Koskoca 8 yıl

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
WhatsApp tan silmedigini nasıl anladiniz?
Son görülmesi ekli olmayanlara kapalı. Ben onu wp den sildim profilimi son gorulmemi vs. Suan goremiyor. Ama ben onun son gorulmesini hala görebiliyorum. Annemi de silmedi ablami da silmedi. Telegramdan bana son gorulmesini kapatmis.

Bence bişeyleri erkenden görüp yaşadığınız için şanslısınız. Evlenseydiniz çok yüksek ihtimal aldatılacaktınız çünkü. Verilmiş sadakanız varmış. Tamam 8 sene uzun bir ilişki kolay kolay unutulmaz belki ama şu saatten sonra yapacağınız tek doğru şey onu ve ailesini tamamen hayatınızdan silip kendi yolunuza bakmanız. Hiç bişey hayatın sonu değil. Seven insan böyle yapmaz çünkü. Ortada bi sevgi falan kalmamış yani boş yere kendinizi umutlandırmayın bu adam gelse bile size bi hayrı olmaz tam tersi zararı olur

Hayir bu aldatma olayı benim 2. Hesabi farketmemle ortaya cikti sonrasinda 2 yil once oldugunu ogrendim. Yani aldattigini öğrenip affetmedim. Yeni ogrendim.
Allah korumuş sizi
ailesi şöyle böyle sever çeyizleri üstümde dener diyorsunuz ya hani

kaç yıllık evliyim kv kp beni canı gibi sever çeyiz denetmek şöyle dursun

ama normal bir tartışma olsa aramızda hemen oğullarıdır
öyle şeylere kanmayın o yüzden

Uzun ilişkilerin hazin sonu maalesef… 8 yıl bence çok fazla. Büyük ihtimalle Ergenken tanışıp 8 yıl sürdürdünüz. Bu dönemde insanın karakteri beğenileri değişebilir. Çünkü çocukluktan gençliğe gençlikten de yetişkinliğe geçilebilecek yaş. Bence artık ilişkiniz toksik ilişki olmuş. Sıkılmış ilişkiden. kendine yeni heyecanlar aramış. Döneceğini sanmıyorum. Bence sizde beklemeyin. Ahh vah 8 yılım diye kendinizi harap etmeyin. Unutmayın ki bu hayatta en değerli kişi sizsiniz. Yolunuza bakın derim. Böylesi de daha iyi olmuş en azından evlenmeden aldattığını öğrenmişsiniz. Boşverin karaktersizi

Ben bunu bilemedim gercekten. Yani nasil bilemem diyorum ama olayın icinde hic farkında olmuyor insan. Mutlu oluyor ne guzel bir sorun yok anlasiyorum gibisinden. Onlar belki ceyiz denetti ama bende onlara oyle davrandim oglu askerde diye anneler gununde hediyesini alip gittim. Ozel gunleri unutmadim. Ne zmaan evlerine gitsem elim bos gitmedim hic. Onlar da ben korona oldum diye bir poset şifa olsun diye bir seyler yollamisti. Dediginiz gibi bazi seyler iyiken iyi kotuyken kotu oluyormus. Ben oyle degilim malesef

O iş olmaz canım umut bağlayıp bekleme..
Sanada önüne bakmanı ve mutlu olmanı tavsiye ederim

İlk öğrendikten sonra nerdeyse 1 ay kendime gelemedim. Aglama krizlerim oldu falan ama suan daha iyiyim insan alisiyormus. Suan sadece hayata karşı biraz sorgulamam cok fazla o da gecer insallah. Dediginiz gibi yapacağım :)

Ama kendilerini oyle anlatiyorlarki. Oglum sana yanlış yapsa onu eve almam sen kizimsin senin tarafindayiz. Vs.ler. annesi yaptigi tum ceyizi üstümde denedi yelekler hirkalar

Anliyorum, geleneksel büyütüldün, ama diğer taraftan hiçmi başka hayalin yok? X'in eşi olmanin dişinda? Ne bilim okul olsun, iş olsun,..

Bak exin yurtdişina gidiyor, geziyor tozuyor, hayatini yaşiyor. O pipili olunca hakmi oluyor? Sende burda ideal gelin rolü oyna, yaşli kadin ile hirka dene. Ne hayatlar var gerçekten.

Ilk sevgili ile evlenmek %90 hata veriyor. Çünkü tecrübe sifir. Kendini tanimadan, hayati tanimadan bir erkek ile evlenmek yanliş. Tecrübede olmayinca her yaşadiğin normal geliyor, sanki başka erkek yokmuş gibi. Ancak yaş ilerledikçe, hayatin içine girince hata anlaşiliyor ama o zaman geç kalinmiş oluyor.

Sevinmen lazim, buda senin için bir tecrübe. Kendine odaklan bundan sonra. SEN ne istiyorsun? Hayat çok kisa.

O varken de evlenmeden önce is hedefim vardi. Ayaklarimin ustunde durma istegim. Cunku okudum zaten birisiyle evlenmek icin o diplomayı almadigimi biliyorum. Ama insan hayatinin icinde bir girdapta yuvarlaniyor. Mesela diyorsunuz ya yelek denemek icin mi ideal gelin olmak icin. Kpss calisirken bir yandan bunlari yaptım. Herseyi bir arada yapabilirim sandim yaptim da ama yaptigimla kaldim iste.

Yok gerçekten çok geleneksel hevesleriniz varmış. Kayınvalidem nişan döneminde bana bi ton şey çıkardı öyle mutlu olmadım. Aksine çoğunu nezaketle red ettim koyacak yerim az diye. Anneler günü varken nişanlıydık, hediyeyi beraber seçtik o verdi. Ben ekstra bir şey almadım. Yani siz çok minnoş gelincilik de yapmışsınız. Karşı taraf bunu yaranmak istiyor diye de düşünebilir. Çok gereksiz işler yapmışsınız arada nişan yokken söz yokken.
Bunları bir daha hiç br ilişkinizde yapmayın. Mesafeli, soğuk durmanız daha iyidir. Böyle ters anlayabilirler. Gereksiz yorumlara sebep olur

Geleneksel hevesin olmasi kotu bir sey mi peki Sadece disardan cok soguk gorunen bir insanim ama karsimda ki birisi benim icin değerliyse onu ona hissettiririm. Bir önce ki yurtdışından gelirken annesi aradi havaalanindan gel birlikte karşılayalim yemek yiyelim sizde daha iyi olursunuz dedi. Aramizda ki problemleri cozmeden neden geleyim ki dedim. Annesi kırıldı ama beni anlayacağını düşünüyorum dedim cok takilmadim. Bir sey hosuma gitmiyorsa net sekilde diyordum.

onun görebileceği yerlerde mutluluğuna bak. poz kes. sana dönsün sonra sen tekmeyi bas.

Geleneksel hevesin olmasi kotu bir sey mi peki Sadece disardan cok soguk gorunen bir insanim ama karsimda ki birisi benim icin değerliyse onu ona hissettiririm. Bir önce ki yurtdışından gelirken annesi aradi havaalanindan gel birlikte karşılayalim yemek yiyelim oglum sizde daha iyi olursunuz dedi. Aramizda ki problemleri cozmeden neden geleyim ki dedim. Annesi kırıldı ama beni anlayacağını düşünüyorum dedim cok takilmadim. Bir sey hosuma gitmiyorsa net sekilde diyordum.
onun görebileceği yerlerde mutluluğuna bak. poz kes. sana dönsün sonra sen tekmeyi bas.
Onu instagramdan takipten ciktim sonrasında instasini sildi zaten. Yurtdışında yani hic bir baglanti yok suan. Wp den durum paylasan birisi degilim. Her hangi bisey paylassam üzerine alınır oyle gorunmek de istemiyorum. Youtube hesabim var kahve tarifleri denemeler yaptığım. Bu olay olduktan sonra bir kac tarif attim normal gündelik bir yasamda gibi. Orayı ihmal etmedim. Beni gorebilecegi tek yer youtube. Cunku o da aboneydi kanalima :)

Belki de. Zaten o zaman suphelenseydim belki daha erken cikardi ama sonrasi askerlik yurtdisi derken hayatim da 2 yildir da yok nerdeyse. Uzak mesafe oldu. Kuruntular birden artinca çıktı.
2 yıldan önce de 6 yıllık ilişkiniz varmış ama sizin
üstelik de eşim gibi görüyordum diyorsunuz

eee iyi de yani 2 sene önce askerlik yurtdışı gibi kocaman kocaman meseleler olunca siz hiç oturup nişandı sözdü vizeydi oturumdu plandı programdı konuşmadınız mı?

bakın ben evli değilim evlilik kafasında hiç değilim

ama sizi hiç anlamadım
siz gelin kız gibi ailesiyle iç içesiniz, eş gibi görüyorsunuz, senelerdir birliktesiniz....
eee ortada niye hiç bir plan program yok? yok-tu yani.

instangramda fark ettiniz de aldatıldığınızı öğrendiniz, tesadüf yani. o olmasa uzaktan uzağa gün içinde mesajlaşa mesajlaşa ilişki mi yürütücektiniz? o yaşları geçmediniz mi artık?

bu arada pişman olmaz arkadaşım neden olsun?
belki burada cinsel hayatınız bile yoktu. o orada şimdi kendini keşfetti, cinsellik keşfetti, parayı keşfetti (evet lidyalılar, biliyorum) çok evlenecek olursa da ailesi bulur olan namazlı niyazlı bir kız.

Biraz eksik okumussunuz. 8 aydir yurtdışinda. Oncesinde askerlik vardi. Ben gecen sene mezun oldum. İsimi elime almadan neden evleneyim bir erkegin boyundurugu altina gireyim ki ? Ailesiyle gelincilik oynamadim ailesiyle tanistim onlar gelin gibi davrandılar bende iyi insanlar diye samimi davrandim. İliski olmasi icin cinsellik sartini dogru bulmuyorum. Haram bana da haram ona da haram. Kalpten seven insan icin cinsellik neden sart olsun. Karsimda ki kisi icin degilmis ama bu yuzunu gormediydim. 7 yil hayatinin son aski gibi davranmisti. Etrafina oyle diyordu

Sorun senin dediklerin değil, o ailenin bu kadar içinde olman. Ortada fol yok, yumurta yokken. Hani madem geleneksel, ortada resmi bişey yokken aileler ile takilmaz. Biraz eğreti duruyor.

Yaş ve zamanla, kendi sınırlarini daha iyi öğrenirsin ve korursun. Umarim bundan yillar sonra, bu yaşadiğin duruma şaşirirsin, nasil cehaletti o diye.

Dediğim gibi kendine odaklan. Sen yurtdişina gitmek istemezmisin? Kendi parani kazanmaya? Gezmeye? Yaptiğin işten keyif almayi?

Aileler ile takilma dediğimizde birazda şu var, sen alinacak bir mal değilsin. Kendini "beni beğen, beni seç" pozisyonuna düşürme. Kendin hayatina şekil ver, yön ver. Sen seç. Sen beğen.

Şimdi ilk kalp kirikliği, yasini yaşa, ondan sonra tekrar aktif ol, gez toz. Herşey geçiyor, bundan emin ol.

Önünüze bakın çok daha mutlu olacaksınız inanın

İlk öğrendikten sonra nerdeyse 1 ay kendime gelemedim. Aglama krizlerim oldu falan ama suan daha iyiyim insan alisiyormus. Suan sadece hayata karşı biraz sorgulamam cok fazla o da gecer insallah. Dediginiz gibi yapacağım :)
Tabi ki de ilk o acıyı yaşamanız gayet normal. Ama yolunuza bakın. Psikolog Tülay Kök ün YouTube da konunuzla ilgili çok güzel videoları var. Size çok iyi gelecektir.

neyi eksik okuduğumu anlamadım

siz kendiniz bir mesajınızda, 2 senedir yanımda yok gibi, uzaktayız demişsiniz. ben de "askerlik yurtdışı gibi kocaman kocaman meseleler var, mesafe var, 2 sene önce de yeni değil ki ilişki tam 6 senelikmiş, bunları konuşmadınız mı...dahası tesadüfen fark etmeseydiniz hala uzaktan uzağa mesajlaşa mesajlaşa mı yürütecektiniz? dedim.

ayrıca cinsellik şart da demedim. ama 8 sene önce herhalde 16 yaşında filandınız...e artık 24 oldunuz aşağı yukarı. herhalde erkek arkadaşınız da öyle. çocuk değilsiniz ki artık. yetişkinler arasında ilişki 15-18- 20 yaşındaki gibi hele hele yaşlar ilerledikten sonra uzaktan uzağa, hele hele bu devirde yürümez. yürümüyor. liseli çağda çay kahve içerken yaşanan şeyleri ilişki saymayın gözünüzü seveyim...cinsellik şart değil tamam da e ama erkekler için, bulunca, durum öyle olmuyor işte.

e evlenmemisşiniz.
adam da bolluğa düşmüş.
e tabi ki cinselliğin, paranın, ortamın filan peşine düşecek yani, ya ne olacaktı? (düşmeyen düşmez diyeceksiniz biliyorum da güzel kardeşim o işte milyon tanede 1 tane. hz. yusuf sanmayın herkesi ya.)...ortamı bulsun, düşmeyen istisnadır. siz biraz fazla şeker kız candy'siniz.

diyeceksiniz etrafım böyle...işte o işler öyle değil. evlenince anlıyor onlar da anyayı konyayı ama boşanmak ayrı dert diye susup oturuyorlar.

kaldi ki siz de fazla fazla susmuşsunuz zaten.

kısacası olması gerekenler olmuş. böyle olmasaydı şaşardım. adam sizi hakketen seviyormuş derdim. çok çok çooooooooooooooook sevmesi lazım bir adamın bunların olmaması için. hani normal bir sevmekle filan olmaz. "sevmiyormuş" bile diyemem yani, öyle ifade edeyim.

Zaman gecmis,insanlar degismis.sevgilin yol almis ve artik seni istemiyor gibi.sende yol al,ilerle yani.kendini gelistir,basarili ol,asik ol.8 yil guzel seyler yasamissiniz ama bitmis.insanlar omur boyu beraber olmak zorunda degil.bu yalani kim soyledi bilmiyorum cidden kim empoze etti.8 yil yasanmis ve bitmis.yeni yasanacak guzel yillariniza bakin gecmise saplanmayin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…