Kreş ve bitmek bilmeyen hastalıklar

Biraz daha dayanın, eşin de sen de yılmayın.İlk sene çok normal hastalıklar.Sadece önerim bir arkadaş daha yazmış, multivitamin, omega 3 takviyesi ve bol meyve ile bağışıklığını destekle.Hatta sizde takviye alın çünkü oğlumun geçirdiği hastalıkları bende geçiriyorum.Allah yardımcınız olsun.

Üzülmeyin hepimizin belası bu kreş hastalıkları.
Belki yapıyorsunuzdur ama benimki hatırlatma şeklinde olsun.
Öncelikle propolis bal arı sütü artık hangisi alerji yapmıyorsa hergün vereceksiniz çocuğa. Çocuklar için satılan özel karışımlar var ben çok memnunum. Propolisi yoğurda karıştırıp verin.
Sonra hergün greyfurt portakal mandalina doping suyu taze sıkılmış içsin çocuk.
Koruyucu içermeyen d vitamini takviyesi alsın.
Ihlamur ve kuşburnu ekinezya gibi bitki çaylarını önce yudum yudum alıştırın sonra da en az yarım çay bardağı kadar tüketmeyi alışkanlık edinsin.
Çocuğunuzun bağışıklığı çok düşük, vücut bu virüsleri tanımıyor o yüzden sürekli uçlara kadar gidiyorsunuz.
Bağışıklık sistemini güçlendirmeye odaklanın.
Piyasada satılan ilaçlar var doktorunuz öneriyorsa bağışıklık güçlendirici olarak alabilir ama içinde koruyucu olduğu için ben içirmiyorum.

Çok sağol. Zaten üç yıldır izole yaşadığı için fiziksel olarak pek sağlıklı ama asosyal bir çocuk oldu. Şimdi bozulan kısımları tamir etmek için kreşe başladı ancak sağlıklı kısmı bozuldu. İnşallah bir an önce biter bu süreç.
Her koşulda önce akıl sağlığı önemli. Akıl sağlığını d desteklemek için sosyal ortam önemli. O yüzden bence de doğru yoldasınız yılmayın ama stratejinizi değiştirmeniz lazım.

Ilk yil boyle olacak. Tam iyilesecek kresre bir cocuktan kaptigi mikropla tekrar hasta olacak. Seneye bagisiklik sistemi guclenmis olacak o kadsr kolay hasta olmayacak. Su an sirf hastalandigi icin anaokulundan alsaniz da ilkokula baslayinca olur bu sefer de. Cunku cocugunuzun bagisiklik sistemi boyle boyle gucleniyor.
Bu arada ev isleri icin ayda bir de olsa bir yardimci almanizi tavsiye ederim.

Bu konuda benden daha muzdaribi yoktur kesin:olamaz:cunku benimkiler ucuz ve hastalaninca topluca hastalaniyolar:olamaz:5 aydir krese gidiyolar ve herhalde onun da yarisini hastalik yuzunden evde gecirmislerdir:işsiz:artik gina geldi iyilestirip yolluyosun ertesi gun yine hastalar bi de baya uzun suruyor iyilesmeleri:işsiz:ben gecen ay multivitamin icirdim su anda cok Sukur daha iyiler:nazar:en azindan bi kac gun suruyor hastaliklari
Bence de alma kresden cocugu

Bizim sıpa da öyle ya. Bir hastalık bitiyor öteki başlıyor. Yıldım yemin ederim. Üç gün üst üste uyumadım dördüncü gün bayıldım artık. Yavrum da uyuyamıyor öksürmekten. Tam iyileşti şükür diyorum başka bir hastalık çıkıyor. Acil kapısını aşındırdık artık. O bağışıklık güncellemesi gelsin bence de. Aşısı falan yok mu bunun. Kreşe alışma aşısı. Böyle olmuyor çünkü :
Benim kız da ilk senesinde ayda bir hastaydı. Doktorumuz sadece ateş düşürücü ver dedi o kadar.
Vücut bağışıklığını böyle güçlendirirmiş.
Burnu akmaya başladığında sabah akşam bir veya yar çay bardağı limonlu adaçayı veriyorum şurup yerine. Bu çay burun ve geniz akıntısını kesiyor. Öksürük için her gece ballı sıcak süt veriyorum.
En geç 1 haftada iyileşiyor.
Çünkü antibiyotikler çocuklara ağır geliyormuş, hiç vermedi doktorumuz.

Bir de ben de 3 çocuk var, sırayla atlatıyorlar. Bir ayım pert :)

Kreşten almayın. Bol bol kış meyvesi yedirin (mandalina iyi geliyor). Sıcak çorbalar vs.

Allah şifa versin.

Biraz daha deneyin.eger hala bu kadar sık hasta oluyorsa kresi birakin.
Benim cocuklarda 3.5 yasinda basladilar hasta da oldular tabii ki ama bu kadar kesintisiz devamli bir hastalik hali olsa devam ettirmezdim sanirim.
Yukarda bir uye daha demis 3 yasindaki bagisiklik sistemiyle 5 yas bir degil.eger kaldiramiyorsa gondermeyin

Bizim de ilk senenin yarısi hastalıkla geçmişti.İkinci yılı rahat gecirdik.
Hepimiz de aynı dert. şimdi yılda bir-iki kere hasta oluyor ama ikiz kardeşlerine de geçiyor bizim de bir ayimiz pert oluyor.

Valla bizim evde hayatta kalmayı başaran çocuk her yerde yaşar bence, survivor modundayız çoğu zaman. Evi de o kadar tozdan arındırmasan mı? Çok izole etmişsin sanki. Şimdi üst üste hastalanması bundan gibi. E şimdi alsan seneye versen gene sil baştan olmaz mı?
Propolisli bilmemne karışımları, destek ürünleri var eczanelerde hep görüyorum çocuklar için. Öyle bişeyler denedin mi?
Sana altın değerinde bir bilgi vereyim. Bebek doğunca sağına soluna bez koyma.
Terledi üstünü değiştireyim deme. Ter bezi saçmalığını kullanma.
Orda burda atlet değiştirme. Doğal davran akışına bırak :)
Benim kızım da anaokuluna başladı. Hafif burun akıntısı ve bazen 3-5 öksürükten başka bir durum yaşamadık. Hastanelik bir durum olmadı.
Bir gün akşam dedi ki "anne boğazım yanıyor"
Sıktım limonu 2-3 tatlı kaşığı içirdim. Sabaha normale döndü. Zira ben de hastalanacağımı hissettiğim an dikiyorum kafama limonu.
Günlük bir kaşık pekmez,bir kaşık bal içiyor. Bir de propolis takviyesi.
Çocuğun burnu akınca hastaneye koşanlar var. 2 öksürünce antibiotik,öksürük şurupları kullananlar da tabi.
Çocuğun bünyesi hastaneye ilaçlara alışınca artık ilaçsız iyileşemiyor maalesef.
Ama her çocuğu bünyesi de farklı.
Ben ateşi çıkınca kontrol altında tutup beklerim 3 gün. Başkasına sen de bekle diyemem.
Allah korusun onun ki farklı reaksiyon gösterebilir.
Durum bu bizde :)

Ne yaptın bacım sen ilk yıl derken. İlk yılın tamamında mı? Sürekli mi :/ ben sabretsem pimpirikli koca insanı sabretmez. Çocuğa ince hastalığa yakalanmış muamelesi yapıyor zaten. Çocuğa iyi bakmıyorlar ondan hasta oldu diyor bir de. Üç buçuk saat gidiyor zaten ne iyi bakması.
Hasta oluyor diye çocuğu almayın kreşten, hazır okula adapte olup ilerleme kaydetmişken yapmayın, benim kız ilkokula başladığı yıl tüm kış hasta oldu, eşimde eşin gibidir, ay WC'den mi mikrop kaptı, ay koşup terledi mi deyip dururdu, teneffüse çıkarken merdivenlerden iterlerse senaryosunu bile dile getirir, aman babacım herkes çıkınca in merdivenlerden diye tembihlerdi kızı :)) Kızımda kızım sendromuna karşı dik durmuş bir anne :))) olarak söylüyorum, eşinin gazına gelmemelisin.
İçin rahat edecekse diye söyleyeyim, şu sıra havaların dengesizliği yüzünden neredeyse birçok anaokulu, kreşlerde çocuklar hasta, 2 gün geliyorlar 5 gün hasta yatıyorlar, hepsi iyileşecek, düzelecek.

Son düzenleme:
Benim kızım da anaokuluna başladı. Hafif burun akıntısı ve bazen 3-5 öksürükten başka bir durum yaşamadık. Hastanelik bir durum olmadı.
Sıktım limonu 2-3 tatlı kaşığı içirdim. Sabaha normale döndü. Zira ben de hastalanacağımı hissettiğim an dikiyorum kafama limonu.
Çocuğun burnu akınca hastaneye koşanlar var. 2 öksürünce antibiotik,öksürük şurupları kullananlar da tabi.
Çocuğun bünyesi hastaneye ilaçlara alışınca artık ilaçsız iyileşemiyor maalesef.
Ben ateşi çıkınca kontrol altında tutup beklerim 3 gün. Başkasına sen de bekle diyemem.

sağol valla öneriler güzelmiş :KK19:
sanırım çok giydiriyorlar çocukları üşür diye, o yüzden de terleyip buharlaşıyormuş teri, bu da hastalık sebebiymiş. kaç tane bebek bakım eğitimine gittim kat kat giydirmeyin, belli bir zamandan sonra da her gün dışarı çıkarın dediler. Ter bezi ne bilmiyorum :KK70:
geçenlerde neredeyse grip oluyordum senin dediğin yöntemi kendimde denedim. bi kaşık elma sirkesi içtim, bi de limon yedim, ıhlamur içip iyileştim :)
diğerlerini de denerim inşallah ileride.
sağlıklı günler hepimize :KK51:

sağol valla öneriler güzelmiş :KK19:
sanırım çok giydiriyorlar çocukları üşür diye, o yüzden de terleyip buharlaşıyormuş teri, bu da hastalık sebebiymiş. kaç tane bebek bakım eğitimine gittim kat kat giydirmeyin, belli bir zamandan sonra da her gün dışarı çıkarın dediler. Ter bezi ne bilmiyorum :KK70:
geçenlerde neredeyse grip oluyordum senin dediğin yöntemi kendimde denedim. bi kaşık elma sirkesi içtim, bi de limon yedim, ıhlamur içip iyileştim :)
diğerlerini de denerim inşallah ileride.
sağlıklı günler hepimize :KK51:
Hayatta cok giydirmem cocuklarima.. ikisi kis mevsiminde dogdu .. evin icinde zibin takim o kadar.. ama genede hasta oluyolar:)) zaten bebeklerin her yila gore hasta olmalari gereken bi sayi var, bagisikliklari icin. Genede Cocuktan cocuga degisen bi durum bu yani.. hasta olmasi iyi birsey daha once yazdigim gibi.. hic hasta olmayan cocukta super degil.

Buyuk cocugum 1 yasinda antibiyotikle tanisti en kucuk 5 aylikken mesela.. antibiyotikaiz gecirebilecegimiz her hastaliga iyi birsey gozuyle bakiyorum artik:)

İdrak, ayranı limonlu pipetli versen..sebzeleri kreple ya da kekle karıştırıp yedirsen? Kabaklı kek,fırında kabaklı mücver, ıspanaklı krep mesela..ben kızıma öyle yediriyorum..bir de karnıbaharı haşlayıp,sos olarak:yulaf,yumurta,tuz,süt ekleyip fırında pişiriyorum, o da kek gibi oluyor..yani kek,krep tarzını seviyorsa bu şekilde yedirmeyi deneyebilirsin.

Hayatta cok giydirmem cocuklarima.. ikisi kis mevsiminde dogdu .. evin icinde zibin takim o kadar.. ama genede hasta oluyolar:)) zaten bebeklerin her yila gore hasta olmalari gereken bi sayi var, bagisikliklari icin. Genede Cocuktan cocuga degisen bi durum bu yani.. hasta olmasi iyi birsey daha once yazdigim gibi.. hic hasta olmayan cocukta super degil.

Buyuk cocugum 1 yasinda antibiyotikle tanisti en kucuk 5 aylikken mesela.. antibiyotikaiz gecirebilecegimiz her hastaliga iyi birsey gozuyle bakiyorum artik:)
bence de arada hasta olmaları gerekmez mi? yoksa bağışıklıkları nasıl gelişecek.. sadece çok ağır hasta olmasınlar, bronşit zatürre falan olmasınlar da...

Tontriko,o sayı olayını daha önce de duymuştum ama benim kızım geçen yıl iki kere hasta oldu(ağzı burnu tıkalı,öksürmeli falan)..çok titizlendiğim de söylenemez,kalabalık çocuk ortamlarına,okula falan da götürdüm sık sık..sürekli emiyordu ondan mı bilmem ama az hastalanması sorun mu acaba diye düşünüyorum ben de:/

Cocuk mikropla tanisip bagisiklik kazanana kadar boyle gider bu. Kresten alma hic cunku bir sekilde mikropla tanismasi lazim bugun olmazsa yarin. Propolis filan iyi geliyor diyorlar doktorla bir gorusun bence.

Arkidişler hepinize teşekkür ediyorum tek tek cevap yazacağım yorumlara. Ancak şu anda "hele ninno olasan" türküsü eşliğinde altıncı kez çamaşır makinesini çalıştırıyorum. Az önce beyim eve geldi ve "temizlik muharebesi başlamış ben zılgıt yemeden oğlanı alıp gideyim" deyio kaçtı. Domestos yarim olmuş anam anam garibeğğmm. Çamaşır suyu çok pis kafa yapıyor yalnız. Meğer içimde yatan bir dilber ay varmış. Açığa çıktı. Yazacağım herkese tekrar teşekkür ederim.

Siz temizlik olayını fazla abartıyorsunuz gibime geldi.
Biraz rahat olmaya çalışın bence.
Tamam kusmuk temizlensin filan ama durup dururken dolabı döküp komple silmeler filan
O domestosu fazla kullanmak da koaha sebep oluyormuş, sirke filan kullanın bari.

Ben sogan sarmisak da yediriyorum :KK53:
Aynen ayakta atlatiyorlar genelde. Ki kucuk buyukten daha dayanikli, herkes buyuk okula gittigi icin kucugu de hasta eder diyordu, ama aynen bizim evde survivor modunda oldugu icin kucuk suan tam warrior.

Bir tek oksuruge cozum bulamiyoruz, onda da istanbul bronsitine astim ilaclari ise yariyormus sadece, doktoru vermedi ama, alerji surubu verdi o da iyi geliyor ama surekli vermek istemiyorum ben de.

X