Kreş ve bitmek bilmeyen hastalıklar

Benimkiler makarna ve et severler, ben de sebzeleri bunlara karistiriyorum hep.

Ben üzülüyorum ya 20 gün antibiotik kullanan gördü bu gözler.
4 yaşında çocuk yazık değil mi?
Aksın burnu,öksürsün bir süre ne olacak?
Alerji şurubunu senede bir kaç defa kullanmakta bir sakınca yokmuş zaten.
5 ay düzenli antibiotik kullananlar alerji şurubuna "ovvv asla olmaz" diyor çok tuhaf.
Çocukta hastalık belirtisi görülünce gece 1 ölçek verirdi ablam(hemşire) Gece boyunca rahat bir uyku çeken çocuk sabah daha iyi uyanırdı.
Gece uykusuz kalan çocuğun durumu daha da kötüleşir hastalık ilerler çünkü.
Herkesin yöntemi farklı işte.
Yani taşlanmak istemiyorum ama üst solunum yolları ile ilgili sorun yaşayan çocukların bir kısmının müsebbibi ebeveynler. Genetik sebeplere bağlı kronik rahatsızlıkları olan çocuklar bu konunun dışında tabi.
50 derece sıcakta çocuk terledi diye atlet değiştirmek ne Allah aşkına?

Bunye meselesi canim birazda.. belkide omur boyu direnci iyi bi cocuk olacak:))

20 gun antibiyotik mi? Hangi kur bu kadar uzun surerki? Bunu veren doktorda manyamis demekki. Halkimiz bu konuda bilincsiz antibiyotigin bi iltihapta vs verileceginden haberi yok! Uzun surdu hastaligi bas antibiyotik, burnu akiyo bas, oksuruyo bas antibiyotik.

Yine ben. Günlük gibi oldu biraz ama az önce banyodaki hortum patladı. Şaka gibi ama adeta gerçek. Banyoyu su bastı vanayı kapatana kadar. Su tesisatı, klozet ve rezervuar komple değişti. Adamlar yeni gitti ve banyo girilemeyecek durumda. Gerçekten aklımı kaçırmama az kaldı. Yorgunluktan bayılacağım. Banyoyu halledip gece hala bayılmamış olursam cevap yazacağım. Yazamasam da tek tek okuyacağım fikirleri. Hayrınıza bana bir fatiha falan okuyup ekrana üfleyin :)))

Evet aynen öyle. Burnunun akması niye sorun oluyor anlamıyorum. Benim ufaklığın akıyor 1 haftadır ne yapayım? Durur elbet.
Ya kadın diyor ki "2 hafta gitmeyince hemşireler nerde kaldınız diye merak ediyor"
Bize geldi dolaptan çocuklar için çıkardığım ne varsa ılınmadan vermedi.
Bu kadar hassaslığa gerek yok. Meyvenin,içeceğin,atıştırmalığın ısınmasını ne kendim için ne de çocuklarım için hayatta beklemem.

Bu konuda master yapmış annecağız geldi. Benim kızımın üçüncü senesi bu yıl. Daha geçtiğimiz hafta ateşlendi evdeydi. Okulun başladığı hafta ufak ufak öksürmeler başladı. İlk okul yılının %90'ı hastalıkla geçti. Sürekli enfeksiyon, ateş, kusma, orta kulak iltihabı. Hiçbir şey çözüm olmadı. Doktorların önerdiği nir sürü bağışıklık ilacı kullandık, bana mısım demedi. Çok az bir etkisi oldu. Kulaklar sürekli iltihaplı, doktora götürüyorsun antibiyotik veriyor yolluyor. 10 gün sonra tekrar gel diyor. İkinci senede artık Uludağ Ünv. bir profesörün özel muayenehanesine götürmeye başladım. O da bağışıklık için test yaptırmak istedi, aylarca testi yaptıramadık. Çünkü antibiyotik kullanırken test sonuçlarını etkiler diye yapmayı istemiyor. Fakat bizim çocul durur mu? Antibiyotik bitiyor, 15 gün dolmadan hop bir ateş daha. Kulağı en son iltihaplandığında araştırdım ettim KBB'ye götürdüm. Ateşlenmesinin en büyük sebebi kulaklarıymış meğer. Geniz eti alındı, kulaklarına tüp takıldı ocak ayında ondan sonra bir defa hariç ateşlenmedi hiç. Hasta oldu ama hafif burun akıntılarıydı. Şimdi sağ kulağına yeniden tüp takılacak. Çünkü sağ kulak ağır hasarlıydı neredeyse kaybediyorduk. Tüp düşmemiş. Önceden götürdüğüm KBB doktorlarına nasıl öfkeliyim anlatamam. Yazdıklarım yaşadıklarımızın sadece %30'u falan. Okuldan almanız çözüm değil. Eczaneye eşiniz gitsin ve desin ki bizim çocuk kreşe başladı başlayalı hasta. Eczacı da bunun normal olduğunu, okula şimdi değil birkaç yıl sonra gitse yine hasta olacağını söyleyecektir.

çünkü hakikaten bir aydır aşırı hasta. Üç kilo verdi yavrum. Bir yanım diyor ki çocuğa eziyet etme, suratı kaşık kadar kaldı al kreşten.
Almayın okuldan bence. Doktorlar kreş sendromu diyor buna kreşe yeni başlayan her çocukta oluyor yıl boyu süren geçemeyen hastalık. Kızım geçen yıl krese başladı ve yıl boyu hastaydı neredeyse. Öksürmekten gece boyu ne uyur ne uyuturdu. Öyle böyle bir öksürük değildi. Komşular bile derdi geceleri çok öksürüyor diye. Kusardı. Burnu çeşme gibiydi ve buna rağmen tıkalıydı nefes de alamıyordu burunda. Acile mi gitmedik cokca doktor doktor mu gezmedik,rontgenler tahliller..onlarca iğne mi yemedik yok yani. Iyileşiyor iğneden sonra 2 hafta sonra aynı. Kaç kilo verdi iştah kalmadı. En son burnu tamamen tıkanıp da felaket horlamaya başlayınca geniz eti ameliyatı da yaptırdık. Çok şükür atlattık o günleri. Geçmiş olsun size de

Kiyamam maalesef bütün cocuklar böyle.

Benimkide sürekli hasta okula gondermedim, iyilesti tekrar başladı. En son orta kulak iltihabi oldu. İşitme kaybi yaşanabilir dedi doktor capaya goturdum sorun çıkmadı çok şükür.

Simdi yine öksürüyor, anlamıyorum bende.
Doktoru okula gitsin, izole olmasi iyi değil değil. Gönderiyorum

Bu mikroplara alışması gerekiyor, şimdi olmasa daha sonra yine hasta olacak. Yapacak fazla da bir şey yok bence. Yaşanması gereken bir süreç, geçmiş olsun.

Bende 1 ay oncesine kadar yazdirdim hersey tamamdi ama komsumuzun kizi gidiyor ve durmadan hasta kizi. Haata hasta gonderme digerlerinede bulasir dedim calisiyorum mecbur gonderiyorum dedi oysaki annesi var bakabilir ama okulda cok sey ogrendigi icin hic geri kalmasin istiyo bu sebepten dolayi oglumu gondermekten vazgectim buyuk ihtimal kreste bulasiyo tam duzeliyo baskasindan bulasiyo bide kizim var oglum hasta oldugunda onada bulasiyo kaldiramam bu kadar sık hastalanmalarini vazgectim bence gondermeyin

Eninde sonunda okula başlayacak şimdi alsanız me olacak ki o süreci yine yaşayacaksınız ilk 6 ay çok yoğun oluyor hastalık 1 yıldan sonra da oluyor ama eskisi gibi sık degil

Her hastalikta cocuk evde birakilmaz. Ne zamanki atesi 38 uzeri olur o zaman gitmesi dogru degil.

Yalan soylemeyimde ilk cocukta bende cok paniktim ama cok zayif bunyesi vardi.. digerleri hasta olunca simdi daha nornal karsiliyorum. Burnu akmasinin bi sakincasi yok tam tersi akmayan burun tehlikelidir enfeksyon yapabilir kulakta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…