma gitmem gerekiyordu. 2 aylık bir bebeğim var, gidilecek kurum da bir tık uzak ve işim uzun sürerse diye beraber gittik. Kv orada bebekle ilgilenirken ben de işimi hallettim.

Ben de şöyle bir durum var, bunu daha önce yaşayan oldu mu bilmiyorum. Özellikle dışarı çıktığımda (yeni yeni dışarı çıkmaya başladım ama daha önce tek başıma benek arabasıyla otobüse de bindim , yürüyerek de bir yere gittim) bebek arabasını kendim kullanmadığım zaman içim rahat etmiyor, bu kişiyle alakalı bir durum değil tamamen benimle alakalı. Kimine göre yanlış ya da doğru bilmiyorum ancak benim içimdeki his bu.

Kv bizim evin önüne geldi, selamlaştık. Bebek arabasını almak istedi,”Anne içime sinmiyor “ diyerek vermek istediğimi belirttim. Buna rağmen “Kızım ne olacak sanki bundan” dedi, güldü ve bebek arabasını elimden aldı. Sonra da “Ben de alışayım sürmeye” dedi.

Kendi kendime neyse dedim, o bebek arabasıyla ilk çıkışı, ilk defa torunu oldu heveslenmiştir dedim. Kötü düşünmeyim kafasındayım. Ses etmedim bir daha.

Metroya bineceğiz , o otobüs kartını çantasında ararken bebeğim ağladı. Ben de o ağlamasın diye turnikelere doğru ilerledim, o sırada kartı buldu arkamdan koştu geldi. Yine arabayı aldı kartı elime tutuşturdu, “Ben arabayı sürerim sen kartı bas” dedi. Yine la havle çeke çeke gittim.

Metrodayız, bebek arabasını önüme çekiyorum kendi önüne çekiyor. Sanki ben cahilim, tutamam, kendi büyük her şeyi o biliyor. Ve tavrı kesinlikle bu insan her gün bebekle ilgileniyor , ben bugün hep götüreyim de dinlensin tarzında değil. Evleneli iki sene oldu, iki senede insan karşısındakinin tavırlarını okumayı öğrenir diye düşünüyorum.

Dönüşte tekrar metroyla geldiğimiz yerde indik. Benim evime gideceğiz, kvlerin ev indiğimiz yere yakın. Ben talep etmediğim halde ve önceki gün ben metronun oraya giderim orada buluşuruz diye konuşmamıza rağmen sabah buraya kadar gelmiş. Arada mesafe de az değil en aşağı 15 dakika. Evden geri metroya yürüdük, dönüşte tekrar ordan evime yürüyeceğiz, benimle gelmek beni eve bırakmak istedi. Ben de “ Anne işten geldin, bizim eve geldin, ordan geri metroya yürüdük. E şimdi tekrar bizim eve yürüyüp geri buraya mı geleceksin, ben giderim. Sen yorulmadın mı?” dedim. Cevaben “Yok ya, gideceğimiz yol bayır ve kalabalık” dedi . Devamında söylenmeyen bir “Ben götürsem daha iyi olur, kalabalıkta ve bayır aşağı sen götüremezsin” var.

Tüm gün bebek arabasını asla elimi sürmeme bile müsaade etmemesi ve son söylediği bu söz bana bunu hissettirdi.

Daha önce de gideceğimiz bir yere (bebek daha küçükken ve daha yakın bir yere) görümcem, kv ve ben beraber gitmeyi teklif ettiler. Görümcem bebeğe bakacakmış, kv ve ben de diğer işlemleri halledecekmişiz ben yapamazsam diyeymiş. O zaman kendi işimi kendim halledebileceğimi söyleyip, yanımda bir kişinin gelmesinin yeterli olacağını belirttim. Israrla söylemem üzerine o şekilde gittik.

O zaman da bundan çok rahatsız olmuştum, nerde ne yapacağını, ne konuşacağını bilmeyen, bir insanmışım gibi davranıyor. Bugünkü meselede de çocuğumu koruyamayacakmışım gibi davranıyor. Ki yardıma ihtiyacım olduğunda yardım istemekten de çekinen bir insan değilim ki. Kv den yani.

Eşim geldiğinde ona bu konuyu açtım ve bu durumdan rahatsız olduğumu dile getirdim. Bir daha annesiyle beni tek başıma bir yere göndermemesini söyledim. Dedikleri aynen şöyleydi:
“Ne var bunda takılacak, bırak o sürsün.)
“O istemeden sen teklif etseydin.”
( Sana saçma gelebilir ama ben sana hissettiğim huzursuzluğu anlatıyorum aynı şey kendi annemde de oluyor diye söyledim ama yok.)
“Annem seni sahiplenmek istiyor, Seni eve kadar bırakmasında ne var?”
“Sen art niyetli düşünüyorsun.”
“Kadın gelmiş yanında daha ne istiyorsun?”
“Daha önce sen böyle değildin, noldu sana anlamıyorum seni”

Asla anlamadı beni.
Olay asla bebek arabasını sürme meselesi değil, ben istemediğimi belirttiğim halde beni hiçe sayıp elimden zorla alması, sen yapamazsın ben yaparım tarzındaki büyüklenme tavırları. Ben çocuk değilim ki.
Ve rica ediyorum lütfen, beni anlamayan arkadaşlar da bunu belirtip yorum yaparken üslubuna dikkat edin.

Çünkü gerçekten o andaki his bana kendimi çok kötü hissettiriyor, bebeğimin yanında olmak istiyorum, ilerleyen zamanlarda geçer belki ama şu amda durum böyle .
😭😭😔
Bence bebeğe bakım noktasında birilerinin yardımcı olması güzel bir durum ama bebek daha çok küçük olduğu için böyle hissetmeniz normal. Zamanla etrafınıza güvendikçe siz de daha rahat olursunuz

Yeni yeni disari cikiyorum demissiniz. Kadin bayir asagi yerde bebek arabasiyla giderken yaninizda olmak istemis, dunyanin bin turlu hali var sonucta. Ki isten cikip sizin isinizi halledip o yorgunlukla evine gitmek yerine sizi eve birakmak istemiş. Bu bile batmis size.

Siz isinizi rahat halledin diye gorumceniz de geleyim bebege bakayim demis, o da batmis. Gorumcenizin bos vakitlerinde siz isinizi halledin diye yaninizda durmak gibi bir hobisi yoksa bu da kadin size yardimci olmak istedigi icin yaptığı bir sey ama siz bundan da rahatsiz olmussunuz

Bence mesele kayinvalidenizin hissettirdigi "sen yapamazsin" tavri degil, genel olarak kayinvalidenizin kendisinden rahatsiz olmaniz.

Konu sahibi kusura bakmayın ama bana biraz yardım edeni bulmuşsun da bunuyormuşsun gibi geldi . 2 aylık çocukla tek başına çık o zaman aklın başına gelir belki . Bebek arabasını taşımak ayrı dert bebe olup olmadık yerde meme ister ayrı dert . Bi yandan işini halletmeye çalışırsın. Sizin çocuğunuz ise onun da torunu . O da bebek arabası sürebilir herhalde değil mi ? Anlıyorum sen üsluba twkiliyorsun ama he de geç .
Bu arada benim oğlum doğduğunda babası 1 yaşına kadar bizi hiçbir yere yalnız yollamadı. Bebek arabasını da kendi sürerdi hep 😅 ve ben öğretmenim 40 dakikada 30 35 çocuğa göz kulak oluyorum 😅 ama hiç böyle kafama takmamastim .

Ben de taze anneyim. Anne olmadan önce okusam size kızardım ama şuan beynen çok farklı bir bağlanma içerisindeyim. 5 dk bile emanet edemiyorum çocuğumu. Siz sanırım sizi yetersiz gördüğünü düşünüyorsunuz ama bence hiçbir bahaneye gerek yok bebeğinizi emanet etmemeniz için. Canınızın öyle istemesi yeterli.

Ben sizi anlayabiliyorum 😊 benim de ilk bebeğim doğduğu zamanlar kayınvalidemler sağlık ocağındaki aşısı/kontrolleri için gün sayıyorlardı şu kadar kaldı vs diye. eşim işte olduğu için kayınvalidemle gittim ama doktor benim yerime kayınvalideme bakarak anlattı ve aşırı sinirim bozuldu. kayınvalidemin aslında hiç bir suçu yok, öyle bebeği sahiplenen bir tip falan değildir yani normalde de hep duracağı yeri bilir. Ama ben bu olaydan sonra bir daha kontrollere yalnız gittim. Çağırdım taksiyi oturdum bebeğimle arka koltuğa 😊 ama bunu eşime anlatmadım. Anlayabileceği bir duygu değil çünkü. Tamamen annelik psikolojisiyle alakalı bir durum. Tabi şuan bu kadar hassas düşünmüyorum yani o yenidoğan dönemleri daha farklı oluyor. Şimdi daha rahatım bu tarz şeylerde.

Oda heveslenmistir bebek arabasini surmek icin ayrica bir isiniz varsa cumbur cemaat gideceginize bebegi kvde evinde baksin siz gidin halledin cok sacma degilmi hep beraber gitmeniz? Sutunuzu sagin birakin yani. Tavurlarindan memnun degilseniz yardimda istemeyeceksiniz boyle herseyin altindan bir anlam cikarip esinize anlatirsaniz olmazki adam tabiki ne var bunda der en yfak biseyde annesi ese sikayet edilmez erkekler bunlari anlayamaz beni annenle gonderme demenizde ayrica komik yani kendi kararinizi kendiniz alin cocugu birakin tek basiniza gidin :)

Babam ben bebek arabasıyla gezdirmeye çok hevesim diyip bol bol gezdirdi torununu kayınvalidenizde heves ediyordur diye düşündüm ama dediğiniz gibi bir durum varsa siz daha iyi anlarsınız tabi ve bu rahatsız edici

Back