• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev almak mı? Biriktirip ev almak mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Oturdugunuz sehirdeki begendiginiz ev fiyatlarina bagli bur durum
Biz gecen sene 155bine bulundugumuz sehirde alabilecegimiz en iyi evi aldik krediyle,ayda 1500 oduyoruz,kirada oturmasak da 155bin lirayi biriktiremezfik, biz biriktirene kadar bu evin fiyati da 300bin olurdu( ki karsi dairemiz 245bine gecen ay satildi )

Oturdugunuz sehirdeki begendiginiz ev fiyatlarina bagli bur durum
Biz gecen sene 155bine bulundugumuz sehirde alabilecegimiz en iyi evi aldik krediyle,ayda 1500 oduyoruz,kirada oturmasak da 155bin lirayi biriktiremezfik, biz biriktirene kadar bu evin fiyati da 300bin olurdu( ki karsi dairemiz 245bine gecen ay satildi )
Biraz önce baktım, 190-200bin civarı şuanda evler. Ayda 1500 çok iyiymiş sanırım peşinatı yüksek verdiniz. Kredilere de baktım oranları çok yüksek yaa, aylık 4bin civarı ödeme çıkıyor.Bizde fazla peşinat olmadığı için 150bin-160bin civarı kredi çekmemiz lazım

O para birikmez emin ol az buz miktardan bahsetmiyoruz burada 100 binliralar söz konusu kredi cekmek her ne kadar zarar olsada kucuk bir miktar pesinat ile kredi cekip ev almak daha dogru... Bir cirpida olacak bir is bu, zamana yayarsan eger biraz birikir sonra elbet bir ihtiyaca gider o para...

Biz kredi faizlerinin cok cok fazla düsuk oldugu bir donemde kredi cektik aylik 1000 tl ödememiz var en azindan skstirmiyor ve zamandanda tasarruf bu.. Sen her ay 1000 lira kenara atsan yilda 12000 tl yapar bu para hic bir sey ifade etmez ama krediye girsen 1 sene karin olur...

O para birikmez emin ol az buz miktardan bahsetmiyoruz burada 100 binliralar söz konusu kredi cekmek her ne kadar zarar olsada kucuk bir miktar pesinat ile kredi cekip ev almak daha dogru... Bir cirpida olacak bir is bu, zamana yayarsan eger biraz birikir sonra elbet bir ihtiyaca gider o para...

Biz kredi faizlerinin cok cok fazla düsuk oldugu bir donemde kredi cektik aylik 1000 tl ödememiz var en azindan skstirmiyor ve zamandanda tasarruf bu.. Sen her ay 1000 lira kenara atsan yilda 12000 tl yapar bu para hic bir sey ifade etmez ama krediye girsen 1 sene karin olur...
Kredi oranları şuan çok yüksek, düşmesini beklemek daha doğru olacak sanırım...

şimdi her halükârda hava ya bir para gidecek mi evet ya bankaya ya kiraya, de mi? bu durumda risklere bakmalı...

öncelikle ben iyi muhitte büyümedim gayet ayakları yere basan bir insan oldum 5-6 sene de bir şey değil haaa bulunduğunuz yer çok kötüyse bilemem ama idare ederseniz edebilirsiniz.

evet riskler -> banka-> ödeyemezsen haciz gelir
kira -> ödeyemezsen ev sahibiyle papaz olursun adamı yatıştırmak durumunda kalırsın
şampiyon belli 2. kim

bu bence tamamen tercih meselesi. biz evimizi tutarken aslında ciddi miktarda peşinatımız vardı. ödediğimiz kira yerine kredi ödeyebileceğimiz kadar da yüksek bir kira ödüyoruz. fakat biz belirli bir muhitte oturmak istiyorduk. bizim için evin yeri, konumu, etrafında yeşil alan olması, komşular vs. önemli idi. denize yakın olmak istiyorduk. kredi çekip aynı ödemeyi yaparak ev alabileceğimiz muhitlerde ben oturmak istemiyorum ki. krediyi ödeyeceğim 10 sene boyunca oturmak isteyebileceğim bir muhitte istediğim gibi bir evi de alamıyorum zaten. en az 600.000'i gözden çıkarmam lazım ki krediyi ayda 4000 filan ödemem lazım bu durumda. olamayacağına göre ve başka muhitte de oturmak istemediğime göre kirada istediğim yerde oturmayı ve yapabildiğimce birikim yapmayı tercih ediyorum. ilerleyen yıllarda gelirimiz artacak. belki tercihlerimiz de değişecek. semtler değişip gelişecek, şimdi hiç düşünmediğimiz bir yerden o zaman ev almak isteyebiliriz veya hiçbir zaman ev almak istemeyebiliriz, birikimlerimizi farklı değerlendirebiliriz. belki başka bir şehre taşınırız. belli mi olur. ikinci olarak da beni tedirgin eden şey nişanlımın özel sektörde çalışıyor olması. ben devlet memuruyum ama onu işten çıkartabilirler, aylarca işsiz kalabilir, o zaman krediyi kim ödeyecek? bu stresi yaşamaktansa kredi çekenler genellikle gücünün son damlasına kadar kredi ödeyecek şekilde çekiyor.

Bu zamanda biriktirerek güzel bir muhitten ev alabilen babayiğiti tebrik ediyorum. Ya çok iyi gelirin olması lazım ya da 5-6 sene boyunca sadece makarna yemek.

Bizim iki ay sonra 3 sene bitecek ev kredisinde. Hesapladığımda bu kadar zamanda eve ödediğimiz paranın 2/3 ünü kiraya gömebilirmişiz. Boşa akıtılan paradır bence.

Biriktirerek almak mümkün değildi bizim için. Hem kira verip hem ev için para biriktirecek kadar zengin değiliz.
Ben direk ev kredisine girer kiraya haybeye para vermezdim.

Biz de kirada olmamamiza ragmen ev alirken belli bir miktar kredi kullandik kullandigimiz donem oranlar cazip geldi evi alinca hemen bir kiraci bulduk kredi nin bir miktari kiradan sagliyoruz. Daha evi alali bir Yil olmadi bankaya odeyecegimiz faiz den daha fazla ev deger kazandi. Eger ayda cok iyi para lar kenara atamiyorsaniz sizin yilda yaptiginiz birikimden daha fazla almak istediginiz ev deger kazaniyor.

Para biriktirme konusunda kendinize guveniyor musunuz? Biz esimle beceremedik yaw. 3,5 yilda hepi topu 3.000 lira birikti :KK70:
Aslinda ben tutumluydum ama bu Jhonny beni kendine benzetti :)
En iyisi tayin olacagi yerde kredi cekip ev almak. Pesinat olarak da arabadan baska bi sey yok

Para biriktirme konusunda kendinize guveniyor musunuz? Biz esimle beceremedik yaw. 3,5 yilda hepi topu 3.000 lira birikti :KK70:
Aslinda ben tutumluydum ama bu Jhonny beni kendine benzetti :)
En iyisi tayin olacagi yerde kredi cekip ev almak. Pesinat olarak da arabadan baska bi sey yok
Zerre güvenmiyorum zaten bu konuyu açtıktan sonra biriktiririm diye düşündüm sanırım.Ama 1 senedir kenara para koymadık.

Kızlar peki ayda 3-3buçuk binlik ödemeyle 180 bin kredi çekmek mantıklı mı? Kredi oranları çok yüksek şuan sanırım,10-15 yıllık ödeme yapalım desek toplam ödeyeceğimiz tutar aşırı uçuk. 5-6 yıllık ödeme planı çıkarınca da 4bini geçiyor aylık ödemesi. Zam mı istesek ki yine:KK48:

Zerre güvenmiyorum zaten bu konuyu açtıktan sonra biriktiririm diye düşündüm sanırım.Ama 1 senedir kenara para koymadık.

Kızlar peki ayda 3-3buçuk binlik ödemeyle 180 bin kredi çekmek mantıklı mı? Kredi oranları çok yüksek şuan sanırım,10-15 yıllık ödeme yapalım desek toplam ödeyeceğimiz tutar aşırı uçuk. 5-6 yıllık ödeme planı çıkarınca da 4bini geçiyor aylık ödemesi. Zam mı istesek ki yine:KK48:

valla ne kadar ödeyebileceğiniz gelirinizle doğru orantılı ve tabi nerede yaşadığınız sosyal giderler açısından

İyi de bugün 90bin olan ev 10 sene sonra 180binden daha fazlaya satılıyor.

o evin yerine ; mevkiisine yapılan hastane okul vs ; gelişimine bağlı...
10 yıl sonra da 180 binin satın alma gücü 10 yıl öncenin 90bininin satın alma gücüne denk gelir...
boşa faiz ödenmiş olur boşa stres ...

valla ne kadar ödeyebileceğiniz gelirinizle doğru orantılı ve tabi nerede yaşadığınız sosyal giderler açısından
Onu dedim zaten canm kendimizi sıkmadan o meblağı ödeyebiliriz krediye ama kredi oranı yüksek.Ya uzun seneler ödeyip aşırı faiz ödeyeceğiz ya da oranın düşmesini bekleyeceğiz.Ya da bize zam yapın diyeceğiz,kendi yaşantımızdan kısmak istemem

Onu dedim zaten canm kendimizi sıkmadan o meblağı ödeyebiliriz krediye ama kredi oranı yüksek.Ya uzun seneler ödeyip aşırı faiz ödeyeceğiz ya da oranın düşmesini bekleyeceğiz.Ya da bize zam yapın diyeceğiz,kendi yaşantımızdan kısmak istemem

uzun sizi yormayacak vade daha makul geliyor bana. Neticede geliriniz artacak ama kredi ödemeniz sabit kalacak bir zaman sonra ödediğiniz meblağ sizi hiç yormayacak.

o evin yerine ; mevkiisine yapılan hastane okul vs ; gelişimine bağlı...
10 yıl sonra da 180 binin satın alma gücü 10 yıl öncenin 90bininin satın alma gücüne denk gelir...
boşa faiz ödenmiş olur boşa stres ...
Ama mevkii olarak fiyatların hızla uçtuğu bir yerden bahsediyoruz,sanırım GelenKutusu o yüzden öyle söyledi.

Eger almak istediginiz evin muhit acisindsn ilerde deger kazanacagini dusunuyorsaniz kredi oranlari yuksek olsa bile ne zaman duserse oranlar tekrar yapilandirmaya gidebilirsiniz. Demek istedigim bu durum icin oturun bir kar zarar tablosu cikarin

Eger almak istediginiz evin muhit acisindsn ilerde deger kazanacagini dusunuyorsaniz kredi oranlari yuksek olsa bile ne zaman duserse oranlar tekrar yapilandirmaya gidebilirsiniz. Demek istedigim bu durum icin oturun bir kar zarar tablosu cikarin
Yapılandırılınca herşey yeniden hesaplanıyor dimi? Yani toplama bakınca geri ödeme miktarımız azalır.Peki her sene alacağımız zam oranına göre seneden düşebiliyor muyuz? Mesela 10 yıllık istedik, 1-2 yıl sonra 7 yıl olarak düzelttirdik diyelim. Doğru düzgün bir yapılandırma yapıyorlar mı? Konu banka olunca net öğreneyim dedim,fazla güven olmaz :)

Kredi oranları şuan çok yüksek, düşmesini beklemek daha doğru olacak sanırım...

Evet su an kredi oranlari cok fazla biz 0.64 ten cekmistik cok cok cüzi oldu bizim için , su an cekseydik 1500-2000 arasi olurdu odemelerimiz...

Biraz daha sabredin ama iyi takip edin...

Back