- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
Günaydın herkese
İzninizle konumu hortlatmak istedim. Açalı 1 yıl olmuş,bu 1 yıl içinde kuruş para biriktirmedik geldikçe ona göre harcadık açıldık,abarttık hatta. Şuan annemin sigortası,dersane ve her ay 2 altın giderlerimiz dışında tüm maaşımız bize kalıyor.Eşim iyi bir zam aldı,benim zammın gelecek ay belli olacak. Ev fiyatları deseniz, geçen yıl almadığımız semtteki evler metro gelecek diye uçtu.Kısacası benim kafam allak bullak, bir yanım bir şeyler yapalım artık diyor,bir yanım; istediğiniz tatillere gidemeyeceksiniz,2.bebek olursa işe 2-3 yıl ara veremeyeceksin diyor. Hatta dersane bir işe yarar da atanırsanız herşey iyice karışacak diyor. Sizce ne yapmalı; sınavı mı beklemeli,ev mi bakmalı? Eşime soruyorum,o da bana soruyor.Bir şey desem hemen gazı alacak da ben bir emin olsam Kredi durumları nasıl oranlar yüksek mi? Bu işlerden anlayanlardan yardım istiyorum.
Para kalmadı tabii parfümlere verince Şaka bir yana ev fiyatları uçtu, cidden saçma fiyatlar var ve yok metro gelecek yok bilmem ne açılıyor diye diye şişirdiler iyice.Biriktirmek gerçekten zor, ya yaşamayacaksın atıyorum hafta sonu kahve ve sinema keyfinden ödün vereceksin mesela, ya da üstüne başına almayacaksın o zaman birikiyor ama dünyaya bir kere geliyoruz çok da kasmamak taraftarıyım. Kredilere gelince cidden ürkütücü rakamlar. Ben yazın bakmıştım eğer 200 bin alırsak on senede geriye 500 küsür bin ödüyorduk! Günah ya valla. Bence bekleyin biraz daha bebek durumu ya da iş durumu kesinleştiğinde karar verin. Bence sınavı ve bebek durumunu bekleyin, belki şimdilik vazgeçersiniz bebişten.