- 8 Ekim 2022
- 788
- 2.008
Öncelikle herkes bir şekilde yolunu her daim bulur, yeter ki istesin buna katılıyorum.oyle konusmadigini nereden cikardiniz. Arkadasim o kiza hem maddi hem manevi destek cikti uzun sure. Ama kiz bunu suistimal etti, sifir masraf ile 1 bucuk yildir arkadasimda kalarak ve yeni kendi icin bir hayat kurmak icin sifir efor sarfederek. Kusura bakmayin, genc yaslarda ve evli, cocuklu olmayan kisiler icin uzun sureli sorumluluk almak kolay birsey degil. Ayrica, bende buraya tr de birkac yil yasayip master egitimim icin para biriktirip, geldikten sonrada binbir zorluktan gectim. Kimseden yardim istemedim, ve bana insanlarin yardim edebilecegi ulkeleri degilde kendimin ustesinden gelebilecegim bir ulkeyi sectim. Is buldum calistim, yine birsuru zorluk gordum. Bana biri yardim etmis olsaydi belki yardimin rahatligindan bende cok kilimi kipirdatmaz o insanlardan beklerdim. Bu insanoglunun dogal icgudusu. Ben yardimi hala dogru bulmuyorum, gereksiz yere fedakarlik yapmayida. Kusura bakmayin. Cabasi ve sabri olan kisi heryere gelir, yardima gerek yok
Ancak günümüzde insanların bencil olduğu da bir aşikar. Fedakarlık bir diğer uçsa bencillik de diğer kutup oldu ve sorun şu ki normallestirildi. Ben de bunu doğru bulmuyorum. Madem öyle kimse kimse ile bu derece gereksiz samimiyet de kurmasın o zaman. Ben sahteliğe karşıyım.
Ya da sınırı doğru belirleyemeyip de hemen kendini kurtarma peşinde olunmasina. Değil 1.5 yıl 15 gün istemedigim insan benim evimde kalamaz. İyi niyetli olmak, sorumluluk almak ile enayi yerine koyulmak farklı şeyler. Bunun sinirini bilebilecek olgunlukla ve davranışta olabilmek gerekiyor.