• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev almak mı? Biriktirip ev almak mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Araba duruyor canım. Altınlar benim 2 bileziğim,3-5 altınım ve kızımın altınları ama onlara dokunmayacağım.
Arabayı satın onuda ekleyin. Para biriktirilip hiç kredi cekilmeden ev alinacagini zannetmiyorum 10 sene sonra 250 bin biriktirsen bile evin fiyati 250 bin olmaz yine misal benim oturdugum yerde 5 sene önce 115 bin olan şimdi 250 bin oldu hatta 300 binede var diyorlar bunu düşünün birde ha benim yaşadığım şehirde 60 bin 80 bin.100 binede ev var ama muhitten kaynakli. Krediyi kim çekecek.

180-200'e evler nerde ben gidip bakıyim bari :KK45:

Kenarda köşede var onların da ama isteyemem ya. Kendi yağımızda kavrulmak daha iyi.

Bu gurur yapilacak en son mesele emin ol.
Biraz destek. Araba ve kredi tamamdır.

Ama siz ev almak istediğinize karar verin önce.

4.5 yılda çok az değil mi bu faiz? 222bin lira için?? Kobi desteği vs tarzı farklı bi kredi mi yoksa bildiğimiz ev kredisi mi?

Aslında şöyle, ben bu evi bir projeden aldım. Henüz inşaat halinde. Projenin anlaşmalı olduğu banka (satış ofisinde banka yetkilileri de oluyor zaten) ile anlaştım.
Aylık kar oranı: 0,9262 diyor.

Senelik 0,73 sanırım, çok anlamıyorum o kısımdan.

222.750 aldım. Toplam kar oranı 54.663 TL
Bana toplamı 277.383 TL olacak.

Tabi peşinat, KDV, tapu masrafı ve hayat sigortası da ekstralar. Ama onlar her kredide var.

Benimki katılım bankası olduğundan dolayı yapılandırma yapma şansım yokmuş.

Aslında tam olarak faiz denebilir mi bilmiyorum. Banka projeden evi alıyor. Sonra bana 277bin TL'ye satıyor sanırım.

Kobi gibi bir şey değil.

1 sene önce açmişssin konuyu kaç lira bırıktırdın
ben 1.5 sene oldu evi alalı 2014 haziran yani 18 ay *1700= 30.600tl para yatırmısım bankaya bu kredi olasaydı böyle bir parayı biriktiremezdim ilk bir yıl çok zorlandık şimdi çok şükür daha rahatız kesinlikle krediyle ev almal

Aslında şöyle, ben bu evi bir projeden aldım. Henüz inşaat halinde. Projenin anlaşmalı olduğu banka (satış ofisinde banka yetkilileri de oluyor zaten) ile anlaştım.
Aylık kar oranı: 0,9262 diyor.

Senelik 0,73 sanırım, çok anlamıyorum o kısımdan.

222.750 aldım. Toplam kar oranı 54.663 TL
Bana toplamı 277.383 TL olacak.

Tabi peşinat, KDV, tapu masrafı ve hayat sigortası da ekstralar. Ama onlar her kredide var.

Benimki katılım bankası olduğundan dolayı yapılandırma yapma şansım yokmuş.

Aslında tam olarak faiz denebilir mi bilmiyorum. Banka projeden evi alıyor. Sonra bana 277bin TL'ye satıyor sanırım.

Kobi gibi bir şey değil.
Kar payı diyorlar katılım bankaları.

Kirada olmamanız avantaj,eğer gerçekten para biriktirebilirseniz o şekilde almanızı tavsiye ederim,banka kredisi anası danasını geçiyor, yazık bence,faizsiz ev almak yaşantınızada yansıyacak her türlü,gerçi faiz hayatımızda bi şekilde var,ama bile bile almamak gerek,,, biriktirin,eşten dostan borç alın ve inşallah hayırlısıyla evinizi alın,,,bahsettiğiniz eminevim vs onlarda aynı kapıya çıkıyor...

Bu gurur yapilacak en son mesele emin ol.
Biraz destek. Araba ve kredi tamamdır.

Ama siz ev almak istediğinize karar verin önce.
Onlardan istemememin sebebi,kendi annemdekiler kızkardeşimin çeyiz,eşya,düğün masrafları için kenara attığı para; zaten hem kızıma bakıyor hem onların alt katında oturuyoruz.Melek gibi bir annem var çok şükür, ev alırsanız burayı kiraya verin,kredi ödemenize katın,zorlanmayın der hep.
Kayınvalidemle hiç böyle bir şey konuşmadım,onun birikimi var mıdır bilmem ama yoktur diye düşünüyorum.Zaten diğer oğluna ev alın diye baskı yapıyor,bize parası varsa da destek olmaz.

Araba duruyor canım. Altınlar benim 2 bileziğim,3-5 altınım ve kızımın altınları ama onlara dokunmayacağım.

Ben de kızlarımın altınlarına doğduklarından beri hiç dokunmamıştım.
Doğumda takılanlar, bayram paraları, karne paraları, kandil harçlıkları, doğum gününde gelen altınlar vs vs
5 TL bile olsa adlarına hesaba yatırıyordum. Ama bu ev alma işi gündeme gelince nasılsa onlara kalacak diye düşünerek :KK48: el koydum.
Küçüğün 9bin, büyüğün 16 bin lirası varmış.

Ailemden istemedim, onlarınki de acil durumlar için saklı kalsın diye düşündüm. Sağlık ya da başka şey için gerekirse istemeye yüzüm olur dedim.

Bence kızınızınkileri de değerlendirebilirsiniz.

Şu anda küçük bir ev alıp ödemeleri kısa tutarsanız, sonra da onu ve şu an oturduğunuzu satıp kızınız için okul açısından güzel bir muhitte başka bir ev alabilirsiniz.

1 sene önce açmişssin konuyu kaç lira bırıktırdın
ben 1.5 sene oldu evi alalı 2014 haziran yani 18 ay *1700= 30.600tl para yatırmısım bankaya bu kredi olasaydı böyle bir parayı biriktiremezdim ilk bir yıl çok zorlandık şimdi çok şükür daha rahatız kesinlikle krediyle ev almal
Sıfır lira biriktirdim,hep harcadım yaa:KK43:

Ben de kızlarımın altınlarına doğduklarından beri hiç dokunmamıştım.
Doğumda takılanlar, bayram paraları, karne paraları, kandil harçlıkları, doğum gününde gelen altınlar vs vs
5 TL bile olsa adlarına hesaba yatırıyordum. Ama bu ev alma işi gündeme gelince nasılsa onlara kalacak diye düşünerek :KK48: el koydum.
Küçüğün 9bin, büyüğün 16 bin lirası varmış.

Ailemden istemedim, onlarınki de acil durumlar için saklı kalsın diye düşündüm. Sağlık ya da başka şey için gerekirse istemeye yüzüm olur dedim.

Bence kızınızınkileri de değerlendirebilirsiniz.

Şu anda küçük bir ev alıp ödemeleri kısa tutarsanız, sonra da onu ve şu an oturduğunuzu satıp kızınız için okul açısından güzel bir muhitte başka bir ev alabilirsiniz.
Ya ben kızımın paralarını alsam vicdan azabından uyuyamam:KK43: Onlar onun,kalsın hesabında diyorum hep.
Tuhaf bir durum ama ben de böyleyim işte:KK43:

Sıfır lira biriktirdim,hep harcadım yaa:KK43:

Eğer konut kredisine cesaret edemem ama biriktirmek istiyorum derseniz bireysel emeklilik de tavsiye ederim.

Ben kredi çekmeden önce maks. tutarı ödüyordum. 1100 TL idi sanırım. Devlet de %25 veriyor biliyorsunuz.

3 seneden sonra çekerseniz çok zarar etmiyorsunuz, devletin vereceğinden ediyorsunuz sadece.

Ama tabi paranız TL olarak kalıyor ve değer kaybediyor.

İç disiplinim olsaydı aynı miktarı dövize çevirip bankada biriktirirdim. Ama yoktu hala da yok.

Kredi kartımdan otomatik çekiliyordu. İyi oluyordu birikim açısından.

İlla da biriktirmek istiyorum derseniz bu ihtimali de düşünebilirsiniz.

Eğer konut kredisine cesaret edemem ama biriktirmek istiyorum derseniz bireysel emeklilik de tavsiye ederim.

Ben kredi çekmeden önce maks. tutarı ödüyordum. 1100 TL idi sanırım. Devlet de %25 veriyor biliyorsunuz.

3 seneden sonra çekerseniz çok zarar etmiyorsunuz, devletin vereceğinden ediyorsunuz sadece.

Ama tabi paranız TL olarak kalıyor ve değer kaybediyor.

İç disiplinim olsaydı aynı miktarı dövize çevirip bankada biriktirirdim. Ama yoktu hala da yok.

Kredi kartımdan otomatik çekiliyordu. İyi oluyordu birikim açısından.

İlla da biriktirmek istiyorum derseniz bu ihtimali de düşünebilirsiniz.
aynen ben bu döviz olayını yapıyorum bir ara her ay 0,5 gr altın çektıler kredi kartımdan 1 yıl sonunda çok sıkıştım bir aksam bozdurdum telde hepsini borcum vardı ödedim yalan olması 1,500 kadar birikmişti şimdi yine aylık çekmeye başladı
akarken damlatmak gerek
sıra dondurduğum bireysel emekliliğimde

Ya ben kızımın paralarını alsam vicdan azabından uyuyamam:KK43: Onlar onun,kalsın hesabında diyorum hep.
Tuhaf bir durum ama ben de böyleyim işte:KK43:

Ben de geçen seneye kadar öyleydim. Diyorum ya 5 TL bile olsa onların adına yatırıyordum.
Ama başka çocuğum yok. Yine onlara kalacak ben ölürsem.

Bir de kredi bitince o parayı o günkü döviz veya altın kurundan tekrar hesaplayıp geri ödemeyi istiyorum, tamamen el koymadım yani. Sonuçta oradan kira alacağım 3 sene sonra, onları biriktirip geri ödeyebilirim. Ama ödeyemezsem de çok rahatsız olmayacağım.

Son düzenleme:
Back