-
- Konu Sahibi Aylakkadin
Ev hanımları rahat rahat konuşuyor göndermem açılmasın diye de, bizi çocuğumuzu düşünmeyen anne konumuna itiyorlar. Ben de evladını düşünen bir anneyim, ona rol model olmaya çalışıyorum ve evde oturmak için okumadım. Gerekirse alırım ücretsiz iznimi oturur bakarım çocuğuma ama evde oturmak ona da bana da zarar...Benim patron son maasimi bile vermedi. Ne yaptigi belli degil,kisa calisma odenegine uygun olmadigimi soylememe ragmen basvuru yapmisti reddedildi. Bu red sebebiyle ucretsiz izin odenegine de basvurmamis uyanik. Embesil mi uyanik mi kararsizimboyle insanlarla calisiyoruz hayatta izin falan verip de haklarimizi korumazlar
Bu laflarin bir tik ilerisi de “ogretmenler bakici mi”Ev hanımları rahat rahat konuşuyor göndermem açılmasın diye de, bizi çocuğumuzu düşünmeyen anne konumuna itiyorlar. Ben de evladını düşünen bir anneyim, ona rol model olmaya çalışıyorum ve evde oturmak için okumadım. Gerekirse alırım ücretsiz iznimi oturur bakarım çocuğuma ama evde oturmak ona da bana da zarar...
Bu okullar açılmasın diyenlerin ve çocuğumu okula göndermeyeceğim diyenlerin hemen hemen hepsi vaka sayısının 1000 olması sebebiyle açılmasını istemiyor.Anladım ben hiçbir şekilde göndermeyeceğiniz algısına kapılmışım.
Açıkçası bu durumda her şeyi devletten beklememek lazım. Kişisel tedbir toplumu kurtarmasa bile kişiyi kurtarıyor büyük ölçüde. Tabi yine de görmek istemeniz anlaşılır bi talep.
Eğitimden kastımda sadece türkçe matematik değil. Evde karantinada yaşayan bir çocuğun tamamen sağlıklı bir şekilde hayatına devam edeceğine inanmıyorum. Sosyal yaşamına büyük zarar verecektir muhtemelen. Tabi umarım bunlara gerek kalmaz ve çocuklar çocukluklarını yaşarlar güzelce.
Evett öğretmenler bakıcı, ben her ay kreş çocuğu için dünya kadar ödeme yapıyorsan 5 yaşında çocuk sadece eğitim alsın diye değil, aynı zamanda bakım işleri içindir.Bu laflarin bir tik ilerisi de “ogretmenler bakici mi”
Yildim artik valla
Saniyorlar ki herkes o ucretsiz izni alabilir
Ucretsiz izinde pasalar gibi yasanabilir yillarca
https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2768464-okullar-acilmali-mi
Bahsettiğim yazı bugün değil dün yayınlanmış, düzeltirim.
Umarım bazı arkadaşlar, diğer konuda olduğu gibi bu konuda da kavga çıkarıp mapusa düşmez.
Bu arada ayın 17'sinde benim çalıştığım grubun anaokulları da açılıyor.
Gazamız mübarek olsun.
Ben 11 yaşında oğlumu göndereceğim ama sizin yerinizde olsam göndermezdim. 1 sene daha bekleyin bence. Kardeşi oyun arkadaşı olmaz belki ama 4.5 yaşında çocuk oyalanabilir evde. Sizi biraz yorar ama. Astım hastasıyken biraz daha bekleyebilir. Zaten okulun ilk senesi hep hastalıkla geçiyor. Gelip kesin kardeşine de bulaştırıyor. Yani normal dönemde de böyle.Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Okullar kapaliyken millet daha cok geziyor zaten. Hic de korkmuyorlar. Belki en basinda okul yasagi olacagina seyahat ve toto gezdirme yasaklari olsaydi bu kadar yayilmayacakti. İste ancak belkili keskeli cumleler kurabiliyoruz. Yapacak bir sey yok.Evett öğretmenler bakıcı, ben her ay kreş çocuğu için dünya kadar ödeme yapıyorsan 5 yaşında çocuk sadece eğitim alsın diye değil, aynı zamanda bakım işleri içindir.
İlk kapandığı dönemde vaka sayısının 2 olduğunu gerçekten düşünmüyorsunuz herhalde. Çok hızlı bir yayılım ve çok ciddi ölü sayıları oluyordu her gün. İnsanlar maalesef alıştılar sürekli aynı panikle yaşamalarını bekleyemezsiniz ki. Normalimiz bu ve ayak uydurulmalı bir şekilde. Bizim bu noktada sıkıntımız var o nedenle 2 3 aylık karantinanın fayda edeceğini de sanmıyorum toplum bilinci gerekli sonsuza kadar insanları evde tutamayız. Bizim milleti anlamama konusunda size katılıyorum yani.Bu okullar açılmasın diyenlerin ve çocuğumu okula göndermeyeceğim diyenlerin hemen hemen hepsi vaka sayısının 1000 olması sebebiyle açılmasını istemiyor.
Mesela ben üniversite öğrencisiyim, okullar virüs bitene kadar hiç açılmasın demiyorum. Ama hergün vakaların üstüne 1000 aktif vaka ekleniyorken açılması 2 vaka varken kapatılmasını mantıksızlaştırıyor. Akıllara o zaman neden 2 vaka vardı kapatıldı, 1000 vaka var neden açılsın diye bir soru geliyor ister istemez.
Vaka sayısı azalmadan okulları açan ülkelerde çocuk vaka sayılarında artış gözlendi.
Okullar açıldı, çocuklarda vaka oranı yüzde 40 arttı!
ABD'de yapılan yeni bir araştırma, Temmuz ayının son iki haftasında en az 97 bin çocuğa yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) bulaştığını ortaya koydu.m.bursahakimiyet.com.tr Gibi gibi çoğaltılabilir.Fransa'da okullar açıldıktan sonra öÄrenciler arasındaki Kovid-19 vaka sayısı arttı
Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan okulların 11 Mayıs'ta açılmasının ardından 70 öÄrencide Kovid-19 tespit edildi.www.google.com
Yani gönül ister ki Çin gibi yapalım, 3 gün evde 5 gün dışarıda yerine 2 3 ay evlere kapanalım aktif vaka sayımız 200 300ün altına insin öyle okulları açalım. Mümkün müdür bilemiyorum.
Ayrıca bizim milleti de hiç anlamıyorum ülkede 5 vaka varken herkes kaosu yaşıyordu, şuan günde 1000 vaka var kimse sallamıyor.
Şuan tatile gidip binlerce kişiyle denize girip, otellerde köpük partisi yapanların hepsinin luppo alan amcaya saydığına eminim ama ispatlayamam.
Olmadı mı yahu yasaklar vardı zaten. Valla mevcut hükümetten bağımsız bizim insanımızla bu süreci yönetmek çok zor bence. Yasaklar ne kadar sürdürülebilir ki mümkün değil. Maske takmaktan neden aciz olur insanlar anlamıyorum. Yaz başı bu yaz da tatile gitmeyin diye ortalığa ateş saçanların hepsi dipdibe tatildeler.Okullar kapaliyken millet daha cok geziyor zaten. Hic de korkmuyorlar. Belki en basinda okul yasagi olacagina seyahat ve toto gezdirme yasaklari olsaydi bu kadar yayilmayacakti. İste ancak belkili keskeli cumleler kurabiliyoruz. Yapacak bir sey yok.
Anlatamadım sanırım.İlk kapandığı dönemde vaka sayısının 2 olduğunu gerçekten düşünmüyorsunuz herhalde. Çok hızlı bir yayılım ve çok ciddi ölü sayıları oluyordu her gün. İnsanlar maalesef alıştılar sürekli aynı panikle yaşamalarını bekleyemezsiniz ki. Normalimiz bu ve ayak uydurulmalı bir şekilde. Bizim bu noktada sıkıntımız var o nedenle 2 3 aylık karantinanın fayda edeceğini de sanmıyorum toplum bilinci gerekli sonsuza kadar insanları evde tutamayız. Bizim milleti anlamama konusunda size katılıyorum yani.
Yine de eğitime başlanmasından yanayım. Çevrenizde çocuklarıyla birlikte aşırı dikkatli yaşayan kaç kişi var? Sitenin bütün çocukları dışarıda oyun oynuyorlar şu an bangır bangır. Nereye gitsem koşturan oynayan çocuklar. Gitmem gerektiği için maskeli siperlikli avmye gittim geçen gün içerisi maskesiz çocuklarını gezdiren insanlarla doluydu. Kaldı ki bi çok çocuğun annesi babası çalışmaya devam ediyor zaten. Evde eğitimin coronanın yayılmamasına çok büyük bir çare olacağını sanmıyorum o nedenle. Ayrıca diğer yorumumda da belirttim 1 sene evde eğitim alan çocuğun sosyal becerilerinde de sorun olacağına eminim.
Okul öncesi kurumlarda öğrencilerimize bakım, sosyalleşme ve eğitim-öğretim hizmeti veriyoruz, bunun için de veliden ödeme alıyoruz.Evett öğretmenler bakıcı, ben her ay kreş çocuğu için dünya kadar ödeme yapıyorsan 5 yaşında çocuk sadece eğitim alsın diye değil, aynı zamanda bakım işleri içindir.
Yanlış anlaşılmazsa birşey soracağım.Okul öncesi kurumlarda öğrencilerimize bakım, sosyalleşme ve eğitim-öğretim hizmeti veriyoruz, bunun için de veliden ödeme alıyoruz.
Bundan niye gocunulduğunu da hiç anlamıyorum.
Okul öncesi dönemin doğası gereği durum bu.
Bugün görüştüğüm bir veli 3,5 yaşındaki kızını devam ettiği kreşten bizim okulumuza almak istediğini söyledi.
Gerekçesi 'sabah kızımı kreşe nasıl bırakmışsam akşam öyle alıyorum,
ne üzeri değiştiriliyor,
ne de dağılmış saçı toplanıyor,
iç çamaşırındaki kir de cabası dedi.
Çocuk pişik olmuş.
Veliye 'kusura bakmayın biz bakıcı değiliz' mi demeliydim?
Benim oğlumda 5,5 yaşında bu zamana kadar kreşe gitti anaokuluna kayıt yaptırdım ama kronik zatürre ve ateşli havale geçmişi var riske edemedim kaydını sildirdim bugün bu sene göndermiycem bizimde 8 aylık kardeş var evde çevrede arkadaş yok ama böylesi en iyisiAklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Yasaklar okul tatilinden sonra oldu,izin alan patron isyerini acti. Cani istedigi gibi calistirdi. Kendim de o calisanlardan biriydim ondan diyorum zaten. Okullar cok daha guvenliydi bizim calistigimiz yerlerden. Otellerde hala eskisi gibi takiliyor herkes. Bir tek garson zavallilar maskeli. Yiyen icen afedersin micanlar maskesiz. Cok gitmek istedigim bir sanatcinin programi vardi,tereddutte kaldim gitmedim sonra. Onlem alinir zannetmistim ki yanilmisim. Adamin canli yayinini izledim eskisi gibi goruntuler. İyi ki gitmemisim dedim. Simdi bizim okul ordan iyidir yine. 5 yasindaki cocuklar daha iyi laf anlar sarilmaz birbirine. Oradakiler sariliyordu sok oldum.Olmadı mı yahu yasaklar vardı zaten. Valla mevcut hükümetten bağımsız bizim insanımızla bu süreci yönetmek çok zor bence. Yasaklar ne kadar sürdürülebilir ki mümkün değil. Maske takmaktan neden aciz olur insanlar anlamıyorum. Yaz başı bu yaz da tatile gitmeyin diye ortalığa ateş saçanların hepsi dipdibe tatildeler.
Bi asya ülkesi disiplini lazım. Virüs o kıtada çıktı diğer her yerden az vakaları var. Çocuklar maskeli pıtı pıtı gidiyor okula. Burada hala daha corona yaymalı tükürük şakaları endişeleri taşıyor öğretmenler. İnsan yetiştirmenin önemi işte onlarda çocuk bizimkiler de.
Çocuk altına kaçırmışsa veya ıkınırken çamaşırına dışkı bulaşmışsa çamaşırını mecburen değiştirmek zorundayız.Yanlış anlaşılmazsa birşey soracağım.
Acaba kreşlerde iç çamaşırı değiştiriliyor mu? Yani öğretmenlerin görevi kreş çocuklarının iç çamaşırlarını değiştirmek değil diye biliyorum ben. Hem mahremiyet eğitimi açısından sakıncalı bir durum değil mi?