- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Eşimin yeğeni de kreşe başlayalı hasta İdrak çok üzülüyorum. Eylülden bu yana 5 kutu antibiyotik kullandı. İlaç biter bitmez hop boğaz enfeksiyonu, o bitince kulak iltihabı, o bitince yeniden boğaz enf. + kusma... böyle gidiyo. Ne yapacağımızı şaşırdık bu nasıl bi salgın. Kan değerlerine bakıldı defalarca Allah korusun ne saçma şeylerden şüphelendiler. Bu süreçte gidemediği günler sebebiyle kreşten de soğudu haklı olarak. Umarım bağışıklı sistemi bi an evvel bu duruma göre güncellenir de sosyal yeniliğine devam eder kusmuklu afacanın. Bi müddet daha dayan derim ama sen bilirsin tabii ki.
Ilk yil evet hep hasta olacak, simdi alsan 1.sinifa gittiginde yasayacaksin ayni seyi.. sonra azalacak idrak alma okuldan.. cok gecmisler olsun minige de sana da :)
Benim kızımın anaokulunda ki ikinci senesi bu
Geçen sene de çok zorlanmıştık
Hiç hasta olmayan çocuk sürekli hasta oldu
Hastanede yattık birkaç gün
Göründüğümüz bütün doktorlara iayan modunda sordum bende ne önlem alabiliriz diye
İki sene sürecekmiş böyle
Evdeki hijyenik ortamın dışına çıktığı için normalmiş
Şimdi göndermesen seneye göndericen yine hasta olacak dediler
Bu senede sürekli hasta
Evde bebeğime de bulaşıyor
Ve ben resmen sürünüyorum
Olacak maalesef. Nereye kadar toplumdan izole edeceksin ki kuşum? Bağışıklık sisteminin gelişebilmesi için mikrop alması şart. Kreşte olmazsa ilkokulda sürekli hasta olacak zaten. Biraz zor geçiyor bu dönemler ama zamanla toparlayacak minnak. Geçmiş olsun, zor süreçler anlıyorum ben de anaokulunda çalıştığım için durumun inan farkındayım.
Ne yaptın bacım sen ilk yıl derken. İlk yılın tamamında mı? Sürekli mi :/ ben sabretsem pimpirikli koca insanı sabretmez. Çocuğa ince hastalığa yakalanmış muamelesi yapıyor zaten. Çocuğa iyi bakmıyorlar ondan hasta oldu diyor bir de. Üç buçuk saat gidiyor zaten ne iyi bakması.
Idrak ben okula basladiklari ilk aylar vitamin takviyesi veriyorum muhakkak, balik yagi ve d - k esliginde bir kutu multivitamin.
Bir de salgin haftalari hasta olmasa bile gondermiyorum, zaten okuldan haber geliyor sinifin yarisi hasta oluyor, benimki saglamsa da gondermiyorum.
Bunun disinda bu ara istanbul bronsiti diye bir seye taktim kafayi, benim ve cocuklarin semptomlari tam bahsedildigi gibi, doktora danismayi dusunuyorum. Seninki de benzer geldi okuyunca, arastirmani tavsiye ederim.
Haline şükret diye yazdım zaten :)Demeyin ya hala devam mı bir de :/ çok geçmiş olsun size de. Ben bir ayda çöktüm Allah yardım etsin size bir de bebek var. Ben de sordum doktora "bağışıklık sistemi ne zaman güçlenir bilinmez" diyor. Bilmiyorum ne yapacağımı.
Yani soyle diyeyim tamamen bunye meselesi idragim :) ilk oglum 5. sinifa kadar her ay acillik oldu, kucugu sadece 2 sene surdu.. evimiz her ne kadar cok mukemmel temiz olmasa da disaridaki kalabalik ve o kalabaligin getirdigi kadar pis olmuyor o yuzden bunyelerinin alismasi iki yili buluyor.. benim tavsiyem bu yil ders falan da yokken gecirsin gecirdigini seneye bir tik daha rahat edersin.. esine de burayi okut bak bazi analar 5 yil cekmis de
Balık yağı ben de aldım vermeye başladım. Vitamin de sorayım doktora.Hiç duymadım o dediğin hastalığı bakayım hemen. Zaten hiç bu kadar uzun ve ağır hasta olmamıştı. Ben kreşten aldığı mikroplara bağladım ama dediğine bir bakayım.
E hic bi cocuk okula gitmiycekmi? Maalesef cocuklarin cogu bunu yasiyo bunye alisana kadar. Ayrica cocuklari bu kadar hijyenik yetistirmeyin sonuc maalesef bu oluyo... ama sunda belirteyim su siralar cok fena salgin var. Herkes hasta oksurukten herkes bikmis durumda. O yavrucaklarin korunmasi maalesef dahada zorlasiyor... isimiz zor maalesef allah yardimcimiz olsun
senin eve mikrop.girmiyo o zaman :))) saka bi yana bende anaokulunda cok cektim benimkiler ikiz bide biri iyilesir digeri hasta olurdu. 1. Sinifta hastalik zamanlari kisalmaya basladi. 2. Siniftalar artik ayakta atlatiyolar... bi ara bende isyan etmistim o kadar antibiyotik mi kullanir diye. Boyle boyle vucudu alisiyo ama yasi kucukse 1 sene daha bekleyebilirisniz. Yada oyun gruplarina verebilirinisiniz...Yok ben oğlana müdahale etmem hijyen konusunda. Dilediği gibi kirlenir. Ben evi temizleme derdindeyim daha çok :) evet ya öksürük çok fena zaten. Eşim de bir aydır öksürüyor oğlum da. Ben böyle bir şey görmedim yahu. İlaç da işe yaramıyor.
senin eve mikrop.girmiyo o zaman :))) saka bi yana bende anaokulunda cok cektim benimkiler ikiz bide biri iyilesir digeri hasta olurdu. 1. Sinifta hastalik zamanlari kisalmaya basladi. 2. Siniftalar artik ayakta atlatiyolar... bi ara bende isyan etmistim o kadar antibiyotik mi kullanir diye. Boyle boyle vucudu alisiyo ama yasi kucukse 1 sene daha bekleyebilirisniz. Yada oyun gruplarina verebilirinisiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?