Kreş ve bitmek bilmeyen hastalıklar

Idrakyollariiltihabi

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
7.797
37.031
Merhaba hatunlar
Bu konuyu bitik vaziyette açıyorum. Şu sıralar hayat bana "dur ben sana daha neler edeceğim" diyor sağolsun. Yazacak onlarca sıkıntım var da bir kısmını yazacağım şimdilik. Başlıkla alakalı kısma geçeceğim, önce bir içimi dökeyim :)

Dün çok lazımmış gibi mutfak dolaplarında öyle masumca duran tüm tabak çanağı boşaltıp, hepsini makinede yıkadım. Çünkü dolapları silip yerlerine koymak yetmiyor yıkanması lazım. Toz değince Allah korusun ölürüz falan. Neden yıkamayayım ki. Oğlum da nasıl uslu bir çocuk, nasıl söz dinliyor. Böyle akıllı bir çocuğum varken bu temizliği yapmalıydım. Mutfakta iğne ucu kadar bezin değmediği alan kalmadığından (duvarlar dahil) emin oluncaya kadar temizlik yaptım. Sabah sekizden akşam sekize dek. Saatler sekizi gösterdiğinde, bir kahve yapayım da dinleneyim artık diye hayal kurarken bulaşık makinesinin hortumu patlamasın mı? O minik, sevimli hortumdan fışkıran suyu görseniz aklınız şaşar. Mutfakta küçük bir gölet oluştu. Sular diğer odalara doğru usulca süzülürken ben saatlerce temizlediğim alanın sular içinde kalmasını izledim. Olağanüstü saatlerdi, neyse ki geçti.

Gelelim bugüne. Öyle berbat bir günün ardından oğlumun öğretmeninden "çok ilerleme kaydetti. Sınıf kurallarına uyuyor, derslere katılıyor" cümlesini duyunca tamam dedim bir şeyler yoluna giriyor en azından. Oğlum kreşe başlayalı bir buçuk ay oldu. Başladığı ilk günden beri hasta. Defalarca acile gittik, doktor kontrolüne gittik. Enfeksiyon, grip vs vs. 39.5 derecenin altına düşmeyen ateş, kusmalar, bitmeyen öksürükler, burun akıntısı. O kadar ilaç kullandı ki kuzum. Dün itibariyle tamam dedim çok şükür iyileşti artık. Bir hafta kreşe göndermedim ateşli hasta diye. İki gündür gidiyordu. Bugün sabah öksürük tekrar başladı. Oğlum, ufacık öksürükte midesi bulanan ve kusan bir çocuk. Bu yüzden hastalığı tüm evin baştan aşağı temizlenmesi ile son buluyor. Zira canım yavrum kusarken sabit durmuyor. Her yere saldırıyor, koşuyor. Önüne uzattığım kovayı itiyor. Çünkü niye itmesin. Dolayısıyla o iğrenç sıvı evin her yerine bulaşıyor.

Şu anda üç adet yorgan, iki yastık, sayısız nevresim takımı, üç adet halı yıkanmayı bekliyor. Evde kesik bir koku. Muhtemelen iki gün boyunca çalışacak olan çamaşır makinesi ve bitik bir ben. Ayaklarımı zannedersem hissetmiyorum. O kadar yorgunum ki. 25 gündür neredeyse uyumuyorum. Gözaltı morluklarım yüzümün tamamını kaplamaya meyilli.

Dur şimdi geldim başlıkla alakalı en önemli kısma. Az önce sevgili beyim "Böyle olmaz. Bu çocuk bir aydır hasta. Üç yıldır hiç böyle hasta olmamıştı. Ben böyle giderse göndermem kreşe falan" diye çıkıştı. Dilimin ucuna gelen cümleleri geri çektim çünkü hakikaten bir aydır aşırı hasta. Üç kilo verdi yavrum. Bir yanım diyor ki çocuğa eziyet etme, suratı kaşık kadar kaldı al kreşten. Diğer yanım diyor ki, idrak sen çok çabaladın bu çocuk okula alışsın diye. Tam her şey yoluna girdi, çocuk ilerleme kaydediyor alma okuldan. Önceki konularımı bilmeyenler için, oğlum psikolog tavsiyesi ile yarım gün gidiyor kreşe. Bir tür zorunluluktu okula gönderme durumu.

Dostlar ben ne yapayım şimdi. Yavrum hep böyle hasta mı olacak? Öyleyse severim böyle aşkın ızdırabını. Varsın sosyal sorunlu bir çocuk olsun ne yapayım. Ev iğrenç kokuyor, beynim eriyor kokudan. Sevgili beyim ile kavga etmemek için dilimi tutuyorum. Bana bir fikir verin. Ne yapayım, böyle hastalıklarla devam mı etsin okula yoksa analık hislerime yenilip alayım mı okuldan. Şimdiden teşekkürler, klavye tutan parmaklarınız dert görmesin.

Eşimin yeğeni de kreşe başlayalı hasta İdrak çok üzülüyorum. Eylülden bu yana 5 kutu antibiyotik kullandı. İlaç biter bitmez hop boğaz enfeksiyonu, o bitince kulak iltihabı, o bitince yeniden boğaz enf. + kusma... böyle gidiyo. Ne yapacağımızı şaşırdık bu nasıl bi salgın. Kan değerlerine bakıldı defalarca Allah korusun ne saçma şeylerden şüphelendiler. Bu süreçte gidemediği günler sebebiyle kreşten de soğudu haklı olarak. Umarım bağışıklı sistemi bi an evvel bu duruma göre güncellenir de sosyal yeniliğine devam eder kusmuklu afacanın. Bi müddet daha dayan derim ama sen bilirsin tabii ki.

Benim kızımın anaokulunda ki ikinci senesi bu
Geçen sene de çok zorlanmıştık
Hiç hasta olmayan çocuk sürekli hasta oldu
Hastanede yattık birkaç gün
Göründüğümüz bütün doktorlara iayan modunda sordum bende ne önlem alabiliriz diye
İki sene sürecekmiş böyle
Evdeki hijyenik ortamın dışına çıktığı için normalmiş
Şimdi göndermesen seneye göndericen yine hasta olacak dediler
Bu senede sürekli hasta
Evde bebeğime de bulaşıyor
Ve ben resmen sürünüyorum

Olacak maalesef. Nereye kadar toplumdan izole edeceksin ki kuşum? Bağışıklık sisteminin gelişebilmesi için mikrop alması şart. Kreşte olmazsa ilkokulda sürekli hasta olacak zaten. Biraz zor geçiyor bu dönemler ama zamanla toparlayacak minnak. Geçmiş olsun, zor süreçler anlıyorum ben de anaokulunda çalıştığım için durumun inan farkındayım.

Bizim sıpa da öyle ya. Bir hastalık bitiyor öteki başlıyor. Yıldım yemin ederim. Üç gün üst üste uyumadım dördüncü gün bayıldım artık. Yavrum da uyuyamıyor öksürmekten. Tam iyileşti şükür diyorum başka bir hastalık çıkıyor. Acil kapısını aşındırdık artık. O bağışıklık güncellemesi gelsin bence de. Aşısı falan yok mu bunun. Kreşe alışma aşısı. Böyle olmuyor çünkü :

Idrak ben okula basladiklari ilk aylar vitamin takviyesi veriyorum muhakkak, balik yagi ve d - k esliginde bir kutu multivitamin.
Bir de salgin haftalari hasta olmasa bile gondermiyorum, zaten okuldan haber geliyor sinifin yarisi hasta oluyor, benimki saglamsa da gondermiyorum.

Bunun disinda bu ara istanbul bronsiti diye bir seye taktim kafayi, benim ve cocuklarin semptomlari tam bahsedildigi gibi, doktora danismayi dusunuyorum. Seninki de benzer geldi okuyunca, arastirmani tavsiye ederim.

Ilk yil evet hep hasta olacak, simdi alsan 1.sinifa gittiginde yasayacaksin ayni seyi.. sonra azalacak idrak alma okuldan.. cok gecmisler olsun minige de sana da :)

Ne yaptın bacım sen ilk yıl derken. İlk yılın tamamında mı? Sürekli mi :/ ben sabretsem pimpirikli koca insanı sabretmez. Çocuğa ince hastalığa yakalanmış muamelesi yapıyor zaten. Çocuğa iyi bakmıyorlar ondan hasta oldu diyor bir de. Üç buçuk saat gidiyor zaten ne iyi bakması.

Demeyin ya hala devam mı bir de :/ çok geçmiş olsun size de. Ben bir ayda çöktüm Allah yardım etsin size bir de bebek var. Ben de sordum doktora "bağışıklık sistemi ne zaman güçlenir bilinmez" diyor. Bilmiyorum ne yapacağımı.

Çok sağol. Zaten üç yıldır izole yaşadığı için fiziksel olarak pek sağlıklı ama asosyal bir çocuk oldu. Şimdi bozulan kısımları tamir etmek için kreşe başladı ancak sağlıklı kısmı bozuldu. İnşallah bir an önce biter bu süreç.

Yani soyle diyeyim tamamen bunye meselesi idragim :) ilk oglum 5. sinifa kadar her ay acillik oldu, kucugu sadece 2 sene surdu.. evimiz her ne kadar cok mukemmel temiz olmasa da disaridaki kalabalik ve o kalabaligin getirdigi kadar pis olmuyor o yuzden bunyelerinin alismasi iki yili buluyor.. benim tavsiyem bu yil ders falan da yokken gecirsin gecirdigini seneye bir tik daha rahat edersin.. esine de burayi okut bak bazi analar 5 yil cekmis de

E hic bi cocuk okula gitmiycekmi? Maalesef cocuklarin cogu bunu yasiyo bunye alisana kadar. Ayrica cocuklari bu kadar hijyenik yetistirmeyin sonuc maalesef bu oluyo... ama sunda belirteyim su siralar cok fena salgin var. Herkes hasta oksurukten herkes bikmis durumda. O yavrucaklarin korunmasi maalesef dahada zorlasiyor... isimiz zor maalesef allah yardimcimiz olsun

Balık yağı ben de aldım vermeye başladım. Vitamin de sorayım doktora.Hiç duymadım o dediğin hastalığı bakayım hemen. Zaten hiç bu kadar uzun ve ağır hasta olmamıştı. Ben kreşten aldığı mikroplara bağladım ama dediğine bir bakayım.

Haline şükret diye yazdım zaten :)
Hamile halimle hastane köşelerinde çok zordu
Benim kızımda çok kilo verdi
İkimizimde gözaltılarımız çöktü
Takviye gıda falan da işe yaramıyor
Bu sene okula severek gidiyor ama
Geçen sene hiç istemiyordu
Alırsak hiç istemez diye de korktuk alamadık
Dişimi sıkıyorum bende iznimi uzattım

Ben biraz takıntılıyım temizlik konusunda. Çocuk hiç mikrop görmediyse demek :) yani aslında dışarıda özgür. Yerde oturur, toza toprağa bulaşır. Müdahale etmem. Evde de onu elleme buna bulaşma demem. Oğlana değil evin temizliğine takıntılıyım. Bir de benim oğlan burada pek çevrem olmadığı için park bahçe dışında pek farklı ortam görmedi. Kreşte çarpıldı işte :/

Buradan aldığım fikirleri ve deneyimleri aynen aktaracağım beyime zaten :) öğretmenlik yaparken bu denli dikkatimi çekmiyordu hastalıklar. Ana olunca durum farklı oluyormuş.

Zaten bu sehir hayatinin ve kapali ortam kirliligine bagli bir seymis. Cocuklarda 5-6 yasa kadar surebiliyormus benim sipa 5 yasinda kucuk sipa 2. Evde kalacak kadar nadiren kotulesiyorlar. Kisin hep takviyelerle geciriyoruz. Baharda ve yazin rahatiz.

Yok ben oğlana müdahale etmem hijyen konusunda. Dilediği gibi kirlenir. Ben evi temizleme derdindeyim daha çok :) evet ya öksürük çok fena zaten. Eşim de bir aydır öksürüyor oğlum da. Ben böyle bir şey görmedim yahu. İlaç da işe yaramıyor.

senin eve mikrop.girmiyo o zaman :))) saka bi yana bende anaokulunda cok cektim benimkiler ikiz bide biri iyilesir digeri hasta olurdu. 1. Sinifta hastalik zamanlari kisalmaya basladi. 2. Siniftalar artik ayakta atlatiyolar... bi ara bende isyan etmistim o kadar antibiyotik mi kullanir diye. Boyle boyle vucudu alisiyo ama yasi kucukse 1 sene daha bekleyebilirisniz. Yada oyun gruplarina verebilirinisiniz...

Oyun grubu mu kreş mi, kreş gerekli mi gereksiz mi diye o kadar kafa patlattım ki aylardır tam her şey yoluna girdi derken fiziksel hastalıklar başladı. Bir ay da devam etsin mi alayım mı diye düşünürüm artık. Benim oğlan dört şişe ilaç bitirdi şu bir ayda. Artık ilaç içirmek de istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…