Korona ve okul

Kızım 3.sınıf 17 ağustosta haftanın 5 günü yarım gün olarak açılacakmış okulu.
Öğretmeni değişti,kampus taşındi bu sebeple başlasın istiyorum oryantasyon anlamında.
Öte yandan ne kadar sürecek ne zaman bitecek belli değil,online eğitim haftanın 5 günü verildi ama okuldaki gibi kesinlikle olmuyor. Kızım artık maske mesafe temizlik kuralını öğrendi uyguluyor,okulda da böyle devam edecek. Anaokulları açık zaten halihazırda,okullar açılmasin demek tuhaf oluyor.
Birde Türkiye geneli olarak değerlendirmek gerek durumu,doğuda interneti hatta televizyonu olmayan evler var, onlar nasil online eğitim alacaklar/aldılar.
Aslında hepimiz kurallara uysak bu halde olmazdık,düğün, dernek yapılıyor,bayramda 300 spartalı filminden alıntı gibiydi o insanların vapura koşması. Toplu taşıma zaten facia. İnsanlar umursamaz. Keşke herkes üzerine düşeni yapsa da bizde bu kaygılarla boğuşmasak.

1.sinif ve 8.sinif disindakilerin okula gitmesi cok dogru olmaz bnce ama online eğitim de kesinlikle yetersz..cocugunuz kaca gidyor blmyorm ama bnce bu surecteki en mantikli yol ozel ders aldrmak yeterli olmyan ksmlarda..maskeyle siperlikle gayet guzel gdeblr ders maddi acidan uygunsa tabi..
Bu sefer de ara sınıflar heder oluyor.
Bu sene gelecek 8ler , geçen senenin eğitim alamayan 7leri. Onların hem kayıpları hem 8. sınıf müfredatı derken iyi bir liseye giriş yapmaları mümkün gözükmüyor.
Bu sene okula 7ler gelmesin dersek o 7ler geçen sene 6. sınıfı okuyamadı bu sene de gelmezse 8. sınıfa geldiklerinde onlara nasıl bir gelecek vaad edeceğiz?
Benim öğrencilerin evlerinde çoğunun televizyonu bile yok kaldı ki telefon, tablet kim kaybetmiş onlar bulsun..
Lafım size değil yanlış anlamayın lakin 1 ve 8ler gelsin denince diğerleri iyice gözden çıkartılıyor.
Keşke bölgesel çözümler üretilebilse.

Uzaktan eğitimde devam zorunluluğu ve bi yaptırım gücü olmadığı sürece çocuklarda ve velilerde bi sorumluluk duygusu gelişeceğini düşünmüyorum ve bi öğretmen olarak asla uzaktan egitimi desteklemiyorum devam yok not kaygısı yok kısacası belki yarim dönem daha uzaktan olabilir ama daha fazlası için sıkıntı

Eğer öğretmenler ve veliler üzerine useni yaparsa her şekilde olur.

Devlet okulunda her akşam saat sekizde bütün ödevlerin fotosunu isteyen, göndermeyen öğrenciyi görüntülü arayan öğretmenler tanıyorum.

Hatta kapısına kadar gitmiş bir kaç öğrencinin. Ellerinden operim.

Aldığı maaşi hakkıyla , alın teriyle yemesini bilen çok.

Diğer taraftan bir ders videosu göndermeyen üşenen , ödev üstüne ödev gönderip topu velilere atan ogretmenlerde var.

Eğer izlediği ders sayısı , ödevleri kadar kontrol edilse, şart kosulsa zaten çalışan her ogrenci yine çalışır. En çalışkan öğrenci ipin ucunu bıraktı maalesef.

Bu sefer de ara sınıflar heder oluyor.
Bu sene gelecek 8ler , geçen senenin eğitim alamayan 7leri. Onların hem kayıpları hem 8. sınıf müfredatı derken iyi bir liseye giriş yapmaları mümkün gözükmüyor.
Bu sene okula 7ler gelmesin dersek o 7ler geçen sene 6. sınıfı okuyamadı bu sene de gelmezse 8. sınıfa geldiklerinde onlara nasıl bir gelecek vaad edeceğiz?
Benim öğrencilerin evlerinde çoğunun televizyonu bile yok kaldı ki telefon, tablet kim kaybetmiş onlar bulsun..
Lafım size değil yanlış anlamayın lakin 1 ve 8ler gelsin denince diğerleri iyice gözden çıkartılıyor.
Keşke bölgesel çözümler üretilebilse.
Keske..inanin kronik hastalgm var oksurukten nefes alamyorm kndimi zerre dusunmem okula giderim yuz yuze egtm icn..ama cocuklarn kontrolu cok zor..sinifta tedbir alnsa teneffsler sorun oluyor. Yani keske bi cozum olsa..yoksa egtm mahvoldu.. bu bizi de cok etklyor..eksik bi kademe,bizm icin diger kademenin kat kat zorlasmasi demek..

Kızım 2 aydır kreşte. Mecbur kalanlar gönderiyor, benim gibi çalışanlar. Evde yalnız ne yapsın çocuk, şu anda kreşte. Haftaya da özel okulu açılacak. Anasınıfı ve 3 yıldan fazladır kreşte kuzucum.

Artık hepimiz o kadar dikkatsiz davranmaya başladık ki uzun bir süre bu virüsle yaşamak zorundayız. Hepimiz diyorum çünkü karantinaya hala çok dikkat eden biri bile vurdumduymaz insanlar yüzünden risk altında. Okullar açılmasa çocuklar bir dönem kaybetmiş olacak çünkü online eğitimde iyi olduğumuzu düşünmüyorum. Sonrasında telafi etmek de zor olacak. Açılırsa şuanki hasta artışı bence aynı şekilde devam edecek. Çünkü şimdi de çoğu insan tedbirlere uymuyor.

Bir de özel okullar 15inden sonra açılıyor diyorlar ama benim kızımın okulu 31nde açılacak dediler. Her özel okul kendi mı karar veriyor. Bizimki hazır değil mi:) aklımda deli sorular.

Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Benden size tavsiye sağlıklı çocuk bile kreş hastalığı denilen uzun süren hastalığa kapiliyorlar sizinki daha kötü olabilir Allah korusun üstelik ortada büyük bir hastalık var 4 yaşındaymış bence bir sene daha bekletin..o kreş hastalığı bile her gece hastaneye götürüyor insanı kaldı ki hastanelere gitmemek gerek..

Siz mecburen gideceksiniz ya ondan sordum. Siz kendinizi korursunuz daha iyi ama 5.sınıftaki çocuğunuz da baya dikkatli olur yaşı gereği. Siz de gittikten sonra büyük çocuğunuzu gondermememin çok mantığı yok gibi geldi de ondan dedim.
2000 kişilik bir okulda olacağız.
Şurada 20 gün sonra açılacak okul ve daha hiçbir şeyden haberimiz yok.
Okulumuz İstanbul'un göbeğinde ama sabun bile yok desem yalan olmaz.
Okul kapandığından beri derslerden soğumasına asla izin vermedim, düzenli olarak çalışıyor.
Gerekirse sınıf tekrarı yapsın ama önce alınan önlemlerin ne derece işe yarar olduğunu görmeliyim.
Yıl kaybetmesi sağlığını kaybetmesinden önemli değil benim için.

Arkadaşlar merhaba
Yüz yüze eğitim başlıyor biliyorsunuz.
Bugün kızlarımın okulundan aradılar. Yüzyüze eğitim mi online eğitim mi dediler ama online eğitim taraftarı olmadıklarını anladım. Siz olsanız ne yapardınız?
Bir tarafta can bir tarafta gelecekleri çocukların.
100 de 80 yüzyüze eğitimi istemiyor icim ama diğer 20lik kısım geleceklerini mahvetme diyor.
Bahçeye başka çocuklar varken çıkarmadım. Elimden geldiğince kimseyle gorusturmedim. Ama eşim sürekli çalıştı. O dışarı ile bağlantıyı hiç kesemedi.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Özel okula gidiyorlar sanırım, onlar kendı planlarını yapılacaklar denmişti, o yüzden soruyorlar sanırım

Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Astım bronşiti varsa çocuğunuz risk gurubunda, üstelik evdeki 2 aylık kardeşi de risk gurubunda. Biliyorsunuz cocuklara 1 yaş altı risk gurubunda. Bence kesinlikle yollamayın, çocuklarınız altatsa bile akcigerlerinde nasıl bir hasar bırakacak bilmiyorsunuz.

Son düzenleme:
Ne olursa olsun diyemiyorum ben.

Ya taşıyıcıysam , ya yanindan gectigim kronik bir hastanin ölümüne sebep olursam diye bırakamıyorum kendimi boyle.

Bir dönem daha en azından ilköğretime okullar acilmamali.

Büyükler daha dikkatli olur ancak daha küçükler bu kavramın çok farkında olmazlar.

Keske bilsek ki 3 ay 6 ay ya da 1 yil sonra bunun bir aşısı ya da ilaci bulunacak, işte o zaman tamam gondermeyelim derim.
Yoksa Türkiye de vaka goruldugunden beri ben evden calisiyorum, eşim zaten hep evden calisiyordu, yani izole kalabilen sansli azinliktayiz. Ama nereye kadar, önümüzü de goremiyoruz ki artik. Oyle ya da boyle bu hastalikla yasamaya (ya da ölmeye) alisacagiz. Baska yolu kalmadi gibi görünüyor.

orası daha fena

bende 10 yaşında erkek çocuk var

haftada 4 gün spora giden her gün sabah 8 de evden çıkıp 17 de eve giren buna rağmen poposu minder görmeyen fazla enerjik bir tip

koltukta dahi ters oturan

ama çocuklar dayandı

biz sokağa çıkma yasağı gelmeden de çıkmamıştık

çocuklara yasak kalkana kadar da hiç çıkmadık

yasak kalkınca da site bahçesindesin arkadaşları ile maskeli mesafeli takıldılar

lakin yasaklar kalkınca indiler bahçeye

tüm site gece birlikte yatmış gibi olduk dedik zira ne kadar mesafe desen de olmuyor çocuk için

okul açılınca da tüm şehir bir araya gelmiş olur hayatta hiç gitmediğin bir fabrikadaki çalışandan sana virüs geçebilir mesela

ama hep kötüleri yazıyoruz

bir gün eşim geldi işten eve

bil bakalım bugün kim geldi dedi,

kim dedim

X hastanesi pandemi çadırının güvenlik görevlisi ve eşi

maskeli oturduk, onlara bulaşmamış şimdiye kadar, bir sorunları varmış dedi

neyse ertesi gün de onlardan aldığı kağıtları alıp eve bana getirdi ve işlerini yaptım

yani ben hiç evden çıkmadım ama korona çadırında yaşayan güvenlik görevlisinin ellediği hatta tüm hastanenin elinden geçen kağıtlar benim evime kadar geldi

bize de bulaşmadı ama bu bulaşmayacağı anlamına gelmiyor, nereden geleceği de belli değil

Tamamen ayni durumdayiz, pandeminin basindan beri 3 kisi bir eve tikildik, üçümüz de sosyal tavsandik oysa.
Bayram oncesi ailemin yazligina gittik, hem biraz havamiz degissin hem babam, annemsiz ilk bayraminda yalniz kalmasin diye, o bile o kadar iyi geldi ki, zaten sakindir bizim oralar, butun gun bahcede denizde oynadi cocuk, yuzune renk geldi, simdi evde yine tikiliyiz, arkadaslarinin cogu yazlikta, memlekette, orda burda, korkudan havuza da inemiyoruz. Tv bagimlisi oldu cocuk...
Artik biraz olsun normallesmek lazim, maskeyle, dezenfektanla da olsa, herkesin biraz havasi dagilmali

Devlette bir ilkoulda öğretmenim ama mart ayından beri ücretsiz izinde olduğum için online eğitimi sadece okulumdaki öğretmen arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla biliyorum. Bu dönem çalışmaya başlayacağım ve sınıfların bölünerek hibrit modelinde yüzyüze+online eğitim vermesi gerektiğini savunuyorum. Temel dersler (ben İngilizce öğretmeniyim başta kendim dersim olmak üzere Türkçe matematik ve hayat bilgisi) yüzyüze verilmeli. Diğer dersler online olarak verilebilir. Mesela 2 saatlik ingilizce dersinin 1 saatini okulda 1 saatini online olarak verme imkanı sunulmalı öğretmene. Böylece hem kapalı alanda daha az zaman geçirmiş oluruz hem de konu anlatımı alıştırma vs. bir düzende ilerler diye düşünüyorum. İnterneti akıllı telefonu televizyonu olmayan bence sayılı kişi vardır çünkü ben de doğudayım ve daha önce güneydoğuda da görev yaptım illaki ya TV ya da telefon oluyordu ailelerde.İnternet için de operatörler ellerini taşın altına koysunlar normalde zaten fahiş fiyatlandırmalar yapıyorlar biraz fedakarlık da onlar göstersin. Sonuçta küresel bir krizin içindeyiz hepimiz elinden geleni yapmalı ben okulda hem maske hem de siperlik kullanacağım öğrencilerimle mesafe koymak zor olacak ama bir şekilde yapacağız artık. Ha devlet online eğitime karar verirse ne kadar verimsiz olsa da onu da en iyi şekilde yapmaya çalışırız öğretmenler olarak yeter ki veli ve öğrenciyle aramızdaki iletişim sağlam olsun.

X