Korona ve okul

Sizin düşündüğünüz gibi olursa çalışan anneler ne yapacak?

Bi çok ülkede eğitime çoktan başlandı. Yani anlamıyorum dünya üzerinde çocuklarının sosyal mesafe kurallarını anlayamayacağını düşünen ebeveynler tek bizde var sanırım. Arkadaşımın oğlu başladı gayet maskeli gidiyor geçen konuştuk sorun oluyor mu diye, çocuklar gayet güzel adapte olmuş. Bi sorun yaşamadık dedi mesela. Kaldı ki bir süresi olsa online işlensin dersler ama 2021de biteceği düşünülüyor virüsün. Gerçekten 2 sene çocukları eve hapsetmeyi düşünenleri anlayamıyorum o sebeple.

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum virüs belki de hiç bitmeyecek ki genel kanı o yönde. Ailecek sürekli evde kalıp çocuklarınıza eğitim aldırmadan mı geçireceksiniz hayatınızı?

Birde okullar açılsın diyen anneler sanki çocuğu başından atmak istiyor gibi bir algı oluştu. İstemeyenler de genelde öğretmenler. Ben anlamıyorum anaokulları bile açıkken ki minicik ordaki çocuklar gidip gelirken okula,birinci sınıf çocuğu kendini kollayabilir pek ala.
Bilsek şu tarihte bitecek,yollamayalım tamam ama belirsizlik bu ne olacak bilemiyoruz,2 sene sürse göndermeyecekmiyiz okula. Okuldan soğudu kızım artık. Okul disiplini kalmadı yani. Online ders oluyor ama ne kadar işe yarıyor tartışılır bence. Hepimiz bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız.

Arkadaşım bir doğu ilinde öğretmenlik yapıyor, bu online dönemde sadece 3 öğrenciyle ders işleyebildiler. Elinde imkanı olmayan öğrenci hala var, olsa da öğrenci bu dönemi tatil gibi düşünüp rahat davranıyor. Çocuk sonuçta, online olarak disiplin sağlayabilmek çok zor.

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum virüs belki de hiç bitmeyecek ki genel kanı o yönde. Ailecek sürekli evde kalıp çocuklarınıza eğitim aldırmadan mı geçireceksiniz hayatınızı?
Böyle bir şey yazdığımı hatırlamıyorum.
Alınan önlemlerin etki derecesini görmek istiyorum dedim.
Elbette değişen şartlara göre rayına oturacak, rayına oturmasını bekleyeceğim.
Zira tedavisi olmayan bir hastalık kol gezerken, hastane kapasiteleri dolmak üzereyken, 1 vakayla kapanan okullar 1000 vakayla açılıyorken, üstelik tedbirler nasıl olacak, ne yapılacak hiçbir şey kesin değilken çocuğumu göndermek istemiyorum. Devletin çocuğumun sağlığını ne kadar önemsediğini, ne kadar koruyabileceğini ve bunun için neler yapacağını görmek istiyorum. Eğitim aldırma meselesine gelince sınıfta kalması benim için önemli değil. Evde de gayet sistemli çalışıyor zaten. Okulun yerini asla tutamaz ama sağlıklı olduğu sürece her eksik bir şekilde tamamlanır.

Sizin düşündüğünüz gibi olursa çalışan anneler ne yapacak?
İdari izin verilmemiş miydi çalışan annelere geçen dönem? Eşimin işyerinde (devlet kurumu) çocuğu kreş ve anaokulu yaşında olanlara idari izin verildi neredeyse haziranın ortasına kadar çalışmadılar diye hatırlıyorum. Yine anne ya da babaya idari izin verilebilir.

Öğretmenlerin bir kısmının çocukların sağlığını düşündüğü için açılmasın dediğini sanmıyorum zaten. Tatilde olan bi çok öğretmen arkadaşım vardı hiçbiri okul açılsın istemiyor ne hikmetse :)

Bu kadar zaman felaket senaryolarıyla boğuşuncaya kadar herkes çocuğuna maskeyi sosyal mesafeyi benimsetebilirdi gibi geliyor bana da. Anlayan nasıl anlıyor ki zaten çoğumuzun yaşam şekli haline geldi çocuklarda alıştılar artık. Kocaman bir bilinmeyen yani çocukları eve hapsetmek çok saçma ve ilerisi için tehlikeli geliyor bana. 1 1.5 sene evde karantina yaşayan çocuğun sonrasında yaşıtlarıyla sağlıklı ilişki kurabileceğini pek sanmıyorum. Virüsten kurtulsak bile bunlarla yüzyüze gelecek pek çok aile olacak maalesef.

Haklısınız burada velilere büyük iş düşüyor. Ayrıca dönem sonunda ortak yapılacak bir sınavla belki öğrenciler durumu biraz daha ciddiye alırlar

Biz öğretmenler olarak uzaktan egitim döneminde 7 24 üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık ama iste benim anlatmak istediğim bi yaptırım olması gerektiği yaniii 3ay boyunca 1 öğrenci ile 60dk ders işledim gece de gündüz de abadan ödevler meet üzerinden zoomdan canlı videolar gerçekleştirdik ama bakan karne yok deyince katılan öğrenci de derse katılmaz oldu anlatmak istediğim illaki yaptırım şart 1 kere bile derse girmeyen öğrenci de Üst sınıfa geçti ben ne anladım bu işten

Bu sene zorunluydu , birden oluşan bir durumda bundan kaynaklandi.

Bundan sonra daha farklı tedbirler alınır gibi görünüyor.

Sizin gibi öğretmenler hep olsun .

Haklısınız burada velilere büyük iş düşüyor. Ayrıca dönem sonunda ortak yapılacak bir sınavla belki öğrenciler durumu biraz daha ciddiye alırlar

Kesinlikle. Hiç derslere katılmayan öğrenci de tüm derslere katılan öğrenci de sınıfını geçince bir anlamı kalmıyor. Bu sefer de elinde imkanı olmayan, internet bağlantısı olmayan ya da yavaş olan, bilgisayarı bozulan öğrenciye haksızlık oluyor. Düğünler deli gibi yapılmaya devam ediyor, ben de yeni evlendim pandemiyi düşünerek düğün yapmadım. Ama yakın zamanda evlenecek 2 arkadaşımın düğün davetini geri çevirdim. Oteller tam kapasite çalışmaya devam ediyor, sahil kesimlerinde turistlerden de kaynaklı olarak vakalar çok arttı. Okulların açılmasının bundan daha kötü bir hale getireceğini sanmıyorum. Dünya genelinde herkes saldı artık, sonsuza kadar karantina altında kalmayı hiçbir ülkenin düzeni kaldırmaz.

Ozel sektor izin vermedi. Ben bu sebeple isten ayrildim ama herkeste o maddi guc olmayabilir, sosyal adalet saglanamaz. Ben de cok merak ediyorum nolacak diye

Anladım ben hiçbir şekilde göndermeyeceğiniz algısına kapılmışım.

Açıkçası bu durumda her şeyi devletten beklememek lazım. Kişisel tedbir toplumu kurtarmasa bile kişiyi kurtarıyor büyük ölçüde. Tabi yine de görmek istemeniz anlaşılır bi talep.

Eğitimden kastımda sadece türkçe matematik değil. Evde karantinada yaşayan bir çocuğun tamamen sağlıklı bir şekilde hayatına devam edeceğine inanmıyorum. Sosyal yaşamına büyük zarar verecektir muhtemelen. Tabi umarım bunlara gerek kalmaz ve çocuklar çocukluklarını yaşarlar güzelce.

Online Eğitim kötü birsey değil esasında bu süreçlerde .. sağlık olmadiktan sonra napayım eğitimi çocuğumda ..
Çocuklar malesef okulda maskeyi düzgün bile kullanamazlar buyuğunden küçüğüne.. e zaten taşiyicı konumunda oluyor çocuklar genelde . Evde yaşlı veya kronik hastalığı olanlar ne yapacak? Bu sağlik çalışanları da can yazık günah .. Bir müddet dişimizi sıkmaliyiz.
Tatilde yokmu bu durum diyenler kendi vicdanları kendi hataları.. öyle diye de cocukları okula gönderip risk almak bana pek mantıklı gelmiyor..
Kış gelmeden vakalar arttı daha da artmasını istemiyorsak ustumUze düşenleri yapmalıyız o - bu yapmıyor diye salarsak daha kötü olur durumumuz.

Ah keşke.
Bu durumdan elbette memnun değilim. Sosyal ilişkiler konusunda çok haklısınız. Ancak terazinin bir kefesinde de hastalık olması beni durduruyor.
Bireysel tedbirler muhakkak alınıyor ama oğlum ortaokulda olacak. Yani normalde bile birbirine tükürerek eğlenen çocuklar.
Sözün özü pek güvenemiyorum o yüzden de önce izlemede kalmayı tercih ediyorum.
İşin içindeyim zaten, karar vermek çok zor olmayacak.
Ve dileğinize yürekten katılıyorum, çok ihtiyaçları var güzel bir çocukluğa.

Ozel sektor izin vermedi. Ben bu sebeple isten ayrildim ama herkeste o maddi guc olmayabilir, sosyal adalet saglanamaz. Ben de cok merak ediyorum nolacak diye
Geçenlerde yine benzer bir konu açılmıştı ve bir üye yurtdışından bir ülkenin çalışanların gelir durumuna bakarak %5 ten başlayan kesintiler yapıp ortak fona aktardığını söylemişti. Keşke bizim ülkemizde de herşey şeffaf olsa da bu tarz bir çözüm getirilse..

Keske
Yapilabilecek pek cok sey varken hic bir sey yapilmamasi da pek ilginc aslinda.

Ben de devlet çalışanıyım, dönüşümlü çalıştık, idari izin yoktu. Özel hayatta idari izin vermez hatta muhtemelen kadın çalışanları da çıkarır işten...

Ben de devlet çalışanıyım, dönüşümlü çalıştık, idari izin yoktu. Özel hayatta idari izin vermez hatta muhtemelen kadın çalışanları da çıkarır işten...
Benim patron son maasimi bile vermedi. Ne yaptigi belli degil,kisa calisma odenegine uygun olmadigimi soylememe ragmen basvuru yapmisti reddedildi. Bu red sebebiyle ucretsiz izin odenegine de basvurmamis uyanik. Embesil mi uyanik mi kararsizim boyle insanlarla calisiyoruz hayatta izin falan verip de haklarimizi korumazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…