- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Bizim evi b.k goturuyor, bebenin kustugu yerleri silmeye kalksam gun yetmez, kusmadigi dk yok. Ust bas yetmiyor, yikamadan kurutup giydiriyorum. Bu sartlarda bagisikligi guclense bari, pisligimizin bir getirisi olsa
He bi de ev yapımı yoğurdunu yedir her gün. Yemeklerine de hep soğan sarımsak kat. Anaokuluna ilk başladığı haftalar benim oğlanda aynı böyle öksürürken kusmalo hastalandı. Bebekken kullandığımız burun açıcılar var ya ondan aldım arada burnunu temizledim. ( kendi çıkaramıyor) yatmadan önce falan da temizlersen daha rahat uyur. Bitmiyor benim yazmam. :))) o kusma ne lanet bir şeydir. Çocuğa mı üzüleyim ortalığın battığına mı. :/
Hem de nasıl sıkıcı. Aynen kızım da bebekliğinden itibaren çok kusan bir yavru, hastalığı ayrı, katı gıdası ayrı kusturdu. Burnuna okyanus suyu yapıyoruz, hiç şaşmaz her seferinde minik de olsa bir kusmuk atar mesela. Neyse ki şimdi öğrendi yavrum, midesi bulandığı zaman koşabilecek durumdaysa odanın halısız kısmına koşuyor ama yataktaysa yandık. Bir kusuyor, bir ağlıyor, sonra ağladığı için boğazı acıyor ve daha çok kusuyor. Sonsuz döngü bu olsa gerek...Eşim de kalkar yardım eder ama sonra yapacak başka bir şey olmadığına karar verince, yatar uyur. Eee benim uyku çoktan kaçmış, sabaha kadar nöbetteyim. Eşinize her çocuğun benzer aşamalardan geçtiği konusunda ısrarcı olun. Yavrunuzun kilo vermesi üzücü olmuş ama toparlayacak. Benim komşulardan birinin 5 yaşında kızı var, yemek de yemez yavrum, bir de anaokuluna gidiyor. O da hastalıktan iğne ipliğe döndü bir süre, şimdilerde daha iyi. Yani sosyal ortamlara açılıp da turp gibi devam eden çocuk görmedim daha.
Geçmiş olsun. Çocuk kusarken kucağınıza alın. Ama üstünüze kusmasın diye kendinizi sakinmayin. Bu şekilde annesini kucağında daha sakin kalabilir.
Kresten almayın ama bağışıklık için çalışmanız lazım. Propolis kullanımı ciddi fayda sağlıyor. Bir de çok mu temizlik yapıyorsunuz. Bu da bağışıklığı zarar verir.
Herkes normal olduğunu söylemiş zaten.
şimdi olmazsa ilkokul 1 e kadar sakladığında ( dayanabilirsen) okuma yazma öğrenirken yaşayacak bu ağır süreci.
Mikroplara hiç alışık değil belli ki vücudu (mutfak temizliğini anlatışından anlamak gerek gerçi :) )
Neyse tavsiyem var aynılarını yaşadık hepimiz ve ben çözümü çörekotu yağında buldum şükür.
Hastayken iltihap gideriyo, değilken bağışıklık güçlendiriyor.
Biraz ağır bi kokusu var mide bulandırır istemez falan dersen önden bir kaşık pekmez, arkasına daya yağı pekmezin üstünden akıyo gidiyo farkına bile varmıyo
Marka olarak mecitefendi tavsiye ederim alacak olursan.
Birde öksürük var. Onu da öksürük anında bir tatlı kaşığı bal sirkesi, elma sirkesi vererek durdurdum hep. Çocuk öksürünce anne Elmalı turta ver derdi o bile alışmıştı.
Çok geçmiş olsun :)
Tanıdığım temizlik hastasi kac anne varsa çocukları hep aynı durumda ki ben bunun tesadüf olduğuna inanmıyorum.
Ve hepsi boğaz enfeksiyonu.
Birde bu annelerin bir ortak yönü var hemen antibiyotik. Oğlum 7 yaşında bugüne kadar çöpe attığım reçetenin haddi hesabı yok. Çünkü farkettimki o hastalık antibiyotik ile geçince daha şiddetli geri geliyor çocuklara ve yine antibiyotik sonra yine .Ve zamanla bu çocuk antibiyotik olmadan iyilesemiyor.
Şimdi kresten aldinız ilkokulda ne yapacaksınız.
Daha önce oglumda kreste böyle hastalaninca arastirmistim ve bir doktorun yazısına denk geldim. Kreş aşı gibi birşey. Kereste hastalıklarla haşır neşir olan cocuklar ilk okula başlayınca daha direncli oluyor.
Mesela bizimki eve gekince2hastalık belirtisi başlıyor du. Ates öksürük burun akıntısı. 72 saat hastalığın kuluçka süresi diğer çocuklara tehlike arz ediyor. Gerçi bu 72 saat bu belirtilerden öncesi ama elden birşey gelmez. 72 saat çocuğu okula yollamam 3 gün yani. Araya hafta sonu girmiş yani cuma akşamı hastalandıysa salı gönderirim okula. O 3 gün taze meyve suyu sıkarım bunu kadir tuğcu dan öğrendim Allah razı olsun o doktordan. Öksürük surubu denen seyin özü tatlı ekşi dir .Bal limon olur. Ekşi elma olur.
Bende ekşi elma portakal suyu greyfurt havuç ile meyve suyu yaparım. Sabah akşam içer. 3 gün okuluna gider .Çünkü evde kalarak çabuk iyilesemez çocuk. Kendimden biliyorum. Böyle ateşten geceleri kabuslar halüsinasyonlar görüyorum gözüm açık. 2 gün yattım ertesi gün hadi okula dediler bana tıs tıs gittim tenefüse kadar kendime gelmiştim.
Okuldan kaçış yok bırakın gitsin. Hastalık vücuda girmiş bir kere tekrar sınıfa girse ne olacak aynı mikrop iki kere gelmez.
Valla bizim evde hayatta kalmayı başaran çocuk her yerde yaşar bence, survivor modundayız çoğu zaman. Evi de o kadar tozdan arındırmasan mı? Çok izole etmişsin sanki. Şimdi üst üste hastalanması bundan gibi. E şimdi alsan seneye versen gene sil baştan olmaz mı?
Propolisli bilmemne karışımları, destek ürünleri var eczanelerde hep görüyorum çocuklar için. Öyle bişeyler denedin mi?
Ne yapacaginiz hakkinda fikrim yok Allah kolaylik versin
Oksurunce kusuyor dediniz dikkatimi cekti, kucuk yavruya hayatinda basarilar diliyorum onu en iyi ben anlarim bogazim gicik tutsa ikinci oksurukte lavaboya koşuyorum bu saçmalik bi bende var sanirdim sasirdim
Ben de bi de bunun yaninda cok gulersem kusma fonksiyonu da var Allah size onlari gostermesin umarim daimi olmaz cok gonulden diliyorum Allah dusmanima vermesin cunkuAmanın benim sıpa daha küçük diye böyle düzelecek diye kendimi avutuyorum ben. Umarım sizinki gibi daimi bir durum olmaz.
Ah be idrakcim ayni durumdayiz , 3 hafta oldu mila krese baslayali , 3 haftadir hastayiz , uykusuz , her hafta doktor , surekli degistirilen ilaclar
Dun doktorda en sonunda yeter artik antibiyotik yazin dedim ki bu cocuk dogdugundan beri antibiyotik icmemisti ama dayanamiyorum onu oyle gormeye
Benim oglan krese basladiginda hic hastalanmamisti hatta surekli derler ya krese baslayan cocuk surekli hasta oluyor diye , bende yok oyle bisey yaa diye geziyordum ortalikta , simdi kizim surekli hasta
Ben strath'a basladim doktor tavsiyesiyle, insallah antibiyotik ise yarar diye dua ediyoruk dunden beri
Sana da cok gecmis olsun insallah biter bu hastaliklar
Bu arada ben isten kovuldum iki gun once ama kresten almayi dusunmuyorum , esimde evde olmasindansa kreste olmasi onun icin daha iyi diyor , bide bizimki 23 aylik daha pek minnak ama kreste cok mutlu , sabah kosarak gidiyor okula
Bir kirilma noktasi olacak!! Bu dedigimi unutma., ilk oglum 1 yasina kadar hasta olmazken 3 numaram 2 aylikken hastanede kaldi. hasta olmasi virus kapmasi nedeniyle. Beslenemesi burnundan hortumlar filan kotuydu. Bunu gorunce ben dayanamamistim tabii ama sukur. Daha erken hasta olmustu yani..Niye? Cunku ilk cocukta eve hastalik virus tasiyan kimse yoktu. Bu zavalli kizim napsin.. abileri okuldan kresten ga bire hastalik tasiyolar.. kis mevsimi dogmasida cabasi.
Buyuk oglum nasil kusar hala hasta oldugunda.. yorganlar yataklar batar.. ama bebeklikten beri alistim. Hasta olmasin desemde oluyodu. Krese basladi hatta oglum boyle hasta oldugu icin cocuk kusmaktan okula gidemiyodu bi kac ay ara verdim tekrar baslattim. Klise olsada bagisikligi icin iyi bu durum.. simdi ben 3 gunden fazla atesi yoksa doktora goturmuyorum. Cunku iltihaptan korkuyorum.. kulak bogaz vs. Antibiyotik gerekiyo ki ancak bicak kemige dayandiginda kullaniyoruz. Atesi yoksada kulagini vs cekistiriyosa goturuyorum doktora.
Haricinde kusuyolar ishal oluyolar ki bu cok kotu oluyo.. hepsi birbirine bulastiriyo. Cok bilirim bi yataktan diger yataga elimde kova kap kosturdugumu: ( o zamanlarda istahta olmuyo bol su vereceksin ve birak kakasini yapsin rahat ol. Cunku o virusun vucuttan atilmasi gerek. Kusarak ve diskiyla oluyo bu. Tabiiki pirinc muz vs yedirmen lazim ishali dursun diye.. ama gececek.. ilerde bu cocuk okula gitmeyecek mi? Gidecek.. bu zamanlari okulda yasamamasi icin suan atlatmasi daha iyi. Ara verebilirsin bi sure belki dedigim gibi cocuk toparlar kendini baslatrsin.. Bu sefer daha istikrarli olursun.
Kreş sınıfı kaç kişilik acaba? Bi temizlikci tutma imkaniniz varmı rahatlarsiniz biraz
Cocuga yatmadan iki saat önce süt icirmemenizi ve yüksek bir yastıkta yatirmanizi öneririm.Bizim kusma legenimiz var ve yatağın yakınında özellikle oksurmeye başladığı dönemde hazırda tutardım.Kizima zatürre tedavisi dahil uygulandı,alerjik astım çıktı.Yine kresine de gitti,Anasinifina da....Buyudukce bağışıklık sistemi güçlendikçe daha az yaşayacaksınız bu tür şeyleri.Su an çocuğunuzun hasta olması,evinizin batması sizin canınızı çok sıkabilir ama inanın bunların benzerlerini hepimiz yaşıyoruz.Kizim cuma günü hastalandığında işi arayıp doktora götürmek için izin istemeyeceğim diye seviniyordum inanirmisiniz...üstelik kamu calisaniyim....başhekimlikten refakatçi izni isterdi müdürüm.Ara katta olan evimi üst kat komsumun üstün zekası nedeniyle su bile bastı.Yatak odam tamamen islandi...banyomun sac tavanı bile çöktü..1 günlük idari iznimle temizledim.Oluyor yani böyle şeyler...sağlığımız yerinde olsun,herşey halloluyor.
Üzülmeyin hepimizin belası bu kreş hastalıkları.
Belki yapıyorsunuzdur ama benimki hatırlatma şeklinde olsun.
Öncelikle propolis bal arı sütü artık hangisi alerji yapmıyorsa hergün vereceksiniz çocuğa. Çocuklar için satılan özel karışımlar var ben çok memnunum. Propolisi yoğurda karıştırıp verin.
Sonra hergün greyfurt portakal mandalina doping suyu taze sıkılmış içsin çocuk.
Koruyucu içermeyen d vitamini takviyesi alsın.
Ihlamur ve kuşburnu ekinezya gibi bitki çaylarını önce yudum yudum alıştırın sonra da en az yarım çay bardağı kadar tüketmeyi alışkanlık edinsin.
Çocuğunuzun bağışıklığı çok düşük, vücut bu virüsleri tanımıyor o yüzden sürekli uçlara kadar gidiyorsunuz.
Bağışıklık sistemini güçlendirmeye odaklanın.
Piyasada satılan ilaçlar var doktorunuz öneriyorsa bağışıklık güçlendirici olarak alabilir ama içinde koruyucu olduğu için ben içirmiyorum.
Sana altın değerinde bir bilgi vereyim. Bebek doğunca sağına soluna bez koyma.
Terledi üstünü değiştireyim deme. Ter bezi saçmalığını kullanma.
Orda burda atlet değiştirme. Doğal davran akışına bırak :)
Benim kızım da anaokuluna başladı. Hafif burun akıntısı ve bazen 3-5 öksürükten başka bir durum yaşamadık. Hastanelik bir durum olmadı.
Bir gün akşam dedi ki "anne boğazım yanıyor"
Sıktım limonu 2-3 tatlı kaşığı içirdim. Sabaha normale döndü. Zira ben de hastalanacağımı hissettiğim an dikiyorum kafama limonu.
Günlük bir kaşık pekmez,bir kaşık bal içiyor. Bir de propolis takviyesi.
Çocuğun burnu akınca hastaneye koşanlar var. 2 öksürünce antibiotik,öksürük şurupları kullananlar da tabi.
Çocuğun bünyesi hastaneye ilaçlara alışınca artık ilaçsız iyileşemiyor maalesef.
Ama her çocuğu bünyesi de farklı.
Ben ateşi çıkınca kontrol altında tutup beklerim 3 gün. Başkasına sen de bekle diyemem.
Allah korusun onun ki farklı reaksiyon gösterebilir.
Durum bu bizde :)
Hasta oluyor diye çocuğu almayın kreşten, hazır okula adapte olup ilerleme kaydetmişken yapmayın, benim kız ilkokula başladığı yıl tüm kış hasta oldu, eşimde eşin gibidir, ay WC'den mi mikrop kaptı, ay koşup terledi mi deyip dururdu, teneffüse çıkarken merdivenlerden iterlerse senaryosunu bile dile getirir, aman babacım herkes çıkınca in merdivenlerden diye tembihlerdi kızı :)) Kızımda kızım sendromuna karşı dik durmuş bir anne :))) olarak söylüyorum, eşinin gazına gelmemelisin.
İçin rahat edecekse diye söyleyeyim, şu sıra havaların dengesizliği yüzünden neredeyse birçok anaokulu, kreşlerde çocuklar hasta, 2 gün geliyorlar 5 gün hasta yatıyorlar, hepsi iyileşecek, düzelecek.
Çok geçmiş olsun senin yavruya da. Iş için de sana. Hayırlısı olur inşallah. Ben de çok direndim antibiyotik için ama doktor enfeksiyon var içmesi lazım deyince mecbur verdim. Benim oğlan üç yaşına kadar neredeyse hiç ağır hastalık geçirmedi. Basit bir gripte bile kusar o ayrı mevzu ama antibiyotik kullanacak kadar hasta olmadı. İlk kez bu kadar uzun ve ağır hasta oldu. Şu an hala öksürüyor deli gibi. Buhar, bal, solüsyon Allah ne verdiyse deniyorum ama yok geçmiyor. Deli çıkıcam.
İdrak, ayranı limonlu pipetli versen..sebzeleri kreple ya da kekle karıştırıp yedirsen? Kabaklı kek,fırında kabaklı mücver, ıspanaklı krep mesela..ben kızıma öyle yediriyorum..bir de karnıbaharı haşlayıp,sos olarak:yulaf,yumurta,tuz,süt ekleyip fırında pişiriyorum, o da kek gibi oluyor..yani kek,krep tarzını seviyorsa bu şekilde yedirmeyi deneyebilirsin.