- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.166
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
İdrak, ayranı limonlu pipetli versen..sebzeleri kreple ya da kekle karıştırıp yedirsen? Kabaklı kek,fırında kabaklı mücver, ıspanaklı krep mesela..ben kızıma öyle yediriyorum..bir de karnıbaharı haşlayıp,sos olarak:yulaf,yumurta,tuz,süt ekleyip fırında pişiriyorum, o da kek gibi oluyor..yani kek,krep tarzını seviyorsa bu şekilde yedirmeyi deneyebilirsin.
Ben üzülüyorum ya 20 gün antibiotik kullanan gördü bu gözler.Ben sogan sarmisak da yediriyorum
Aynen ayakta atlatiyorlar genelde. Ki kucuk buyukten daha dayanikli, herkes buyuk okula gittigi icin kucugu de hasta eder diyordu, ama aynen bizim evde survivor modunda oldugu icin kucuk suan tam warrior.
Bir tek oksuruge cozum bulamiyoruz, onda da istanbul bronsitine astim ilaclari ise yariyormus sadece, doktoru vermedi ama, alerji surubu verdi o da iyi geliyor ama surekli vermek istemiyorum ben de.
Bunye meselesi canim birazda.. belkide omur boyu direnci iyi bi cocuk olacak:))Tontriko,o sayı olayını daha önce de duymuştum ama benim kızım geçen yıl iki kere hasta oldu(ağzı burnu tıkalı,öksürmeli falan)..çok titizlendiğim de söylenemez,kalabalık çocuk ortamlarına,okula falan da götürdüm sık sık..sürekli emiyordu ondan mı bilmem ama az hastalanması sorun mu acaba diye düşünüyorum ben de:/
Aynen oyle.. hasta olmalarida normal kotu birsey olmasin yeterki..bence de arada hasta olmaları gerekmez mi? yoksa bağışıklıkları nasıl gelişecek.. sadece çok ağır hasta olmasınlar, bronşit zatürre falan olmasınlar da...
20 gun antibiyotik mi? Hangi kur bu kadar uzun surerki? Bunu veren doktorda manyamis demekki. Halkimiz bu konuda bilincsiz antibiyotigin bi iltihapta vs verileceginden haberi yok! Uzun surdu hastaligi bas antibiyotik, burnu akiyo bas, oksuruyo bas antibiyotik.Ben üzülüyorum ya 20 gün antibiotik kullanan gördü bu gözler.
4 yaşında çocuk yazık değil mi?
Aksın burnu,öksürsün bir süre ne olacak?
Alerji şurubunu senede bir kaç defa kullanmakta bir sakınca yokmuş zaten.
5 ay düzenli antibiotik kullananlar alerji şurubuna "ovvv asla olmaz" diyor çok tuhaf.
Çocukta hastalık belirtisi görülünce gece 1 ölçek verirdi ablam(hemşire) Gece boyunca rahat bir uyku çeken çocuk sabah daha iyi uyanırdı.
Gece uykusuz kalan çocuğun durumu daha da kötüleşir hastalık ilerler çünkü.
Herkesin yöntemi farklı işte.
Yani taşlanmak istemiyorum ama üst solunum yolları ile ilgili sorun yaşayan çocukların bir kısmının müsebbibi ebeveynler. Genetik sebeplere bağlı kronik rahatsızlıkları olan çocuklar bu konunun dışında tabi.
50 derece sıcakta çocuk terledi diye atlet değiştirmek ne Allah aşkına?
Evet aynen öyle. Burnunun akması niye sorun oluyor anlamıyorum. Benim ufaklığın akıyor 1 haftadır ne yapayım? Durur elbet.20 gun antibiyotik mi? Hangi kur bu kadar uzun surerki? Bunu veren doktorda manyamis demekki. Halkimiz bu konuda bilincsiz antibiyotigin bi iltihapta vs verileceginden haberi yok! Uzun surdu hastaligi bas antibiyotik, burnu akiyo bas, oksuruyo bas antibiyotik.
Almayın okuldan bence. Doktorlar kreş sendromu diyor buna kreşe yeni başlayan her çocukta oluyor yıl boyu süren geçemeyen hastalık. Kızım geçen yıl krese başladı ve yıl boyu hastaydı neredeyse. Öksürmekten gece boyu ne uyur ne uyuturdu. Öyle böyle bir öksürük değildi. Komşular bile derdi geceleri çok öksürüyor diye. Kusardı. Burnu çeşme gibiydi ve buna rağmen tıkalıydı nefes de alamıyordu burunda. Acile mi gitmedik cokca doktor doktor mu gezmedik,rontgenler tahliller..onlarca iğne mi yemedik yok yani. Iyileşiyor iğneden sonra 2 hafta sonra aynı. Kaç kilo verdi iştah kalmadı. En son burnu tamamen tıkanıp da felaket horlamaya başlayınca geniz eti ameliyatı da yaptırdık. Çok şükür atlattık o günleri. Geçmiş olsun size deçünkü hakikaten bir aydır aşırı hasta. Üç kilo verdi yavrum. Bir yanım diyor ki çocuğa eziyet etme, suratı kaşık kadar kaldı al kreşten.
Bu mikroplara alışması gerekiyor, şimdi olmasa daha sonra yine hasta olacak. Yapacak fazla da bir şey yok bence. Yaşanması gereken bir süreç, geçmiş olsun.Merhaba hatunlar
Bu konuyu bitik vaziyette açıyorum. Şu sıralar hayat bana "dur ben sana daha neler edeceğim" diyor sağolsun. Yazacak onlarca sıkıntım var da bir kısmını yazacağım şimdilik. Başlıkla alakalı kısma geçeceğim, önce bir içimi dökeyim :)
Dün çok lazımmış gibi mutfak dolaplarında öyle masumca duran tüm tabak çanağı boşaltıp, hepsini makinede yıkadım. Çünkü dolapları silip yerlerine koymak yetmiyor yıkanması lazım. Toz değince Allah korusun ölürüz falan. Neden yıkamayayım ki. Oğlum da nasıl uslu bir çocuk, nasıl söz dinliyor. Böyle akıllı bir çocuğum varken bu temizliği yapmalıydım. Mutfakta iğne ucu kadar bezin değmediği alan kalmadığından (duvarlar dahil) emin oluncaya kadar temizlik yaptım. Sabah sekizden akşam sekize dek. Saatler sekizi gösterdiğinde, bir kahve yapayım da dinleneyim artık diye hayal kurarken bulaşık makinesinin hortumu patlamasın mı? O minik, sevimli hortumdan fışkıran suyu görseniz aklınız şaşar. Mutfakta küçük bir gölet oluştu. Sular diğer odalara doğru usulca süzülürken ben saatlerce temizlediğim alanın sular içinde kalmasını izledim. Olağanüstü saatlerdi, neyse ki geçti.
Gelelim bugüne. Öyle berbat bir günün ardından oğlumun öğretmeninden "çok ilerleme kaydetti. Sınıf kurallarına uyuyor, derslere katılıyor" cümlesini duyunca tamam dedim bir şeyler yoluna giriyor en azından. Oğlum kreşe başlayalı bir buçuk ay oldu. Başladığı ilk günden beri hasta. Defalarca acile gittik, doktor kontrolüne gittik. Enfeksiyon, grip vs vs. 39.5 derecenin altına düşmeyen ateş, kusmalar, bitmeyen öksürükler, burun akıntısı. O kadar ilaç kullandı ki kuzum. Dün itibariyle tamam dedim çok şükür iyileşti artık. Bir hafta kreşe göndermedim ateşli hasta diye. İki gündür gidiyordu. Bugün sabah öksürük tekrar başladı. Oğlum, ufacık öksürükte midesi bulanan ve kusan bir çocuk. Bu yüzden hastalığı tüm evin baştan aşağı temizlenmesi ile son buluyor. Zira canım yavrum kusarken sabit durmuyor. Her yere saldırıyor, koşuyor. Önüne uzattığım kovayı itiyor. Çünkü niye itmesin. Dolayısıyla o iğrenç sıvı evin her yerine bulaşıyor.
Şu anda üç adet yorgan, iki yastık, sayısız nevresim takımı, üç adet halı yıkanmayı bekliyor. Evde kesik bir koku. Muhtemelen iki gün boyunca çalışacak olan çamaşır makinesi ve bitik bir ben. Ayaklarımı zannedersem hissetmiyorum. O kadar yorgunum ki. 25 gündür neredeyse uyumuyorum. Gözaltı morluklarım yüzümün tamamını kaplamaya meyilli.
Dur şimdi geldim başlıkla alakalı en önemli kısma. Az önce sevgili beyim "Böyle olmaz. Bu çocuk bir aydır hasta. Üç yıldır hiç böyle hasta olmamıştı. Ben böyle giderse göndermem kreşe falan" diye çıkıştı. Dilimin ucuna gelen cümleleri geri çektim çünkü hakikaten bir aydır aşırı hasta. Üç kilo verdi yavrum. Bir yanım diyor ki çocuğa eziyet etme, suratı kaşık kadar kaldı al kreşten. Diğer yanım diyor ki, idrak sen çok çabaladın bu çocuk okula alışsın diye. Tam her şey yoluna girdi, çocuk ilerleme kaydediyor alma okuldan. Önceki konularımı bilmeyenler için, oğlum psikolog tavsiyesi ile yarım gün gidiyor kreşe. Bir tür zorunluluktu okula gönderme durumu.
Dostlar ben ne yapayım şimdi. Yavrum hep böyle hasta mı olacak? Öyleyse severim böyle aşkın ızdırabını. Varsın sosyal sorunlu bir çocuk olsun ne yapayım. Ev iğrenç kokuyor, beynim eriyor kokudan. Sevgili beyim ile kavga etmemek için dilimi tutuyorum. Bana bir fikir verin. Ne yapayım, böyle hastalıklarla devam mı etsin okula yoksa analık hislerime yenilip alayım mı okuldan. Şimdiden teşekkürler, klavye tutan parmaklarınız dert görmesin.
Her hastalikta cocuk evde birakilmaz. Ne zamanki atesi 38 uzeri olur o zaman gitmesi dogru degil.Bende 1 ay oncesine kadar yazdirdim hersey tamamdi ama komsumuzun kizi gidiyor ve durmadan hasta kizi. Haata hasta gonderme digerlerinede bulasir dedim calisiyorum mecbur gonderiyorum dedi oysaki annesi var bakabilir ama okulda cok sey ogrendigi icin hic geri kalmasin istiyo bu sebepten dolayi oglumu gondermekten vazgectim buyuk ihtimal kreste bulasiyo tam duzeliyo baskasindan bulasiyo bide kizim var oglum hasta oldugunda onada bulasiyo kaldiramam bu kadar sık hastalanmalarini vazgectim bence gondermeyin
Yalan soylemeyimde ilk cocukta bende cok paniktim ama cok zayif bunyesi vardi.. digerleri hasta olunca simdi daha nornal karsiliyorum. Burnu akmasinin bi sakincasi yok tam tersi akmayan burun tehlikelidir enfeksyon yapabilir kulakta.Evet aynen öyle. Burnunun akması niye sorun oluyor anlamıyorum. Benim ufaklığın akıyor 1 haftadır ne yapayım? Durur elbet.
Ya kadın diyor ki "2 hafta gitmeyince hemşireler nerde kaldınız diye merak ediyor"
Bize geldi dolaptan çocuklar için çıkardığım ne varsa ılınmadan vermedi.
Bu kadar hassaslığa gerek yok. Meyvenin,içeceğin,atıştırmalığın ısınmasını ne kendim için ne de çocuklarım için hayatta beklemem.
Hayir sonucta hastalik bu bulasici ve cocuklarin bagisikligi daha tam guclenmedigi icin cabuk kapiyolar benim icin yanlis hastayken cocugu okula gondermekHer hastalikta cocuk evde birakilmaz. Ne zamanki atesi 38 uzeri olur o zaman gitmesi dogru degil.
O zaman nasil bagisikliklari guclenecek:) oglumun okulundaki kural bu.. 38 derece yi gecen atesi varsa goturmek yasakHayir sonucta hastalik bu bulasici ve cocuklarin bagisikligi daha tam guclenmedigi icin cabuk kapiyolar benim icin yanlis hastayken cocugu okula gondermek