• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev almak mı? Biriktirip ev almak mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Günaydın herkese:KK3:
İzninizle konumu hortlatmak istedim. Açalı 1 yıl olmuş,bu 1 yıl içinde kuruş para biriktirmedik geldikçe ona göre harcadık açıldık,abarttık hatta. Şuan annemin sigortası,dersane ve her ay 2 altın giderlerimiz dışında tüm maaşımız bize kalıyor.Eşim iyi bir zam aldı,benim zammın gelecek ay belli olacak. Ev fiyatları deseniz, geçen yıl almadığımız semtteki evler metro gelecek diye uçtu.Kısacası benim kafam allak bullak, bir yanım bir şeyler yapalım artık diyor,bir yanım; istediğiniz tatillere gidemeyeceksiniz,2.bebek olursa işe 2-3 yıl ara veremeyeceksin diyor. Hatta dersane bir işe yarar da atanırsanız herşey iyice karışacak diyor. Sizce ne yapmalı; sınavı mı beklemeli,ev mi bakmalı? Eşime soruyorum,o da bana soruyor.Bir şey desem hemen gazı alacak da ben bir emin olsam:KK43: Kredi durumları nasıl oranlar yüksek mi? Bu işlerden anlayanlardan yardım istiyorum.

Para kalmadı tabii parfümlere verince :p Şaka bir yana ev fiyatları uçtu, cidden saçma fiyatlar var ve yok metro gelecek yok bilmem ne açılıyor diye diye şişirdiler iyice.Biriktirmek gerçekten zor, ya yaşamayacaksın atıyorum hafta sonu kahve ve sinema keyfinden ödün vereceksin mesela, ya da üstüne başına almayacaksın o zaman birikiyor ama dünyaya bir kere geliyoruz çok da kasmamak taraftarıyım. Kredilere gelince cidden ürkütücü rakamlar. Ben yazın bakmıştım eğer 200 bin alırsak on senede geriye 500 küsür bin ödüyorduk! Günah ya valla. Bence bekleyin biraz daha bebek durumu ya da iş durumu kesinleştiğinde karar verin. Bence sınavı ve bebek durumunu bekleyin, belki şimdilik vazgeçersiniz bebişten.

Merhaba kızlar, sizce 5-6 yıl para biriktirip sıkıntı çekmeden ev almak mı daha mantıklı yoksa kredi çekip fazladan faiz ödemek ama çocuğunu güzel bir muhitte büyütmek mi daha mantıklı?
*Şuan kirada değiliz

Kısa ve öz sordum,kendimi tebrik ediyorum :KK5:
5-6 yıl sen para biriktirirken o evler 1 senede bile na kadar zamlanacak biliyor musun ?
Bence biriktirmekle olmaz

Benim ödemelerin son hali bu
2 gün sonraki ödemeyi de yapınca 34 ay ödeme kalacak.
Bu arada Eylül'de teslim edilince kiraya vereceğim. Kirayı da ödemelere katacağım.
Evin fiyatındaki artışı da katınca döviz şeklinde biriktirmekten bile daha karlıya gelecek.

Adsız.png

Para kalmadı tabii parfümlere verince :p Şaka bir yana ev fiyatları uçtu, cidden saçma fiyatlar var ve yok metro gelecek yok bilmem ne açılıyor diye diye şişirdiler iyice.Biriktirmek gerçekten zor, ya yaşamayacaksın atıyorum hafta sonu kahve ve sinema keyfinden ödün vereceksin mesela, ya da üstüne başına almayacaksın o zaman birikiyor ama dünyaya bir kere geliyoruz çok da kasmamak taraftarıyım. Kredilere gelince cidden ürkütücü rakamlar. Ben yazın bakmıştım eğer 200 bin alırsak on senede geriye 500 küsür bin ödüyorduk! Günah ya valla. Bence bekleyin biraz daha bebek durumu ya da iş durumu kesinleştiğinde karar verin. Bence sınavı ve bebek durumunu bekleyin, belki şimdilik vazgeçersiniz bebişten.
Bebek şimdi düşünmüyoruz aslında, belki seneye ya da sonraki sene. 200 bine 500 bin oluyor mu yahu:KK57:
Bu arada adım parfüme para yatıran kişi olark kaldı:KK45:

Zaten biriktiremiyorum:KK43: Evler geçen yıla göre 50 bin artmış nerdeyse
Başka şey biriktirilerek alınır ( Ki ben borç sevmem ) ama ev bence borçsuz alınmaz
Ha babadan dededen arsan ya da evin vardır satar üstüne ekleyip borçsuz yenisi alınır
Ama diğer türlü trink parayla ben borçsuz alamam

Bebek şimdi düşünmüyoruz aslında, belki seneye ya da sonraki sene. 200 bine 500 bin oluyor mu yahu:KK57:
Bu arada adım parfüme para yatıran kişi olark kaldı:KK45:

Ben de Miu Miu aldım 440 TL o yüzden eleştirmiyorum :KK45: Evet dev şekilde faiz işliyor şaka gibi rakamlar çıkıyor ortaya :63:

Para biriktirerek alabilmek için çok disiplinli olmanız lazım ki buda gerçekten zor görünüyor. Bence ev alıp ödemeye başlamalısınız. Geçen yıl bu zamanlar aldığım ev için 1 yıllık ödeme bitti bile. Eğer ev almasak eminim ödediğim miktarın 1/4 ünün bile biriktiremezdik. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Benim ödemelerin son hali bu
2 gün sonraki ödemeyi de yapınca 34 ay ödeme kalacak.
Bu arada Eylül'de teslim edilince kiraya vereceğim. Kirayı da ödemelere katacağım.
Evin fiyatındaki artışı da katınca döviz şeklinde biriktirmekten bile daha karlıya gelecek.

Eki Görüntüle 1742733
Ya sen ne güzel hesap kitap yapıyorsun,hep imrendim böyle kişilere. Tamamına kredi mi çekmiştin peki? Bizim araba dışında birikim yok. Kızımın biraz parası altınları var ama onlara karışmam. Araba da 25 bin civarı ediyor satarsak,almak istediğimiz evler de 210 bin civarı diye umut ediyorum:110:

Bu arada 200 bin 500 bin olur mu bilemedim bakmak lazım 10 yıl vade koysanız bile çok yüksek bu rakam. Hızlıca bir baktım da 377 bin civarı oluyor toplam ödeme.

Ya sen ne güzel hesap kitap yapıyorsun,hep imrendim böyle kişilere. Tamamına kredi mi çekmiştin peki? Bizim araba dışında birikim yok. Kızımın biraz parası altınları var ama onlara karışmam. Araba da 25 bin civarı ediyor satarsak,almak istediğimiz evler de 210 bin civarı diye umut ediyorum:110:

Beni parfümlü konudan hatırladınız mı bilmiyorum, oraya da yazmıştım. Şu çantaya 3bin, Louis Vuitton ve Chanel ayakkabılara biner lira veren, parfüm olarak da Chanel kullanan kadınım ben :-)
En son Chanel'den çanta alıp 10bin TL ödedim demiştim.
Bu gereksiz ve bol harcamadan kurtulmak için de kendimi krediye soktum, şimdi anam ağlıyor diye yazmıştım :confused:

Tabloda üstte gözüküyor verdiğim peşinat.

Kızlarımın altınlarını sattım, benim bireysel emekliliğimdeki tüm parayı çektim. Biraz da maaştan ekledim, peşinat verdim.

Canım yine sen bilirsin ama 5-6 yıl sonra ev fiyatları da artacak bunu da göz önünde bulundurmalısın ...Gün gün değişiyorken kim yıllar sonra ne olur :KK66:

Gönül ister ki herkes krediye ihtiyaç duymadan alabilsin ama biriktirmeyle olacak iş değil bence, bizim de var kredi, 2018 eki.de bitiyo kısmetse
Peşinatınız ne kadar vardı peki, 25 bin peşinatla alınabilir mi sence? :(

Evin %25 i için peşinat isteniyordu diye hatırlıyorum
%75 ine kadar banka kredi veriyor
Konut kredisi yani

Ama yetmiyor dersen ayrıca ihtiyaç kredisi filan çekebiliyosun

Bi
Merhaba kızlar, sizce 5-6 yıl para biriktirip sıkıntı çekmeden ev almak mı daha mantıklı yoksa kredi çekip fazladan faiz ödemek ama çocuğunu güzel bir muhitte büyütmek mi daha mantıklı?
*Şuan kirada değiliz

Kısa ve öz sordum,kendimi tebrik ediyorum :KK5:
Biz Kredi çektik pişman değiliz

Back