- 11 Kasım 2021
- 614
- 571
- 34
Yani dedigim gibi, abartip gunahlarini almis gibi olmayayim. Bir lise egitimi durumunda kendileri kalacak yeri falan ayarlayacaklarini soyledi. Ama suan egitim ve kalacak yer neresi olabilir konusunda cok sifirlar. Bide bana soruyor nedir ne degildir diye. Ama bende sifirim. Bana 'bir arastirir misin canim' dedi. Arastirmadim tabi. Ama onden cocuk ulkeyi ve yasami gorsun diye gondermek istiyorlarmis onda bende kalabilir mi diye sordu.Kizin burayi sevmeyecegini, aman ben istemiyorum diyecegini dusunmuyorum. Ona lise egitimi icin yer bile ayarlasalar yine omzuma bir yuk binecektir. 'haftasonu simdi, bulnalmis o da ablasi gezdirir misin', 'ablasi o da gelsin senin arkadaslarla, acilir ortami olur', 'ablasi bir konussan ilginlensen' diye diye benim ustume cok cokerler diye dusunuyorum. Zaten onun konusma tarzida boyle acindirikli 'ablasi, ablasi..' diye diyeBende mi anormallik var acaba o yaştaki çocuğu tek başına yurt dışına gönderecekler ve begenirse belki de yıllarca sizinle kalacak.liseli çocuğumu arkadasina gondersem aklim kaliyor.ne cesaret?
Kesinlikle baştan iznim yok , burada lise eğitimi iyi değil birseyler söyleyin ve kabul etmeyin.bu çok büyük bir sorumluluk.
Bu arada az cok bildigim kadariyla burada devlet okullari Katolik ve Ortodoks diye ayriliyor. Din egitimi yogunluklu cogu. Duydugum, ozel okullar (ama kralin falan cocugunun gittigi tarzdan) daha yansiz egitim veriyor, ama pahali (fiyatlari bilmiyorum). Bunu ona da soyledim zaten. Daha da bana 'bir arastirsan olur mu, cok istiyor' dedi. Ne arastiracaksam, banane yani, kendin arastir cocugunu nereye egitime yollayacaksan